Aktuálně: 2 331 inzerátů269 833 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 13.04.2025, 19:04:45 xxx.xxx.20.192

Zvládla..musela jsem-si poradím..najdeš pozici,kdy to vydržíš-podržíš se kohoutku..Mám i to madlo-přicucovací..a s tím jsem málem vypadla ze sprchy už s tím kolenem🤭....plánovala jsem od noci tu sanitku-jenže by se tady v těch serpentinách stejně nevytočili s lehátkem(jsem nevěděla,jestli sejdu schody)....Pak mi volala dcera-ta nedělní(druhá nekomunikuje)..a když jsem jí řekla,co plánuju,tak ať se obleču a že  hned jede I přesto,že na ni leze nějaký morybundus Byla jsem ráda..Přijela i s vnoučkem(37)-s tím mám pěkný vztah-Pomohli mi ze schodů,i ve Šternberku nahoru a dolů-to bych nedala sama..Doktor mi nedal kapačku,ale píchl mi Novalgin,Dexamed a Almiral…Bolestně je to jako lepší,ale to střílení zůstává Bylo mi zima,jsem si zatopila a seděla střídavě s ležením zádama přilepená na radiátoru....Do úterka vydržím..Jsem mu řekla o tom úterku,a že jsem měla večer 37,což je u mě dost..A v noci mi pulsovalo pod zadelí a stehení tepna..Myslím,že jsem právě rozhýbala to zatuhnutí,aby se mi líp hýbalo,i když zase začlo střílet🤭🥰kolíbám se pořád..To bude dobrý..Děkuju za podporu..Já to zvládnu..jen jsem se potřebovala vykecat..

Acher-na pečovatelku to není..Já jsem plašan,to bude dobrý,jen mi to skolilo po delší době záda..Já se o sebe postarám..a že pár dní jsem o vajíčkách?neuškodí..Já si to vynahradím později🙏..Včera jsem to nevydržela a uvařila jsem si navečer pudink z půllitru mlíka,dala si tam hrozinky a sťápala ho ještě horký🤭to byla bašta..to pivo jsem s i nakonec nedala👎

A Evi..Máte pravdu,že partneři dětí ovlivní hóódně vztahy jak mezi sourozencema,tak vůbec v rodině..a ty majetky..a dvojí děti..Jsem si zakládala,jaké máme vztahy..dochovala jsem tchýni (o 40let starší )do 90 let..je to pryč..nemám to v hlavě ještě vyřešené úplně,ale msím se snažit žít po svém,a neutápět se v lítosti..to nikam nevede..I když mě to trvalo hodně dlouho,a ty chvilky se vrací,,ale dolézat už nehodlám..

Bobca
Bobca 13.04.2025, 08:01:32 xxx.xxx.20.192

Dajo-na tohle se taky dobře cvičí a tancuje…😎🤗..když jsem mohla,tak jsem na to ráno cvičívala-nebo se aspoň zavlnila🤭

Bobca
Bobca 13.04.2025, 07:47:13 xxx.xxx.20.192

Děti mám celkem 4..(2 vyvdané,(58 dcera,57 syn..2 vlastní 48 dcera,44 syn)…jsem to tu kdysi popisovala…Je to na román,ale jak říkávala nejstarší(dnes 58letá),že jedna matka se dokáže postarat o 10 dětí,ale 10 dětí se nedokáže postarat o jednu matku…Je to hodně složité ty vztahy u nás v rodině-i mezi sourozenci..Mladší dcera mi volá každou neděli dopol,vlastní vnučka-20letá za mnou občas dojede,už chodí do práce-jezdila dřív na tajňačku za mnou,když jela z Olmika ze školy..,teď už legálně,ale syn mi ani neodpoví na přání k narozkám,nezvedal mi telefon..Takže-já se stáhla,nechci se do nich plést..Nechala jsem jim barák,bydlí tam trojí..Když jsem měla  před asi 2 lety tu těžkou chřipku-nebo covida-nevím,tak mi sousedka nosila pár dnů jídlo…Taky se ty vztahy změnily-změnila práci..už se tak nevídáme..Chybí mi moc,ale je v tom ještě něco jiného,což nebudu popisovat..Kdybych si řekla,určitě by mi něco donesla,,To mi včera taky říkala,kdyby cokoli,tak ať se ozvu..Já jsem celkem hodně samostatná,obstarám se..i po těch operacích kolen..Dnes jsem i vylezla do sprchy,a vysprchovala se i s vlasama..sama sobě jsem si už smrděla🤭😟 potem..Ubrousky nejsou to pravé..to je tak na cesty..Noc byla nic moc,ale když jsem zase viděla ráno na netu ten úplněk😲..O půl 3 jsem byla vzhůru..a ON gradoval ve 2,23,nebo tak nějak..Ten hajzl mě musel přijít vzbudit😟..Včera jsem nezabrala ani odpolko..Byla jsem od 5 vzhůru,to málokdy vydržím nespat..Ale měla jsem ty nervy..Sousedi vedle něco slavili,tak jsem si otevřela okno a poslouchala cikánské písničky..i zpívali do toho..asi do půl 9..

Jo,a donést něco,nebo koupit-přes víkend se sem nedostanou-i když mladší má klíče od spodu a od mříže(nedošla bych odemknout)Sousedka má ode mě od všeho..Přes týden-když není Optika zavřená-jakože byla asi 3 dny,se ke mě dostanou-klíč od mříží si můžou půjčit v té optice..Ale…já si neřeknu,a je to nenapadne…Asi tak..Děvčata-jinak jsem spokojená..oni na to třeba přijdou,až budou starší..

Bobca
Bobca 13.04.2025, 07:21:11 xxx.xxx.20.192

předpokládám,že napřed byla myška ve vajíčku,pak jste ji zlikvidovala,a pak vám zbylo vajíčko na ozdobu🤭😄..ale dobrý..👌

Bobca
Bobca 12.04.2025, 14:06:00 xxx.xxx.20.192

Raduš-dík za podporu…vozík..Než bys mi řekla,že to nic není..což si myslím já..z operací jsem nikdy neměla nějakou hrůzu..hlavně,když to pomůže..Kdoví,co ti dva měli a jestli pak nedodržovali režim..Já se nebojím..Já na to musím jít ..ale už to nebudu rozepisovat proč..Jen mám to hrozné dilema,že to oddaluju zkrz tu Jaruš,a je mi z toho nanic…Dělám to celý život..všechno řeším ku prospěchu toho druhého…a já opravdu nemůžu vědět,jak budu vypadat po těch kapačkách,když už TEĎ nechodím..co když mě to setne i tam…a co pak…přiznám se,že tu řvu jak kravička a je mi líto všechno,až do pátého kolena😢Zdenka je v Holandsku,Jaruš má návštěvu,tak jsem musela vlézt sem…Nejde mi ani usnout..Jsem od 5 zase vzhůru..ale jak se mi to honí všechno v hlavě..Sousedka mi přišla pověsit to prádlo-volala jsem jí ráno..mám tam nové pyžamové gatě do nemocnice,tak jsem to chtěla vyprat,ale netroufla jsem se to táhnout do chodby a zohýbat se a věšet..Myslela jsem,že nejde tak dlouho,že mi donese oběd…a ono nic..tak jsem si udělala už 3.den volí oka-ještěže jsem si nakoupila vajíčka a chleba…Snažím se víc pít-teda vodu..Mám tam jedno pivo..četla jsem v příbalovém letáku,že na tu Doretu není zakázaný alkohol,ale že to umocňuje tu ospalost po ní..Takže se akorát nedoporučuje..Nejsem žádný alkoholik,ale normálně mám dilema…Tu jsem si vzala ve 12..třeba by mě to uspalo….😟Nenadávejte mi ale…já jsem z toho všeho taková jakási..že to nemůžu řešit hned-z hodiny na hodinu..

Bobca
Bobca 12.04.2025, 08:06:22 xxx.xxx.20.192
Marie:

Nový trend - eskalátory v horách

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-cinane-osazuji-hory-eskalatory-vyvezou-turisty-az-do-1500-metru-40516884#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

jo číňani na to mají..jen u nás není na opravu silnic 4.třídy..o dálnicích nemluvě..ale to patří jinam,protože je to smutné..

ale z druhé strany..Myslí na lidi,kteří by se chtěli podívat,a nevylezli by tam..je to i "byznys"..čím víc lidí,tím víc zisku nahoře..I ty výtahy,pro lidi-kamkoli..Oni to dělají pro svůj lid a myslí i na starší lidi…I ty silnice-serpentýny-nekonečné,mezi skalami,až na druhou stranu hor-nebo na vrcholky,kde bydlí lidé-zásobování…Co pro nás dělají tady?(padon,to mi ulítlo)..Fascinují mě ty žebříky,po kterých ty ženy vystupují i s dětma na zádech,kozou,pytlem obilí…To je neskutečné…Já kdybych měla tu možnost,bych se tam jela podívat..Miluju hory,výšky..na každou rozhlednu jsem vylezla,kam jsme jely s Jaruš..

Veselé je od Acher--dávám aspoň 5 palců…to nemá chybu..

Bobca
Bobca 12.04.2025, 07:54:40 xxx.xxx.20.192
acher:

Jen pro zajímavost

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

před pár dny jsem přemýšlela,jestli mám uložený mejl s těmihle váhami a mírami..že jsem něco potřebovala-asi uzel-loket-palec…Vyslala jsem signál🤗..a je to tu…Móóc děkuji..I když jsem si to asi mohla vyguglit..ale přešla jsem to..Tohle si hned uložím..🌷

Anonym má samozřejmě pravdu s tím sklepem a dvanáctkou,ale nebudu dávat lajky někomu,kdo se neumí podepsat,to se na mě nezlobte..i kdyby jste měl sebelepší příspěvek..asi tak..Promiňte Acher,že jsem se “svezla” s vaším přispěvkem..

Bobca
Bobca 12.04.2025, 07:47:45 xxx.xxx.20.192
kometa:

Já bych možná psala pizzu…😉

týjo..já asi nějak nepřemýšlela-napsala automaticky bez háčku.. to snad vyzní jak pizza😊.ale vidíte,jak jste se tu aspoň pěkně pobavily?🤭🤗👍a vo vo tom to je..Ale Kometce jako vždy děkuji..je to moje češtinářka🙏..Já skládávala krabice na ni v hladovém okně..a myslím,že býval hodně nápis pizza,ale mám pocit,že jsem někde viděla i pica..že to zní víc česky?🤔

Bobca
Bobca 12.04.2025, 07:37:42 xxx.xxx.20.192

musela jsem si to zvětšit,co to vlastně v té tlamce má..to si utrhl sám?

Obrázek
Bobca
Bobca 12.04.2025, 07:30:27 xxx.xxx.20.192
Trickyvoo:

Na zahradě je taky rvu, stejně mi přijde,  že vyrýpnu pampelišku a vyrostou místo ní tři další. Kdybych zahradu nechala svému osudu, tak to tam vyhraje na celé čáře břečťan a kopřivy….Dcera se teď učí bylinky a já zjistila, že mi skoro všechny rostou na zahradě. Chybí mi jen petrklíč, který tam taky byl a zmizel. Minulý týden muž vertikutoval trávník a hned přiletlo spoustu ptáčků s děkovnými transparenty a zkouší tam něco sezobnout. Je to radost, ty rostlinky a zvířena. 

a hned přiletlo spoustu ptáčků s děkovnými transparenty a zkouší tam něco sezobnout. Je to radost, ty rostlinky a zvířena.

Přesně tak..a to mi chybí v těch pronájmech bez zeleně..A k těm bylinkám..Taky jsem dělávala dceři herbář na zahradě a za humny….a dělala med z pampelišek,sedmikrásek a z máty,meduňky…Pampelišky za panelákem-200hlaviček..Vykoukla paní,že jestli mi nevadí,že se tam psi chodí venčit..Já na to"nevadí,však to se převaří"🤭..Já viděla pejsaře chodit chodníkem dál do polí..ale jsem to nějak neřešila..hovno snad poznám,a to tam nebylo..

ale ať tu neplevelím vlákno kytkama🤭

Bobca
Bobca 12.04.2025, 07:09:40 xxx.xxx.20.192

Jo,Buggyro-nateklé nemám nic,jen nemůžu hýbat nohamaCodím s berlama po 10cm..ale do pračky jsem si dal,poprosím sousedku pak,ať mi to pověsí..to už bych neriskovala,skládám do myčky,pak ji jen zapnu a prdím na to..Jinak polehuju,ale nemůžu pořád!tvrdnou mi kolena-s těma hýbu na posteli..četla jsem,že pokud týden nehýbeš,prodlužuje se návrat..a čím dýl,pak se to nedá napravit-Myslím po operaci....Ještě jsem to konzultovala navečer s mou obvodní..a že pokud cítím nohy a nebrní,že ať počkám do rána..Ptala jsem se jí,když mi ona cosi píchala,tak by zas do mě cpali něco jiného..Neměla jsem u sebe u ní nic,ani kabelku,zprávu.když mě chtěla poslat okamžitě..a nahoru pro to bych už fakt nevylezla…Prostě to bylo "teď hned..tak já na sebe hodila podprdu rifle..vestu a jala se plazit dolů…To jsem ještě i  k tomu autu došla..až jsem vylízala,tak mě to szazilo na zem..Byla jsem ráda,že mi kluk pak pomohl do schodů..Nedošla bych-ani po těch schodech..jsem si nechala snést berle..a uvažuju i o vozíku,abych se mohla obstarat…Pokud by to bylo v tomhle stádiu,si myslím,že bych to do toho úterka mohla vydržet..

Bobca
Bobca 12.04.2025, 06:58:32 xxx.xxx.20.192

děvčata,víte v čem je taky zakopaný pes?..Já bych se nechala objednat klidně hned na tu operaci-nabízel mi hned toho neurochirurga..Proto já tak lpím na té Olomouci..Kdyby mě odvezli do Šternberka a já tam zůstala,tak už by mě nepřevezli do Olmika..To všechno POSRAL ten neurolog v ten čtvrtek.Mohlo být už líp..ve středu jsem chodila pomaličku po náměstí-posedávala-šťastná,řže je to na dobré cestě..Jen při určitém pohybu mi to vystřelovalo a při tom otáčení se v noci..Ale!.Ví,co tam mám,a on se mnou cvičí,jako při prvním vyšetření--hýbe mi kloubama(chytne nohu,a točí mi s ní v kyčli-a zatlačte pproti ruce)..no a to mi zablokovalo ty kyčle,že nemůžu chodit a podlamují se mi ta kolena..Ještě mi vysvětloval proncip té bolesti,když chodím..Že mi ten kanálek nepropouší krev,a pak ,a když sipak sednu,nebo předkloním,tak se ta krev rozproudí..Proto mi nabízel,že stejně na tom stole skončím-viděl retgen!! Já jako bolesti nemám až tak..dá se to..Už jsem si vzala zase v 6 hodin ty 2 Dorety..no a pak po snídani bude ten Meloxicam a ostatní..Jsem domluvená se sousedkou,že dojde,kdyby měla přijet rychlá,tak se ke mě nedostane(ona má klíče od všeho)Ale její chlap dojede asi odpoledne z práce,takže pokud to bude nutné,tak mě tam hodí..Jenže já nevím..Reni!! jestli mi ta jedna kapačka pomůže odblokovat,a pojedu domů,nebo si mě tam nechají..Já fakt potřebuju tu Olomouc..Jedině,že bych tam znovu zavolala..zkusím to..taky jsem akutní..sestra mi řekla včera,že mě nemůžou přijmout,že ma jí plno,a že v pondělí budou mít příjmy..ale asi bych chtěla mluvit s doktorem

Takhe..My máme jet toho 6.(já se prve spletla,že 2.) na ten wellnes..zrušit se to dá asi 14 dní předem..Jaruš mi to zaplatila!(9000 pro obě na 3 noci-my si to vždycky prodlužujem,aby to stálo za to)..Ona měla jít na operaci s kolenem v lednu.všechno vyřízené a dostala chřipku jak blázen..Tak jí to přeložili na srpen..Tak mě poprosila,že by ještě tak chtěla…že mi to zaplatí,že je tam boží bazén,ty pivní a bylinkové koupele..atd..řešíme to,že se může stát-že nevím-že to budem muset zrušit..Vím já,jestli mi ty kapačky-proto jsem je zvolila-pomůžou na nějaký čas?to bych stihla..že mi bude nosit jídlo do pokoje,hlavně aby jí tam někdo zavezl..Po dánici kolem 200 a po “staré” asi 180(ale tam se víc požívají víc nohy zaseAle od Třince je to taky samá zatáčka…Jarča je neskutečně hodná a vstřícná ženská,jezdíme spolu 2x do roka..vynechaly jsme,že já byla s koleny a jí čekala v lednu ta operace.Chtela bych jí vyhovět,ale pokud nebudu dobrá..👎.Chlap jí nikdy nikde neveme,dřív žárlil i na mě,že ji beru(bůhvíkam jezdíme a tak),ale pak se musel smířit..Ale dá jí to pěkně vyžrat..Zavolám tam,kdy nejpozději to zrušit..Ale nevím,kdy by mě vzali na tu operaci-vím,že 6 týdnů se nesmí sedět-jen na WC prý…..Myslím,kdybych to wellnes zkusila přeložit…Takže všechno je v očekávání…

Promiňte tu litáni😟

Bobca
Bobca 11.04.2025, 13:41:06 xxx.xxx.20.192

Děvčata..volala jsem si té mojí dr,že jestli by mi po práci nepřijela píchnout něco od bolesti..nebo si přes víkend zavolat rychlou..Vynadala mě,že proč bych blokovala rychlou,ta je pro horší případy,a že jestli si nemůžu vzít Taxi,nebo někoho,že mi dá injekce..Já na to,že nevím,jestli dojdu.Po pokoji jakž tzakž kolem nábytku jsem se obstarala..Nicméně jsem zavolala známému,dopotácela se dolů zavěšená na zábradlí a podél zdi až ven..To ještě šlo..Před ordinací jsem otevřela dveře,že vylezu…Vypadla jsem s podlomenýma nohama na zem..Ještěže akorát vycházela známá,tak mi pomohla do čekárny..zkrátím to..do ordinace mi pomohla další pacienka a pak sestra,to už jsem málem lezla po 4 ..a doktorka"já nevěděla,že až tak"..já,že jsem jí to říkala,proto jsem prosila,aby přijela..Chtěla mě poslat hned sanitkou do Štbk,ale tam bych asi zůstala(i doktorka říkala,že Ol.je mnohem lepší),a já potřebuju tu Olomouc zkrz neurochirurga..zkrz tu operaci..Tak mi cosi píchla  Dexonu a Almiral..zatím to nemá nějak efekt..Ležím,nechala jsem si snés berle,s nima jakž takž dojdu i na ten záchod..právě,když už jsem vstala,tak jsem se stavila sem za váma..Volala jsem i do té Fakultky,(jsem objednaná na úterý na 8-švagrová mě zaveze..)jestli bych nemohla dojet dřív,kdyby mě to popadlo-prý né,že nemají místo..Tak uvidím..Bederní pás někde mám,ale tím,jak jsem tlustá,mi ty vnitřnosti tlačily na tu páteř a bylo to horší..Nahřívám si na topení plínku a dávám si ji na kříže..tak ahoj ráno..

Bobca
Bobca 11.04.2025, 13:21:45 xxx.xxx.20.192

jistě Bambule…jen sem dávejte cokoli..

A vy si Lupusi užijte pobyt na Šumavě..nevím teda,když to všechno máte u pr..,že takhle reagujete..to si protiřečí..Neznám vás,ale myslela jsem,že jste normální přispěvatel do diskusí…

Bobca
Bobca 11.04.2025, 08:04:11 xxx.xxx.20.192

picu s ananasem můžu…to ostatní jsem nezkoušela🤭

Bobca
Bobca 11.04.2025, 08:03:18 xxx.xxx.20.192

jojo,veselo..Já mám veselo,když mám někam jet a spěchám....když jsme u toho čaje🙂Jednou jsem si zalévala čaj do půllitráku,dala lžičku..a stejně lup-asi moc vařila voda….a přidělala jsem si práci navíc.. celá linka,na zemi mám plovoučku,tak honem,aby to nenateklo do spár..

Lístečky otrhávám taky předem..dřív jsem omotávala kolem ucha..ale někdy to vyjelo stejně..Louhuju tak 4-5 minut,jak je napsané..taky nemám ráda tu hořčinu,když je to dlouho..Jsem si musela jít uvařit čaj,jak to tady čtu.."Tékané"-granátové jablko..ten je dobrý,a pak citronový od nich.. Zelený sypaný od ťamanů je dobrý,ale musí se dát necelá malá lžička ..

Bobca
Bobca 11.04.2025, 07:10:09 xxx.xxx.20.192

nebo se jmenuje Bony?…no a blondýny a barzojíci nemají chybu…už končím😇

Bobca
Bobca 11.04.2025, 07:06:14 xxx.xxx.20.192
Lupus4:

Co je na tom božího - zbytečně trhat kytky ?

sem nějak nepřispívám,ale musím..jsem pravidelným sledujícím tohoto klidného vlákna😇

Lupusi-zeptám se-máte vy z něčeho třeba radost?..Líbí se vám něco?Mě třeba udělala radost i ta příroda kolem..posezení u rybníčka…Strom na ostrůvku uprostřed rybníka….koník…Kochám se..Hlavně radostný úsměv toho pejska-jak je šťastná..Já sem chodím hlavně za takovými  fotkami….Od všech..Bývám na procházkách s Yodou,jako bych tam byla..S Dafim..Kilianem..nevzpomenu si teď na jméno-černý pejsek s kšírami-jak si šel vlastní cestou na venčení🐕…Já tu s váma “žiju”…Vnímám každý detail přírody..těch pejsků..Mě to nabíjí…a ty pampelišky tam patří..povzneste se nad to..🙏

Mám jakousi nostalgii,tak jsem se možná nemusela tak rozepsat..ale chci,aby to věděli i ti ostatní,že sem chodím ráda..