Aktuálně: 2 339 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bobca

Bobca
Bobca 27.01.2025, 15:52:31 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 27.01.2025, 15:29:18

ale na to čárkování musí být nějaký nápad v hlavě né?ty obrazce by mě vůbec nenapadly..👍

Bobca
Bobca 27.01.2025, 11:08:28 xxx.xxx.20.192

Niki, doma na prdeli budeš sedět! Sakra

Raduš,to by člověk nesměl nikam..Já s oblibou říkávám,že můžu vyjít z branky a přejede mě  tramvaj🤭..U nás samozřejmě tramvaje nejezdí,ale to přirovnání..Nikdy nevíš,co tě může potkat, a může to být třeba na dvorku,a né u Etny…Kdekoli😇

u nás svítí sluníčko a je 8 stupňů🤗..Raduš,tento týden hlídej pošťáka🥰

Bobca
Bobca 27.01.2025, 08:28:28 xxx.xxx.20.192

ano.hodně zvláštní,ale líbí se mi..,a ty basy mám ráda,jak to duní…

Bobca
Bobca 27.01.2025, 08:12:12 xxx.xxx.20.192

krásné..miluju takové fotky🤗…Já jela kdysi od Zdenky navečer,a stihla jsem před Daskabátama vystrčit ruku s foťákem z okýnka a bliknout krásný západ slunce zpod mostu..Vytvořilo to krásný úkaz…👌

Obrázek
Bobca
Bobca 26.01.2025, 20:39:53 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 26.01.2025, 10:32:52

pokud omylem zakliknem jiné téma,je to přece náš problém,to přece admin nemůže vědět..už se stalo😟....taky se mi to stalo,ale prostě to musím přejít,a jedu dál….Je náhodou dobré,že je to zelené to “véčko”..tak vím,kde diskutuji a oranžová “cihlička ” napravo mě upozorní,že je tam něco nového…vždyť to je super…ale zastávám se majitelů chytrých telefonů,že to může být asi problém…

Bobca
Bobca 26.01.2025, 15:07:34 xxx.xxx.20.192

moc hezký…já první patchwork před 50lety šila na slamníček do postýlky..ale z látek-bavlněné,kvítečkované..pak všechno možné,ale to jsem tu už psala..🤗

Bobca
Bobca 26.01.2025, 11:31:41 xxx.xxx.20.192

Je to na knížku,samozřejmě ..a na binec..🤭u Zdenky pijem víno,a to by se nevešlo🤗..Hrajem karty a pijem u toho vínko,zobáme pochutiny😊.Ovládátka-jak Zdenka říká ovladačům…,nabíječky..i když ty jsou myslím v té taburetce,jsem viděla..i z druhé strany křesla jsou kapsy,tam má své poklady vnučka..

Bobca
Bobca 26.01.2025, 09:56:23 xxx.xxx.20.192

tyjo😢…vím,že jsem to kdysi dávno slyšela…podle refrénu….ale takhle to poslouchat😟..je to jiné..Moc krásná písnička..

Bobca
Bobca 26.01.2025, 09:50:30 xxx.xxx.20.192

.Já,že mám obrazovku a “zavéčkovaných” cca 10 témat,tak mě se “roluje” dobře👌 Ale chápu,že na mobilu to může být asi problém…čekat,než se to načte…to by mi asi taky vadilo…😟

Bobca
Bobca 26.01.2025, 09:34:37 xxx.xxx.20.192

Raduš..nene,i když by se daly sfouknout za den..Ta první je tak za 10 minut,to sešiješ jen ty nohavice(otočíš o 90stupňů)..Nad ostatníma sedím,čumím,a čekám,až na mě skočí nápad🙏..Tu vyšisovanou-ta je bez podšívky-ta byla taky rychle,jen přemýšlíš,jestli 2 ucha,nebo jedno🤔..pak hledáš pásek z riflí podobné barvy..Jak to tam dát,bo je to silné,neprošiješ to..tak mě osvítilo a udělala jsem poutka ze švů,a na ně zavěsila ten pásek,i s knoflíkem a dírkou…Mě teď všechno strašně dlouho trvá..Kdysi bych takových ušila,jéje,několik denně..blikla jsem teď stůl,na něm nastříhané-roztříděné podle šířky-díly toho přehozu,a dnes začnu asi sešívat..Petra mě to měla u mámy změřit..no 2 metry na délku určitě,jen ještě šířku..Ona má 200x180..Pro představu jsem dala přípravy na tu loňskou…No a když jsem byla v tom hledání,tak se pochlubím pár věcma🤭..pro ty co tu tenkrát nebyli😇.Začlo to těma cestovníma taškama,když mě ve válendě zplesnivěly ty moje kupované…🤭

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 25.01.2025, 18:48:12 xxx.xxx.20.192

Zapomněla jsem dát fotky…jsem byla pilná..Ta první je z dětských rifliček s laclem..chybí tam už jen růžový knoflíček-moje značka🤗Ty další už ho mají🤭..Stříhám teď pásky a čtverečky na přehoz …Nevím,asi jsem ho sem tenkrát dávala,a sousedčina máma pořád žadoní,že ho chce taky..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 25.01.2025, 16:12:25 xxx.xxx.20.192
lesnizinka:

Coudas díky za vysvětlení👍 jsem právě koukala vedle na tu holku v helmě: ,,hm, to je nejspíš nějaká hra?" ale nechápala jsem, proč ty taky masku nemáš, co je to teda za divnou hru😛 Samozřejmě, že když jsi napsala softball tak vím, ale nějak víc neznám, spíš klasický baseball a ani ten mě teda nebaví. Ale ranařka jsi teda pořádná👍 se tomu pytli už nedivím😜

Raduš,psala,že dělá rozhodčí…Na té druhé nevím,jestli je..ta první?

Bobca
Bobca 25.01.2025, 09:11:53 xxx.xxx.20.192

Já si záda šetřila,jak jsem po marodění pak navázala na důchod🤭..bydlela jsem v druhém patře,když jsem měla větší nákup,rozdělila jsem si třeba karton mléka do 2 tašek a vynesla nahoru..Naproti v paneláku jsem se seznámila se starší paní..sem tam jsem jí pomohla s něčím..Chtěla zavézt do Tesca na nákup..Balíky vody,5kilový pytlík brambor..a 2 tašky drobnějších věcí-ale vážilo to dost..Jak jí chcete vysvětlit,že jí to do 2 patra nemůžete vynést?..No musela jsem("ale ty jsi ještě mladá")..Doma jsem brečela,jak jsem si zas namohla záda..naštěstí to nebylo často..Pak jsem se odstěhovala,,tady jsem v prvním patře..když si koupím 2 kartony mléka,nechám je dole na schodech,a soused,jak je tam vidí,když jde z práce,hodí mi je ke dveřím..Akorát z auta teda přes delší chodbu..ale není to tak hrozné..I minulý mladý soused to automaticky nosil-posiloval..

Bobca
Bobca 25.01.2025, 09:02:31 xxx.xxx.20.192
eva:

Nemyslela jsem záda, ale povolené pánevní svaly…tady nejde o sílu….ono ty svaly se povolují a povolují….mnoho let, i desetiletí…ženy prostě nemají tahat těžké věci, zvláště ty, které rodily… chtěla jsem jen upozornit, mně to maminka taky říkala a taky jsem nevěřila…naštěstí nemám nic závažného, ale cvičím, cvičím a těžkou práci už nedělám, neryju záhony, nezvedám extra nic těžkého…ve 30,40 jsem taky nic neřešila a myslela si, že vše zvládnu sama…je to dost osobní, intimní, tak už raději dost..

Přesně tak..Můžou to do nás zamlada hustit horem dolem,ale nakonec si na to musí přijít každý sám.😟..Je to člověk od člověka..Je to i podle kondice..Coudas je “kus baby”,věřím,že drapne pytel a odnese ho…

Bobca
Bobca 24.01.2025, 16:33:01 xxx.xxx.20.192

Já konkrétně teda dělohu už nemám od 50,zkrz opakujících se cyst na vaječníkách,ale na slabý únik beru léky…povolené svalstvo,atd..zabírají…

Bobca
Bobca 24.01.2025, 16:17:52 xxx.xxx.20.192

Babička mi kdysi, cca mých 16, říkala, že mám prestat tahat těžké věci, protože mi upadne děloha.

Neupadne,ale bude vylézat ven..Můžeš mít na stáří únik moči..Já jsem zářný příklad,kdy jsem posílala-v duchu-do někam starou babču v kravíně,když jsem jezdila na kole s rozpařenýma rukama z horké vody,když jsem přepouštěla mléko a umývala “bazény”(frigery na mléko).."dé si rokavice,bodeš mět rehmu"🤭Bylo mi kolem 30..Několik let mám oteklé klouby,cvakací prsty..artrózu 3 stupně-i v zádech..těch kolenou..Beru na to léky,palec na ruce mi museli operovat..(nemůžu tvrdit,že to je z toho,ale možná jsem tomu pomohla..Bederní páteř mám nahoubelec…taky jsem tahala těžké věci..ve 13 jsem podávala vidlema do sklopce otýpky slámy v prázdniny..doma pak taky..Házela pytlema jílku(jsme ho pytlovaly-měly asi 40 kilo)..chlapi říkali,že mám sílu jak bejk,když jsem házela otýpkama na poli,abych ušetřila kroky..seno se sušilo,muselo se dát na hůru..Otec po infarktu,máma anginu pectoris..Zelené bedýnky s jabkama vynášet na hůru..Pak se pařily brambory ve velkém..Nebudu se zas rozepisovat..Všechno s babičkou..50 pytlů brambor během týdne..Ve 2 jsme ty pytle vysypávaly do takové “pračky”.oprat do bedýnek,pak nasypat do pařáku..5 bedýnek naranu..atd atd..V RETu pak už od 52-57roků táhat balíky novin a časopisů-házet na pás zhora..třídit z palet z kamionů, na další 4 palety na pásy..těžko se to popisuje..já to dělala ráda,až jednoho dne…👎

Ono je rozdíl,jestli se ten balík koulí,nebo se zvedá nějaká těžká věc..Vozila jsem v kufru taky Itonky ze stavebnictví,pytle směsí..taky sama nakládala, vykládala..všeho do času..takhle jsem na to doplatila..už nic nedělám,ale nemůžu dýl stát,jak mám bolavá záda..Stačí umýt schody tady na baráku,povytírat chodby a jsem “hotová..Měla bych možnost brigády na úklid.ale už si na to netroufám…Je to na každým…já taky nevěřila..Ale já tomu říkám ”únava materiálu"🤭

Bobca
Bobca 24.01.2025, 09:10:16 xxx.xxx.20.192

tam někde uprostřed jsem já🤭😎..si dělám srandu😊..ale můj synovec je DJ,a když jsem s děckama přišla někdy na tanečky,tak to bylo první na uvítanou🤗 Na tohle bych dovedla řádit kdekoli-i v mém věku(ale už se stydím,tak se krotím)🙏

Bobca
Bobca 24.01.2025, 08:27:37 xxx.xxx.20.192
kometa:

A neuvědomila jsem si,že mám své dny

Ale na tom přece nezáleží. To je taková tvrdošíjná pověra. Ohledně býků a hřebců. A co třeba psi? To by museli každý měsíc obtěžovat své paničky.

asi jo..ale on jak se pak otočil,hlavu dolů,vletěl naproti mezi 2 mladé býčky,a začal jakoby funět...Já ho uklidňovala..babička vzala hrst lucerky,a na tu jsme ho jaksi odlákaly na to místo,co jsem potřebovala..jsem zachytla jeden řetěz,zahákla ho za jedno očko a kluk jel pro známého,ať ho uváže pořádně..bylo tam místo jen pro ty dva,a já se nechtěla už pod něho zohýbat…Je fakt,že na býčárně,kam jsem musela chodit denně,se na “to”nehrálo,jestli můžu,nebo né…když se vážily přírůstky,se jeden,kolem 600kg(měli jsme i 720).minul váhy,a protřel se kolem mě-doslova mě přišpenlil,naštěstí až za tím pultíkem,jak se na něm zapisuje..já naštěstí hubená🤭Jednou jsem odpolko procházela za "zadkama"..boční dveře pootvírané,zapřené deskama..Vrata dokořán !.Najednou proti mě kráčí "bejk"jak kráva..co teď,aby nevyběhl těma dveřma..Nenapadlo mě nic lepšího,než vzít tu desku a proti němu zvedla nad hlavu a začla řvát-asi 20 metrů před ním…Lekl se a zalezl mezi ostatní..Ve mě by se krve nedořezal,honem jsem pozavírala boky a letěla pro chlapy..To mi bylo asi 24.Vím,co dokáže splašená kráva,když uteče z kravína..Ocas nahoru,lítala jak splašená po celém kolchoze.nevím už,jak ji chlapi zpacifikovali,byla uvázaná u traktoru,a museli jí odvézt na jatka..

Jsem se zase rozkecala🤭