já dnes nic neudělám!!chtěla jsem došít ty tašky,dopol jsem stříhala..Ještě je jedno “Nádraží”..si teď nevzpomenu na slova…."koleje rezavý"..
Jo,myslím,že je Island i osada..Jo,takže by Orionka byla členkou?proto to “od nás”??🤫
já dnes nic neudělám!!chtěla jsem došít ty tašky,dopol jsem stříhala..Ještě je jedno “Nádraží”..si teď nevzpomenu na slova…."koleje rezavý"..
Jo,myslím,že je Island i osada..Jo,takže by Orionka byla členkou?proto to “od nás”??🤫
Buggyra:Teda, Bobčo, to je neskutečná práce, ty jsi dělná žena, to si vůbec neumím představit. Navíc když to postavím vedle zpívání a hraní, šití, péče o početnou rodinu, tvrdé práce v zootechnice… máš mít svatozář!
Já vždycky říkám,že mám husí křídla na zádech(jako že jsem husa)..Po zootechničině jsem šila kovodžínovinu se sousedkou na kšeft,i do dědiny lidem pak-ale tím se člověk neuživí..z ruky do huby-a známým levněji,hm?..pak mě chlap uvázal-přes jeho kámošku, dělat vedoucí cukrárny s výrobnou..To už jsme se švagrovkama ale pekly ve velkém na svatby..Jo,já byla plašan🤗..Já,kdybych uměla “psát”,to by byla “sága rodu Forsytů”-2díl….román jak blázen..když jsem popisovala v práci různé zážitky z hospodářství, a vůbec ze života..tak mi říkali,ať to začnu sepisovat…Ale nebylo toho času na psaní..Ráda na ty časy ale vzpomínám..Jak jsme s babičkou zabíjely 15 kilovou morku,jak jsem si převazovala 350 kilové býky ve chlívě,aby jeden neházel futro na zeď,aby to ten druhý mohl sežrat..A neuvědomila jsem si,že mám své dny🤭Nepřemýšlela jsem zrovna při tom..Ale dobře to dopadlo🙏
Orionko,to mi připomnělo,že na Čt 2 byl ten pořad,myslím “zvláštní znamení touha”,né?bylo to víc dílů,a bylo to o trampských osadách..
Orionko-kdo jste? Vy mi vidíte do hlavy😲..Kurýr i Touha🙏…ty brďo,jen jsem načučla…a teď si to jdu poslechnout..Když kolikrát přemýšlím,co bych si tak našla,a pustila..Myslím vytáhnu stará CDčka se směskama trampských písniček..Já kdysi měla i staré Setlery..ještě na vinylu….Vlajka,a nevím teď už co dál..
orionka-2:Nevím, jak jsem mohla zapomenout na dvě od nás :
https://www.youtube.com/watch?v=WxFZXVAoAEo
https://www.youtube.com/watch?v=HK7C18hPa_o
Dva pohledy na jedny hory 🙂)
Nevím, jak jsem mohla zapomenout na dvě od nás :
Jako-vy jste Orionko z Islandu?🤭🙄..že od vás..🤭Pustila jsem si tu první s tím,že to bude ta druhá..znám je obě skoro zpaměti..Ta druhá se mi líbí víc,tu jsem si tu zpívala druhý hlas..Ta první je nekonečná..tu jsme zpívávali na táborech..Jdu na ty další Hobousárny..ty můžu taky🤗
jo,Raduš,v Turecku..Vím,že mi to něco říká..Tam jsme byli v tom “divadle”-kamennném🙂
Jen se chlub…Ten cancák nemá chybu👍..určitě vlastní práce první,žejo?..vidím,že máš taky pěknou sbírku…Pokračuj v zápiscích..Jednou na důchod budeš mít co číst🤗
můj naštěstí jen hlídal,ale kdybych ho neokřikla,kdoví,jak by to dopadlo🤭
A tady ještě…když už jsem “v tom”-teda jako chlubení se🤭..dělala jsem zpěvníky pro “moje chlapy”..tak jsem vybrala,jak mi Maxík pomáhal..i do tašky mi vlezl,když jsem se chystala…
ten červený šanon je kapely..Tu jednu kroniku jsem otevřela pro představu..Za prvním listem jsou ti nestarší..Pak všechny rodné a domovské listy…Pak rozepsaná každá rodina (17 rodin) písemně…Barevně rozlišení rodiče-zeleně podtržení,děti-červeně a vnuci-žlutě..Pak ty kolečka..Každá rodina má svou “sekci”☝️..Za těmi kolečky má jednu stránku dospělí a druhou děti-poslední obrázek..To jsou fotky uprostřed rodiče v modrém kolečku,děti v červeném a vnoučata v oranžovém…Na tom stromě života je kmen-z toho jdou dolů kořeny-rodiče a prarodiče těch hlavních osob-rodičů mého chlapa..jejich rodičů..(1786 mám jejich poslední datum,jejich rodiče jsou tam jen jmenovitě,nesehnala jsem už jejich datumy narození)....Ti měli 9 dětí(jedno z nich-můj chlap).z toho 3 umřely 3 roky po sobě..Jedno mělo 5 měsíců,jedno ani né měsíc,a třetí 7 dní !..v roce 1916,1917 a 1918..si to nedokážu představit😟..pak měli ještě jedno..U každého je datum narození+ případně úmrtí,datum svatby-červené srdíčko..Přeškrtnuté značí rozvod..Tam jsou rámečky taky barevně rozlišené,jak všude jinde..I noví partneři..Každou jednotlivou rodinu spojují hnědé větve+ větvičky..
Je to stav v roce 2003..Pak jsem odešla a nikdo už to dál nevede..Znala jsem všechny děcka jmenovitě,kdo ke které rodině patřil,koho má za manžela..Dělaly se srazy od roku 1988..každý rok..Jezdilo i 80 lidí..Takže jsem je měla pod kůží..V roce 2006 jsem byla na operaci,prodlužovali mi narkózu prý o 2,5 hodiny,aby mi rozsukovali střeva po minulé-řezané..měla jsem tam moře srůstů..Proč to píšu? Od té doby mi to VŠECHNO vypadlo…něco si pamatuju,ale už hodně né😢
a stejně to sem dám-začlo mi to tu hrát…mám to puštěné nonstop od těch Smokáčů🤭…pro ty,co se jim to líbí…a nemusí to hledat🤗
a ještě jednu z toho “koncertu,co si tu dělám..To jsme hrávali za mlada u ohně kdysi..Vím,že to bylo něco-”Bejby,když ruku ti podám"…a dál nevím🤗
jsem ji vytáhla…..no není to boží??jak zpívá to publikum?🤗
acher:Za mých mladých let letělo na zábavách třeba
https://www.youtube.com/watch?v=Z6qnRS36EgE&list=RDEMKSacR3HuVFRS609iMOSyAw&start_radio=1
musím napsat..zrovna jsem teda "na zábavě"Acher dík…Běží to všechno,co je vedle ..Je tam i “moje” Rod Steward(t) s už nevím jak se jmenuje ta zpěvačka..tu jsem si pouštívala často..šiju u toho.a daří se mi..
k tomu "chudšímu"klipu Nováka..mělo to ale svým způsobem-na tehdejší dobu-taky své kouzlo,že?
no ale to jsi neposla “anděla”..ale tahle je taky pěkná..
jo,ve skautu jsem byla kronikářka..Mám rodokmen obou rodin i s kronikou-fotodokumentaci každé rodiny zvlášť objížděla jsem všechny,půjčovala si staré fotky,a rodné listy babiček..ve Šternberku jsem si je nechala okopírovat-i v barvě té zažloutlé patiny..Strom života o 275 členech(živých i mrtvých)na A0...dostala jsem se do roku 1876..I kroniku 10 let kapely..Foto dodám,až se mi nabije baterka na foťáku🤭
to jsou pomocnice👍
Tyjo!! Toulavá !🤗..I Kelly Familly-to jsem nikdy neviděla!.Má úplně stejný “kapodastr”co mám já🤭..I to ostatní!..člověk si tu připomene staré písničky🥰Dík🙏Co poslouchají mladí?tady,co se kluci schází v garáži,poslouchají vesměs “Calina”-nevím,jestli to mám dobře..A samé “repy”..poslouchala jsem ty texty,nevím už od koho,ty byly tak depresivní,některé neskutečně sprosté..říkám-uci,mě pusťe něco anglického,ať tomu nerozumím..Jinak se mi ta hudba líbí..Nerozlišuju styl-musí mě to něčím oslovit,,Byla jsem s “žínkou” na festivalu v Novém(Starém?)Hrozenkově,tam zpíval raper Lipo ..Ta skupinka děvčat,co tam vystupovala(byl to folklórní festival),se seběhla před něj,a zpívala všechno s ním-ruce nahoru,pak vběhly za něj na to pódium a tančily.(ne folklór,ale sestavy.bylo jich asi 15-už nevím)A nebylo to domluvené!..Bylo to něco krásného👌😇..A ty jeho texty!!Měly co říct..To jsem slyšela poprvé,že někdo může takhle oslovit mladé lidi..V autě chtěli kluci ,když jsem je vezla myslím Evropu 2.
A ta nevidomá dívka?..jojo,já se spletla,byl to Kryl..🙂
Ten Francouz-písnička pěkná,já ale neocením angličtinu,bo neumím anglicky.
dodatek..Já dělala zápisky z každé dovči..Jezdily jsme se Zdenkou na Lipno,každý první týden v červenci..Poprvé se k nám přidal jeden muž,když jsme si ráno nalévaly “chrobakovku”-slivku na spálení červa..Postupně se nabalovali další a pak se jezdilo cíleně, všichni ten termín…To jen tak..No a já každý den psala,co ten předešlý den se dělo..🤗
Niki,já byla na Kosu(2002)..kolem cest,když jsem jeli autobusem,bylo moře odpadků..ale pak to městečko👍,tam bylo čisto..Nevzpomenu si jméno a hledat album ve válendě se mi nechce..ale asi Pamukale?..byly jsme v bungalovu,pak široká cesta k moři,lemovaná samými tavernami a stánky s oblečením..Bylo to v září,u moře jen cizinci-na místní už je prý zima..Tenkrát nebyly digitální foťáky,takže fotek mám dost..Ale k tomu autu..já teda řidičák vzala..Zdenka né,ale aspoň natáčela starou kamerou cestu-stála ven ze střešního okénka..Byl to Fiat"činkvečento"se stahovací střechou-to bylo super..Ostrov měří asi 43 km,ve zúžení je vidět z obou stran moře..Taky jsme si to užily,byly jsme 3 baby…já vařila..holky pluly ještě jednou na asi "Calymnos?"..poprvé byly takové vlny,že jsem se držela zábradlí,a moc nechybělo,abych nekrmila ryby🙏😟..musela se loď otočit hned po doplutí tam,že se horšilo počasí,a já prostě už další výpravu na lodi odmítla🤭..Miluju svět pod vodou,tak jsme si dělaly srandu,že si půjčíme neoprén apůjdem se potápět..Jenže na můj hrudník velikosti 130 by asi neměli,tak jsme to vzdaly..Poslední den jsem si půjčila kolo,a jela do vedlejší dědinky si koupit za poslední peníze CD s řeckými písničkami..A doma pak si pouštěla to video,a k tomu ty písničky🤗…a byla jsem zpátky na dovče🤭..A dělala jsem každý den zápisky z toho dne…
To bylo poprvé a naposledy,co jsem letěla letadlem..A byla někde takhle daleko..Vyhrála jsem na sportku tenkrát 17000..Tak mi chlap dopřál dovolenou se Zdenkou,že jsme nikam spolu nejezdili…ale když člověk tam musí obracet každou korunu,je to nahoubelec..přepočítávala jsem pořád každou korunu..kámoška -ta třetí měla u sebe kartu,tak mi půjčila,,a já že musím každému něco dovézt..No tolika lidem🙏..Ale jo,tak to tenkrát muselo být..Děcka měly radost..Zažily jsme tam obrovskou bouři..tekla nám i voda do apartmánu..banány před vchodem omlácené(zelené)..Jsi mi Niki oživila vzpomínky👌😇