Před koupí je dobré nastudovat základy tj. i rozpoznání pohlaví. Dospělá samička má většinou hnědé ozobí a sameček modré. Do té klece bych 2 páry nedával. V případě odchovu budete mít hodně brzy plno a předejdete tak i zbytečným šarvátkám. Prodejte 1 samičku a kupte 1 samečka. Já osobně bych jim sebral budku, nebo budou snášet do aleluja..
To asi není úplně dobře. Samička by měla sedět na vejcích. Pokud tedy máte pár. Jinak jim seberte ty cinkrlátka a zrcátka. Určitě je k životu nepotřebují. Bidla vyměňte za přírodní, tyhle soustružený vám udělají více škody než užitku.
Ceny výkupu nevím ( i když ptáků v přenoskách měli dost.), jinak mraky lidí. Nedalo se ani projít v uličkách. Mám omlácené nohy od přenosek pospíchajících chovatelů😄. Bohužel jsem nesehnal co jsem potřeboval, ale to je dané aktuálním termínem..
Pokud někdo poveze koupím loňskou kroužkovanou samici Kakariki rudočelý ideálně v barvě modrá, modrá straka, cremino adt. Mám ji k modrému samci. Info stačí zde nebo do sz. Díky 👍
Tak záleží v čem máte vodu. Andulky z voliery neumí pít z různých napáječek. Máte misku nebo napáječky? Dejte ji misku s vodou na dno klece, pokud nemáte.
Pokud nebudete hnízdit, tak není problém. Pokud ano, tak bych Kakariki a andulky k sobě nedával. Andulky jsou schopné je napadat. Kakariki mi fungují se zebřičkami a rýžovníky. Jen musí mít zebřičky uzavřené budky (s otvorem), protože jim tahají ven stelivo.
V budce vytvořte hrubší dno 🙂 (rašple, dláto atd.). Já do budek naležato dávám i doprostřed přepážku na dno. Zhruba 1x1cm hranolek, pak se mají i o co zapřít a ne jen o stěny.
Přikláním se k řešení na webu smidla.eu. Stačí obyčejná páska z lékárničky, která slouží na fixaci obvazů atd. Už jsem to párkrát řešil. Hlavně u mladých samic, které příliš pevně sedí. Doporučuji nechávat preventivně u mladých 1-2 neoplozené vejce.