Přidejte ještě foto druhé andulky, jestli máte vůbec pár. Předpokládám, že s odchovy počítáte.
Přidejte ještě foto druhé andulky, jestli máte vůbec pár. Předpokládám, že s odchovy počítáte.
To asi není úplně dobře. Samička by měla sedět na vejcích. Pokud tedy máte pár. Jinak jim seberte ty cinkrlátka a zrcátka. Určitě je k životu nepotřebují. Bidla vyměňte za přírodní, tyhle soustružený vám udělají více škody než užitku.
Celkové foto klece by napovědělo více.
Ceny výkupu nevím ( i když ptáků v přenoskách měli dost.), jinak mraky lidí. Nedalo se ani projít v uličkách. Mám omlácené nohy od přenosek pospíchajících chovatelů😄. Bohužel jsem nesehnal co jsem potřeboval, ale to je dané aktuálním termínem..
Pokud někdo poveze koupím loňskou kroužkovanou samici Kakariki rudočelý ideálně v barvě modrá, modrá straka, cremino adt. Mám ji k modrému samci. Info stačí zde nebo do sz. Díky 👍
Však jsem nepsal, že je to určené pro lidi ani zvířata. Jen možnost použití a osobní zkušenost.🙂
Existují tzv. dýmovnice na hmyz..lze je použít i doma. např. https://www.obi.cz/ostatni-produkty-proti-rostlinnym-skudcum/agrobio-opava-fumigator-pro-hubeni-hmyzu-atak-20-g/p/5320791
Ale že by to fungovalo i na hlodavce o tom slyším poprvé. Předpokládám, že by to nebylo moc zdravé.
Za mě vapku, vysavač, kartáč, hadr a dezinfekci..to žádná dýmovnice nenahradí.
Tak to by měla s přehledem dát.. Předpokládám, že spíš bude pít, jen ji zrovna nevidíte..
Tak záleží v čem máte vodu. Andulky z voliery neumí pít z různých napáječek. Máte misku nebo napáječky? Dejte ji misku s vodou na dno klece, pokud nemáte.
Ty mašinky si myslím, že nebudou držet, ale zkuste třeba to bude inovace 😀
Pokud nebudete hnízdit, tak není problém. Pokud ano, tak bych Kakariki a andulky k sobě nedával. Andulky jsou schopné je napadat. Kakariki mi fungují se zebřičkami a rýžovníky. Jen musí mít zebřičky uzavřené budky (s otvorem), protože jim tahají ven stelivo.
U andulek mám Papoušky horské.
Hadr, kartáč, kbelík s dezinfekcí a vysavač..na nic jiného jsem zatím nepřišel 🤣
V budce vytvořte hrubší dno 🙂 (rašple, dláto atd.). Já do budek naležato dávám i doprostřed přepážku na dno. Zhruba 1x1cm hranolek, pak se mají i o co zapřít a ne jen o stěny.
Přikláním se k řešení na webu smidla.eu. Stačí obyčejná páska z lékárničky, která slouží na fixaci obvazů atd. Už jsem to párkrát řešil. Hlavně u mladých samic, které příliš pevně sedí. Doporučuji nechávat preventivně u mladých 1-2 neoplozené vejce.
Za sebe doporučím
Výživa papoušků a drobného exotického ptactva
Astrildovití ptáci – chovatelská encyklopedie - ta už je odborněji zaměřená a špatně se shání.
https://www.databazeknih.cz/knihy/astrildoviti-ptaci-chovatelska-encyklopedie-80806
Ano veterinář vám většinou natáhne požadované množství do stříkačky. Stojí to pár Kč.
Zkuste nafotit lepší foto, jen hlavy a ozobí. Vápenka pokud je, tak se léčí celkem snadno. Nedával bych ty slepené tyčinky, dejte spíš klas senegalu.
Mrkněte na 2GR klece. Dobře se udržují a mají spoustu doplňků. Hlavně vyberte něco naležato.
Sám jste si odpověděl. Nedávejte jim budky. Já osobně je komplet odebírám. Každopádně vidím, že podle počasí i tak hledají každou škvíru 😄
Další řešení je rozdělit samce a samice, pokud máte možnost.
Pokud je někde kolem, tak ji pusťte zvuky andulek např. z YouTube a zkuste ji odchytit.
Dejte je od sebe 🙂 Taky je mam, a u sebe se proste nesnesou. Hlavne at spolu nehnizdi.