Děkuji. A jaké je pro ni ideální UVB?
Příspěvky uživatele
Novi841
Teplotu vody je okolo 27, filtrace perfektní pravidelně čištěná. Voda čistá, jediný to UVB je bídné. Mám ji zhruba rok a půl. Po celou dobu v pohodě a pak odjedu na víkend, přijedu a kajmanka bílou hlavu a všechny rybky, které tam má na zpestření jídelníčku mrtvé. Veterináře jsem kontaktoval, dostal jsem nějaký přípravek do vody, denně musím měnit polovinu vody, čistit filtraci a aplikovat přípravek. Tak snad to dopadne dobře. Jaké je pro ni nejlepší UVB? Moc jsem ho neřešil, protože je stejně pořád zalezlá v jeskyni.
Zdravím, setkal jste se někdo někdy s plísní kůže u kajmanky supí? Předem děkuji za odpověď.
Anonymní:Nikdo je tady nemá kromě zoo. Podle mě je chov reálný jen v oblatech, kde je celoročně teplo, jinak byste musel mít velký pavilón jen na želvy a v tak velkém pavilonu topit na vysokou teplotu, takže strašně nerentabilní.
To bych si nebyl úplně jistý. Nedávno se objevil inzerát na prodej sulcaty a řekl bych, že vedle jsou viděl želvy obrovské. A nevypadá to jako nějaká zoo. Nebo se možná pletu?
Dobrý den, reálný je. Ale když z vlastní zkušenosti vím, co potřebuji za prostory pro sulcaty, a hlavně ty prostory taky vytápět je docela mazec. Na želvy obrovské, pokud jim chcete dopřát adekvátní ubikaci, potřebujete ještě násobně větší prostory. Tady už se nebavíme o teráriu, tady se bavíme o místnosti.Takže si myslím, že to bude dost finančně náročné. Dobře to promyslete.
To je jasný. Právě, že ho občas takhle ukázal a zase zandal, tak jsem nevěděl. Ale už je u veterináře, tak uvidíme jak to dopadne. Děkuji za odpovědi 😉
No právě, že si myslím, že ani u želv to není normální. Tak právě píšu prvně sem, než zase poletím na veterinu
Dobrý den, je normální , že samec ostruhatky má penis už od včerejšího odpoledne pořád venku? Tahá ho za sebou po výběhu.Přijde jako kdyby ho nemohl zandat zpět.
Já hermanky osobně nechovám, ale neměla by přes zimu spát?😉
K mání určitě jsou, ale záleží jaký chcete druh?
Za mě, je to užovka hladká. Často ji lidí zaměňují za zmiji. Jinak, krásný had👍
http://www.vyrobaterarek.cz/kontakt/
Dobrý den, mám od této firmy velké terárium na varana a naprostá spokojenost.
Pro krokodýla čelnatého jsem dělal nádrž zhruba 2x3m. A kajman je ještě větší. Proto si to v paneláku nedokážu úplně představit.
V bytě? To musí být velký byt.
Jeden čas jsem používal piniovou kůru, a naprostá spokojenost i ve vlhkém teráriu. A cena +-250 korun za 50l pytel.
Dobrý den, moc děkuji za foto a za cenné rady. Budu se snažit o jejich dodržování. Děkuji všem🙂
Za fotky budu moc rád. Moc děkuji
A dá se poznat pohlaví? Nebo jsou ještě malé?
No právě, že nejsem. Já právě vždycky choval převážně varany a teď pár let ještě chovám sulcaty. A tyhle želvy nakoukané nemám. Bohužel, psal to, co mi napsal synovec.
Posílám foto, ale jestli jsou opravdu tříleté to fakt nevím…