Aktuálně: 2 473 inzerátů • 292 971 diskuzních příspěvků • 21 477 uživatelů

Příspěvky uživatele

Hannka

⋮
Hannka
Hannka 11.03.2024, 21:51:55 xxx.xxx.59.254

Zdravím a prosím o radu zkušenějších.

Chovám slepičky Wyandotek velkých stříbrných černě lemovaných. Zatím mám teda jen tři.  Jedna slepička je starší a ta už bez problémů snáší, na řadě jsou momentálně mladší dvě. Nedávno jsem našla ve výběhu na zemi vajíčko, pouze v tom kožovitém obalu, což by pro začínající nosnici mohlo být i normální. Ovšem dnes se děly věci, že mi rozum nestačil. 

Pustila jsem holky na zahradu a jedna mladší slepička se po chvíli oddělila od mini hejna a běžela zpět přes výběh do kurníku. Samozřejmě jsem se těšila na vajíčko. Slepice po půl hodině vyběhla zpět a kdákala tak, že to vejce muselo být nejmíň zlaté. Šla jsem se podívat a zírala jsem na ten rozbombardovaný kurník. Všechno rozhrabané a vyházené. Vejce žádné. Tak jsem to uklidila. Jen jsem z kurníku odešla já, běžela tam zase ta samá slepice. Znova půl hodiny klid a pak dáma vyšla s takovou písničkou jako poprvé. Říkám si: “ Teď to vyšlo! " Jdu se podívat a opět kurník naruby.  Vejce nikde.

Tohle se dnes opakovalo 5x!  Slepice běhala do kurníku dělat binec, já běhala do kurníku  uklízet.  Vajíčko samozřejmě nesnesla. 

Vůbec to nechápu. Trápí ji něco? 

⋮
Hannka
Hannka 17.07.2023, 08:32:29 xxx.xxx.59.106
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 15.07.2023, 22:21:44

😁 No já myslela, že když jdu  na web přes email, tak se přihlásím automaticky. 🙈 

Mi se tak občas něco samo poplete. 🙄 Omlouvám se.

⋮
Hannka
Hannka 07.06.2023, 21:02:44 xxx.xxx.32.232
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 07.06.2023, 20:56:50

Těžko říct. Pokud se vylíhne vše, tak budou 7 starší na 6 mladších. Ve všech vejcích jsou sice už kuřátka, ale dokud nejsou na světě .... 

⋮
Hannka
Hannka 07.06.2023, 20:48:10 xxx.xxx.32.232

Dobrý den, prosím o radu. 🙏

Mám dvě líhně, které se bohužel nepodařilo založit současně, ale s rozdílem 4 dnů. Takto se taky samozřejmě vylíhnou i kuřátka. Chci se zeptat, zda mohu dát kuřata do jedné odchovny? Nebudou ty o 4 dny starší utlačovat ty mladší? 

Děkuji za odpovědi

H.