Aktuálně: 2 336 inzerátů269 520 diskuzních příspěvků19 336 uživatelů

Příspěvky uživatele

zjarda

zjarda
zjarda správce
31.01.2026, 17:49:23 xxx.xxx.139.214

…Máte koukám dost zvláštní představy…

Když myslíte, ale pobavilo mě to 👍 a máte pravdu, že ještě jsem se nesetkal s takovým neochočeným ani ručně nedokrmeným papouškem, který by mi šel hned rovnou na ruku🤔 to máte v sobě asi nějaké to kladné médium. O mém postupu si myslete co chcete, ale funguje a tomu věřte a né jenom u mě! To, že je zavřený v kleci má své velké plusy - zvykání na nové prostředí, lidi, chod domácnosti, ale to neznamená, že se mu nebudete věnovat, právě naopak - sedí se u klece a mluví se na něj atď.  Ano, krotký ručně dokrmený papoušek vyžaduje lidský kontakt, ale určitě né, který je z voliery. No, ale koukám, že máte své názory a zkušenosti, které Vám neberu, ale nechápu smysl založení nového vlákna.  Zappe 

PS: chtěl bych vidět, jak by jste dopadla např. s Amazoňanem nebo s Arou.

zjarda
zjarda správce
31.01.2026, 13:51:55 xxx.xxx.139.214

…jako lehce přiochočená voliérová korela…

Zdravím, tak tohle by mě zajímalo - jaká to je? No a jestli byla ručně dokrmená a změnila se k horšímu, tak by jste se měla zamyslet, kde a kdy k tomu došlo? Korela je společenský papoušek, takže ve společnosti jiných papoušků to nebude. Ale, jak dlouho při přivezení k Vám, byla zavřená v kleci a byla vůbec? Měla v ní být aspoň 1měsíc a v té době jste jí měla vše učit - brát pamlsky, vstup a sezení na ruce, hlazení, reagovat na její jméno… Když jste jí vypustila hned do místnosti, tak nic jiného nezbývá, než jí nechat v kleci a postupovat viz.výše. 

Píše se to pořád a pořád dokola, ale nikdo se nepoučí a ani s tím, že před založením nového vlákna si to dám do vyhledávače a když nic, tak založím své nové.   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
27.01.2026, 15:59:08 xxx:xxx.e669:bf01

Zdravím,  kráječ nebo ruce…o jiné vychytávce teda  nevím.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.01.2026, 11:07:03 xxx:xxx.ec88:efac

Zdravím, no nemyslím si, že tohle by se mělo tady jakkoliv probírat. Nikdo do toho nevidí a podobné dohady jsou zbytečně zavádějící. Nám by mělo stačit, že to bude fungovat dál. Osobně jim přeji, aby se rozhodovali s rozumem.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
23.01.2026, 05:22:46 xxx.xxx.139.214

Zdravím,   mráz  suchým zrninám  neškodí, ale je důležité  správné skladování, aby nedošlo k žluknutí tuků v semenech nebo k napadení plísní a navíc i jejich nutriční hodnoty jsou zachovány.  Důležité je, aby krmivo bylo před podáním ptákům rozmrzlé. 

Nejlepší jsou vzduchotěsné nádoby, které zabrání pronikání vlhkosti z okolí. Pak hraje svou roli i stabilní teplota, změny nejsou dobré.   S pozdravem Zappe  

zjarda
zjarda správce
20.01.2026, 16:26:19 xxx:xxx.49d9:9777

Neskutečný! Pro Vás bude každá rada zbytečná, když si neumíte ani otevřít odkazy nad Vámi! Měsíční ararauna - levná koupě - velké starosti a problémy pro Vás. To si může dovolit zkušený chovatel, který má už něco za sebou. Ale neodrazuji Vás, to ne, jen klidně do toho jděte.  Zappe 

zjarda
zjarda správce
20.01.2026, 09:37:57 xxx.xxx.139.214

Zdravím, tak myslím, že máte celkem velký problém, bohužel. Z popisu zjevně není ručně dokrmený a krotký, takže lidská společnost mu nemusí být až tak příjemná. Nenapsala jste, jak dlouho je u Vás - jestli až teď v 1,5roku, tak to už by měl své náviky a stesk…ať se na mě nikdo nezlobí, ale z jakého důvodu se pořizují neochočený a ručně nedokrmený papoušci, od kterých se pak chce, aby byli úplně oddaný mazlíčci?! Já tohle nemůžu pochopit a je to stále dokola! A navíc v tomto případě, není ani moc šťastný výběr co se týče druhu papouška. No nic, tak jestli bere zeleninu a ovoce, tak to je jen dobře, pak doufám, že mu nedávate jen čistou slunečnici a ještě k tomu černou, prodávají se směsí přímo pro rozely nebo pro Austrálii a vyberte si dle složení, pak větve stromů na okus(černý bez, smrk, vrba, jabloň, třešeň), zelené pampelišky i květy, ptačinec, teď nať petržele a mrkve, čínské zelí, listový špenát(supermarket), minerální písek, sépie, Supervit D do vody a celoročně dle návodu, Roboran pro exoty, Muta-vit od Versele Laga a jiné přípravky nejsou třeba. To, že se přestal koupat…použijte nový rozprašovač na květiny a je to. Jen pozor na oči a nosní dírky. No a ty vyškubané místa potírejte šťávou z Aloe Vera - pracné, ale účinné.  Přeji hodně trpělivosti.   S pozdravem Zappe 

Obrázek Obrázek
zjarda
zjarda správce
19.01.2026, 13:03:23 xxx:xxx.2603:e884

Zdravím,  tak všeobecně korely jsou plašani a je to v nich. Když jste jí přinesla domů, tak jak dlouho byla zavřená v kleci? Byla vůbec, aby měla čas si vše okouknout a zvyknout si na nové prostředí? To, že lítá po pokoji je sice hezké, ale taky to musí mít svůj řežim a dozor. Co popisujete, ty její nálety do oken a zdi, tak to vede k jejímu konci a věřte, že jednou to přijde, když nic neuděláte! Na oknech máte záclony nebo žaluzie, to by mělo stačit. U těch zdí, tak to bude horší.  Jedině co mě napadá je, že když to dělá spíš ráno, tak dopoledne jí nechte v kleci, ona tím zběsilím lítáním může vítat den, ale je ještě mladá, tak má špatný odhad a je zle a pak se jistě zklidní. Takže zkuste jí pouštět dýl a když nic, tak větší klec nebo volieru a hold bude v ní.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
13.01.2026, 19:49:59 xxx:xxx.d5bf:2bb5

No, když má všechno co potřebuje,  tak v pohodě a není co řešit.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
13.01.2026, 05:59:39 xxx.xxx.139.214

Zdravím,  tak to se moc pletete, že ho má odmalička, může být i ten důvod…Snad není problém bidla vyměnit za přírodní  -  černý bez, břízu, vrbu, borovici, jabloň, třešeň. A průměr min.5cm a přírodní jsou navíc i mnohem hezčí a nemusí  být rovné jako pravítko! Jinak si myslím, že si tu nožku mohl jen špatně strčit mezi dráty nebo se prostě jen někde praštil při létání… s veterinářem(😂) bych počkal a sledoval to a pak by se vidělo, ale myslím, že to nebude nic vážného. Předpokládám, že je to mazlíček, tak když bude s Vámi, tak můžete mu tu nožku normálně chladit mokrým studeným kapesníčkem a prostřídat to s odvarem heřmánku. A všiml jsem si, že na ten jeho věk má celkem zvláštní kůži, určitě mu jí ničím nemažete(palmový olej, aloe Vera, stolní olej) - potřebuje aspoň občas stejnou péčí jako Vy. Mažou se nožky, zobák a ozobí. Škoda, že na fotce není celý.  S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
31.12.2025, 01:51:15 xxx.xxx.139.214
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bára z 30.12.2025, 22:37:26

Vám by se chtělo lítat, běhat a skákat, když by jste byla nemocná? Určitě ne! Tak nejdřív se zaměřte směrem vyléčení a pak vyřešte váhu. Vložte foto, možná se zjistí o co jde. 

Denní krmná dávka pro 1andulku je přibližně  2čajové lžičky zrní (cca 10–15 gramů). Krmte ráno a samotné zrní nestačí. Strava by měla být doplněna o čerstvou zeleninu, ovoce, větvičky na okus a zelené. Čistá a čerstvá voda - nutnost.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
29.12.2025, 08:48:10 xxx.xxx.139.214

Zdravím.

1.místo = ječmen a pšenice 

2.místo = prosa (u mě berou jen klasy)

3.místo = mungo (klíčené ano)

4.místo = čirok a pohanka (při ubraní dávky ano)

Chce to prostě sledovat a podle toho krmit nebo všechny druhy jsou důležité.  Teda kromě ječmene a pšenice. Nevím jestli se nepletu, ale ječmen je pro koně a králikům a pšenice slepicím. Jeden čas jsem pšenici klíčil a celkem to šlo, ale druhý den už zapáchala a rychle chytala plíseň a vymývaní je samozřejmost, tak jsem od toho upustil. Nemá cenu riskovat. Mungo, hrášek a kukuřice je ohodně, ohodně lepší.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
26.12.2025, 09:13:55 xxx:xxx.b972:9a03

Zdravím, tak opravdu je důležité, aby Váš papoušek bral zeleninu a ovoce a i ty granule. Budete muset mu to stále nabízet a hlavně musíte vydržet Vy. Prostě mu uberte dávku zrnin a druhá miska ovoce a zelenina a ty granule přidejte do té směsi zrnin. No a tu zeleninu a ovoce krájejte na různé velikosti nebo nastrouhat nebo větší plátky do mříží nebo na strop klece položit nebo zacvaknout kolíčkem. To samé i s listy pampelišky, špenátu, naťí mrkve nebo petrželu, květy afrikánu, pampelišky, růží, jabloň, třešeň … 

A k těm vitamínům :  plně dostačující a vyhovující je Supervit D do vody a dodržovat dávkování max.5dní v měsíci a celoročně. Pak starý osvědčený Roboran pro exoty, kterým se posype jablko, banán, vajíčko, zrní a celoročně. No a objevili se i nové roborany s betaglukany a nebo s pupalkovým olejem. Ale tady to bude asi věc názoru. A nejlepší granule jsou  Your Parrot Vital Pellets Fruit&Veggie Blend s ovocem zeleninou a bobulemi👍. A pak taky  VERSELE-LAGA Granule NutriBird P15 Tropical.  Granule nabízet jako doplněk a nebo pamlsek. Na Googlu to vše najdete a chce to jednoho dodavatele kvůli poštovnému. Např. p.Máca, krmiva pro papoušky👍  S pozdravem Zappe  

zjarda
zjarda správce
17.12.2025, 06:29:57 xxx.xxx.187.53

Zdravím, tak tohle mě vážně dostalo. Znám tohle dokrmování, ale u kachen a husí, které byli určeny pro výkrm, ale tohle…? Co Vy?   S pozdravem Zappe 

zjarda
zjarda správce
14.12.2025, 01:48:43 xxx.xxx.187.53

No nedá mi to nezareagovat. Pane, vždy je to trochu stejné, když se hledá něco vzácnějšího nebo nového. Osobně jsem si tím procházel hodně krát, stálo to moc času a hodin telefonátů(i do zahraničí), ale vždy jsem zjistil co jsem potřeboval, vždy. V dnešní době nečekejte žádné nové články a odkazy, které jsem uvedl, tak do některých se musíte přihlásit a základní informace tam jsou. A pak máte inzerci - volejte, ptejte se. Teď nabízí pán ze Slovenska mladý pár, takže asi nějaké ty informace a zkušenosti má, že?  Tak jen tolik,  nikdo jiný to za Vás neudělá.   Zappe 

zjarda
zjarda správce
13.12.2025, 12:56:00 xxx.xxx.187.53

Proč ho pořád obhajujete? Pro chovatelství vůbec nic nepřináší. Takže si bude klidně dál zaplňovat vlákna ze svými bezduchými a bezvýznamnými výplody a v pohodě, jdeme dál.  Takhle je to normální?   Zappe 

zjarda
zjarda správce
13.12.2025, 12:24:20 xxx.xxx.187.53
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.12.2025, 11:16:53

Ano, máte pravdu a dělám toho hodného blba ze sebe proto, že jim chci ukázat, že se pletou, že to není nic těžkého si cokoliv najít a navíc v dnešní době, kdy je spousta možností všude! A nebojte, moc rád bych napsal, že jsou to jen vypočítavé, pohodlné a líné s…ě, ale to by neprošlo, to jistě chápete. Ale kde je jejich slušné vychování nebo si nějak nemůžu vzpomenout, že by někdo z nich poděkoval, raději dělají mrtvého brouka. Nevadí nebo už na tohle reagovat nebudu, můj pohár laskavosti přetekl.  Zappe