Je to neoféma tyrkysová červenobříchá a nebo opalinová - nejsou vidět záda. A je to pár, vlevo samec, vpravo samička a určení je podle zbarvení. Samec má modrou čelenku a samice ne. Tenhle popis mám od zkušeného chovatele neofém👍
A jak píšete, že se čepýří a poskakuje, tak je v toku, ale samička asi zatím ne. S pozdravem Zappe
Zdravím, ANO můžou. Ale musíte zjistit, proč to dělají? Dáváte minerální písek, sépie, vápené bloky, vařené skořápky? Nezapomeňte na bílkoviny a vitamíny. V tomto případě se to dá napravit, ale horší varianta je, když to je zlozvyk! S pozdravem Zappe
Zdravím, i když s vámi jasně nesouhlasím a nikdy ani nebudu, tak by mě jen zajímalo jestli jste si vůbec všiml datum dotazu? Je to 15let… takže na 100% je vaše odezva úplně mimo! S pozdravem Zappe
Zdravím, no očividně jste začátečník a nebo se pletu? Máte vůbec nějaké zkušenosti s dokrmováním papoušků? To na co se ptáte je tak široká diskuse a odpověď… Takže asi takhle, prosím:
Zdravím, tak nejdřív jestli můžu, tak bych hned vyměnil všechny bidla co tam mají! Jsou absolutně nevhodné a až nebezpečné pro nožky papoušků! Chce to jenpřírodní, např. z černého bezu, břízy, lísky, vrby, jabloně, třešně. A různého tvaru a síly.
Koupat je musíte naučit a pomalu na ně. Vyberte místo a tam jim tu misku dávejte a přitom se s nimi hrajte. A když to nepůjde, tak sprchovat rozprašovačem, ale pozor na oči a nosní dírky. Všechno to chce čas a trpělivost. S pozdravem Zappe
Co tím myslíte, že se škubou? Jako navzájem jeden druhého, když se perou nebo každý sám sebe?
Vaječnou směs nedáváte jako vůbec nebo jak? To by pak hrozil nedostatek bílkovin. Nutný je taky vápnik. Dáváte nějaké vitamíny, např. Roboran, Supervit D do vody? Nejlépe bude, když napíšete jak krmíte a čím, zelené nebo celé drny, berou aspoň jablko, mrkev, větvičky na okus - nejlepší mladá vrba, černý bez.
Zdravím, no a když sedí, tak jste upravil krmení? Jestli dáváte máčené nebo klíčené nebo vaječnou míchanici, tak s tím hned přestaňte(stimulace k páření, agrese) a začněte s tím až před líhnutím mláďat! S pozdravem Zappe
Zdravím, tak záleží jak a kde bylo uloženo, uskladněno. Jinak prostě k němu čichnete a jestli neucítíte plíseň a nebo jí už rovnou neuvidíte na pohled, tak by mělo být v pořádku. Taky koukněte na barvu. S pozdravem Zappe
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 31.07.2024, 13:14:47
Zdravím, myslím, že se trochu pletete…nebo paní píše, že původní majitel měl voliéru a tam několik párů… ale je i možné, že tam nějaké to světlo z ulice bylo, nevím. S pozdravem Zappe
Zdravím, omlouvám se za špatný odkaz 🙏, ale i mistr tesař se někdy utne 😀 No, ale k věci, tak jsem zjišťoval nějaké informace a mluvil jsem s uznávanými chovately loriů a teda u těchto poddruhů jsou celkem jasné rozdíly - popsáno na přiložených fotkách a pak mi to vše potvrdil i p. Lubomír Tomiška, kterého uznávám a vážím si jej 👍 Toť vše a jsem s pozdravem Zappe
Zdravím, no vypadá to tak, že to nebude chovný pár, ale přesně jak popisujete, že chytli kusy. Mají kroužky, jak jsou staré? Vložte foto. A asi bude lepší, když na nějakou dobu je rozdělíte, ale taky, aby se viděli. Osobně si myslím, že to nebude trvat dlouho a budou spolu. Neofémy nejsou agresoři. S pozdravem Zappe
No to je pravda, nemusím odpovídat, ale tady jde o to, že každý má možnost si něco najít na Googlu atď. Ale tady je móda, že se jsem napíše a čeká a pak nakonec, kdo odpoví a dává si s tím určitou “práci”, tak je ještě urážen!
A když nevidíte žádný rozdíl, tak to je opravdu špatné a nebojte se, žádný odkaz na tohle vlákno už dávat jistě nebudu. A spokojený jistě nebude ani on ani vy nebo těch poddruhů je moc hodně a ani nevěřím, že se někdo bude dohadovat o nějaké to peříčko! S pozdravem Zappe
Tak to je zajímavé a divné, že za celou dobu by jste je neviděl pářit se. Máte vůbec pár, dejte foto. Naklíčené můžete dávat - pšenici, nahý oves, proso, kardi, pak se dává kukuřice, hrách, mungo, černá slunečnice(pozor na plíseň), ale tohle je pak pro větší druhy. S pozdravem Zappe
Zdravím, tak informací je málo a důvodů více. Předně, viděl jste je pářit a jak? Andulky jsou v tomto celkem dost výkonné. Pak to může být výživou a je dobré do směsi přidat nahý oves, dáváte naklíčené, zelené, vaječnou míchanici s vitamíny a nasekanou mladou kopřivou(např.), nějaké jablko, mrkvu…a do vody Supervit D - dle návodu! S pozdravem Zappe
Zdravím, to za 3dny se jí ztratilo? To není možné. A k tomu terčíku, ano může vypadat různě…jen pak ztrácí na kvalitě a nebo se už nebude jednat o terčovou! S pozdravem Zappe
PS: STANDARD korely terčové platný od roku 1988 : Terčová strakatost se nachází na obou křídlech a sice na křídelních krovkách ve formě 2cm široké a 4cm dlouhé tmavé skvrny,přitom musí ohbí křídel zůstat bílé nebo žluté. Barva této terčové strakatosti může být ve všech známých barevných rázech. Jiná strakatost na jiných částech opeření je nepřípustná a má za následek srážky bodů. Jan Kaszper, ZPRAVODAJ č.18, Klub chov.korel-ČSCH,1988 Ostrava-Poruba, Československo
Zdravím, tak na této poslední fotce je už asi přepeřená? A je to krásná terčová skořicová perla a nebál bych jí tipnout už teď na 99bodů. Opravdu krásná a nadějná👍 A i ten v pravo na hoře vypadá nadějně terčový šedý perlový nebo straka? Dlouho jsem už takovou kvalitu neviděl 👍 Co výstavy, nelákájí vás? S pozdravem Zappe