Odkud jste? Kdybyste byla někde poblíž, tak Vám tašku na zkoušku ráda dám.
Odkud jste? Kdybyste byla někde poblíž, tak Vám tašku na zkoušku ráda dám.
Prostě je tetitoriální a nemá rád, když mu do jeho území někdo zasahuje.
Naopak mimo své teritorium se cítí ohrožen a nejistě, proto je z něj najednou oukropeček 😃.
K odpovědi na slámu. Tvrdá je pšeničná sláma, kterou se podestýlá větší dobytek ( prase, ovce, kůn atd).
Naopak ječná, nebo ovesná je měkká a jemná, vhodná pro králíky, morčata atd.
Potíž je, že jí nikdo nechce moc prodávat, protože se s ní i dá zčásti nahradit seno.
Do balíku pšeničné leckdy nestrčíte ruku, do ječné jak do peřinky.
Moje zkušenost z letité praxe soukromého zemědělce 😃.
Nevím jak činčila, ale celý život mám hlodavce na ječné slámě ( ne pšeničné, ječné nebo ovesné) a nikdy jsem neřešila ani otlaky, ani přerostlé drápky
Paní sice neodpověděla konkrétně, ale dala radu, která platí napříč jakýmkoli chovem. Naproti tomu Vy jenom tlacháte a durdíte se .
Tak to mě nenapadlo 😄! Ale povahu jaguára tedy nemá, není vyloženě mazlivá, ale při pohlazení hned vrní ( a taky když spí v posteli). Je divoká, ale hrozně hodná, když jsem jí dovezla na vytahování stehů po kastraci, tak jsem jí vyndala z přepravky, vet jí položil na bok, prohlédl ránu, vyndal stehy, nastříkal desinfekční sprej a ona se ani nehla, dokonce se ani nemusela držet! A ne, nebyla na tom špatně, doma před tím lítala jako střelená a houpala se na zábradlí 😃.
Zdravím, loni jsem dávala koncem října příspěvek o opustěném koťátku v lesní chatové osady. Protože se dost lidí o osud kocičky zajímalo, pokud si někdo ještě vzpomene, dávam aktualní fotky. Kočička byla v únoru kastrovaná a vyrostla z ní veliká a velice milá krasavice. Má úžasnou povahu, je to takový domací typ a osobnost. Jsme rádi, že jsme si ji nechali 🙂.
Jo, já znám zase paní chytrou inženýrku, která všechno ví. Před asi dvěma roky se jim do baráku zatoulala dvě koťata, kočičky. Kastrovat nebude, to je proti přírodě, první várku udála ( nám ne, jedno bychom si tehdy vzali, přišli jsme o kocoura,ale vadil velký pes). Další už nikdo nechtěl, o něco přišla, teď má osm koček, které se stále množí a nechtějte vědět, jak se zbavuje koťat. Ale kastrovat nebude, je to holt proti přírodě.
Tak proč se týrate na hnusném venkově? Městský být a terasou naplní vaše zahradnické ego a venkov tam nenatáhne své pařáty v podobě volně pobíhajících koček a dalších projevů vám nepřátelské verbeže?
Pokud to ještě čtěte. Krmení zrním pro morče je nevhodné, i to může být důvod průjmu.
Včera v podvečer jsem slyšela povědomé svitoření, říkam si, asi podobný hlásek, ale dneska ráno, když jsem vycházela z chlíva, tak na dvoře úplné nálety na stodolu. Myslela jsem, že mi šálí oči, ale ne, teď odpoledne už návštěva v chlívě a vlasťovky létají nad dvorem. To si vybraly, když se blíží arktický mráz,! A vůbec, není to strašně moc brzy na jejich návrat?
U nás si bobři postavili hráz na potoce mezi poli, velké stromy( je jich pár) stojí, ale zmizelo proutí z náletových křovisek
V našem případě si myslím, že to bylo tím, jak to šlo rychle za sebou. Určitě byla cítit čerstvá krev, stres, možná bylo i něco slyšet, co lidi nezaslechli. Nevím, ale už tohle nikdy bezopakujeme.
ančovička:Bodlinko, děkuji.. aspoň méně stresujici postup.. 😥…
Asi lepší než jatka, ale takhle jsme z chléva vyváděli ( já teda ne, já byla daleko, daleko…),ale manžel, známý a řezník čtyři jehňata zhruba třictvrtě roku stará. Postupně, po jednom z chléva, ala ta zvířata to stejně poznala, první šlo v klidu, ale zbytek byl nápor na nervy, protože šílela hrůzou.
Vida jak to jde! 👍
Když mě tihle lidé doopravdy štvou. Dobře se mají, nikdo jim neubližuje, ale stále a dokola melou to svoje .
No a k nemocím nic odbornějšího nepřidám, jen sdílím strach ostatních, máme sice jen pár ovcí, ale Slovensko je skoro za humny a není to příjemný pocit
Di se bodnout .
Na FB to taky nabízeli, větve z jabloně. Docela byl zájem. Když jsem napsala, že kdo si přijede k nám k Brnu dostane pytel zadarmo, aspoň to nemusím likvidovat, neozval se nikdo 😄. Jo, co není za peníze, o to nezájem.
Sousedi mají modročelýho, je mu tedy už 18 let, ale mluví jako starosta, zpívá, píská, napodobuje zvuky, je neuvěřitelný. A mazel k domácím.
Ten ceník mě dostal. Za tři tisíce čtyři hodiny koukat na slepice. Já to umožním za pět stovek za dvě hodiny, ještě to schrnu a ušetřím sobě i zájemci čas.
U ostatního obdobně, nehlaste se všichni 😄.