Aktuálně: 2 682 inzerátů245 643 diskuzních příspěvků18 809 uživatelů

Příspěvky uživatele

marcelaamax

marcelaamax
marcelaamax 17.06.2025, 22:18:57 xxx.xxx.189.248
Tenurri:

To my děláme. Problém je, že když si ho nevšímám a sedím na místě, tak ho to za chvilku nebaví. Případně jde dál, jakože jdeme, stále se otáčí a vrací a čeká až půjdu taky. Tak většinou se zvednu a jdeme, protože nevím co s ním. Musíme se někam pohybovat alespoň šnečím tempem. 

Když jsme na louce i s jeho polobraskou, tak si hrají, čuchají a vydržíme na místě v pohodě hodinu, ale oni jsou furt tak nějak v kontaktu a kam jde jeden jde i druhý. Hodně chodíme ven spolu, oni se zbožňují.

Když čtu o vašem Jackovi, tak mi v mnoha věcech připomíná moji fenu. 

Chůze na provesenem vodítku je pro ni hroznej vopruz, umi to, ale fakt se musi hodne ovladat, je to pro ni těžké (a pro me taky 😀). A tak jsem přistoupila na takový kompromis - když to nechci řešit, chodí na postroji, nesmí tahat, ale může napínat vodítko, to je pro ni v pohodě, a je klid. Navic to teda řeším tak, ze si radsi popojedu autem, aby na tom vodítku nemusela vůbec nebo úplně minimálně (chapu, ze tu moznost kazdy vzdycky nema). Ale chci tim rict, ze jsem spoustu věci přestala řešit, a zjistila, ze je vlastně nepotrebuju, ze to pro me neni nutne. A ulevilo se mi 😀. 

Masakr byl po cca 10ti měsíčním klidovém režimu po operaci (feny), z toho byla vyloženě frustrovaná, unavit kebuli nestačilo. Potřebuje pohyb k životu a ke štěstí. 
Po tom klidovém režimu se to všechno zhoršilo (což je možná i váš případ?), ale ADHD byla od stenete. 

Je to pes, který chce jit pořád dopředu, a být pořád v pohybu. Hodne jsme pracovali a pořád pracujeme na sebeovládání, čímž se to celkově všechno zlepšilo ale pořád to je v ní.  A i dodnes , v jejich 6ti letech, jsou situace, kdy si připadám, že jsem psa vytáhla po roce ze sklepa. Jak píšete o kňourání, buďte ráda za to 😂, u nás je to řev, a kdo zná stafbuly tak ví, jak umí řvát 😂. Stane se doted treba v situaci, kdy potkáme člověka nekde, kde ho běžně nepotkavame, a klidně na 50 metru, je jak urvana řetězu a rve. A to lidi miluje, az moc, ale neumí ovládat ty emoce. A to hlavně na voditku. Na volno to je lepsi, tam to ventiluje pohybem. Balonek v hube a žvýkání nam také pomáhá. 

Návštěvy jsou taky v podobném režimu jako u vás, ale u nás hodně pomáhá Kong naplněný masem a přesměrovat tu energii jinam. Plus určitá pravidla a důslednost.  Takze to mame uz docela zmaknute; ale proste to v ni je. 

Dlouho jsem třeba resila návštěvy na veterine, což byl v kombinaci s její povahou a s tim, co si tam prožila, očistec. Fakt jsme na tom pracovali, ale nakonec jsem to vzdala, došla jsem k názoru, že nemá smysl to hrotit, a fena proste ceka v aute, ja se ohlásím, a beru ji z auta az kdyz jdeme na radu. A je po problému (ale opet - chapu ze někdy takova moznost neni, to spis jen pro příklad. 

Mam jeste psa, jsou spolu celkem sehraní, ale co nedávají je společné plavání. Běžné ochlazeni a par temp ve vodě na procházce v pohode. Ale pokud chci jet vyloženě k vodě, aby se tam vyřádili, tak to nejde. A zase, přestala jsem to řešit, prostě jedu s každým zvlášť a no stress. Snažila jsem se to řešit nějakým odložením jednoho a prostridanim (což v rámci jiného cvičení funguje, ale u té vody to byly jen nervy, pro všechny). 

Proste jsem se smířila s tim, ze nemam dokonalého psa, ani jednoho (ten druhý má zas jiné svoje mouchy) a tomu to souziti celkově přizpůsobuji. Zas treba doma je fena naprosto skvělá (krom casu krmení), odpočívat umí bravurně. 

Ted nechci aby to vyznělo špatně, a ani nechci celou tu situaci zlehčovat. Váš pes je mladý, věřím tomu, že na spoustě věcí ještě máknete a bude to fajn. Jen když se podívám na sebe zpětně, tak si uvědomuju, že jsem dřív také měla přehnané a zbytečné nároky, ze X věcí z těch, co jsem řešila, vlastně nepotřebuji.  Treba jako sedet se psema někde, kde jiny pes lítá za balonkem, by bylo za trest pro oba moje psy, i pro me 😀. 

marcelaamax
marcelaamax 22.05.2025, 22:17:18 xxx.xxx.189.248
Plaka:

Mně teroška před háráním nechtěla žrát a celá se “vcucla” do sebe. Při hárání jí šibalo, byla horší než pes, kterej načichne háravku, byla by schopná se sama se vydat hledat si ženicha, mozek měla v renaultu. Po hárání faleška ve stylu psychiky, nesahejte na mě, nechte mě, budu kojit (přitom mléko se jí nedělalo), ale budu vyvrhovat stravu. Jako to dělala i pro štěňata (to se už jen málokde vidí, takhle krmit štěňata). 
Nikdy ale neskončila na atb kvůli těmhle stavům před/při/po, nemívala gastritidy, i když se hodně čistila. 

Jo u nás to taky čistěním určitě nebylo, protože to někdy bývalo už těsně před háráním, někdy zase po, kdy uz se skoro nečistila. A často taky při té falešce. 

Celkove je taky “velkej hormon” , z tohohle pohledu to harani i falesky dost prožívá. A myslim, ze i proto byl ten problem se štěňaty. 

marcelaamax
marcelaamax 22.05.2025, 22:00:37 xxx.xxx.189.248
hmn:

tak se přidám k majitelům zvracejících háravek
Moja zvrací před, při i po
to poslední hárání, třetí, nedostala atb a “víkendové” zvracení se táhlo téměř dva měsíce
hárání probíhá jako skryté

Já si pamatuji, že jste něco podobného řešila už tenkrát no. 

A u vás je to vyloženě jen, že se vyzvrací, a pak dobrý? A mimo hárání úplně v pohodě? 

Mě jeden ven i říkal, že prostě taková obyčejná nevolnost při hárání může být úplně normální, že to tak některé feny mají. (to teda náš případ nebyl, u nás bych to nějakou obyčejnou nevolností nenazvala). Že můžou zvrace t třeba jen z toho, jak se čistí…

marcelaamax
marcelaamax 22.05.2025, 21:57:08 xxx.xxx.189.248
Lenocka:

Pokud nepomáhá Famosan, může zabrat Helicid (moje to má obráceně). Ale sám o sobě nestačí.

Dotaz jak jí je je myšlen právě v tom období gastritidy. Moje sice nic nestrávila a i po 12h to vyhodila víceméně v původní podobě, ale jinak na procházkách veselá, hravá, i po týdnu víceméně “o hladu”. Což byl, spolu s negativními testy, pomocný ukazatel, že slinivka je Ok. 

Jo, fakt je mazec, jak moc ty hormony můžou ovlivnit. Upřímně řečeno u mé feny byla kastrace nutnost a na poslední chvíli, ale zpětně musím říct, že jsme si všichni oddechli, vážně.

Nepomáhal ani Helicid, a vyzkoušeli jsme toho ještě víc. Co si vzpomínám, tak Omeprazol, a další názvy už si nevzpomenu. Pak i nějaké “babské rady”.  To bylo prostě bez účinku. 

Při těch akutkách to u nás bylo tak, že šíleně zvracela hromady, a to teda logicky v pohodě nebyla. Polehávala, někdy to došlo i do stavu, že nechtěla vůbec jíst - což je prostě u ní fakt znamení, že hodně špatné. Někdy i trochu apatie, nezájem.. Viditelné bolesti břicha. Ale to trvalo max den (edit. : tady jsem to asi napsala špatně, den trvalo to nejhorší, kdy nechtěla ani žrát, byla apatická atd…, ale jinak se z toho celkově dostávala tak týden až tři, než byla úplně ve své kůži a v pohodě)  - pak asi zabrala ATB, plus dieta, (často taky kapačka) a už zase chuť měla, pak už zas byla v pohodě i venku, ADHD klasika.. Někdy měla i průjmy. A co taky u ní bylo typické - požírala vlastní výkaly, což za normálních okolností nikdy nedělá. A to mi bylo řečeno, že je právě jeden ze znaků té slinivky… Jenže těžko říct, jestli ta slinivka fakt nebyla spíš důsledek no…  To byly stavy, když byla dlouhodobě na mase. Jak se nasadila vet dieta (měli jsme přímo i na slinivku), tak se to srovnalo, byla v pohodě. Pak se zase přešlo na maso, no a po určité době opět trávící problémy. Někdy menší, někdy větší. Kolem hárání nebo falešek vždycky větší. 

Aktuálně byla delší dobu na granulích (obyč), konzervách, salámech pro psy, občas nějaké uvařené nebo obrané pečené maso, příloha, plus spousty dalšího, co vyžebrá u syna. A to byla dlouhodobě úplně v pohodě, včetně odhárání. Ani falešku neměla (ale to asi souviset nebude). Tak jsme zkusili zase maso. No a už to nebyla taková hrůza, ta nepohoda byla vidět hlavně po jídle (ale to klidněi hodinu dvě po). Ale zvracení bylo kdykoli během dne, tzn., že třeba ráno se nažrala, a pozdě odpoledne chodila, prothaovala se, pak zvracela (pouze šťávy). Nebo se nažrala večer, a na zvracení ji to vzbudilo v noci. Ale jinak venku na procházkách, při trénincích atd. byla úplně v pohodě. Je ale možné, že tím, jak byla dlouhodobě na granulích, tak má to trávení nějak srovnané, a kdybych ji nechala zase na mase, tak se to rozjede od podobných hrůz jako měla předtím. 

Právě, že už předtím jsme se s vetem bavili o kastraci, protože když si člověk vezme, že ta fena trpí (tím nemyslím vyloženě háráním, ale těmi problémy co měla k tomu, furt ATB….) dvakrát do roka, plus pak ještě přijde faleška a jedeme nanovo…. No.. jenže teď nebyl během toho hárání na granulích jediný problém… Teda krom klasicky, že při hárání se chová prostě jinak, ale tak to beru jako normální. Trávící problémy nebyly. 

marcelaamax
marcelaamax 22.05.2025, 20:29:02 xxx.xxx.189.248
Plaka:

Vezmu to dle nadpisu. Když nesedí krmení masem, tak se na něj vybodnu a krmím tím, co psovi prospívá. Současný vořechový Netvor má dozajista nějakou intoleranci vůči tučnějšímu masu. Míchanice z barf shopů mu nedělaly vůbec dobře. Tak holt je na granclích a občas kvalitní skelety od řezníka. Tam zvládá strávit i kůže. Ale musí to být čerstvé od řezníka, nějaký ty balený supermarketový hnusance nepobírá, dycky srajda. 
Co je fajn, jsou salámy od Chejn, hovězí salámy od Brit, s tím nemá problém. 
To by mohla být i alternativa pro Bambuli, Marcelu, ať mají psiska něco masitýho do žaludku na střídačku s konzervami. 

Jo salámy od Chejnu taky beru , a taky v pohode 😁

marcelaamax
marcelaamax 22.05.2025, 20:21:46 xxx.xxx.189.248
Lenocka:

A já se spíš “chytím” toho období okolo hárání. Protože moje starší BŠO právě ve spojení s hormony s trávením problémy měla, prvně jsem to hrozně řešila, spousta vyšetření a nikde nic. U několika vetů. Nakonec prý gastritida, tak jsem kývla na injekční ATB + první dny Degan a Famosan a bylo rychle dobře. Podruhé jsem už moc neexperimentovala a nečekala, rovnou ATB a Degan a bylo to fajn. Od té doby, co je fena vykastrovaná, tak se to nevrátilo a je to 2 roky (ťuk ťuk). Předtím 2 hárání po sobě. 
Právě jsem hodně moc četla, nedalo mi spát PROČ tu gastritidu má a některé odborné články i staří praktici ty hormony zmiňují, zvlášť po hárání nebo v období typickém pro falešku.

Ještě otázka: jak té feně v tom období je? Samozřejmě když zvrací, tak je asi nešťastná, ale jinak? Mimo dobu krmení?

No jako takhle… ty problemy kolem harani mela, kdyz byla na mase. A to bylo fakt neco šíleného. Vzdycky závěr gastritida plus chycena slinivka. Při poslední epizodě ani ta slinivka ne (podle me ta slinivka nebyla příčina, ale důsledek ) Jednu dobu už jsme zvažovali i kastraci - protože co hárání (nebo faleska) to veterina, a fene bylo fakt zle. Třeba zmiňovaný famosan feně vůbec nezabiral…

Ale… poslední hárání byla na granulích, a v pohode 🤷‍♀️. Ale samozřejmě to může být náhoda. Uvidime, jak dál. 

A na otázku, jak fene v tom období krom zvraceni je? - to myslíte jake obdobi? Jako proste obecně kdyz je na mase? Nebo prave v obdobi harani?  

marcelaamax
marcelaamax 21.05.2025, 07:43:38 xxx.xxx.189.248
Verun:

Marcelamax: Jsem si tak k večeru na vyjížďce přemýšlela o tom vašem problému. Jako Sardullah bych se asi na to prostě vyprdla a krmila tím, co psina snese. A teď proč to PSOVSKÉ UPRAVENÉ snese? 😏 a PSOVSKÉ SYROVÉ ne. (vnitřně  prokleplá je a psala jste , že nekrmíte masem v lidské kvalitě- z Kaufu třeba, tedy kupujete v psích ešopech) Hm, na to bych se asi zaměřila, a že to druhém psu nevadí ? , má jiné trávení, víc , míň enzymů  a.t.d. dosaďte co chcete) 

Moje bulina sežere všecko, má k dispozici všecko- maso syrové, vařené, s kostma, svalovinu, pečivo, ovoce zeleninu, granule, levné kočičí konzervy-z psích má průser. 🙄a kočičí jsou levnější…něco vyžebrá, samozřejmě že “zdravé” to není, ale já se taky nežinýruju…

Veše fena teda taky dá všechno, krom tedy masa z barfšopu. Co zkusit jinou kvalitu masa, náročné to vůbec není- spíš výhoda, že je furt kam pro všechny šáhnout, koupím kuřata na akci, naporcuju do mrazáku- stehna/ prsa, kostru rozmlátím sekáčkem psovi s nějakou přílohou(musím hned jinak by chtěl manžel vývar😉) , a postupně vytahuju pro nás , pro psa, nebo kupuju obden, občas nějaká sleva na žaludky, kuřecí skelety… vaše fena je poloviční oproti mojí, to nebude drahé a stejně si furt myslím, že barfšopy jsou předražený, i řezník má kuř. skelety (masité) za dvacku kilo…vepřová srdce, jazyky, držky(to se manžel vždycky těší na polívčičku a ono 💩) do stovky za kilo. v Kaufu věčně akce na vepřový bok, žebra, kolena…i syrová makrela se dá koupit ve slevě. pokud máte mrazák mají i akční mražená velká balení kuř. čtvrtek …

Zkusila bych to vyměnit. Nebudu rozebírat kvalitu barfšopovýho masa, nekupuju, tak nevím jak o vypadá teď , kdysi hodně dávno jo a bylo to prostě “maso pro psa”…. 

PS: manželovi ublíženo nebylo, polívčičku má vždycky(pes má krky, manžel krkovou kuřecí, pes má žaludky, manžel drůbkovou …a tak dále. )

Já neříkám, že mám všechno maso jen z barfshopu. Zrovna křídla, srdíčka atd beru v masně normálně pro lidskou spotřebu. Fene ale dělá problém i to, když je to syrové. Psovi nevadí nic, včetně masa z barfshopu… 

Jinak maso beru především hovězí (ale zkoušela jsem různé druhy a vždycky delší dobu) , a ano, to z barfshopu. Kupovaní a každodenní vaření masa “pro lidskou spotřebu” fakt nedám. Nemam k dispozici v  dojezdové vzdálenosti  ani ten Kaufland, a nemam cas jezdit nakupovat denne nebo ob den maso pro psa, a jeste to vařit, to se omlouvam, ale na to fakt kapacitu aktuálně nemam. A krom toho, ze nemam cas jezdit ob den pro maso (plus ten kauf např. mam daleko) tak na to upřímně nemam ani náladu. Nesnáším nakupování 🫣😀. To ten cas radsi strávím jinak, a fena dostane konzervu, granule, a joo, občas ji samozřejmě klidně uvařím. Ale aby mela navařeno deno denně, to nedam. 

Navic dalsi problem je to, ze fene nemuzu davat kuřecí (pokud se bavíme o syrovém s kostmi) - jedine, co muže, jsou křídla a krky . Ostatni do sebe rve tak, ze se dusi…nekolikrat jsem to z ni tahala, a na to nemam. Takze skelety nebo čtvrtky neexistuje.  Ale ono to je jedno, protoze pokud se bavíme o mase v syrovém stavu, tak vadi i to pro lidskou spotřebu. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 15:54:57 xxx.xxx.189.248
Sardullah:

Já nevim…já jsem člověk, co se snaží jít vždycky cestou nejmenšího odporu. Feňuli bych nechala krmení, který jí sedí, po kterém nemá potíže. 

Feňule je koukám prohlídnutá od veta skrz naskrz a to doslova…tak zaplať pánbůh…no tak holt nebude jíst maso…

No právě. Ja jsem si to dřív dávala porad do souvislosti s tou slinivkou, a nejak mi nedošlo, ze by primární problém mohlo být syrové maso. I když granule pomohly vzdycky, jenze ta vet dieta. Ale ted kdyz vidim, ze je v pohode i na normálních granulích, tak mi fakt prijde jako ten spouštěč maso. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 15:40:28 xxx.xxx.189.248
Arbora:

Fena mala rovnaké problémy, myslím, že to písala aj na diskusii na faune. Normálne konzumovala mäso, bezproblémov, roky síce pestrá diéta, ale bez nejakej výraznej zmeny. Začala mať presne podobné prejavy, oblizovanie, žrala strašne veľa trávy a keď grcla, tak väčšinou len šťavy a tráv. Veti inak zdravého psa nejako skúmať hlboko nechceli, niekto nadhodil termín nadmerná tvorba žalúdočných štiav? A z ničoho nič jej praskla cysta na ľadvine, ľavdina sa jej vzala, má len jednu a je na renal diéte. A zdá sa mi, že je to oveľa lepšie. Jasne, tu a tam tú trávu žerie, ale nie je to až také inenzívne ako predtým. Tak som asi nepomohla, len teda, asi to nie je také nezvyčajné. Ako je na tom s vareným mäsom?

Jako trávu mi žerou oba psi. Ale za normálních okolností po tom nezvraci (to, ze se po tom poblejou jednou do tejdne nebo dvou, to uplne neresim). Nicméně tu travu fena žere asi stejne na mase, jako na granulích. A tak nějak ve stejne intenzitě jako pes, ktery nemá žádný problém ani na mase.

Co se tyce vařeného masa, tak vyloženě ji nevyvaruju, ale občas nějaké vařené  maso samozřejmě dostane, a to je v pohodě. Předpokládám, že jen na vařeném by to mohlo být ok, i vzhledem k tomu, že jsou ok i konzervy. Ale upřímně - za prvé nemám úplně kapacitu ji denně nebo ob den vařit, jsem nekdy rada, ze stihnu uvařit pro nás 😂. A za druhé doma nechci vařit maso pro psí spotřebu, a kupovat jen maso v kvalitě pro lidi, to taky jako řešení bohužel nevidím. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 15:34:58 xxx.xxx.189.248
Zrzavci:

Takže vychází mi z toho dobře, že udalat v takovém případů sono vnitřních orgán ů, mohlo by se to objevit?

Moje fena je sonem projeta skrz na skrz 😀. Fakt kdyz byly ty akutni problemy, řešili jsme to intenzivně. I rtg. Nikdy nic. Navíc teda kdyby to měl byt problém právě třeba ledvin, tak si tak nějak myslim, ze za ty roky by se to projevilo uz i jinak 🤔. Ona ma veškeré vyšetření zobrazovacími metodami a veškeré rozbory krve (včetně těch podrobných) v poradku. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 13:27:18 xxx.xxx.189.248
Tenurri:

Já se sem připíchnu. Teď jsem řešila ve venčícím vlákně, že náš pes po syrovém mase žere hodně trávu a tedy má nejspíš překyselený žaludek, což “hmm” psala, že právě je tím syrovým masem. 
“maso provokuje tvorbu žaludečních kyselin, tak by to i sedělo, že mu není dobře”

On po tom, co žere trávu, tak taky většinou i další den nechce moc žrát, zvrací žaludeční šťávy (myslela jsem, že z hladu).

Já jak kombinuju granule i maso (ne v jedné dávce), do toho venku vše olizuje a ještě puberta, tak vlastně netuším…

ale po syrovém mase právě žere tu trávu o dost víc, než když má jen granule, nebo granule s konzervou, nebo vařené maso…

My teda s tim, ze by nechtela zrat problem nemame, ona je hrozná popelnice… Ta kdyz uz nechce zrat, tak vim, ze je to špatný. Ale proste po tom mase to neni ono no. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 13:24:53 xxx.xxx.189.248

No ja vlastně taky úplně přesně nevim, jestli to byla slinivka. Při posledni epizodě, kdy fakt zvracela něco totálně nechutneho, a hodně, to jsem se opravdu lekla, a kdy jsme skončili opět na veterine s podezřením na slinivku, tak se ta slinivka vůbec nepotvrdila. Takze těžko říct.

Stejne tak jsem mela jednu dobu pocit, ze se to srovnalo samo, bylo to dobry, no ale pak to začalo zase. A ted uz je to proste tutovka, ze jak dam maso, tak to nebude ono. 

Porad jsem se snažila, aby to na tom mase šlo, ale fakt vidim,  ze to nejde, a asi to už vzdavam. Asi bude proste primárně  na granulích a konzervách, s tim, ze obcas ji přilepším něčím vařeným. 

A dekuji za optání, jinak se mame fajn. Doufam, ze vy taky 🙂. 

marcelaamax
marcelaamax 20.05.2025, 12:04:27 xxx.xxx.19.145

Zdravím po delší době 🤗

mám na Vás dotaz, nesetkali jste se někdo s tím, že by psovi prostě nesedělo krmení masem? 

Jedná se mi o fenu (6,5 let), od zacatku na mase,  pak začaly nějaké problémy (někteří si možná pamatují, řešila jsem to tenkrát na ifaune). Několikrát jsme skončili na veterině, na kapačkách.. vypadalo to na slinivku. Nasadila se vet dieta, srovnalo se to. Vrátili jsme se k masu, a opět po čase problémy. Takhle stále dokola. Problémy taky byly kolem hárání - dle veta s tim souvisí hormony, a ty také souvisí se slinivkou. Nicméně s tou slinivkou to bylo vždycky “jen” akutní, nějaký stálý problém s ní nemá. A navíc jsem teda zjistila, že se to děje vždy jen na mase, pokud je na granulích (i obyčejných, ne vet dietě) tak ne. 

Veterinární dietu už nějaký ten rok neměla, stačí obyč granule (zkoušela jsem dlouhodobě) a je naprosto v pohodě. Pak se vrátíme k masu, a sice už to neni tak hrozne, ze bychom končili na veterine (nebo to zatim tak daleko nezašlo), ale hned vidím na feně nekomfort. Olizovani, mlaskání, a celkově proste neni v pohode. Plus teda zvraceni, ktere uz taky neni tak hrozne, vetsinou jen šťávy. Nicméně pak zas “nasadim” granule, a fena je ok a spoko 🤷‍♀️🤔.  Zkousela jsem k tomu masu uz x doplňků, probiotik, atd, a nema to vliv. Stejne tak různé druhy masa, různé přílohy, uplne bez příloh - bez výsledku. 

Nevim, zda sem chodí Terven? Vim, ze tenkrát řešila s fenou neco dost podobného, tak by me zajimalo, jak to dopadlo u nich? No a vy ostatni, nemate zkusenost? Nebo nejake vysvětleni? 🤔

Jeste podotýkám, ze jinak mi neprijde, ze by fena mela nejake citlivé zažívání, dost casto ji krmí dítě - vším možným, od piškotu přes ovoce a zeleninu po pečivo, a potom problem nemá. Pamlsky, krom sušených uší, hrtanů apod. (s tím mají od zacatku problem oba psi) taky v pohode. Konzervy taky 🤷‍♀️. 

marcelaamax
marcelaamax 24.01.2025, 13:17:21 xxx.xxx.189.248
Arosek:

Jenze u nas to prave ti pitomci zerou. Tahat bobky na provazku bych jeste zvladla, ale pripadna rizika za to proste nestoji … Takze provazky zakaz a vatelin si rikam ze projde … 

Jo tak to chápu, to je pak jasný. 

Je pravda, že my ty hracky s provázkem máme primárně na ven, protože doma by s tím mohli neco roztřískat, plus málo prostoru a fakt to tím bolí. Takze to beru treba na procházku, ze se s tim dobre hází za provázek, dobre se to psům nosí. Na doma mají kongy a Soda pup bez provázků, ale zajímají je to hlavně, když je v tom žrádlo (dávám zamrazit, takže to chvíli vydrží), pak to rovnou meju, a znova plním a dávám do mrazáku, protože to u nás jede naplněné ve velkém 😄 

marcelaamax
marcelaamax 23.01.2025, 15:57:36 xxx.xxx.48.249
Arosek:

Tak provazek je prvni co umre 😀
U plysaku tlapicky a ocicika - asi aby nezdrhli a nevideli, co se s nima deje 😀

Ale zkusim to, snad to vydrzi a bude je to bavit. Nejvetsi nicitelka byla nebozka Zaja. Ta se prokousala i kovovejma futrama 😀

Jo tak jasny, u nas je provázek taky hned pryč, tak navážu dalsi a jedeme dál 😄

marcelaamax
marcelaamax 22.01.2025, 22:19:11 xxx.xxx.189.248
Zrzavci:

Když kong přežil Taliprdnici, a stofárdy, přežije šécko, to se člověk nemusí bát. Gumovej odér to teda nemělo - ty co jsem kupovala já, před těmi osmi?? Lety. A zachraňovalo nás to v tom, že si aspoň s něčím mohla hrát. Jsou psi, kteří rádi žouželí, ono žvýkání prostě uklidňuje, to víme. A kong se dá naplnit, tím pádem psa bude aspoň trošku zajímat, dá se pak “ztratit”, aby ho hledal. Může ho hlídat - naplněný, aby mu ho někdo “nevzal”, stejně jako se hlídaj pičkůty na židli, můžu ho házet, on divně utiká… zase je to o tom, udělat z toho trochu víc atraktivní hračku.

No, mě černý Kongy sice bully přežily, ale všechno nepřežije 😂. Kamarádky cane corso ho nacupoval na mikrokousky 😂. Tu největší velikost, co se prodává. 

marcelaamax
marcelaamax 22.01.2025, 22:17:28 xxx.xxx.189.248
efe:

Jo a máte zkušenost, jestli časem zmizí ten šílenej gumovej odér?

Zmizí. Taky si pamatuju, že to zrovna nevonělo 😂, ale ted uz v pohode. Mame je ale fakt x let, používáme hooodne (dva bullové, kteří zničí všechno) a porad drží. Jen maji rýhy a škrábance, ale to je jen estetické. 

Jinak uz jsem to tady možná psala, tak se kdyžtak omlouvam, ale co se odolnosti týče, tak jsou jeste srovnatelné černé hračky od Soda pup 🙂. Plechovku teda úplně doporučit nemůžu (ale opravdu mám v ničení hraček urputné psy 😄), protože sice pořád drží, ale pár oděrek má. Proste ji psi v jednom místě trochu ukousali. Černá lebka ale za nas ok, ta drzi, a navic se dela i s provázkem, tak to pro nehlodací psy bude treba větší zábava. Jen pozor, takové přetáhnutí lebkou opravdu bolí 😂. A vlastně ten provázek by se dal protáhnout i do Kongu 😁. Soda pup má těch černých hraček na výběr víc, a pro vaše psiska by možná šly i ty ostatní barvy. 

Obrázek
marcelaamax
marcelaamax 19.01.2025, 19:13:51 xxx.xxx.253.157
drvodelkafialova:

Ta paní ale není úplný začátečník a podle toho co píše s prvním psem problém neměla. Navíc choďák je pes, co by měl být snadno cvičitelný. Někdy prostě může být problém pes. Určitě bych zkusila spolehlivého výcvikáře, ale majitelce bych to nevyčítala. Sama jsem kdysi měla psa s kterým jsem si nesedla, v podstatě podobné problémy. Časem se to díky spoustě práce zlepšilo, ale nikdy žádná procházky nebyla úplně pohodová. Dožil se 15let, ale musím říct že když umřel, vlastně to byla úleva. Je to smutný, ale je to tak.

No jo, nerozporuji, že někdy je problém pes, ale to by ten pes nejspíš nefungoval ani na cvičáku, na socializačních procházkách… A ze s prvním psem problém nebyl taky o ničem nesvědčí, kdybych měla současné psy v opačném pořadí, tuším, že bych řešila problém až s tim druhým.  

Pokud někde funguje na jedničku, a jinde ne, hledala bych problém v něčem jiném. Treba je to “jen” o tom, ze na tom cvicaku a socializacích ten pes ví, co ma delat, co se po něm chce, plus je tam i ta důslednost. Na tech procházkách třeba tohle chybí. 

Hele dodnes kdyz prijedu se psem do bývalého bydliště, a jdeme na takovy placek/louku, kde jsme vždycky cvičili, hráli si, proste nikdy jsme tam nechodili jen tak “bloumat”, tak se tam ten pes chová jinak (visí na mě očima, očekává akci z moji strany), než když jdeme na louku, kde si jen tak běhal a procvičili jsme max provozní poslušnost. Porad si to nekolik let pamatuje. S tim cvičákem je to stejne. 

Na cvičáku může pes poslouchat sebelíp, ale je pak otázka, jestli to ten člověk postupně přenesl i jinam než tam. Stejne tak jsou psi, kteří poslouchají na slovo na zahradě, ale jak se s nima vyjde za vrata, tak ani ťuk.. A takových psů je… 

Dalsi co mě napadá v souvislosti s rozdílem mezi tou socializační procházkou a obyč procházkou je vodítko - zadavatelka psala, že na těch socializacích je pes navolno… Moje fena taky resi vodítko a funguje na nem uplne jinak než navolno. Nekdy to je i vtipný, kdyz je fena na  voditku a vidíme treba srnu, ona začne pískat, napne vodítko, ale ve chvíli kdy pustim vodítko na zem nebo ji odepnu (vim ze muzu) se uklidní a srnu neřeší. Podobně to ma se psy, neni vyloženě konfliktní, ale na vodítku o kontakt se psy nestojí. Je pro ni mnohem snazší jít mi u nohy navolno (a ted nemyslím “cvicakovskou” chůzi, než jit na provesenem voditku. To muze byt rozdil mezi těma dvěma tipy procházek, plus jak jsem psala, na cvičáku pes pracuje, to je neco jineho. A pak mi to dává smysl. 

Kdyz byl pes mlaďoch, řešila jsem něco podobného - na cvičáku mezi psy na me visel, ve městě psi neřešil, na výletech ok,  řízené procházky taky v pohodě, ale na běžné procházce mi psy řešil, protože tam to pro něj nebylo “běžné” (to bylo jeste umocněné tím, ze k nám přišel na podzim, a na vesnici se psema od podzimu do jara téměř nikdo ven nechodil, a kdyz se na jaře občas vyrojili…). 

Ale to jsou všechno jen domněnky, co a jak může být.. 

k řešení - me nejvíc pomohlo to, co už tady padlo, srovnat si to v hlavě, zapřít se, ze me to nerozhodi, nebýt nervózní a proste si věřit. Plus nahubek (ktery uz pes zadavatelky má). A na místech, kde jsme si to mohli dovolit, nam hodně pomáhal balonek v hube a žvýkat. Zažívám ty situace dodnes, v místech, kde pro moje psy není běžné potkávat cizí psy - u psa mi nejlíp funguje zajeté “sedni”,  ale u feny je to sci-fi, tam nejlíp funguje hračka nebo pohyb.  

marcelaamax
marcelaamax 17.01.2025, 15:55:44 xxx.xxx.189.248

Holky v jiném tématu se řešil výběr oblečku, nevím uz kde, tak snad nevadi kdyz hodim tip sem. 

Na Zoohitu mají akci na vybrané velikosti bundy od  Rukka. Brala jsem pro psa, a pokud někdo nepotřebujete vyloženě fakt teplou bundu, tak mohu doporučit. 

Není sice tak vychytaná jako třeba Hurtta (mám srovnání s Extreme Warmer, kterou má fena), která má otvor pro připnutí jak obojku, tak postroje. Navíc má možnost stažení gumičkou u kořene ocasu, u krku a i na límci. Rukka má jen na límci. Rozhodně není ani tak teplá, ale jako ochrana před větrem nebo do sychravého počasí za me fajn za ty peníze. 

https://www.zoohit.cz/shop/psi/oblecky_pro_psy/oblecky_pro_psy/kabatky/1364640?activeVariant=1364640.8

marcelaamax
marcelaamax 08.01.2025, 10:49:03 xxx.xxx.189.248
Kilian:

….řešila jsem kdysi s chovatelkou a ta děla, že pokud se hýbe a není mráz veliký ve kterym by šel na dlouhou túru,  tak bez….takže oblékám jen když je opravdu hnusně a musíme čekat na bus nebo tramvaj…..jinak pokud litá i ve sněhu tak je neoblečen….nakonec i na cvičáku mívá odložení v zimě, dešti, námraze a ve sněhu, vichru ledovém sice max 7 až 10 minut, ale  bez oblečení, takže potřebuju aby byl zocelený….  

Tak ono je to hlavně o tom, jestli psovi je nebo není zima, jestli se cítí komfortně. Pokud mu zima není, tak v pořádku a neoblékala bych. Ale pokud psovi zima je, vidím na něm, že se cítí nekomfortně, tak úplně neřeším, co ukazuje teploměr, a proste psovi ten komfort zařídím. 

Je ale taky pravda, ze mame doma fakt teplo (mimo místnosti kde se spí - ale tam jsou zas i psi pod peřinou 🤭), než jsme dali ke krbu ohrádku kvůli dítěti, tak psi často lehavali přímo o krbu, kde já bych nevydržela. Nebo se často zanorují pod deku na gauči 😀. Ale i tak je to pes od psa, to vidim u nas, ale zase fena je menší no, takze i to bude delat rozdíl mezi ní a psem. Nicméně v aute mezi tréninky je v našem případě zima i 30 kg psovi.