Fiona.Praha:To by bylo fajn, zatuchlina nevadí, jen bych poprosila o změření. Je to S, tak jestli je to na čivavu nebo většího psa.
Je to na suchý zip, dle mého měření to bude sedět na obvod krku cca 28-39 cm
Fiona.Praha:To by bylo fajn, zatuchlina nevadí, jen bych poprosila o změření. Je to S, tak jestli je to na čivavu nebo většího psa.
Je to na suchý zip, dle mého měření to bude sedět na obvod krku cca 28-39 cm
Fiona.Praha:Mám dotaz.
Jak chladíte své psy ve vedrech? Používáte chladící pomůcky? Nemáme zahradu a na balkonu se přes den nedá být. Ani dlažba v koupelně nic moc nechladí. Máme chladící gelové podložky, ale všechny čůzy je ignorují. Prostě tam ležet nebudu a nebudu. Vyskočila na mne reklama na chladící šátky pro psy. Přemýšlela jsem o nich, protože šátek na psovi zůstane, pes od něj neodejde, ale nejsem si jistá, že je to pro psa takové wau.
Kdybyste chtěla zkusit (nebo případně nekdo jiný) tak můžu poslat dál za kód k zasilkovně tenhle chladicí obojek. Nebyl nikdy použitý, vyhráli jsme ho tenkrát někde na závodech. Ale mame, jak uz někdo psal, “chladicí dům” a bazének a stromy na zahradě, navíc myslim, ze i feně by byl malý. Akorát jsem ho hodila v bedně s dalšími “nepotřebnými” věci do sklepa, a je cítit trochu zatuchle 😏, ale myslim, ze by nemel byt problem ho vyvětrat případně v něčem omýt.
efe:Prosim pěkně… Jakou máte kdo zkušenost s vetlímcem? Já ho minulý týden objednala pro Báru na míru za fakt nekřesťanský prachy (jakože 17 stovek….) a z toho, co přišlo jsem nešťastná. A psovi to vůbec dát nemůžu. Měřila jsem dle jejich instrukcí, ale límec je tak velkej, že si o něj čuba zakopává, když dá trochu hlavu dolů, tak si ho přišlápne a následně padá… A váha límce mě teda taky velmi nemile překvapila, na to, že je to jen molitan obšitý kočárkovinou, to váží tunu…😔
Mně se vet límec u psa nakonec taky neosvědčil (nutno tedy podotknout, že jsem ho mela pujceny a nejsem si jista, jestli to byl primo original, ale dle fotek originálu bych rekla, ze snad i jo). My jsme tedy řešili ocas, potřebovala jsem něco, s čím by si nedosáhl cca do půlky ocasu (později na úplně celý ocas, a ještě pozdeji na pahýl, který zbyl po amputaci 🫣, ale to už je zas jiná písnička), no a pes se zaprve naučil ten límec nějak proste jako smotat, ohnout a na ten ocas si pres to dosáhnout, plus ja jsem k tomu uplne neměla důvěru, kdyz jsem potřebovala odjet a mít stoprocentní jistotu, ze se k tomu nedostane. No a další věc byla ta, ze psovi ve výsledku ten vet límec vadil víc, než klasický plastový 🤷♀️, byl v tom takovy nesvůj.
Mela jsem ráda nafukovací límec, s tim jsme zvládli tenkrát celé hojení po kastraci, a ze bylo komplikované a delší než normálně. Jenze do te poloviny a na konec ocasu si s tim pes nakonec dosáhl, takze nedostatečné, po amputaci uz by to i stačilo, ale pes mel s tim limcem nejaky problém a odmítal si s nim lehnout. Takze já zhrzená, ze to bude hrůza, nakonec sáhla po klasickém plastovém límci, a pes v něm byl naprosto v pohodě 🤷♀️😏. Bohuzel ho pak musel mít i na noc, protože už tam fakt nebyl prostor na to něco “pokazit” a já se potřebovala taky vyspat, a byl s ním úplně ok, spal ve svých běžných polohách a vůbec ten límec neřešil. Normalne se s nim i napil, jen jsem mu dávala misku s vodou doprostřed místnosti, aby se kolem toho vešel, ale po pár dnech se s tím naučil pít i ze stojanu na misky, který je těsně u zdi a v rohu. Nicméně pro nás pro lidi (a děti) byl ten “plasťák” otřesný, takže chápu. A u těch psu to bude asi individuální.
hmn:Aribo měl operační ránu u řitního otvoru (také boule-hepatoidní adenom) a to “vetlímec” překryl spolehlivě
jestli by to nestálo za úvahu
Vetlimec mame 🙂. Mame i nafukovací, v ohledu nejakeho lízání je to dostačující. Ale udelal se tam hematom a trochu to teklo, a meli jsme to 3-4 dny zavazovat.. Zitra uz to budu po konzultaci asi sundavat.
Doron:Ach jo. A co se vlastně přihodilo?
Odstraňoval se útvar.. taková malá boulička, ale bralo se to s velkými okraji, takže to nakonec úplně tak malé není.
Dík za tipy, vyzkouším ten rukáv. Vsechno zatim melo tendence sjíždět dolu jak rulička, nemuzu to moc stahovat, protoze to otéká 😏
Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost, tip, co použít na ocas jako krytí? Mame klasicky gázu, takovou tu vatu, obvaz a koban, ale rana je nahoře kousek od kořene ocasu a tak to nedrží a sjíždí dolů. Objevila jsem na temu nejaky návlek primo na ocas s popruhem, ale potřebovala bych to rychle, takze spis neco, co sezenu tady, a nebo nějaká domácí výroba?
Díky
BaLu:My máme přepínací z biothanu. Je ploché, příjemné do ruky a dobře se udržuje.
Biothan mame obojky, ty jsou super, ale u vodítka to asi nebude uplne to, co hledam. Vyhovovalo by mi neco fakt měkkého (jeden z důvodu je aktualne nepěkný a nepříjemný ekzém na ruce 🙄). Pak taky jsem zvyklá si vodítko v některých situacích omotávat kolem dlaně, a to úplně nevim jak moc je ten biothan “poddajný”.
Každopádně díky všem, možná bude fakt ideální řešení nějaké celo softshellové vodítko, to si dokážu představit, že je měkké, a celkově mám ten materiál ráda, ale vodítko jsem z toho nikdy nemela. Nemáte někdo zkušenost náhodou?
Arziska:Já nedám dopustit na vodítko od tarvose.com Přepínací, ploché, podšité softshellem. Nic příjemnějšího na téměř 50kg psy jsem v ruce neměla.
Díky za navedeni… možná spis kouknu po celo softshellovým, protoze si dokážu představit, ze ten bude opravdu příjemný do ruky. Jen zase nevim, jak cenově, ale mrknu.
Ph:Bylo ploché, přepínací, šedé s černým vzorem tlapek, a naprosto měkoučké,
tohle? 😇
To bohužel neni ono. I když… celkově vypadá podobne, ale ten vzor byl trochu jiný, takze to muže byt jen otázka vzoru. Mate zkušenost?
Sardullah:Já teda na pyrenejku mám vodítko s posuvkou taky od Tameru…teda to lanové. Obecně mi moc nevyhovují “placatá” vodítka…léta jsem používala klasické přepínací resp. ještě dneska ho mám na berňáka…něco takového https://profizoo.cz/profizoo-voditko-prepinaci-lano-spirala-14mm-x-240cm-cerno-fuchsie, ale jak by ti to bylo příjemný do ruky nevím.
Jinak dcera mi loni dávala k narozkám postroj na pyrenejku od 4dox a koupila mi k tomu i vodítko https://www.4dox.cz/vybava-pro-pejsky/funkcni-voditka/prepinaci-voditka/prepinaci-voditko-cerne-reflex/ a to teda musím říct, že příjemný na omak je…já ho teda běžně nepoužívám, protože za prvé mám vodítko pyrenejky pro jistotu omotané kolem ruky a často mám v ruce vodítka dvě, takže opravdu lanová vodítka jsou pro mě jasná volba, ale vodím teď na něm dcery lapiňáka a jo docela příjemný do ruky mi to je…myslím, že i karabina je docela bytelná. Teda takhle…na pyrenejku mám karabinu s bezpečnostním uzávěrem, co by měla udržet 400 kilo…jistota je jistota…ale na podobných karabinách jako má to vodítko od 4dox mi odchodili oba berbeři ve váhové kategorii skorem 60 kilo a když to udrželo radikální Sáru i krizovce, tak si myslím, že by to mělo být cajk.
Nevím teda, jakou máš představu o normální ceně…já teď kupovala lapiňákovi obojek (protože to co i na něj dala dcera, tak k tomu nemám důvěru) a když po mě u kasy chtěli skorem 800,-, tak to jsem omdlela a když jsem se probrala z bezvědomí, tak jsem to zaplatila…nejhorší na tom je, že stejnej typ obojku…no mám jich doma 5 v různých velikostech (samozřejmě lapiňákovi je velký i to, co pyrenejka nosila jako odrostlý štěně) a určitě to nestálo takovou raketu…no a pak jsem mu byla koupit kovovej náhubek…a dalších 700,- v zadeli. Asi, jak už jsem dlouho nic nekupovala, tak mám zkreslený představy o cenách.
Jo ja mam na tom Tameru pro psa taky tu bezpečnostní karabinu, a je to asi do tech 400 kg, ale na fenu zas takový kombo nepotrebuju , ona stejne v pripade upuštění (mechanického poškození) vodítka poslouchá beztak lépe než na nem 🤭😄. Tim neříkám, ze bych záměrně kupovala neco, co nema vydrzet, to samozřejmě ne. No ale to vodítko Tamer stalo uz před lety kolem tisickovky, to jsem teda investovala, protoze na psa fakt potrebuju 100 % jistotu. U klasické karabiny se mi několikrát stalo, ze se rozepla, ani nevim jak. Ale ted bych to videla jako tak max do 500… klidne jsem si rikala neco kolem 300 jestli je to reálný… vzhledem k tomu, ze do toho bude hryzat. Ona to sice nerozkouše, ale načne.
Diky za tipy, mrknu na to.
Ahoj,
po klidovém režimu se začínáme znovu učit chodit na vodítku (v 7mi letech 🤭😂) a potřebovala bych poradit vodítko, které je opravdu příjemné do ruky. Ideálně přepínací (nemusí být, ale když nebude přepínací tak spis nějaké delší). Další požadavek je, aby neco vydrželo, respektive udrželo. Sice to neni na velkého psa, ale je to stafbul, ač malej, tak páru má, takže žádné mini karabiny, a prostě spíš vodítko na velkého psa. A druhá věc, aby bylo za nějakou normální cenu, vzhledem k tomu, ze má fena ze začátku tendence do vodítka kousat, takže proste něco na takove meziobdobí, nez to vyřešíme. Na psa mám Tamer, jenže to uz je prave z cenové kategorie, do ktere se mi v tomhle případě nechce, a i u nej jsem cekala, ze bude do ruky příjemnější.
Mela jsem kdysi presne takove vodítko jaké ted hledam, ale bohužel uz nedohledám, jake to bylo a netuším kam se podělo. Bylo ploché, přepínací, šedé s černým vzorem tlapek, a naprosto měkoučké, od te doby jsem sice videla par takových vzhledově podobnych, ale žádné nebylo tak “měkké” 😄.
Tak kdybyste náhodou meli tip, sem s ním 😁
Koukala jsem zatim jen na manmat, nemáte někdo osahané?
Plaka:Jak je to teď dlouho, dva týdny? Byla bych ještě dost opatrná, když měla akutní operaci. Minimálně ještě další dva týdny klidovej režim, ať si vnitřek pěkně sroste. Je to na palici, měla jsem s rotvicí to samý, chtěla se rubat s vořechem, lítat. Po ne zrovna snadný akutní kastraci chodila celej měsíc na zahradu jen na vodítku, na vycházky na šňůře, vet mi to důrazně doporučil v jejím případu. Navíc tyhle naše hovádka jdou přes bolest, takže by si mohla klidně ublížit… Edit - takže zaměstnat hlavu čmuchacíma klidovýma aktivitama, klikání nějakých blbinek a vydržet psy a psy a psychicky. 🙂
Jojo, v sobotu to bylo 14 dnů. Takze jeste minimalne 14 dnu voditkovy rezim? Ono na te zahrade, v jedne casti teda, ji muzu nechat (za předpokladu, ze svítí sluníčko a je hezky, jinak ani nechce) kdyz je tam sama, to vim, ze se vyvalí a litat nebude (a i tak ji mam pod dohledem). Horsi jsou ty prochazky, kde ona to voditko nedava, prvni usek nez se uklidni do nej hryže a musim ji neustále povalovat, a i kdyz to pak přestane dělat, tak ten zbytek prochazky za moc nestojí… a čím déle to trvá, tím horší to je. Pane bože doted nechápu, jak jsme mohli po operaci kolene vydržet takový režim x měsíců 🤔😄. Ale ona je taky pravda, ze se to fungování na vodítku zhoršilo právě po tom režimu po operaci kolene. Kebuli zaměstnáváme, to ona jako doma padne a je zlatá, ale venku chce lítat jak je zvyklá. No nedá se, musíme vydržet.
Všem moc děkujeme za držení palců😊. Čubina byla vzorný pacient (doma teda, venku to je věc jiná), rychle se naučila přijít ke gauci a počkat na vyzvednutí, pak zase na sundání 😄, ani košilka nakonec nebyla potřeba.
Ale jakmile se otevřou dveře ven, zvíře se probouzí a to je očistec 😄. Je mi jasné, že ještě nemůže úplně lítat třísta z místa, ale jak moc můžu polevit? Protoze ona to jinak neumí. (Stehy se vyndaly v pátek). Neumí být venku v klidu, to je bud všechno nebo nic. Na zahradu musi na střídačku, protoze jsou schopni se X hodin nahanet a tahat o hračku, a to nebude v tomhle pooperačním stavu ok. Ale samostatná kapitola jsou procházky - ona proste neumí chodit tak nějak normálně, musí pořád lítat… jenže procházky na vodítku jsou očistec jak pro me, tak pro ni 😄, ve všech směrech funguje lépe na volno… kdy myslite, ze uz by to tak asi slo?
janaa:Hele,píšou vzdálenost mezi předními a zadními končetinami,prostě,aby to měla ideál na nohy.
Díky, pak jsem si všimla, že to tam píšou 🙈😂. No vyslala jsem pro to včera muže, ale čubě to vubec nesedí. Vylejzají ji z toho zadní nohy, hrne se to celé dozadu. Ty poslední šňůrky u ocasu ji vychazi az za ocas, takze jsem to ruzne přivazovala k těm ke krku, ale stejne to nedrží. Celkově jakoby ji to bylo úzké ale dlouhe, takže menší velikost bude jeste užší, větší zase ještě delsi 😀. Asi blbá konstituce psa na to, takze na stafbula nedoporučuji, kdyby nekdo nekdy řešil.
Joo kdyby to šlo vypnout, neříkám nic. Mozna je to telefonem, nebo jsem slepá? 😂 ale křížek ani jinou moznost skryti tam nevidím. Mam to cele tak jako šouplé, tak možná je ten křížek tam, kam se nedostanu🤔
Nečetla jsem diskuzi, tak se omlouvám, pokud už se to tu řešilo. Pri prohlížení na mobilu mi tu vyskakují reklamy, které jsou přes celou plochu, nejdou vypnout (možná je ten křížek někde skryty, ze neni v mobilu videt?) , a přes tu reklamu je nemožné otevřít nějaké vlákno, vlastně ty názvy vláken nejsou pomalu ani videt. Pomuze nekolikrat aktualizovat stránku, a pak skočí jiná reklama, která není přes celou plochu a jde zavřít, případně je prostě malá a jde otevřít vlákno. Ale někdy mi tam ta “velká” skáče neustále dokola a vůbec se mi to nepodaří. Šlo by s tím něco udělat? Nebo nějaký tip?
janaa:Kometo,tak o tom ale není pochyb. Ale pokud je i jen malá šance,že ponechaná děloha sníží riziko inkontinence, a i pokud je to “jen” o zkušenostech a nikoli výzkumu, tak to pro mě má sakra opodstatnění. Mít inkontinentní fenu, na kterou nezabírají léky je kurde velkej problém. A i když některý zabírají,jsou to zas docela podstatný peníze navíc.
Marcel,velikosti sedí. Ale za jak dlouho to dorazí,to netuším
A měří se to klasicky od kohoutku ke kořeni ocasu? Ja to nekde objednam, a nez to prijde vymyslim neco samo domo 😁
janaa:MArcel,kup toto,jestli máš někde poblíž Zvěrokruh,tak do druhého dne,pokud nemají na prodejně https://www.zverokruh-shop.cz/pes/oblecky-pro-psy/pooperacni-oblecky
To bohužel poblíž nemam. Kdyz to objednam domu, nemas zkusenost za jak dlouho to prijde? A jak sedi velikosti?
hmn:marcelaamax, jaký tam byl konkrétní důvod?
Melo to u nas cele prapodivný prubeh a načasování…začalo to zvracením, průjmem, nežravostí, (to je u mé feny velký vykřičník), funenim, klepanim, všechno ještě během hárání, takže jsem myslela, že klasicky “jen” hormony. Ale pro jistotu jsme jeli na veterinu. Krev sice ok, ale na sonu “neco maleho “ v děloze bylo. Ve hře bylo, ze to muze byt “jen” hlen, a vzhledem k tomu, ze ty gastro problemy pri harani mívala celkem bezne, tak ze to ani nesouvisí. Takze se řešilo primárně zvraceni a průjem. S tim, ze při jakémkoli zhoršení okamzite jet. To bylo ve středu. Fena se lepšila, od středy od večera už jedla, klinicky ok.
Jenze v pátek k ránu začala krvácet, dost, včetně sraženin. Venku měla pořád potřebu “dřepět” a šla z ní krev (jasná, bez zápachu) a sraženiny, tak jsme opět jeli. “To” v děloze se zvětšilo, ale pořád to nebylo tak hrozné. Mohlo to být krevní koagulum, které začalo odcházet. Fena žrala a byla ok. Ale už padlo i to, ze by to mohla byt začínající pyometra. Nasadili se léky, antibiotika, no a v případě zhoršení okamžitě volat.
Fena byla jeste na dnešek v noci v pohodě. Rano razantní zhoršení a zároveň přestala krvácet. Byla apatická, nechtěla se zvednout, chodit, žrát, měla teplotu. Tak se zase jelo. Na sonu zjištěno, že toho je v té děloze zase víc, dost se to za ten den zvětšilo, a už to i vypadalo hůř (popisuju to jako laik, vet mi to vysvětlovala ale mam na tohle blbou paměť) a tak se rozhodlo pro kastraci. Nakonec dobre, protoze v děloze uz byl i hnis, a vzhledem k tomu, ze nic neodcházelo, se to tam asi uzavíralo. Navic deloha byla cela divná - opet to popisu jako laik - mela divny tvar, byla “klikatá” a místy zesílená.
A jeste prosim, jestli mate nekdo tip. Stehy mame klasické, a potřebovala bych něco misto košilky, ta ji vubec nedrží a sjíždí. Udelat neco z trika? Z nohavice?