Aktuálně: 2 749 inzerátů262 221 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 17:03:07 xxx:xxx.1ac2:be3a
Coudas:

Vepřové nudličky s rýží, ještě domací… jak to nazvat.. zelí, paprika, cibule, mrkev dohromady zavařenina… poslední sklenice 😁. Pokud nedělám víc hovězího burtguláše, tak vařím každej den. Aspoň něco dělám. Ale vařit neumím. Co není do 30 minut, to jde mimo mě.

TOMU SE U NÁS ŘÍKÁ ČALAMÁDA 🙂)

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 16:59:05 xxx:xxx.1ac2:be3a
Xerxova:

Orionku jsem poznala jako paničku od dvou úžasně vychovaných (a upravených) středních kníračů. Já byla v majetku dogouna Xerxe. To je pětadvacet let, co jsme sdíleli venčící prostor. Já zůstala, ona se odstěhovala ke kozám 😉 za kopec. 

Pak mě podle dogy a procházek poznala na ifauně… a proto vím, kde sídlila i sídlí… A Jizerky a okolí zná jak své boty

Jen nepřehánějte - o mém knírači se říkalo, že má moc hezkou hlavu, bohužel jen zvenku. :-)) V dnešních poměrech a požadavcích na výchovu by vůbec neobstál. Tenkrát “pod dubem” bylo všechno jinak.

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 15:12:03 xxx:xxx.1ac2:be3a
Xerxova:

Orionko, to jste ještě ze všech těch náznaků neodhalila, kde má Coudas koníky?? A kravky a zbytek hospodářství??

Kolik sněhu je za kopcem kolem Osečné? Přemýšlím, kam se vydat, až u nás cesty komplet pohltí led… kde by mohlo být o něco méněsněžno. 

Kolem Osečné se dá chodit vždycky. Cesta kolem školy do zaniklých bude projetá a schůdná. Kolisti nejezdí, na běžky to tam není, odhaduji, že tam bude pusto. 

orionka-2
orionka-2 16.02.2025, 14:50:37 xxx:xxx.1ac2:be3a
Coudas:

Třeba našim směrem Orionka nebyla 🙂 Konec konců já take nevím, odkud je 🤫 Ale to nevadí.

Ale vím, jen jsem netušila, že s koňmi lezete na rozhlednu. Okurku znám, jinak bych ji nepoznala. Svět je malý a ČR maličká. Všichni jsme si bratři. Tam u vás mám kamarády, musím se zeptat, jestli od vás neberou mléko, jestli tedy mléko děláte, prý se to nevyplácí.

orionka-2
orionka-2 08.02.2025, 22:51:08 xxx:xxx.5303:a1da

Jo, to je ono, přiznám, že se mi to moc nelíbilo…..asi jsem stará na takovou divočinu. Zdá se mi, že paní učitelku zatahují zbytečně do vyšší politiky, kde by mohla snadno uklouznout.

K.H.B. “Nechoď Janku s pány na led. Pán uklouzne a sedlák si nohu zláme”

orionka-2
orionka-2 03.02.2025, 23:48:55 xxx:xxx.70d5:161e
N:

Další nařízení? Bože, jsem zvědavý jak se bude zhoršovat situace,lidi bez práce a nařízení a mandatorní výdaje nařízené EU a vládní bandou budou stále platit. Kde na to budou brát lidi kteří prostě nemají tolik peněz nevím. Štve to vůbec tady někoho? Myslíte na své spoluobčany kteří nemají vysoký příjem? 😐 Fakt nevím jestli je to normální, ale nenávidím když lidem co už tak mají hluboko do kapsy někdo ještě hází klacky pod nohy.😐

https://www.youtube.com/watch?v=TDSuHL1z3RI

https://www.youtube.com/shorts/dowaoLCUL68

https://www.youtube.com/watch?v=skcqFTi3s_A

Na YT je toho plno. ( Škoda, že nebyl internet, když nám bylo  -náct )

orionka-2
orionka-2 02.02.2025, 19:41:34 xxx:xxx.7ca0:fb72
Repta-A-Repta:

raději takto - diskuze nemá cenu🙏

Pochopila jsem, až když jsem zapla počítač. Vy jste mi dala tečku 😀

orionka-2
orionka-2 02.02.2025, 19:40:02 xxx:xxx.7ca0:fb72
megi-the-pes:

I 100 % (obzvlášť, to je jasné) liberální země je autoritářské uspořádání. 
Protože když nejsou pravidla, žijete v anarchii. 
Problém je, že je velmi těžké najít rovnováhu mezi svobodou, svobodnou volbou, rozkvětem jednotlivce, který by měl směřovat ke vzkvětu země, regionu… a moc povolenou uzdou. 
Obzvlášť v zemích, kde si lid ještě moc dobře pamatuje režim minulý.

Tady to opravdu není tak, že nemáte možnost volby. Můžete žít bez dodávané energie a jídlo a šampon si vyrábět sám, takže ani v sámošce tu DPH neodvedete, a u doktora si prostě zaplatíte, nebo si vypěstujete penicilin doma, můžete 
taky jet barter, zboží - službu za službu, existuje u nás několik umělých měn, ty mě teda nezajímají,
přijímám hovězí a mléko. 
Tyhle věci jsou produktem liberálů. Teda libtardů. Já nevim.

Tak jsme se po revoluci rozjeli… a teď… kdo rozhoduje, kde
je to správné místo zabrzdit? 
Koho omezit víc, čím se řídit? 

Hele, co to je za neznámý Program? 
Nevim nevim, esi “ODS odmítá druhé referendum o členství České republiky v Evropské unii, vystoupení České republiky z EU označuje za nerealistické až nebezpečné.” mám označit jako liberální. 
Měla jsem dojem, že se libtardi nemají starat o celou planetu. 
Jsem prostě mladá a blbá, no. 

Megí, tohle mi nedělejte. Já si ten odkaz Program rozklikla. Jen úvod :

Hlavními hesly programu strany jsou „nízké daně, zdravé veřejné finance, nezadlužená budoucnost, podpora rodin s dětmi a sociálně potřebnými, adresný sociální systém, snižování byrokracie, uvolnění podnikání, bezpečný stát a transatlantická vazba.“[16]

Nějak jsem nepochopila, o které straně je řeč. Po nástupu Trumpa už ani ta transatlantická vazba neplatí. Po vyjádření našeho ministra zahraničí - prý je pro něj čest, že na inauguraci nejede. O vyjádření P.P. o odpudivé bytosti - radši nemluvit.

orionka-2
orionka-2 02.02.2025, 14:34:42 xxx:xxx.3a61:83bd

Jaký jiný zdroj, ten dokument CIA je jen jeden. ;-)

Ad absurdum : Jak to víte?

Možná za 50 let……

orionka-2
orionka-2 02.02.2025, 13:42:58 xxx:xxx.5a58:6bb2

a co říká ten, co o tom stejně neví nic, tak nevim, proč o tom mele.

Nebudu Rajchlovi dělat advokáta. Celkem mě nezajímá. Jen mě udivuje vaše přesvědčení, že nemůže mít jiný zdroj než vy.

Osobně mám pocit, že lže, říká to jeho výraz 

Tady už se blížíte Džamile 🙂)

orionka-2
orionka-2 02.02.2025, 10:01:47 xxx:xxx.541e:2955

On January 20, 2025, just hours before he left office, President Biden unprecedentedly pardoned Fauci from potential future prosecution by the incoming second Trump administration.[13][14][15]

Zvláštní právní krok. Pravdu se asi nikdy nedozvíme. 

orionka-2
orionka-2 02.02.2025, 09:28:05 xxx:xxx.541e:2955

Nějak mi to přišlo. Ten posun od vlasatého “mušketýra-trubadůra” až k, v podstatě, starci. Za pár let !

Našla jsem vám ten český text :

https://www.youtube.com/watch?v=3uG4Ww8ZpYs

Snad je to ona. Ale je to smutné, německá verze - výhoda, nerozumíme slovům.

orionka-2
orionka-2 01.02.2025, 22:52:18 xxx:xxx.a113:2664

Jasně, nebudeme volit Putina, nedal nám plejstejšny 🙂