Ale aby to bylo doloženo, takže Rusko jen takové ty nejznámější střípky
vláda Mongolů - klid
15. stol. expanze na Sibiř, války na západě s Polskem, Švédskem atd.
16.stol. - dobytí jihovýchodu
17.stol. - obsazení části Ukrajiny a dobytí zbytku Sibiře
18.stol. dobytí Pobaltí, Krymu atd.
19.stol dobytí Povolží, Dálný východ atd.
20. stol už všichni známe, jen pokračování historie
Tak za krále Karla nám patřila Lužice a Korutany.
Nechcete to srovnat s agresivní rozpínavostí Anglie a Francie - třeba. Přidejte Holandsko. Němci poněkud zaspali a moc toho na ně nezbylo. Moc dlouho se mydlili mezi sebou.
Tak tohle je teda moje noční můra…Gina ujde tak 5-6 kiláků a pak zbytek dne o ní nevím, leží jak vyvrženej vorvaň…😄 a Mates taky…kolikrát je budím i na večeři. Při představě, že přijdu z prochajdy a pes je jak tryskomyš, se mi s mým temperamentem dělá mdlo…
aneb tady je vidět, jak je důležitá volba plémě…
Pes se přizpůsobí. Viděli jsme běhat berňáka s “Horskými myslivci” (armáda) po Alpách. Na jednom vrcholu, přes sedlo a za chvíli na dalším kopci. Všechno “behom”, jak říkají Slováci.
Včera na čt24 Co týden dal : Natálie Kocábová “nevím, co učitelka Bednářová řekla, ale jestli to řekla, tak patří do vězení”.
Pak na to hezky reagoval pan Jíří Weigl. Na druhé straně světa probíhá totéž v khaki a přesto se tu promenádují lidi zahaleni do vlajky státu vyvražďujícího civilisty…..a nic. Není to přesné, pusťte si ho.
Nebudu to číst celé, je to z 9.12. Od té doby už je (snad) prokázáno, že profily nebyly ruské, ale že je vytvořila rumunská konkurence, aby oslabila někoho jiného.
Klasika, dva se perou, třetí se směje. Bohužel, smál se jen chvíli. A úplně nejlepší je titulování “extrémní pravice”.
Je to ale divný, copak ta skruž nebyla nijak vyvýšená ?
Někdy vloni jsem šla přes louku, kousek od nás, a málem do podobné díry zahučela taky. jediné, co mě napadlo bylo, nastavět do ní souše, aby bylo vidět, že tam něco je. Abych tam příště nespadla.