Aktuálně: 2 748 inzerátů262 223 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

orionka-2

orionka-2
orionka-2 30.12.2024, 18:27:25 xxx:xxx.a60a:2a3e
J5:

Cituji : Ještě dodám k J5 : je sice hezké, že jste byl vychován jako člověk. Jenže v minulém století.

To jsou vaše slova Orionko. Jak jistě tušíte tak nyní je stále ještě rok 2024. Prostým výpočtem zjistíte že kdokoliv kdo se nenarodil v minulém století nebude starší než 24 let. Následná ironie není tedy zcela na místě. Pokud je to pro vás nějak složité k pochopení mohu pomoci. Osobně bych však raději držel vzájemný odstup abychom se vyvarovali nepříjemných scének. Zatím to nějakou chvilku docela fungovalo. Co myslíte, dokážete to?

Další moderátor ? Nebo se jenom bojíte jiného názoru?

orionka-2
orionka-2 30.12.2024, 17:19:11 xxx:xxx.a60a:2a3e
acher:

Jenže vy asi vůbec nechápete základy výchovy a výcviku psů a obzvláště pokud máte plemena která vám na nějaké zašustění pytlíku prdí a k tomu aby vás respektovala,  poslouchala, potřebujete aby s vámi spoupracovala.U nich si nic nevynutíte ani pamlsky ani násilím,ale jen autoritou,důsledností,prostě nastavením mantinelů a jejich vyžadováním vždy a všude.A to platí u dětí.Samozřejmě čím starší děti,můžete s nimi diskutovat,argumentovat,ale na určitých pravidlech stejně musíte trvat ať je jim 5 nebo 15.Vzhledem k tomu,že kromě našich dětí,u nás vyrůstaly děti bráchy,všem už je přes 40,ale vyrůstaly a vyrůstají u nás i jejich děti,kde je věkové rozmezí 4 - 18 let a všichni se u nás rádi scházejí na pokec,tak asi ten přístup nebude špatný.

Ahá, jedna “čtyřiadvacítka” se ozvala 😀

orionka-2
orionka-2 30.12.2024, 17:16:10 xxx:xxx.a60a:2a3e
J5:

Pytlík je samozřejmě nadsázka v momentálním pohnutí mysli. Tedy přesně to co jsem se snažil připisovat acher

Že bych zde diskutoval s ostřílenými čtyřiadvacetiletými děvčaty která přes svůj krásný leč útlý věk oplývají mnoha vědomostmi získanými v průběhu života?

I vy staříku ! Možná neoplývají zkušenostmi získanými léty, ale rozhodně oplývají zkušenostmi s výchovou psů, ať už je nabyly kdekoliv. A nevytahujte se, mnohé z nás už vychovávají druhou generaci. To znamená, že ačkoliv nám přisuzujete mladický věk, diskutují s vámi často babičky.

orionka-2
orionka-2 30.12.2024, 13:04:48 xxx:xxx.ac1e:11dc
acher:

Ale samostatně získávat zkušenosti neznamená děti nevychovávat.Říkám,že výchova dětí je stejná jako výchova psů.Nastavit pravidla která se dodržují,naučit slušnému chování,ale na druhou stanu jsem děti ani vnoučata nenutila do jídla,nenutila je jíst vše,ikdyž jim něco nechutná.Třeba jeden syn nejedl maso,no nechceš maso nejez ho, vezmi si omáčku s přílohou,samotnou přílohu,ale nic jiného nedostaneš.Sladkosti už vůbec ne.Všechno se dá přizpůsobit a neznamená to,že dítě musí být nevychované,rozmazlené,drzé.Dítě se,stejně jak ten pes,musí vést,usměrňovat,ale i nechat sbírat zkušenosti na vlastní kůži.

Druhá věta je přesná. Výchově dětí by měla předcházet výchova psa. 

orionka-2
orionka-2 26.12.2024, 20:11:57 xxx:xxx.2608:cdb2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.12.2024, 18:38:27

Máte krásný sníh, ale my zas máme houby 😇 Sníh jsme měli včera.

Obrázek Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 20:59:44 xxx:xxx.f6d1:82cd
N:

https://www.tribune.cz/archiv/pet-duvodu-proc-se-mi-libi-zdravotnictvi-v-usa/#

Možná jen trochu osobních zkušeností lékaře z ČR. 

Ony body 1-5 platí zřejmě v případech, kdy máte hodně peněz, nebo dobré pojištění. Jedna sdílená zkušenost z porodu v USA. Ze sálu rovnou domů s kanylou ( jmenuje se tak ta hadička, co vám vede ze žíly do pytlíku na stojanu ?) a taxíkem. Další den v porodnici by byl příliš drahý.

A teď jedna moje : V létě o víkendu jsem sebou flákla na chodník. Občané mě posadili do chládku a volali rychlou. Trochu jsem se vzpouzela, ale když jsem viděla díru do ruky…..to fakt kapesníkem nešlo. Byli tam za chviličku, vlastně hned. Byli na mě strašně hodní, stejně pak v nemocnici, kde mě rentgenovali ( i s hlavou - jasně duto, prázdno ), a šili a sádrovali. Měla jsem to domů cca 100, ale sanitu na nádraží mi dali sami. Jo a složenku na 90,-- za pohotovost. Pan doktor s tím měl celkem problém, vypadal, že to snad zaplatí za mě. Po vytažení stehů a odložení ortézy, jsem hned nastoupila na rehabilitaci. Fyzioterapeutky byly úžasné.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:13:42 xxx:xxx.753b:a8f3
impact:

Celá tato diskuze začala tím, že jste odpověděla na můj příspěvek slovy: “Ale o tomto už jsme vedly diskuzí milion a nemá smysl v tom pokračovat.”

V každém dalším komentáři opakujete, jak to se mnou nemá smysl, nikam to nevede, nechcete se mnou souhlasit, vše jsme si už xkrát řekly, já nic nechápu, nic chápat nechci a pořád z konce dokola. 😏

A já se Vám marně snažím už od začátku říct, že je mi Váš názor na kastrace jedno. Vážně já nejsem ten, kdo Vám běží honem vysvětlovat svoje opačné názory. Vy to nevidíte? Asi ne. 🤦‍♀️

Už aby tady fungovaly ty blokace. Protože tohle byla úplně normální poklidná diskuze, dokud jste sem nevlítla a honem mi v nemásmyslpokračováním nezačala vehementně vnucovat své antikastrační názory. 😂

Aha, další adept na moderátora. A dokonce na blokace. To si Varaxi dovolila dost. Takhle vás tu za chvíli zůstane 5. Kecám, možná 15.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:06:55 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Přesně tak, může do Politiky. Kdo bude chtít, tak si ho tam najde. A nick jsem uvedla.

Proč se cítíte oprávněná říkat někomu, kam má chodit a kde ho má někdo hledat. Na to je jedna jednoznačná odpověď. Mně je naštěstí cizí.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:03:57 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Já si tykám jenom s Aluškou, Bobčou a Leithian. A ty dvě nezmizely. Takže to nevychází.

Aha, tak jedna je na světě, ta druhá je jasná. Jen tu první jsem nevěděla. Tak dík.

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 13:01:16 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

nedirigujte.

Nediriguji. Jenom nechci, aby jeden člověk kazil náladu ostatním.

Který člověk ? Kterým ostatním ? 

Na to je jednoduchá rada - nečtěte všechny příspěvky a těm kontroverzním se vyhněte. Ale nepište: A vy/ty sem nepiš, já to nechci ! ( Třeba ho čte 100 jiných, kteří nereagují ) Snad požádejte majitele, aby ty, které nechcete bloknul ( to asi jde ?). Třeba vám vyhoví   ( v dnešní pokakané době - aha to je do Politiky - no tak nic )

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:18:32 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Nechceme s k tomu vracet. Ničemu a nikomu to neprospěje.

Uděláme z toho trochu detektivku, já pořád nejsem v obraze.

Byly to ty dvě, které odsud zmizely a s nimiž jste si s oběma tykala ?

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:09:51 xxx:xxx.753b:a8f3
N:

Tak si to tak neberte Balu.🙂 Podívejte se na to z druhé strany třeba? Lámu si já hlavu s lidmi bez kterých bych se tady klidně obešel? Holt jsme každý z jiného těsta,no. V reálu jsem veselý člověk, bez vtípků a srandy ani nedovedu žít. Hlavně mám pořád o všech co nemají úsměv na rtech 24 hodin denně pocit, že jim něco je či jsou nešťastní.😀 No a to přece nejde tak nechat,ne? 😀 Kdybych někam vždycky odcházel pokaždé že se mi někdo někde nelíbí to bych se nachodil teda.😀 S každým se dá vyjít v životě a pokud ne, tak spíš člověk nenašel ten správný způsob. 

I já chodím na Politiku a na Všeobecný…..a přitom se mě vámi citovaný příspěvek nijak nedotknul. Nebuďte tak vztahovačný. 

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:06:28 xxx:xxx.753b:a8f3
kometa:

Proč anonymní, orionko?

Ne, není to moje. Ale poté, co se N (tenkrát vlastně neverend) předvedl ohledně sexuálního obtěžování a pohlavního zneužívání… Bylo to znevažující, urážlivé a hloupé. To nedokážu prominout ani zapomenout.

Protože vím, že vy to poznáte 🙂) Prostě jsem na telefonu neodklikla přezdívku ( že zrovna vám se to nikdy nestalo ! )

To nedokážu prominout ani zapomenout.

Nepromíjejte, nezapomínejte, ale prosím nedirigujte. ( Čekám otázku od Stelly - a kdy? a kde?)

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 12:00:15 xxx:xxx.753b:a8f3
Stelle:

Neni. Ale je to do vlákna politika, tak ať to dá do politiky.

Další moderátor ?

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:44:30 xxx:xxx.753b:a8f3
Bobca:

Orionko-já reagovala na vaši reakci k mému příspěvku.nebo to nebylo k věku?že jsem tu nejstarší??hm?😇

já jsem 1956..proto až v únoru mi bude…!jestli jste 55,tak jsme tu spolu nejstarší..💐

Nebudem to přirovnávat přece k řešení věku u  Stellči🤭Bylo to jen na odlehčení..

Neřešte 🙂). Přece nevíte….. však ta moje reakce na váš věk začínala “ ha, ha” - to bývají citoslovce smíchu, takže legrace….nebyl tam i smajlík ?

orionka-2
orionka-2 16.12.2024, 11:33:41 xxx:xxx.753b:a8f3

Máme ve vsi Češku z emigrace do Holandska. Pendluje sem tam a netají se tím, že má strach, že jí nabídnou euthanasii, až se jim bude zdát, že už je stojí moc peněz. A v tom je ten háček. Násilné přestěhování občana, o kterém sociálka rozhodne, že nemůže zůstat v bydlišti, ale musí do domova, to se tam děje už teď. A když nechce ?Policie to jistí.