efe:A jinak zákaz je jen na jedný trase, ale mám pocit, že jen na kole, pěšky se může všude.
Těším se na jaro 🙂)
efe:A jinak zákaz je jen na jedný trase, ale mám pocit, že jen na kole, pěšky se může všude.
Těším se na jaro 🙂)
efe:Kolem Hradčan to je náš rajón ;) Zrovna na Silvestra jsme tam byli, je to tam úžasný, nikde nikdo a ty rokle jsou boží, pohádkový…
Máte moc hezký rajón.
Xerxova:známe - máme velmi dobře prochozené. Po cestách i mimo ně. Je to náš výletní revír nejčastěji v zimě, kdy Jizerky ovládnou běžkaři… a se psem se tam nikde vyrazit nedá. Leda za humna kolem Javoráku, Dračáku a Brda… tam to ještě jde
Já jsem to editla : Znáte i rokle na západ od Hradčan ?….já jen podle mapy, nikdy jsem tam nebyla. Aha, už to čtu.
Bobca:takže bílé trakaře🤭…sranda,ale musela jsem…😇
Původně jsem chtěla napsat “kominíci”, ale to je totéž a pak, nevěděla jsem jaké i/y padali/y. Jasně kominící i, ale když nebyli/y živí 🙂)
Xerxova:Mácháč je hezký - ale třeba Břehyni nebo Hradčanské rybníky mám raději. U Mácháče nás štve ten neskutečný binec kolem chatiček a kolem kempů - vůbec si to tam neumím představit v plné sezóně. Jinak je to pohodlná 16 km dlouhá procházka - díky rovinatému terénu opravdu nenáročná.
Miluju Břehyni, Poslův mlýn, cestu na Bezděz a zpátky. Je to kraj mého dětství. Ale i dnes se tam dají i v létě najít klidná místa : Malá a Velká Buková, Slatinné vrchy ( určitě znáte, to je pro přespolní 🙂) )
Úžasný musí být kraj roklí na sever od Mácháče ( na západ od Hradčan ). Tam jsem nikdy nebyla, vede tam jedna značená cesta, okolo se vlastně nesmí. ( Jedině podle zásady “něco se smí a něco ne” ) V současné době tam bude minimálně jedna smečka.. Neznáte to tam ?
Xerxova:tak novoroční výstup na Ještěd jsem šla naposledy jako puberťák - nemusím milion lidí a milion psů na jednom kopci… Takže opravdu v tomto tradice nectíme. Ale kolem Černé hory z Výpřeže jsme šli mezi svátky - a bylo tam krásně a nikde ani noha
A děláte dobře. Těch psů mi bylo moc líto. Vyklepaní ze zimy, z lidí, z aut - pouští auta z Výpřeže až na Ještědku, kde kdo si myslí, že tam musí vyjet…..všechno se to proplétalo a rozplétalo nahoru a zase dolů ( mívám tam sraz s přáteli, jinak bych taky vybírala jinak…)
Po té krásné inverzi bylo 1.1 na Ještědu takhle :
Xerxova:u nás dnes nasněžilo, máme bílo i na zahradě. V lese jsme zažili parádní chumelenici, byli jsme prvochodci na zasněžené cestě a bylo to moc hezké.
Ještě v 11 dole v Liberci pršelo, ve dvanáct jsem přijela k nám, po námrazách ani památky. Ve 13 hodin začly padat trakaře a od 14. je bílo 🙂)
lupus4:ta taky postupně zaroste
Pochopitelně na ty špalky. To jsem nerozporovala.
eva:Souhlasím se vším, taky mi to vadí.
Vždyť je to jedno. Ať je to Stella nebo její maminka, či brácha. Kromě pár jedinců, kteří si posílají SZ , nebo na sebe prozradily, tady o sobě taky nevíme nic a ……a je to tak na veřejném webu normální.
acher:Tak u nás stále mlha,už ani nevím kolikátý den.Jen mezi stromy se drží výš.Ale jinak krásné bílé svátky,ikdyž bez sněhu.Alan se vylítal a na poslední fotce je už na svém místě na odpočívadle,kde byl rychleji než jsem stačila zavřít dveře.
A byla jste se podívat za ní ? Za mlhou hustou tak……..
acher:Tak u nás stále mlha,už ani nevím kolikátý den.Jen mezi stromy se drží výš.Ale jinak krásné bílé svátky,ikdyž bez sněhu.Alan se vylítal a na poslední fotce je už na svém místě na odpočívadle,kde byl rychleji než jsem stačila zavřít dveře.
Sardullah:Tak u nás dnes konečně slunečno, inverze je pryč a já volno a tak jsme konečně taky vyrazili…
Vy jste totiž tu mlhu s námrazou poslala k nám 😏 Slibují mohutné sněžení, jsem na něj zvědavá.
J5:Hotovo? To bych mohl ještě přejít, přidejte ať to má šťávu ty vaše nesmyslné rady.🤣 Moc tomu ale nevěřím protože vás ta psí výchova evidentně neminula a nejen to, pravděpodobně byla vylepšena o prvky výchovy štěněte pitbula. Minule jste z debaty zdrhla povznesenými slovy “řekla jsem co jsem chtěla a odcházím” tak jsem zvědav na dnešek, velcí staří pitbulové nezdrhají tak jim nedělejte ostudu děvenko.🤣
Znovu i když asi marně na vás apeluji držme distanc. Nutíte mně psát něco k čemu bych se normálně ani nesnížil.
Když vy na mě s děvenkou a se zdrháním, tak já na vás s dědkem. Dědku, tady máte toho Loupežníka, jste tam jako vyšitej !
https://web2.mlp.cz/koweb/00/04/34/55/19/loupeznik.pdf
A nevyhrožujte ! Klidně se snižujte !
orionka-2:Další moderátor ? Nebo se jenom bojíte jiného názoru?
Ještě jednu radu vám dám : Znáte Čapka? Přečtěte si Loupežníka ! Třeba se tam najdete.
J5:Cituji : Ještě dodám k J5 : je sice hezké, že jste byl vychován jako člověk. Jenže v minulém století.
To jsou vaše slova Orionko. Jak jistě tušíte tak nyní je stále ještě rok 2024. Prostým výpočtem zjistíte že kdokoliv kdo se nenarodil v minulém století nebude starší než 24 let. Následná ironie není tedy zcela na místě. Pokud je to pro vás nějak složité k pochopení mohu pomoci. Osobně bych však raději držel vzájemný odstup abychom se vyvarovali nepříjemných scének. Zatím to nějakou chvilku docela fungovalo. Co myslíte, dokážete to?
Další moderátor ? Nebo se jenom bojíte jiného názoru?
acher:Jenže vy asi vůbec nechápete základy výchovy a výcviku psů a obzvláště pokud máte plemena která vám na nějaké zašustění pytlíku prdí a k tomu aby vás respektovala, poslouchala, potřebujete aby s vámi spoupracovala.U nich si nic nevynutíte ani pamlsky ani násilím,ale jen autoritou,důsledností,prostě nastavením mantinelů a jejich vyžadováním vždy a všude.A to platí u dětí.Samozřejmě čím starší děti,můžete s nimi diskutovat,argumentovat,ale na určitých pravidlech stejně musíte trvat ať je jim 5 nebo 15.Vzhledem k tomu,že kromě našich dětí,u nás vyrůstaly děti bráchy,všem už je přes 40,ale vyrůstaly a vyrůstají u nás i jejich děti,kde je věkové rozmezí 4 - 18 let a všichni se u nás rádi scházejí na pokec,tak asi ten přístup nebude špatný.
Ahá, jedna “čtyřiadvacítka” se ozvala 😀
J5:Pytlík je samozřejmě nadsázka v momentálním pohnutí mysli. Tedy přesně to co jsem se snažil připisovat acher
Že bych zde diskutoval s ostřílenými čtyřiadvacetiletými děvčaty která přes svůj krásný leč útlý věk oplývají mnoha vědomostmi získanými v průběhu života?
I vy staříku ! Možná neoplývají zkušenostmi získanými léty, ale rozhodně oplývají zkušenostmi s výchovou psů, ať už je nabyly kdekoliv. A nevytahujte se, mnohé z nás už vychovávají druhou generaci. To znamená, že ačkoliv nám přisuzujete mladický věk, diskutují s vámi často babičky.
acher:Ale samostatně získávat zkušenosti neznamená děti nevychovávat.Říkám,že výchova dětí je stejná jako výchova psů.Nastavit pravidla která se dodržují,naučit slušnému chování,ale na druhou stanu jsem děti ani vnoučata nenutila do jídla,nenutila je jíst vše,ikdyž jim něco nechutná.Třeba jeden syn nejedl maso,no nechceš maso nejez ho, vezmi si omáčku s přílohou,samotnou přílohu,ale nic jiného nedostaneš.Sladkosti už vůbec ne.Všechno se dá přizpůsobit a neznamená to,že dítě musí být nevychované,rozmazlené,drzé.Dítě se,stejně jak ten pes,musí vést,usměrňovat,ale i nechat sbírat zkušenosti na vlastní kůži.
Druhá věta je přesná. Výchově dětí by měla předcházet výchova psa.
Taky jeden :