Pro Buggyru zviditelním jednoho z nich : Krejza se jmenoval. Asi jste o něm neslyšeli. Měl dům v Bohušovicích na křižovatce na cestě do Terezína. Měl tam zámečnickou dílnu a železářství. A měl rodinu. Syn, 18 let, byl zavřený v lágru v Terezíně. Nic neprovedl, jen byl student Roudnického gymnázia . Doma byla 16ti letá dcera. Ten pán upravil káru, se kterou jezdili z gheta k němu do obchodu. Tak, aby v ní mohli být přepravovány zprávy, dopisy, motáky z venku i ven. Zatímco jeho žena a dcera krmily v kuchyni kápa buchtami, on se v krámě postaral o ostatní. A kdo o něm ví ? Nikdo o něm knihu nenapsal.
Každý, kdo se postavil za protektorátu na odpor byl hrdina. Nikdo z nich není hrdina umělý. Ať už o nich komunisti psali, nebo ne. Fučík byl jeden z těch, kteří to dokázali popsat, protože byl novinář. Hrdinu z něj neudělali komunisti, hrdinu z něj udělali už Němci - i když je to paradox. Rozhodně není hrdina umělý ! Komunisti ho využili. A ti bezejmenní ? Stačí, když projdete Prahou a budete se dívat a ti, pro vás neznámí hrdinové, dostanou jména. Musíte ovšem překonat odpor k těm památkám. Většinou je umístil ještě minulý režim. Znám člověka, který pravidelně zviditelňuje hrdiny Heydrichiady a dělá setkání v jejich působišti po Praze. Bylo jich hodně. Pro jistotu se o nich v oficiálních místech nemluví.
Mezi adorováním a haněním, pomluvením ….je velký rozdíl. Kdo neví a jen opakuje… bylo by lepší mlčet.
A jak je vidět, tak pana Ladislava Brožka, známého skauta a odbojáře neznáte. Možná je to tím, že nestačil napsat knihu, ani nikdo jiný ji o něm nenapsal. jestli ano, stačí odkaz, ráda si přečtu a s tím pánem se seznámím. Těch bezejmenných hrdinů je víc-hodně!
Klučina jen odbornou terminologií zopakoval běžné věci. Že se bez pohybu zpomaluje metabolizmus a ukládají se nadbytečné (nevyužité-nespálené) tuky mimo jiné do cév, to snad ví každý. Akorát to spojil se sezením, protože se neřešilo ležení, ale je to totéž. Prostě lidé bez pohybu. A o zborcené páteři, špatném zakřivení, hrbech na zádech apod. nám říkali už na základce v tělocviku, ať makáme. O tom, že babča sice měla osteoporózu, ale pracovala na poli do 86, tak byla nasvalená a nic si nezlomila, jsem taky už psala v souvislosti s tím, že hýbat se je potřeba, že jsem měla doma zářný příklad v prarodičích, kteří těžce pracovali do hlubokého stáří.
Souhlas, až na to stáří. Spíš bývá vysoké 🙂)
Jednou málem vyletěla jedna tchýně z kůže : “Mladá si pozvala úklidovku na okna a prý - babi, dohlédněte na ně…a odkráčela do fitka”.
Zrovna Fučík je docela kontroverzní osobnost. V padesátých letech byl pěstován jeho až nezdravý kult, pochopitelně proto, že to byl komunista. Dnes se už ví o několika rozporech v té jeho Reportáži psané na oprátce, kterou si režim upravoval k obrazu svému podle toho, co se mu hodilo a co ne. Taky se objevily pochybnosti, jak vlastně ve skutečnosti probíhalo jeho zatčení i výslechy.
Co vy o to víte? To, co jste si přečetla v novinách? Ještě žije velmi starý pán, který jako zatčený student byl zavřený ve vedlejší cele na Pankráci. Nemluví o tom, možná je rád, že to vytěsnil, možná to nechtěl využívat. Před lety, v reakci na přesně stejné “kecy” - promiňte mi ten výraz - vyletěl jako čert…."Horší než v Reportáži to bylo, nedá se to popsat." Ale než mluvit o ostatních hrdinech, je jednodušší ty známé poplivat. Náš národ nemá mít hrdiny ! Nechci uvažovat o tom, čí je to cíl.
Jediné v čem máte pravdu je, že byl a je zneužíván. To je i V. Havel. Jeden tenkrát, druhý teď.
Nevím o tom, kdo byl L. Brožek. Jestli to víte, napište nám o tom.
Na začátku léta se Mirečkek opět oženil, tentokrát s králičí slečnou Balinkou. 7.9.2024 v brzkých ranních hodinách přivedla pyšná maminka Balinka na svět 2 červené pejsky a 2 červené holčičky. Všichni jsou zdraví, maminka si miminka hlídá a miminka krásně baští ❤❤❤❤
A máme tu dalšího Jirku, mého oblíbence 🙂 Pro mě tedy aktuální téma…
Jak kdo😀. Mluvila jsem s holčinou, trochu jí dělalo problém chodit. ??? Dělala jsem 100 dřepů. ??? Bylo (asi ve Vesci ) sportovní odpoledne pro veřejnost. Ve stánku měli ceny, ale platilo se dřepy. Jedna z nich tam jásala nad vstupenkami na koncert. Byl za 800 (dřepů). Tak se jí na něj složily. Mně se ta historka moc líbila. Kamarádství nevymřelo.
teda Xerxová🌼..opět zážitek..ten západ,nebo ta 3.-splávek..🤗..poslední…sakriš,všechny jsou TOP..🙂..O Yodovi ani nemluvím.."tlama si žije vlastním životem"-tu kdosi napsal🤭
A ta voda na 8. !
Juchů, mám plný sud a stále prší. Takový pěkný zalejvák. Když bude pršet 3 dny, tak se snad příroda vzpamatuje a i u nás se snad houby objeví. Jestli tedy pozítří nezamrznou 😀
Tak on si řidič za volantem asi běžně strká ruce do kapes, že jo, to je při sezení v autě úplně mega pohodlné.
Nejde jen o ruce do kapes….Vykládala jedna z Čech (asi mladá a pohledná ), jak snaživě sáhla, tedy chtěla sáhnout, pro doklady do přihrádky na palubce….nesáhla, vytažena z auta, ocitla se na zemi….jiný kraj, jiný mrav. Ani nestačila požádat o přítomnost advokáta.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 01.09.2024, 21:41:15
Tedy sutriku klobouk dolů. Než bych si srovnala v hlavě, co je např. 275°, tak by byl čas…..moje pravo-levá konfuze, narušená koordinace….pes by mohl být genius……