já na rozdíl od tebe myslím pořád na jídlo,,
takže-mám takovej hlad,že sám sebe jím…
za trest si ty nožky líný sním…..
a začnu zadní nožkou…..
já na rozdíl od tebe myslím pořád na jídlo,,
takže-mám takovej hlad,že sám sebe jím…
za trest si ty nožky líný sním…..
a začnu zadní nožkou…..
včerejší vycházka večer-3 psy-nejstarší Betty,kousek od domu na loukách,mezi polama měly hledat míček-malý oranžový…
hledaly dlouho a nenašli…naštěstí večer nefučelo jako dopoledne včera…,
dnes ráno fučák a efa vuchr..takže zase kousek od domu,kde je ten míče??
no kde??
nikdo neví,ještěže byl oranžovej…..
takže nic,vyběhat pejsky s plyšovým oslíkem a kolečkem,oběhnout stromy,a doma trimování+stříhání+česání,kartáčování Dafi…..,
tradičně jsem zjistila,že je Dafča tlustá☹️holt vykastrovaná 9letá fena s nechutí pohybu,za to velkou chutí k jídlu…..
nešmikala jsem nakrátko úplně….
snažila jsem se zavolat Žeryka,že se taky pude učesat,ale schoval se v posteli,kam jsem mu donesla kuře…
knírač na pařezu a koníček…,knírači na prkýnku
tak nic,něco dělám blbě🙂
cvičení
cvičení
můžete to napsat podrobněj prosím?to dávání videí?
domácí cvičení-Dafi
snídaně v hlavolamech
nemám její fejs…
je to škoda….,měla jsem ji ráda…..,i když jsme se znaly jen tahle….☹️
Nevíte někdo co je s Keriton??????
bože,já Vás tak obdivuju!!
bych se zabila a psa taky-o toho bych se přerazila…..
děkuji🙂
dohody jsou dobrý i jako představení..
jinak-Stýblová-taky jsem četla+kdysi-Stanislav Rudolf,Lenka Lanzová
Frýbová
Robert Fullgum….
já čtu odmala jak maniak….
chodím do 2 knihoven a ted mi půjčuje knížky paní z dědiny
ted jsem dočetla- Eliška od Keleové-Vasilkové-a celkem jsem z toho byla psycho-život skoro 90leté paní od jejích sedmi let…,stídavě její život+život poslední roky v domově seniorů….
mám knížky o psech,beletrie i naučné,koně-tam spíš ta beletrie+třeba životopis J.Váni,knížky od Ivanky Deváté,Nory Robertsové,knížky o psychologii,ezoterice-J.Dušek,Hnízdil,Honzák,4 dohody,5 dohodu,Celestinské proroctví,romány -měly se rádi a vzaly se🙂,nemusím sci-fi,ale detektivky jo,četla jsem Mayovky,Holmse,životopisy,rozhovory s osobnostmi,Aleš Palán-jeho Rady Pánubohu jak vylepšit svět,taky jeho samotáře,pochopitelně Herriot! a v Blansku si kupuju za 5kč v knihovně ohádky,co si nechávám u tatínka….
dnešní debata s kamarádkou nepsí v knize….
já-mě štve Dafča,zase nechce vycházkovat za domem a v okolí-ujde kousek a stojí,bud ju dám dom,a jdu zvlášt s Žerykem a pak s ní,nebo jdu s oběma kousek a ona se táhne a zastavuje za mnou…,nemůžu furt jezdit někam autem..
kamarádka-a co Žeryk?
já-no dobrý,na vycházky by chodil furt,cvičit ho baví,česání miluje,….
ona-tak co ti na něm furt vadí?já-no,když se mu něco nelíbí tak vystartuje,a dělá o i u Dafi-tak už je z něj psycho-..
kamarádka-aha-no,nevypadala,že mi to věří,Žeryk vypadá jako zlatičko,
taky mám,+další..
nejleší perla byla Malí lovečtí psi chov a výcvik-sice bylo dobrý,že tam bylo mimo jiné i o trimování,péči o srst a tak,ale rady ohledně výchovy a výcviku,aport pafosem….,
tak ta knžka už u mě nebydlí….
a to je rozumný!🙂
já si celoživotně pořizuju malý psi,už jen z toho důvodu,že-malýho psa mě někdo občas vyvenčí- 50kilový tele by mě hned tak nikdo nevenčil..
cvičím s nimi-A-mě to baví
B-je to baví
C-když sotva lezu,což je často-po práci/před prací,tak vím,že když s nimi půjdu na 20 minut ven,a kromě bvenčení budou něco ledat+nosit+si něco oběhnou,a v trávě vyčmuchají pamlsky,tak je to unaví stejně jako normální hodinová vycházka bez cvičení…..,
v pátek v Rájci bez psů…..
picnu se a picnu Maxe…máti přítele odfrčela za vnoučaty,Max doma řve,šla jsem k nim,su tam hodinu,čtu si,Max řve,jdu ven zavřít slípky a vezmu 4 psy za bránu pár metrů,vyvenčí se,vezmu je k nám dom,Max řve,dám je vedle bude řvát,pudu tam a bude řvát
kdybych nešla ven pokaždý,když se i nechce,jsem utahaná,neb mě něco bolí…nechodila bych většinu času……
a popravdě,Dafi má ted období-vycházky chodit nebude a nebude tak jí by to bylo jedno…,jenže pak nakyne,hovínko z ní nepude,a na veterině nás za to někdo zabije,,,,
děkuji,kamarádka,co z ná Žeryka,tak prý-dyt vypadá stejně!
jinak ty uši a hlava strojkem,ale dá se to fakt v pohodě i bez toho,dělávala jsem to roky nůžkama přes hřebínek-naberu nůžkama srst a šmiknu chce to brát těsně za sebu a co nejtěsněj at to není moc zubatý…
no já si stříhám už 8? let sama,to mě nevadí,spíš mě vadí trimování,včera jsem stříhala uši a hlavu a náprsenku Dafině+trošku trimování-a auuuu moje záda a ruka..☹️
jinak hromadu hodin jsem pročetla,a bolela mě ruka jen z toho,že držím knížku…mazec….