Aktuálně: 1 866 inzerátů280 268 diskuzních příspěvků20 005 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 13.03.2026, 20:13:40 xxx.xxx.136.20

Prosím mám dotaz-přítel před týdnem koupil ve zverimexu tuhle přílohu barfu-nebarfuji-ukázala jsem na pytel-5kg-800kč-prohodila,že moje bývalá výcvikářka a chovatelka kníračů má něco podobného-k barfu,ale menší pytel a mín věcí v něm-tady je strašně moc ovoce,zeleniny,bylin na seniory je tam 2procenta ze jich hmotnosti vypočítat…dávka.No přítel to aktivně vzal a koupil,i když jsem se mu snažila vysvětlit,že je to moc…a nevím,jestli tohle úplně chci-no pod heslem,pejsci budou mít změnu to vzal,a já po přečtení toho jak se to má krmit-2procenta z váhy-to je u 6kilové feny seniorky třeba fakt pidi…tak jsem volala té chovatelce,ona at se radši zkusím někde zeptat,že stímhle pytlem konkrétně nemá zkušenosti…tak se ptám zde at si nepředávkuji psy-Dafi kníračka 10let a 3 měsíce-diata royal canin hepatic na štítku a játra+bere teda i léky..tam bych to radši nedávala??Je tam i ostropestřec mariánský a hoodně bylin…,Žeryk-13let a 3měsíce krmený masem,granulemi,a kdyžtak by to měly i psi rodičů přítele-14let-a 3 měsíce  a 10kilo a Betty skoro 17let 8kilo-krmený granule,konzervy,občas maso…Máte s tím někdo rosím zkušenosti??Děkuji za případné odpovědi🙂-Dafi s Žerykem na fotce🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 12.03.2026, 11:47:16 xxx.xxx.136.20

dnešní ranní vycházka podél ke křížku podél lesa a zpět,Dafi na terase do pelíšku pod hlavičku dostala plyšáčka at si neotlačí hlavičku…-jo na 3 fotce je sýkorka….😀-snažila jsem se at nelítá se slovy-stůj ptáčku,si tě vyfotím….😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 11.03.2026, 09:49:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.03.2026, 09:35:12

Upřímnou soustrast,krásný věk….

Dafi
Dafi 11.03.2026, 09:12:28 xxx.xxx.136.20

Dnešní ranní-od bránykke křížku,u úvoze jsem zjistila,že jsem ztratila paouška tak zpátky,a Dafi běžela k bráně pro papouška🙂

pak ke křížku,od něj podél polí dolů směr rybníček,

to si po cestě běhaly pro hračky…

u rybníčku,

pomazlit koníky-za jedním jsem pár týdnů chodila,občas i s pejskama…ale bohužel…můj vztah byl jaksi větší,než vztah koníka ke mě…--stručně viděl mě a odešel….

pak zase k rybníčku,Žeryček míček,a domů-sněženky v dědině ve svahu u domu,a na zahradě,

doma vana a fén..

Dafi leží na polštářku co na něm normálně spím já…

jinak v neděli měly 2 krátké vycházky-Dafi byla přešlá po sobotní úpravě srsti-přece jen trimování není extra nic příjemnýho,k tomu ji člověk nutí ležet na jednom boku,na druhým,pak stát….no a trvá to,není to jak sjet to za 20minut strojkem,

a to to dost už odbývám-oškubu boky,záda,trochu krk,pořádně pročešu a vyčešu trim.hrabičkama a zbytek strojek…

v pondělí to bylo kousek mezi pole a hraní…-2krát za den

a včera to bylo ke křížku a mezi polama směr rybníček,hraní,blbnutí

a doma stříhání Žeryka-bože můj to byl horor,,,:-O.fakt děs..

dělala jsem to s nástavcem at není dohola,stál,na boku mi ležet nebude…

bez povelu stůj,ustup,čekej a posun se…by to vůbec nešlo,a ke konci vyjížděl,oháněl se a snažil se rafat…

no nakonec jsem ho vyratzila na 2 minuty nedostříhabýho ven,jelikož jsem chytla nerva-a asi vteřinu a fakt bych ho zmydlila….

pak jsem ho vaala dom -po 2 minutách,měla jsem teda furt blbý kecy…☹️

no a k večeru jsem ho dostříhala,stehno už nůžkama normálníma,po vteřinách jsem odměnovala masem,,chválila…..

a po večerní vycházce jsem si vyfotila sněženky na psím hrobečku…asi abych si připoměla….jak je vše na chvilku-takže napřed večerní fotky Žeryka za odměnu s plyšákem a pak ranní dnešní…zbejvá upravit Max,ale tak mu smrdí zhuby,že to nepřežiju…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 11.03.2026, 06:54:07 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.03.2026, 21:42:31

My se kvůli tomuhle doma neshodnem…

protože já to mám tak,že co si vyrobím a drží to-vodítka,obojky..

to nemusím kupovat-jasně nemám 50kilový psy,ale svýho času jsem dělala vodítka i na NO,..

a plyšáci-to prostě občas kupuju v sekáči,+pletu z rukávů mikin pletence…

tím jak su skrblík tak by mi bylo líto kupovat nový….

za tu korunu mi to bylo jedno….

no a přítel,ten vidí něco na co ukážu..nestihnu domluvit ani větu a buch-ted máme doma přílohu barfu za 800kč…u které ani nevím,jestli ji můžu dávat Dafči,a jestli to bude žrát Žeryk…..

když jsem řekla,že momentálně nevím,kde mám růžovž 5ketrový vodítko 2karabinový co jsem si šila…+že pelikán je bez nožičky-tak hned-objednáme nový vodítko a novýho plyšáka s internetu…

tak jsem mu řekla,at se uklidní-vodítek mám dost,a to co jsem si vyrobila stejně nekoupí,musely by mu to ušít na přání..neprodává se běžně..

a plyšák byl za 9kaček….+hraček má Žeryk taky dost..

na druhé straně na dotaz,jestli se mnou půjde ven ze psama,když mám volno v týdnu a on je v práci-tak řekne-ne,jsem utahanej z práce….běž si sama…

ven chodí jen o víkendu-a to i když pro změnu  jdu já z práce,nebo mám jít do práce…

v jezdeckých potřebách mi nabízel at si nakoupím trička,boty….

ale já bych brala spíš ten čas….

Dafi
Dafi 08.03.2026, 12:12:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.03.2026, 10:48:47

no já mám furt tlačítkový tel,takže mám smůlu třeba s věcmi z LIDLU…

Dafi
Dafi 08.03.2026, 11:59:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.03.2026, 23:07:26

o,to bylo za body,ale hodně jich zbylo,takže ted bez bodů za nákup nad 300kč za korunu,jinak jsou dál nože,misky…za body

Dafi
Dafi 07.03.2026, 22:23:38 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.03.2026, 18:40:52

tak jo 😀-dám příklady ze včera-markuju a u každýho nákupu co se šplhá ke 300 hlásím-prosím chcete plyšáka za korunu?-ano chci-tak mi ho prosím prodejte-jsou za kasama v koších-draci,jednorožci,zajíci,velryby-namarkuje se-a je za korunu-mimo účtenku to nejde-musí se prostě načíst kod…

vidím velký nákup tak říkám-prosím máte nárok na víc plyšáků za korunu,ale musí se to rozmarkovat-to znamená jedna paní-2-3 nákupy…

ano chci,nechci-většinou chtěly,že 2 děti to braly většinou i 2 stejný🙂

tak markuju-mám 300něco..přidám plyšáka-zaplatí se,markuju dál-a nakonec dám plyšáka a zaplatí se…

Dafi
Dafi 07.03.2026, 17:05:58 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.03.2026, 16:44:09

no,taky je to varianta🙂

hodně lidí se ptá ostatních zákazníků jestli sbírají body,a když řeknou že ne,tak jestli si můžou vzít ty jejich,tak proč se nezeptat jestli ten kdo má nárok na plyšáka ho chce nebo ne,a když ho chtít nebude,tak at si hovezme-protože účtenka-musí bát v tom nákupu nad 300…😀 a dá ho tobě pro pejsky…😀

jo já si včera taky svýho nekupovala,protože se mě nechtělo dělat nákup za 300kč,nakoupeno doma bylo,taky ho mám od kolegyně😀

a máti přítele-jéé to je hezkej zajíc,to je škoda dát psovi….😀

no tak určitě-jako Velikonoční dekoraci si představuji jinak😀

s tou přilbou ještě-přítel pak-a vlastně je ta přilba dobrá-tak mu říkám,že teda to jeho navztekání bylo zbytečný…:-O

Dafi
Dafi 07.03.2026, 16:59:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 07.03.2026, 16:33:39

teda vy jste to měly hodně zazvěřený!

budou fota muflonů?

Dafi
Dafi 07.03.2026, 16:35:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.03.2026, 13:39:01

ještě dodatek k plyšákům-aby to nevypadalo,že dlouhý nákupy vadí…

jsem to zase napsala podivně..když měl někdo odhadem nákup navíc plyšáků tak jsem dopředu hlásila,jestli chce víc jak 1 plyšáka,že se to musí rozmarkovat…aby někdo nebyl smutnej,že má 2 děti a jednoho plyšáka,někdo nechtěl vúbec,většinou teda jo a i 2,….jedna paní koupila plyšáka jiné paní….😀

Dafi
Dafi 07.03.2026, 13:59:12 xxx.xxx.136.20

tak dnes vycházka v lese,pak zverimex,a úprava Dafi-trimování,česání,stříhání..a já mám krční páteř v tahu….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 07.03.2026, 13:39:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.03.2026, 08:15:10

Sardullah-při nákupu nad 300kč a musí být v účtence-paní jsem dlouho vysvětlovala,že jí ho po nákupu nemůžu dát za korunu,tak jsem je všem pak cpala pomalu násilím…a při nákupu za 600,900,se to rozmarkovává-takže paní měla dlouhý nákup a kvůli plyšákům jsem ho dělila..

Dafi
Dafi 07.03.2026, 07:16:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.03.2026, 11:10:50

mám celý život malý psi-a Dafi je malá a šedá-a šlapu po ní občas nechtě taky,vždycky hučím,že jí pichnu do zadku tyčku s praporkem…

Dafi
Dafi 07.03.2026, 06:36:38 xxx.xxx.136.20

Ve čtvrtek jsem šla ze všemi 4-takže z toho byl kousek za zahradou a pak šli psi za bránu a cvičilo se-Dafi xxkrát aporty a odložení ve stoje,vleže,přivolání a polohy,Žeryk posluušnost,pak Maxík odložení s přivoláním a polohy a pak Max a Dafi zároven-chůze u nohy,otočky a přivolání,já pak odpolední,kde jsem lítala jak urvaný vrata…..

v pátek mě děsně bolely záda,taak jsem byla od 5 rána vzhůru,jely jsme ze psama do lesa,Žeryk si vyválel v trávě 1 klíště…

no a po vycházce jsem převlíkla vrstvy a jely jsme po 2 měsících za Miuškou s novou helmičkou🙂

Miu jsem si dovedla s ohrady,vyčesala,osedlala,a vyjely jsme po půl hodinové vycházce kolem rybníka a lesem,jsme dojely zpět

A MĚ PŘESTALY BOLET ZÁDA,V ZÁVĚRU MĚ JEŠTĚ KŘUPLO V BEDERCE,TAKŽE POHODA,ZÁDA NEBOLELY,PROKŘUPANÝ,TAK JSEM ŘEKLA,ŽE DO PRÁCE NEJDU,KDYŽ UŽ MĚ NEBOLÍ ZÁDA….🙂

Odesdlala jsem,oduzdila,učesala,pomazlila a odvedla do výběhu,kde mě kousek od něj zdrhla na trávu,protože jsem sundala brzo ohlávku😀-moje chyba..

se slovy-jéé tvl,Mio kam deš??a pocem já mám mrkvičku,jsem vytáhla mrkvičku a vodítko a šla pro ni🙂

strašně moc jsem si to užila,endorfiny ze mě lítaly jak draci,prostě super hodina

no a pak odpolední

kde bylo fakt extrémně hooodně lidí-Vánoce hadr….

takže zádazase smutný-tahání balíků vod a mlík,…

Žerykovi jsem koupila duhovýho zajíce za korunu a s jazykem na vestě jsmeo půl desáté šly dom…

jo a přilba dobrý,ne?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 04.03.2026, 22:44:22 xxx.xxx.136.20

tak s chudák🙂

včera jsem na krátké vycházce za domem fotila pejsky-modrý nebe a tak,fotky nerozmázlí,v pohybu…,

pak jedu k doktorovi,přijedu a zjistím,že fotky nejdou dát s fotáku do PC,

jdu zase za barák,vyrobím fotky,

a fotky zas odmítají opustit foták…chjo---

můj malinkej pidi fotáček,co přibližoval,nerozmázaval, a byl lehký,skladný..je neschopný ….fotky jsou v něm v nějaké schránce..

no nic…naštěstí to  nebyly fotky z výletu nebo z dovči-to by bylo fakt blbý….,

tak jsem dnes šla v sedm ráno,kousek k lípě fotit východ slunka zrcadlovkou,ta moc nepřibližuje,je těžká jak ….prostě hodně,tak na dlouho do lesa bych ji nebrala,¨

ale kousek za barák k lípě,párkrát jsem Dafi z dřepu poslala oběhnout Žeryka,tomu na konci na zahradě hodila párkrát míček a šla pak domů-umýt psům nohy,usušit nožky,

uvařit,uklidit,

a hurá pěšky do práce….

tak východ sluníčka zde🙂

jo,a kdyby chtěl někdo plyšáka za korunu tak PENNY MÁ O VÍKENDU AKCI K MDŽ-při nákupu nad 300kč plyšák za korunu----

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 03.03.2026, 05:42:28 xxx.xxx.136.20

U nás minulý týden s pejsky po neschopence,kdy měly velmi krátké pidi vycházky,tak pondělí po cyklostezce k rybníku a zpět-a kousek kolem rybníku-děsně tam fučelo a na rybníku s labutěmi ještě led,Dafi se táhla,protože cykostezky bez laviček,pařezů-nuda,Žeryk se vyválel v blátě….,

úterý jsem měla odpolední-tak jen okruh po dědině,

ve středu jsem jela s Dafi do Blanska,ráno oba vyvenčit a v Blansku tradičně vycházka s kamarádkou kolem řeky,ke splavu,kus dozadu podél polí a zpět-fučelo-a na to,že přítel hlásil,že bude vedro-tak ráno kosa a v poledne s kamarádkou taky žádný vedro-a já si brala ke psům růžovou psí bundu-co je hoooodně tenká-tlustý vrchní šusták a spodní-a mezitím nic,ždná podšívka,a to jsem měla vrstvy pod tím…

kamarádka zimní kabát,rolákošaty…na oběd s ní a s další kamarádkou jsem si vzala zimní bundu co mám na slušno-do města🙂-a vedro mi teda nebylo….

k večeru jsem udělala s Dafi okruh po městě-tradiční kolečko kolem obchodů a výloh

a v noci kousek od domu venčit….

čtvrtek ráno bílo a namrzlo-ano fakt vedro…..

tak jsem se navrstvila a šla s Dafi do města,že bude socializační vycházka,

a čekala jsem až Dafi vyrobí hovínko,

ve městě pidi odložení u trafiky,

ppak jsme šly podél řeky,lízní,zimáku,a to malý šedý svoření se furt nevenčilo….to už se ze zimy chtělo mě…

ale Dafi čas…

no nakonec hovínko vyrobeno a šly jsme domů -mezitím jsem mlala věty jako-Dafi venči se,at můžeš do postýlky….honem honem,at můžeš do posstýlky…

a párkrát ju odtahovala směr-néééé ještě nejdem dom,ještě není vyrobeno hovínko…

to když si to mašírovala smě tatínkův byt-a nikam už nechtěla….

no,dopo jsem místo oběda šla na kafe a zákusek s další kamarádkou,

a pak dojel pžítel a jely jsme do Rájce -Jestřebí do jezdeckých potřeb-takže mám přilbu!!!!a nový fukční rolák…

kvůli pžilbě přítel stihl zuřit až do večera,že mi nesluší a chtěl pro mě jinou…

no co už….

šly jsme se kousek projít po parku,+s námi byla Dafi v jezdeckých potřebách,kde byl i pes majitelky,takže pro mě trochu nervák….trochu dost-štěkající pes,Dafi nervozní a vzteklej přítel…..,který chtěl at si ještě nakoupím trička….tak jsem vzala rolák…

ale těch krásnejch věcí-jéééé moje srdce se kochalo…..

po odjezdu domů i s tátem jsem šla ještě s Žerykem-nevýhoda dělení psů…

v pátek jsem měla ranní,

odpo jsme zajely ze psama i s Maxem do lesa-ale jely jsme do takovýho blbýho terénu-bylo teplo,my šly do kopce prudkýho-a pak s kopce a v tom lese je vysoká hustá tráva strašně moc klacků,větví-no pro důchodce nic moc….

ale Žeryk válel sudy,takže spokojenost,a ti 2 měly aspon změnu,

v sobotu ráno jsme jely do Ždánského lesa,kde jsme na konci vycházky natočily Maxíkovi cvičící video-je mu 14let a 3 měsíce-tak jsme natočily kroky,otočky,packy,sedni/lehni a obíhání noh-a na ten věk a tloušku a na konec vycházky má takové ladné plynulé cvičení-překvapil😀

je to pes rodičů tak s ním cvičím jednou za čas…

pak byl rodinný oběd v restauraci-kde jsem na kulajdu ostala obří kopec šlehačky…:O

posezení u rodičů,a noční venčení,neděle venčení za humny ke kříýku a zpět,

táta odpo odejl,a já měla odpolední,

no a včera sluníčko,teplo,a navzdory tomu,že jsem měla po odpolední,před další odpolední,tak jsem se vydala do lesa za barák fotit,pidi fotáčkem od kamarádky,

a fotky mě dost pobavily,a na to,že je to pidi fotáček,tak v pohybu dobrý-nerozmazaný,

tak to jsem si užila focení a lesa,a pak šupky hupky na odpolední,to venčím v noci před barákem,už..

dnes mě čeká MUDr,takže bude krátká cvičící za humnama..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 17.02.2026, 13:05:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 17.02.2026, 12:12:33

No já vím,že zdraví je přednější..ale někdo za mě bude muset dělat….

Dafi
Dafi 17.02.2026, 11:59:15 xxx.xxx.136.20

tak jsem zkusila jít řed busem na chvilku ze psama,no,odšmatlala jsem náměstíčko,pustila Dafi na volno a odplazila jsem se na bus…

číst taky nemůžu…

tak nevím,co bych dělala v práci..

no tak mám nějakej zánět,,,léky,kapky a rozhodně nemůžu o víkendu do práce,to si doktor zatukal na čelo,a prý se to tam nezboří,,,chjo,v práci mě budou milovat..d ležet…