Aktuálně: 1 855 inzerátů280 285 diskuzních příspěvků20 006 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 31.01.2026, 09:34:39 xxx.xxx.136.20

Tak to máte pravdu,

dřív,když jsem cvičila kdekoliv-v průběhu vycházky,tak se psi zastavovaly,vyhlížely,jestli se teda bude něco?dělat..

tak to dělám tak,že cvičím u rybníčku,

u toho křížku-dojdu tam pocvičím a jdu dom

a pak za bránou zahrady-vyvenčím-dám psy za bránu a prohazuju a cvičím na cestičce,

Dafi
Dafi 31.01.2026, 08:40:47 xxx.xxx.136.20

No,já chodím ny vycházky proběhat-takže proklusat psy a chodím schválně rychlou chůzí,kdybych se táhla,tak se táhnou taky,

a vlastně mí psi si na vycházkách spolu nikdy nehrály,nenaháněly,

at už dvojice-Kim-Killy,tam byl velký věkový rozdíl-Kim 7 let,Killy necelý dva-tu jsem měla od roku a něco do její smrti 9let-půjčovaná-v životě jsem ji neviděla nikdy hrát nikde za psama!!

doma byla ve smečce -ona,druhá fena a 2psy-malý knírači+německý ovčák,majitelka byla moje výcvikářka na cvičáku,

Kim křženec knírače si ze psy taky nikdy nehrál,psí kamarády jsme měly a hodně,ale vše byly velcí psi,jo,teda kokřice mezi nimi-ale nehrály si spolu…-Kima jsem měla skoro 15let,2krát týdně cvičák,

a vycházky s hromadou psích kámošů,kde se cvičily stopy a speciálky malých plemen,

byly jsme bez auta na stopy jsme chodily pěšky kus za řeku,nebo za chatový osady,

to byly vycházky-sejít se,jít pro Killy-20minut pěšky od domu,do kopce,

pak asi půl hodny pěšky do lesa,nad něj na pole,nad chaty,tam stopy,speciálky a dom,

vrátit Killy a-domů-a tak velkých stopovacích vycházkách se současným psům ani nesní..

prostě na stopy pěšky,na cvičení pěšky…

druhá dvojice,Geo-malý knírač

a Dux kříženec knírače-taky 2krát týdně cvičák,+vycházky s psími kamarády-vše velcí psi-NO,RTW,DALMATIN,LABRADOR..,

na stopy,cvičák pěšky,pole daleko od baráku,tam se dělaly i speciálky malých plemen na zkoušky

věkový rozdíl-rok a půl-ti si hrály spolu,Dux i sa jinými psy,

Gero kromě Duxe NIKDY S NIKÝM…..

no a současní mí psi-si hrávaly spolu,když byla Dafi štěně-věkový rozdíl-4roky,

s jinými psi si nikdy nehrály!!!

Dafi se jiných psů bojí,psí kamarády nemá,

ŽERYK basendžiho toleruje,ale obešel by se bez něj-je na ně moc hrrr…

-NA CVIČÁK  s nimi nechodím,i když mě cvičení moc baví,

dělávala jsem s Dafi stopy,speciální cviky dělám s oběma+tanec a poslušnost…,

nevím,kde jinde bych měla cvičit,když nechodím na cvičák?

jen třeba na zahradě?nebo u baráku?

v parku?

v BK jsem cvičívala v parku a u řeky…

Dafi
Dafi 30.01.2026, 20:20:26 xxx.xxx.136.20

Nevím,jestli ten dotaz můžu napsat sem,ale zkusím…Máte někdo prosím zkušenost s Oslí stezkou?

Dafi
Dafi 30.01.2026, 20:00:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 30.01.2026, 19:31:23

No,já ty vycházky střídám,jedn den cvičící,a jeden den jen chodící

to dělám hlavně v lese..že se jen jde,nebo vyloženě na výletech,Holštejn,Chocholík,a tak-jak se jede fakt jako už na výlet-ne jen 10 minut někam autem-les,cyklostezka,tak tam nic nedělám

na Vánoce,když jsme jezdily-Buchlov,Samota,Milotice….

ale když jezdíme jen kousek,

tak v lese třeba dělám hledej-ztratil….

a ty obíhačky hlavně kousek od baráku,nebo u baráku..

nechodím s nimi na cvičák,

a tak s nimi logicky cvičím na vycházkách…

ale když dělám jak já říkám-cvičící vycházky-tak jdu bud k rybníčku,nebo mezi pole,kde jsem chodila cvičit i s tím kníračem malým,směr ke křížku-je to fakt blízko a cestou tam/zpět se vyvenčí,tam se cvičí-poslušnost,tanec,spec.cviky..a jde se domů

nebo s Dafi dělám krátký cvičící vycházky,když jdu pak zvlášt s Žerykem a s basendžim a kamarádkou,

že jdu s ní kousek od domu-a jak se vyvenčí,tak pocvičíme-ale od domu jsme třeba 5minut, pak s ní cvičím a prokládám to hraním a jdem dom-ak to je vždycky děsně spokojená,že vlastně nešla nikam daleko…,

jinak ještě k pohybu mých malých psů-když jsem šla občas třeba ze švagroou,co měla ridže a ohaře,tak se vždy říkala-no oni ti tví psi moc neběhají..

já když vidím videa z vycházek,jak tam ti psi běhají..

tak u mě by to bylo,klus,klus,klus, a krok,krok,krok,krok…

Dafi
Dafi 30.01.2026, 15:48:14 xxx.xxx.136.20

My dnes vycházka v Kozlanech cyklostezka směr na Vyškov,obejít rybníček,oběhnout tam 2krát garáž a zpět,Dafi celou!!!dobu běhala tam i zpět,netáhla se nešla krokem,pohoda,BEZ SLUNKA A VĚTRU,PŘEDTÍM DOMA NAMAZAT POLŠTÁŘKY KRÉMEM A NAOLEJOVAT SRST NA NOHÁCH…,,Žerykovi jsem tam házela uzlík,šel pomalu,tak aby nezmrzal…

pak jsem popojely k velkýmu rybníku kousek od nás,vycházka podél rybníka,Žeryk jednou obíhačka stromu a Dafi fakt velká obíhačka hromady stromů a křovisek,takovej fakt velkejokrh-asi osm metrů na délku..+šířka,no cestou zpět s Žerykem couvání a hraní s hrakou,zase nikde nikdo,psi počmuchaly,spokojení,běhaly,Dafi oběhla kapličku před barákem..

doma fén a postýlka..

no a my si odpo daly se skorotchýní výlet na mamograf…a to už fučelo,sněžilo,zítra mě dopo čeká holič a odpo BK,

pejsci jsou utahaní,tak to nemusíme zítra nijak přehánět

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 30.01.2026, 15:29:15 xxx.xxx.136.20

třeba dnes na vycházce-břečkovitý sníh,bez slunka větru,

v Kozlanech směr na Vyškov,po cyklostezce kousek,pak obejít rybník,tam obíhačky garáže a zpět-Dafi běžela tam i zpět k autu,čmuchala si spokojená,Žerykovi jsem teda cestou zpět několikrát hodila uzlík,protoože šel krokm,aby nezmrzal,pak kousek podél jinýho rybníka,tam obíhačka stromů staková teda velká obíhačka…a šlo se zpět,tam i zpět běhala,čmuchaly si,Žeryk si dal obíhačku stromů,spokojenost,s ním jsem si pohrála s uzlíkem,párkrát přivilání,jinak si čmuchaly běhaly….u toho druhýho rybníka jsme dlou nebyly a na cyklostezce se jí líbí vždy…kdyby někdo věděl čím to je,budu ráda…

Dafi
Dafi 29.01.2026, 16:49:26 xxx.xxx.136.20

Nevím,netuším..

osobně si myslím,

že jednak je trošku líná,jednak fakt nemá ráda steejný trasy-at už ve městě,u tatky,kde má jednu vycházku denně velkou hlavní-bud ráno,nebo dopo/odpo s kamarádkou,a mezitím má 20minutovky-2,v noci po deáté hodině má 10mnutovku ke kostelu,

no a to taky prostě vyleze,vyvenčí se a otáčí se dom….-a kdybych ju neodtáhla,tak už nikam nejde…

ale je tlustá-a nemůže u tatky ležet furt v bytě a chodit se jen venčit….,

tatka je v bytě jsem tam 2 dny v měsíci….

no a tady v dědině-když jedem autem do Ž.lesa,les nad barákem,tak běhá,hledá pařezy,je veselá,jakmile je cesta bez pařezů-polnačka,nebo les,kde jdete kus po asfaltce,kus mezi stromama,tak tam kde bude asfalka,se potáhne,mezi stromama poběží..

vyzkoušeno,jak kdyby mi během vycházky někdo měnil psa….veselá štastná-táhne se nuda…

no a třeba dnes-já na ranní,přítel s nimi byl ráno kousek za bránou,ale děsný bláto,břečka,fučák,mokro,

říká mě-běž s nimi jen obejít náměstíčko před vrata-to je jako obejít 4 paneláky-bloky….

na to,že jsou celý den doma,nehrají si spolu,s námi,jen leží…

tak říkám-no nic,pudem k rybníčku,tak dědinou k rybníčku-táhla se za mnou na 5metrovce…

u rybníčku,ukázala lavičku,párkrát jsem hodila Žerykovi míček,udělaly jsme krokycvouvej,otočky a šly jsme dom,na náměstíčku u autobusové točny oběhla parní válec a šly dom-vana,fén,česat a ležet…

jako přece nemůže chodit ven na 5 minut jen čurat,kakat?zdravá je,

10let,tlustší,vykastrovaná…

štítka,játra,léky bere,chodí na odběry…,

jinak jak je teplo ráda leží na terase,vyhřívá se,

ráda si chodí po zahradě,

v teplých měsících je to mega peklo,chodíme brzo ráno,a pozdě večer,a to i tak nechce chodit…..,

pokud není v lese,nemůžu s ní denně jezdit do lesa a na výlety..

poprvdě,miluju ju,

a tohle je jedna jediná věc co mě na ní mrzí a hodně a psychicky mě vycucává..

každej z mých psů miloval vycházky,knírači mají být aktivní veselí psíci…

někdy si říkám,jestli se jim moc nevěnuju..

ale když mám odpolední-a chodím pěšky do práce,tak jdou vycházku 30minut a v noci,mezitím se pouští na zahradu…..

nevím a mrzí mě to na ní…

Dafi
Dafi 28.01.2026, 17:10:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.01.2026, 15:29:35

jo-já vím,a pořád se tím bavím…..🙂

protože tohle na mě v životě žádnej pes nevymyslel-myšleno ty její lavičky,pařezy..

Žeryk to sleduje celej život a nikdy ho ne napadlo-skočím na pařez jak Dafina-bude pamlsek

ano Žeryka jsem naučila na povel-ukaž lavičku-na ni plácnout packou-ale nedělá to cíleně nejde potom…

jak Dafča,která se doplahočí k rybníčku dědinou,u rybníčku 5 laviček,tak se u jedné postaví na zadní-a hele já našla lavičku!!!

stenjý zvy ššíma obrubníkama..vlastně cestou k rybníčku jsou to 2 místa kde tohle dělá+lavičky u rybníku..

a jo,já ji to pobaveně toleruju a odmešnuju😀😀😀

protože,když vidím,jak je na té vycházce znuděná-stejný kolečko po dědině…..

tak aspon něčím jí udělám radost…😀

když už se mnou chudera musí ven…😀😀😀

aneb jak včera přítel-cožéé-3krát venku?česání,koupání-sprcha jen,fénován a zastřihování podvozku a bříška??ty seš chudera Dafííííí

Dafi
Dafi 28.01.2026, 10:44:50 xxx.xxx.136.20

Dnes jsme v rámci vycházky-na které jsem nechtěla vůůůbec cvičit,mělo to být-jdu,jdu,jdu,jdu-protože včera jsme dělaly různý obíhačky na zahradě a kroky a kladinu…

tak dnes to mělo být jdem po dědině,dojdem ke koníkům,dáme jim tam chelba-ne jim-ale do jejich zázemí,a dom…

šly jsme kolem knihovny-Dafi si tam na takovým vyšším obrubnku u garáže řekla,že je to pařez-takže vylezla na něj,sedla..dostala pamlsek,došly jsme ke koníkům,já tam dala na stolek sáček s chlebem,šly jsme k rybníčku,kde Dafča označila lavičky…tak Žeryk teda udělal 2 otočky a šly jsme od rybníčku dom…

po cestě zase vyšší obrubník,tak tam Dafi zas šplhala jak na horu…🙂

takže zease jako pařez-dostala pamlsek,Žeryk hopl za ní taky pamlsek,ddošly jsme před vrata a tak si říkám-dobře,nechtěla jsem cvičit,nic dělat,ale obíhačky miluje-tak jsem jí dala oběhnout parní válec-máme na náměstíčku na točně busu u zastávky parní válec-chodí si na něj hrát nadšeně děti….-tak oběhla parní válec,

pak oběhla kapličku a šlo se dom….

tak nevím-byla to cvičící vycházka,nebo nebyla?😀

a cvičí ona mě,nebo já ji???😀

Dafi
Dafi 27.01.2026, 20:18:18 xxx.xxx.136.20

Šavlozubka přestane provokovat sluncem a sněhem-děkuji:-()

pochopitelně velmi překrásné fotky!!!!!!!!!!!!

já dnes ranní-na 5-předtím vyvenčit před vrata,v deset mě pustily dom,že mám dost hodin..

šla jsem příteli koupit dárky k narozkám,dojela jsem v půl 12 dom,skočila ze psama 10minut ven na flexináxg,poslechla si vykládání v kurzu

a ve 3 šla ven-mega bláto….šla i  Betty-16let a 8 měsíců-procházky a jídlo miluje….

šla teda jen na 10minutek i s mýma psama-za zahradou mezi polama k lípě…

a pak jsme byly na zahradě-Dafi dělala kroky,obíhání kladiny,za kterou je halda roští na posekání,chůzi po kladině,Žeryk kroky,nosil míček,hrál si,

Betty za sedni pamlsky+čmuchací něco jako pidimikrominičtvereček,

mezitím jsem fotila

a e konci jsem vysvětlovala sousedovi ob 3 domy,který šel kolem našeho,že jeho pejsek není hloupý!!!!!

říkal své křížené fence-ty jsi hloupá nic neumíš!!

oni jsou cvičení!!

tak jsem mu řekla,že si plete pojmy s dojmy,že jeho pejsek není hloupý,ale necvičený!!

pán s ní jen chodí ven a necvičí-je to vořech..

jeho máti 80letá má jezevčíka,ten hrozně tahá a je hroznej,ale ta stará paní ho nebude přece vychovávat je jí 80!!

tak mu říká-a proč má psa co patří myslivcovi?nebo někomu co mu dá vycházky,zábavu???

no-ona ho dostala,ona ho nechtěla…

chudál paní a pes..

paní s ním chodí  3 metry tam zpět před barákem-3 metry myslím doslova ne obrazně…

no měla jsem nějakou kynologickou přednášku ještě..a šla jsem pak radši dom…

doma Žeryk do vany a mýdlo,protože se vyválel v blátě a ještě v eee---

Dafi osprchovat nohy a břicho,vyfénovat,Žeryk se fénu bojí tak po sušení ručníkem šel k máti ke krbu se sušit…

pak česat,papat…

a ted zničeně hajají…

kocourek je nastěhovalec u máti

Žeryk ho honí…

děsně tím zlobí…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 26.01.2026, 20:46:54 xxx.xxx.136.20

tady včera po dopolední vycházce v lese-kterou jsme užily všichni-v práci pak furt-no ty máš dneska nějakou dobrou náladu,ty seš nějaká vysmátá😀

no prostě léčivý les,ticho v něm a psy,kteří si to užívaly..

odpo liják,v noci na dvoře rybník,psi jsem dávala čůrat před vrata,Dafi se v těch kalužích na dvoře nechtěla venčit….

dnes jsem s nimi za slunka šla dědinou k rybníčku-tam se zas táhla jak na popravu…

u rybníčku jsem s nimi docela dlouho cvičila taneční sestavy-kroky,otočky,obíhání,couvání,chůze u levé,pravé nohy,packy,poklony a přivolání a stůj,chůze mezi nohama a přivolání mezi…

no a jak jsme dlouho necvičily takhle hodně toho -tak se mi pletly povely-u jdi- a mezi,a u obíhání..

no skleroza,😀

a pak jsme kousek popošly k velkýmu výběhu a šly dom-doma osušit pejsky,zabalit-hrozný vlhko a mokro…..

a vrhla jsem se  na vysbírání hovínek ze dvora a na pořádný vydrhnutí terasy-je dlouhá a blbě se umývá-má dlaždice se vzorem-rýhama-takže párkrát za rok rejžákem a drhnu a mezitím mopem….

ne teda denně 😀

no a ted jsem terasu dlouho nedrhla-asi od podzimu-ono v té zimě by to zamrzlo…

ale jak se oteplilo a slunko,tak jsem to pořádně vyšůrovala….

odpo jsme do večera ležely,ted večer jsen vyvenčit a zase mrzne

takže terasa chvilku vydrží jakž takž..

sníh je všude rozpuštěný…

jinak co se týká terasy-tak Max rodičů má ve zvyku tam čůrat-občurává židle nohy od obřího velkýho stolu,odpadkový koš,kýbl…jednou klidně i mí gumáky+rohy slouků-terasa má zábradlí dřevěný a dva v chody,tak ty sloupky občurává….

je mu 14,dělá to celej život..což je peklo,vydrhnu terasu a Max jde….

a když ho za to jednou za čas potrestám já a z 95procent ho u toho nikdo nečapne…tak co s tím,že….,na fotce kousek terasy ještě s Norinkou..

mimochodem,kdyby jste někdo věděl,jak značkování Maxe odnaučit..dejte vědět prosíííím

no,jinak,jestli tady bude všude bláto,tak zas budem chodit dědinou k rybníčku a zpět,případně autem cyklostezka…

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 25.01.2026, 11:15:27 xxx.xxx.136.20

my dnes před odpolední po odpolední ve Ž.lese,Žeryk doma vyžaduje zakrývání-ve dne v noci,tady válel sud😀,Dafi hopala po pařezech-pokojenost..v lese řečko led,ale dalo se to…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 24.01.2026, 10:24:46 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.01.2026, 10:08:50

já jak to sjížděla potom zadku tak jsem si říkala,ještě,že ti psi kadí jen na dvoře-kolem sušáku,a pak na konci zahrady u brány…že jsem to po té cestičce nesjížděla po

hovínkách…

Dafi
Dafi 24.01.2026, 09:36:25 xxx.xxx.136.20

jo,popíšu dnešní vycházku-vylezem-ledovka-na dvoře,přelezem to kolem dřevníku-ten je vedle obříhu výběhu slepic,-naproti šopa,pak dřevníky,altánek-vše do kopečka,pak záhonky,to jsem vzala kolem nich po sněhu,pak kolem stromů po zahradě k bráně,tam jsem hodila příteli vodítko,s tím,že nikam nejdu a lezla jsem zpět-kolem stromů,záhonky,kolem altánku,dřevníku,šopy po zadku,přítel došel za mnou,ted peru gatě,a přemýšlím jak půjdu za chvilku do práce..jsme tam jen 2 a půl+vedoucí..těžko můžu zavolat,že nedojdu….-fotky nejsou z dneška,jen aby byl vidět kopeček podél dřeva…-za zahradou ledovka,tím skončila vycházka..už mě to dost se..,doktor ze včera přeobjednanej,dnes je to taky ftipný,do toho padá mlha…

Obrázek
Dafi
Dafi 23.01.2026, 11:52:30 xxx.xxx.136.20

dnešní mlžná za humnama,ke křížku ze 3 psama a zpět,naše druhá nejkratší trasa,k lípě úplně ledovka,tady mezi polama,trávou to jde,zima jim asi nebyla,Žeryk válel sudy v trávě,poslední fotka je Dafinčin posez na křesle…

a ve svetříku na kladině v týdnu když mávala..

Dafi obíhala křížek s Maxem,Žeryk si hrál s pullerem,

no,na zahradě dávání packy a dom,mezitím dojel přítel a říkal,že ve městě neposypaná ledovka,tak jsem přeobjednala dokroku,moc se jí to teda nezdálo,ale těžko říct jak by sem jel bus…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 23.01.2026, 09:39:19 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2026, 09:26:48

jo a ta intonace taky dělá hodně-jedna z našich zástupkyn vždycky obyč větu řekne takovým style,že bez té intonace by nebyla ftipná,s ní je-ta intonace dělá hodně

bože tady je mlha jak v Londýně…..+LED..

mě už z té ledovky šiškne,Dafi se na ní několikrát natáhla,,v noci spadla z postele,je to chudál 6kilovej tlustej pes,co se nevleze do obří postele a padá z ní na zem….

a já su chudák taky protože ji furt honím at se hejbe a zhubne…-a obě nás s tím zlobím..

Dafi
Dafi 23.01.2026, 09:23:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2026, 09:01:26

jasně v pohodě,to by určitě nebylo ono..

to jak když  já občas vyprávím scénku z práce-nebo kdokoliv jiný a pro ostatní není vtipná,protože neznají zákulisí…😀

Dafi
Dafi 23.01.2026, 08:25:28 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.01.2026, 07:12:56

prosím o překlad,snídám,ráda si zase všechno poprskám,poliju….

Dafi
Dafi 22.01.2026, 22:28:37 xxx.xxx.136.20

prosím jak se dělá slalom mezi židlema???