Nevím,netuším..
osobně si myslím,
že jednak je trošku líná,jednak fakt nemá ráda steejný trasy-at už ve městě,u tatky,kde má jednu vycházku denně velkou hlavní-bud ráno,nebo dopo/odpo s kamarádkou,a mezitím má 20minutovky-2,v noci po deáté hodině má 10mnutovku ke kostelu,
no a to taky prostě vyleze,vyvenčí se a otáčí se dom….-a kdybych ju neodtáhla,tak už nikam nejde…
ale je tlustá-a nemůže u tatky ležet furt v bytě a chodit se jen venčit….,
tatka je v bytě jsem tam 2 dny v měsíci….
no a tady v dědině-když jedem autem do Ž.lesa,les nad barákem,tak běhá,hledá pařezy,je veselá,jakmile je cesta bez pařezů-polnačka,nebo les,kde jdete kus po asfaltce,kus mezi stromama,tak tam kde bude asfalka,se potáhne,mezi stromama poběží..
vyzkoušeno,jak kdyby mi během vycházky někdo měnil psa….veselá štastná-táhne se nuda…
no a třeba dnes-já na ranní,přítel s nimi byl ráno kousek za bránou,ale děsný bláto,břečka,fučák,mokro,
říká mě-běž s nimi jen obejít náměstíčko před vrata-to je jako obejít 4 paneláky-bloky….
na to,že jsou celý den doma,nehrají si spolu,s námi,jen leží…
tak říkám-no nic,pudem k rybníčku,tak dědinou k rybníčku-táhla se za mnou na 5metrovce…
u rybníčku,ukázala lavičku,párkrát jsem hodila Žerykovi míček,udělaly jsme krokycvouvej,otočky a šly jsme dom,na náměstíčku u autobusové točny oběhla parní válec a šly dom-vana,fén,česat a ležet…
jako přece nemůže chodit ven na 5 minut jen čurat,kakat?zdravá je,
10let,tlustší,vykastrovaná…
štítka,játra,léky bere,chodí na odběry…,
jinak jak je teplo ráda leží na terase,vyhřívá se,
ráda si chodí po zahradě,
v teplých měsících je to mega peklo,chodíme brzo ráno,a pozdě večer,a to i tak nechce chodit…..,
pokud není v lese,nemůžu s ní denně jezdit do lesa a na výlety..
poprvdě,miluju ju,
a tohle je jedna jediná věc co mě na ní mrzí a hodně a psychicky mě vycucává..
každej z mých psů miloval vycházky,knírači mají být aktivní veselí psíci…
někdy si říkám,jestli se jim moc nevěnuju..
ale když mám odpolední-a chodím pěšky do práce,tak jdou vycházku 30minut a v noci,mezitím se pouští na zahradu…..
nevím a mrzí mě to na ní…