Aktuálně: 1 849 inzerátů280 268 diskuzních příspěvků20 005 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 17.02.2026, 07:34:15 xxx.xxx.136.20

no a mě přepadla choroba..

bloklej krk-levá strana,bolavá bederka,kašel,bolavej prochazenej hrudník,,,,-při ranní se chodí mražák/pes/chladák-člověk je za 2hodky zpocenej,tak as tohle -u vybalování taky vedro,jak člověk tahá těžký věci a snaží se rychle,a pak sedí v kose…

tak musím k MUDr..

v neděli kasa,vybalování a ráno pečení..

u vybalování přerovnat hromady konzerv…

já když si dřepla,tak už jsem pak nemohla vsát..a vedoucí,že jsme pomalý..uff

já už si jen chodila ke kolegyni pro prášky,,,,

od rána od 5 do půl4-booží neděle…..☹️

jsem odpo jen vyvenčila a ležela..včera jsem měla volno,

jenže m doktorka má dovču,a zástup je tam až dnes….

venku kalamitka…

Dafi
Dafi 12.02.2026, 13:32:02 xxx.xxx.136.20

tak jak nas..Dafinu,pžijedu z práce dřív dom..

no budu si to muset naddělat…,ale tak poslaly mě..tak co,

a doma přítel s teplotkou,kašlíkem,že jede na 12,00k Mudr,

tak hodím psy do auta,sebe taky,Max čučí smutně za vraty,cchtěl jít taky…

ale není čas..

přítel nás hodí u poliikliniky ve městě a pejsci budou mít městskou socializační vycházku-hurááá chodníčky….,

no tak si to šinu rychlou chůzí přes město-Žeryk čmuchá,venčí se,

Dafi se táhne,nevenčí,jinak jsem venčila ráno před prací,+byla puštěná,dyžjsem dojela domů-tak se asi vyvenčila..

dojdu ke hřbitovu-dáváme si sraz u hřbitova jak v tom filmu,

nad hřbitovem v prudkém kopec lesopark Kalvárie-serpentiny,lavičky,stromečky…,

vylezu prudký kopec,a šinu si to kolem laviček,

Dafi se táhne za mnou..

volá přítel,že je u hudebky,já že jse u hřbitova…

pouštím psy a jdu sbíhat serpentiny s pohledem na pomníky…

sbíhám,běžím,Žeryk běží..

a Dafi krokuje,krok,krok,krok+však čas…..

ježííííšíííííííí,

hodím je na vodítko,a rychlou chůzí valím podél hřbitova k hudebce-tam pejsky hodím do auta,

dojedu dom a v duchu polidštění psa-D-dělám si prču-protože se Dafouch nevyvenčila,

a Maxík furt smutnej na dvoře tak říkám-Žeryk je proběhlej,vyvenčenej,ty nic,tak deš ven s Maxem!!!

a jdeme po dědině do pidiparčíčku-2 lavky a paár metrů do písmene T,Dafi tam má odložení,Maxík udělá pár metrů chůze u nohy,packy,tapky a obraty a jdem  dom,Maxík se vyvenčí,DAFI SE PŘED VRATAMA MILOSTIVĚ HURÁÁÁÁÁÁ!!!!vyčurá a já jdu vařit kafe/čaj-psi odloženy do postele….

přítel má virozku,naštěstí ne Chřipku,ani angínku,ano covidek,snad si bacily nechá a nebude se dělit….

Dafi
Dafi 12.02.2026, 11:25:03 xxx.xxx.136.20

slunce je to žlutý kulatý,na co jsem čučela z kasy..

pak to žlutý kulatý zalezlo,protože jsem dojela dom,nevím kam mám jít ven s čoklíkama,do bláta se mi nechce a na silnici taky nechcu chodník,starej dobrej českej hezkej chodník….

Dafi
Dafi 11.02.2026, 12:27:43 xxx.xxx.136.20

no-já bydlela roky malý okresní město,kousek od Brna,brána Moravského krasu,

10 minut od domu řeka,za ní pole,pak les,sza každým sídlištěm les,5 minut od domu zámecký park,cvičák 30minut od domu…

malý domeček,malý pididvoreček,malá předzahrádečka,kde se pěstovala zelenina,kytky na boku..u plotu,

před barákem jsme hrávaly s děckama vybíjenou,na schovku,Honzo stávej….,

od deseti let jsem měla psa,od sedmnácti let jsem si půjčovala Killy,předtím i jiný psy,třeba 2roky křížence z ulice….ob 3 domy,

naproti nám měly domy s velkou zahradou,

pes vořech..vycházky s mou spolužačkou…

pak měly belgičáka s papírama,ten byl jen na zahradě a házel se mu míček po betoně dolů podél garáže-hodiny….

vycházky,cvičák ne,jen když byl štěně,

pak měly dobrmana..tam pak trochu vycházky jo---

vedle nás z jedné strany měly kokra,vycházky několikrát denně-i když malý,ale byly na flexině+stříhání psa+byl v domě

z druhé strany na pidibetonovým dvorku hromadu let křížence,-nesměl dopředu,před barák,protože skalky,trávníček,..nebyl v životě na vycházce,mimo dvorek..psycho..☹️

tihle sousedi nás buzerovaly kvůli štěkání psů…

takže naši psi měly 3-4 vycházky denně časem,-na dvorek vlastně nesměly,nebo s náma…

střídaly jsme se s tatínkem-když si nechaly Duxe po Killynce,

malý vycházky tatka,velkou hlavní já+cvičáky,výlety,…..

pak jsme o dům přišly-bratr si stavěl vršek,a ručilo se spodkem…

bratr pak bez práce,nemoc…no nic..

takže dům se prodal,táta mi dal Žeryka a šel do bytu,kde může být Dafi jen 2 dny v měsíci,stále pes ne….

no a já se nestěhovala před sedmnácti léty s kníračem tehdy 8letým na dědinu…

za barákem-pole,les,

dědina silnice,bez parku,bez chodníku,pidi rybníček,kde se chodí jen rybařit a já k němu chodím cvičit,jo taky zde není obchod,hospoda,nic,jen cvičák,knihovna a hasička,takže hooodně velký provoz aut..

veníít po dědině je zážitek…,

než jsem se nastěhovala měly rodiče přítele 11letého křížence Bobeše,k němu štěně Betty,

ti nesměly dom

vycházky jednou týdně,výchova 0….

dvůr,zahrada

sousedka s jedné strany-několik jezevčíků co výchova nula a nikdy neopustily zahradu a celý dny na ně řve-strašný,strašný,strašný.strašný-co děláš,cos to zase udělala,nech toho,že dostaneš..a tak pořád…

já už kvůli ou nemůžu být ani na zahradě…

většina sousedů nevenčí-----bo zahrada…

já venčím i několikrát denně

a i 4 psy naráz---

a jestli v té dědině mám indiánský jméno-a-tak jsou 2-nebo 3..

ta co chodí pořád s těma psama….

ta co dělá v -supermarketu ve městě..😀

a ta co má psy místo děcek tak má čas trajdat po venku….

-jo jinak s vesnicí se nedružím,protože většina zábavy je pro děti….

a to se fakt nedá….

takže tam mám 2 kámošky

Dafi
Dafi 11.02.2026, 12:04:14 xxx.xxx.136.20

no MONIKA U NÁS ZAČÍNALA S OVČÁKEM,SE KTERÝM DĚLALA ZKOUŠKY,ZÁVODILA A PAK SE DOSTALA S ROTVÍKEM NA MISTROVSTVÍ SVĚTA….

to vím,že jsem tenkrát jezdila na stopy s naší výcvikářkou a říkala jsem jí,že mám depku,že u nás někteří co začínaly s ovčákem,vlčím špicem,s apenzelkou,tak to dotáhly na příčky nejvyšíí a 1000000milionkrát …se dostaly výš a dál,než my dvě,cojsme to tam roky vedly..

a jasně,je to o psovi,podmínkách,penězích…-ony pak jezdily i na jiný cvičáky,za jinými trenéry..

u nás měly hlavně ty základy,,,🙂

Dafi
Dafi 10.02.2026, 12:03:07 xxx.xxx.136.20

No my včera u rybníčku-naše cvičící vycházka-xxkrát přivolání,aportky stokrát jinak,kroky,otočky

dnes s fotákem,

pamlskama,hračkama-prostě tím co vždycky skoro…až na zrcadlovku-ke křížku,od něj dolů podél lesa,pak zpět ke křížku a domů,

bez vodítka z domu a zpět-za zahradou….nechtělo se mě mluvit,nic,teda nechtělo se mě ani chodit..ale pohled na Dafi mě nutí…..chjo…..

vichr,bláto,

já šla bez mluvení,pamlskování,cvičení,hraní…

na zahradě teda pohrát s Žerykem-to je rituál,bez házení…

a doma Dafi podávala prádlo…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 08.02.2026, 20:38:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 08.02.2026, 19:53:30

asi posypanej led…

zkouška obojků…večerní venčení na flexinách před spaním…

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 08.02.2026, 16:35:28 xxx.xxx.136.20

Já mám dnes depku jak stodolu..,

a nezlepšila to ani cvičící vycházka k rybníčku,v trochu dešti,kde se Dafča táhla jak koza..

kde jsme si s Žerykem pohrály,Dafi si dala obíhačky auta a Žeryka a sloupu-aso 100000krát přivolání,kroky,otočky,Žeryk,kroky,otočky a couvání a mezitím jsme si hrály..

pak už jsme valily všichni 3 dom-to Dafi valila jak kůn do stáje…

venku se pak rozpršelo,jely jsme nakupovat do Vyškova,v TESCU jsem vzala Žerykovi ve výprodeji červenou Vánoční mikču,

za 42kč..no,jako,je mu malá,tak jsem to nastřihla na bocích a na doma na záda,a krk to bude dobrý,-má to být domácí mikča..

pak jsem mu ostříhala hlavu,uši strojkem,jenže jsem si blb nevšimla,že to dělám hoodně nakrátko….

jako,v zimě,když šmikám hlavičky,tak mám nikdy ne úplně nakrátko,no tak ted jo…chjo…

tak krom mikiny by potřeboval čepicu…bože….se mnou..

no v pátek jsem řekla v práci dveřím-uhni!

tak co bych chtěla,že….

mají 2 nový svítící obojky,protože světýlka ztratily-teda jedno ztratila Dafča a druhý se vybilo…

Martin chtěl furt kupovat Žerykovi hračky,ale to jsem mu rozmuvila,s půlkou si už ani nehraje,a má jich dost-hraček,

jsem nějaká divná-protože po dotazu,kde mám psy??

když jsem došla z vycházky-napřed je nechám na terase,pak vyslíkám sebe,

pak je hodím oba do vany-vysprchuju,vysuším,a Dafi fénuju…

tak po tom dotazu jsem se vytočila a řekla mu,kde si asi myslí,že jsou??že jsem je prodala po cestě???

Dafi
Dafi 08.02.2026, 16:20:53 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 08.02.2026, 13:06:43

NO,COŽ O TO,POTŘEBUJU JEŠTĚ JEDEN KELÍMEK….

A JÁ VÍM,ŽE JE TO DIVNÝ,ALE MĚ SE TAM LÍBÍ….

Dafi
Dafi 08.02.2026, 12:00:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 08.02.2026, 09:20:02

ježíííš-jááá se táák stydím-ona je to teda maminka…..-bože du se zahrabat ….☹️

Dafi
Dafi 07.02.2026, 19:20:41 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.02.2026, 15:29:11

No pro Dafinu fakt psycho vycházka…😀

žádnej pařez,pamlsky možná?3….a já tam krmím cizí zvíře,peklo život…😀

ale Žeryk si to užil a já taky…-a nemusí to být pokaždý dle naší slečny rozmazlený😀

kdyby mě přítel pořád nehonil,že už chce jít,takbych si někde chvilku dřepla,Dafča by se vyhřívala a čučely by jsme na Yaky…

Dafi
Dafi 07.02.2026, 14:35:18 xxx.xxx.136.20

No my dnes jely do Věžek-Věžky se to jmenuje,nevím,jestli jsem to neskonila,no,tam si rošly areál,kde bývá zahradní výstava…-asi 15 minut….:-O

po cestě mlha,všude bláto,zbytky sněhu,

no nakonec jsme dojely do Vškova,nechaly v centru auto,došly jsme do ZOO koutku,kde jsme se prošly,taky bláto,zbytky sněhu,ale aspon slunko,teplo,a málo lidí-nikdy jsme tam nebyly ze psama v nějaké sezoně,2 krát v zimě a jednou brzké jaro,brzo ráno,

já si pořídila kelímek s andulkama-na pití,-jsem gramla,klepou se mi ruce,tak jsem chtěla takovej kelímek schválně na pití,v Blansku mám z Jihlavy…sklenic už pro mě netřeba-velký,lehký a jo,jedna se mi hodí jako pamlskovník,za opasek:-()-tak ještě jednu malou dáme někdy….někde…

no tam jsem viděla šíííííííleně tlustýho oslíčka..☹️

podělila se o pamlsky s dětmi---

pak zverimex,tam jsme koupily svítící obojky ve slevě,a Žerykovi Valentýnský lízátko,-na tyčce s buvolí kůže srdíčko sušenýho hovězího,tak si ho kus cesty nesl😀

ve městě jsme obkroužily náměstí a jely dom

Žeryk doma snědl srdíčko,tyčku jsem vyhodila,dojedl se játrovou buchtou…

shrnutí-včera i ve čtvrtek vycházka po dědině k rybníčku-bez cvičení,hraní-nepovažuju za cvičení cviki zamávej a ukázání jednou lavičky🙂

v noci jsem Dafi vynesla před barák,protože jsem nechtěla at se prochází přes kaluže bláta,ledu, na dvoře-fakt hluboký,skoro o půlnoci bych ji musela fénovat…-po odpo se mi nechtělo,

-a dnešek-Žeryk-spokojenej-počmuchal si ,prohlídl si zvířátka,měl změnu,nesl si lízátko,všude se mu líbilo,spokojený pejsek😀😀😀

Dafi-žádnej pařez,les,v ZOO by se jí líbilo víc,když by jsme se pichly tak na půlhodky na lavku na slunku a ona se mohla vyhřívat😀

a dobroty jsem dávala nějakýmu velkýmu ptákovi-což ju úplně vydeptalo…😀

-koupený v ZOO na krmení…

a celkově jsem moc neodměnovala,teda vůbec skoro-takže chudinka malinká-málo jídla ještě jsem dle ní cpala cizím….😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 07.02.2026, 13:50:00 xxx.xxx.136.20

tady je bahno křížený s ledem,na dvoře fakt hluboký kaluže vody..ve čtvrtek odpo vycházka po dědině-kolem knihovny,k rybníčku

v pátek dopo to stejný-bez cvičení,a včera v noci po odpolední jsem Dafinu přenesla v náruči před vrata,protože sprchovat a pak fénovat skoro o půlnoci čapy psovi tak mě štréchne….

Dafi
Dafi 05.02.2026, 11:17:17 xxx.xxx.136.20

tak do včera trochu zbytků sněhu a vycházky mezi polama,a dnes po včerejším lijáku-déšt,led,tak hodina česání,kartáčování,a pak úprava hlavičky Dafi,+náprsenka,polštářky tlapek…

pak trošku cvičení s Žerykem doma-packy,poklona a dlouhá bitka,kdy růžový pelikán přišel o nožku…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 03.02.2026, 15:17:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.02.2026, 07:27:17

no moje taky…co vím tak s nimi dělají agility,obedience.+i závodí v malých plemenech…,z  kníračího fejsu

Dafi
Dafi 02.02.2026, 17:08:24 xxx.xxx.136.20

z dnešního venčení za barákem-bylo to kousek od domu,takže hranís ŽERYKEM,hraní s Dafčou a fotku toho páus na záda jsem přidala…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 02.02.2026, 15:30:03 xxx.xxx.136.20

tak víkend-za víkend jsem toho stihla moře

jít na 5 minut ze psama,než jsme jely k holičce,

po obědě ze psama okru kolem knihovny k rybníčku-na vodítku,bez hraní,cvičení

pak odjezd bez psů do BK

táta v lázních tak výjimečně bez Dafi,

po cestě jsme viděly na poli lovit 2!!!!lišky a darvce…-přítel zastavil,fotil mobilem,ale jasně,je to z dálky,

v Blansku čtení,

a pak od 5 do desíti do noci oslava -s mým 4lístkem kamarádek-dostala jsem bederní pás na tahání těžkých věcí,přívěsek knírače…

ráno jsem četla od 5 od rána,

v neděli jsem četla od 6 od rána+v noci,

pak dojel přítel,tak jsme jely domů,

on šel chviličku ze psama za bránou,

já pak od trati-kousek k lípě,pak přes pole ke křížku a dom-fučák,sníh,led,

a pak čtení..

fotila jsem na vycházce,ale nic moc,takže dostanete fotky lišky,čtení z Dafi-přečetla jsem knížku za víkend od Jojo Moyesové- -Plný dům,na fotkách ten pás na tahání věcí-musím ho dát ještě vyprat…-má se prát po 2 nošeních a nenosit dlouho…

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 01.02.2026, 21:01:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 31.01.2026, 21:01:37

Děkuji moc!!!

Dafi
Dafi 31.01.2026, 11:44:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.01.2026, 11:23:35

No,když pes může být psem…včera na vycházce-na cyklostezce-Dafi si kluše,sem tam,obejdem ten rybníček,jedem  k druhýmu rybníku,kde se teda dělaly ty obíhačky-Žeryk strom,Dafi hoodně stromů a křoviska a šly jsme tam,zpět,to si běhaly,čmuchaly-a já-fot too,fot too-Dafi běžííí fot tooo…..-na přítele,

nebo jsme prvně jely na Chocholík před rokem v zimě středa dopoledne-sníh-Dafi běžela-klusem tam  zpět a já furt,furt,furt fotila jak běžííí a je kus ode mě a běží tam i zpět!!!!!!

když jsme na podzim byly výlet v Chřibech-kazatelna,Kozel,sv.Klimentek-a DAFI BĚŽELA DO KOPEČKA-CHÁPETE TO VŠICHNI!!!!!!!ONA BĚŽELA DO KOPEČKA!!!TAK JÁ ZAS-FOT TO,FOT TO,DĚLEJ FOT TO-ONA BĚŽÍ SAMA OD SEBE DOPŘEDU!!!!!!A DO KOPEČKA!!!!

já- bych byla ráda,kdyby si na vycházce běhaly,hrály si spolu,a tak..ale-Žeryk celej život!!!běhá prvních 10minut a pak jde 3 kroky za mnou krokem…

u té cyklostezky jsem mu házela uzlík,protože jsme šly tam-to si čmuchal,běhal,obejít rybníček,a Žeryk za nohama,tak aby mu nebyla zima…

dřív se honily na terase/dvoře-bože-to vám byla taková prča!!

My seděly na terase u toho dlouhýho stolu-já,přítel,rodiče a Dafi s ŽERYKEM-TRYSKEM HODINU KOEL STOLU,JEDEN VCHOD,DRUHÝ VCHOD,KOLEM KONSKÝCH SANÍ A HODINU SE HONILY!!

KAŽDÝ VEČER-MY BYLY MRTVÍ SMÍCHEM😀😀😀

Obrázek Obrázek