dnešní raní vycházka ze všema 4 v Ž.lese a natáčení videí jak Dafi obíhá 3 pejsky a se třema psama zaráz chůze u nohy a přivolání vleže a odložení,byl chládek,bylo fajn,Betty byla přeštastná,že má změnu…
Příspěvky uživatele
Dafi
Včera na oplátku ze trénink ze psem mě paní dojela otrimovat Dafču,takže jsem se s tím po 9 a půl letech nemusela piplat…veleradost🙂
Dafi teda radost neměla,ale to ona nemá u úpravy nikdy….
po úpravě jsme daly šlofíka-já ze psama a vycházku číslo 2,+pak focení Betty u jasmínu na zahradě
focení 4 za humnama
dnes kolem řeky Moravy kousek,pak Těšánky…,odpo veget a Bettynka včera šestnáct let
Já mám ted v hlavě vzduchoprázdno,čučím na jednu detektivku a k tomu čtu druhou českou detektivku z Brna🙂,takže mě ted nenapadá žádnej případ ze života…
ale myslím,že je dobře když každej pejsek trochu zlobí/roštačí/lumpačí…..
nevím jak to nazvat…
třeba Dux kradl naše pantofle žižlal je-celoživotně-pod postelí-s mým párem pantoflí+hračkami z GAPAY jsem ho i pohřbila…
Dafi zase krade a nosí věci,když má na něco chut….,
prostě nějakou neškodnou lumpárničku,podle které,když ji ten pes přestane dělat člověk pozná,že je pes marod,není ve své kůži….
-opičky u jídla
film-Karel a já-vyhrožování koníkovi-Božka ti to s ní Karle!!
a u nás vznikla kdysi hra s prvním psem-Božka Ti to s ní-kdy jsme u jídla dělaly že to berem a Kim šaškoval,a strašně jsme celá rodina-i rodiče u toho šaškovaly,že to berem,a on blbl,že to nedá…(NEŠLO O JÍDLO V MISCE A VEČEŘI-TO MĚL KLD,ALE O PAMLSKY,HRYZACÍ,KDY JSME TAKHLE BLBLY)
pak u nás byla na návštěvě Božka-nová pozdější mámina kamarádka a my-a Božka ti to sní!! 😀
donesla mě botu….až donese druhou pudem…..
Sardullah-jinak Dafi miluje všecko jídlo-VŠECKO JÍDLO!!!!!!!!!!!!!
ALE NEMŮŽE…
a abych se nenudila,Žeryk MŮŽE VŠE
ale v půlce se rýpe….milionkrát jsem vyhazovala půl misky granulí s masem,
před týdnem v neděli přítel-byl jsem u vás v sedm ráno kupovat kostky na guláš*ŽERYKOVI…
KOLIK MASA S GRANULEMA LETĚLO,PROTOŽE SE V TOM CHLAPEČEK PORÝPAL….,je hubenej,a jídlo daný jen tak rukou-prohůlídme,čuchne,možná s ní,občas zavrčí-že o fakt jíst nebude!!!!!!
je náruživej aportér,necrcá se s vycházkama a na vycházkách jak ten šedej vypasenej rozmazlenec-kterej pokud nejede autem na výlet/jinou trasu,nejlépe hoopat v lese po pařezech…tak se na vycházkách táhne jak šnek..
a máti do mě hučela,proč???
ju tahám ven,když nechce jít,proč nejdu jen s Žerykem-to byla středa,včera šla ochotně..
přítel naočkovanej od máti už nevenčí-že běhají po zahradě-hahahahahahaha-tak určitě!!
se z nich jednou picnutlustšá čoklík by furt vše žral a nemůže
hubenej se v půlce rýpe a dělá si sám sobě jednodenní hladovky…..su hroznej chudák!!!
dám si kafe,a vytáhnu veličenstvo na vycházku,je pod mrakem,task snad jíá to nebude vadit……….🙂
No u mě je to jednoduchý-Dafi jak dostane kousek masa-je jí blbě…
chodí ,mlaská,hrabe….
po xxx opakováních má kdokoliv zakázaný dát jí třásínko masa…
půl roku měla vyloženě vegetariánskou dietu-doporučeno vetem-zelenina,tofu,rýže,já dala občas kousek filé,tresky-vařené….
pak,když se došlo na to,že nemocná štítka+játra-tak veterinární granule,
pamlsky pro játráky,
občas kousek piškotu,kousek jabka,okurky a ždibec jogurtu….,a furt hlídat kde co žere,
at nikomu nic nesežere-má pořád hlad…..
no prase-kousek od rozhledny-a já-tvl-prase!!!!pak jsem viděla plot,Dafi se chtěla jít seznamovat,vůbec se nebála-jenže já jí to zatrhla,pak jsem jí to dovolila,to zase prase odešlo…🙂Žeryk si ho nevšiml,a Charlie asi taky ne….,jinak šneků hodně,kvítek hodně-ty jsem v lese nikdy neviděla,a šneci tam měly schůzi asi-Martin,že prý výměnu bytů..😀
tak dnes blátivo zelený výlet s jediným psím kamarádem,ze kterého není Dafča psycho-lapina Charlie,jela s ním v autě,capala spokojeně s ním i!!! to vypadalo,že se napijí s jedné misky zároven!!!heč!!!🙂
takže ráno do Těšan,tam kousek venčení a pak rozhledně a za ní okruh
Dafi nadšená-furt hledala pařezy a BĚHALA!!!!pejsci si počmuchaly,my pokecaly,nezmokly,tráva sytě zelená-balzám na oči,
zase trochu jinej les než u nás,a jiná květena-akorát já mám některý fotky rozmazaný jak jsem zkoušela různý tlačítka….
toto je tak dobrá diskuze!
člověk tady mrkne,pokochá se a hned má hezčí den!
Xerxová a její tryskáček🙂
Doron a její krásný fotky s mrakama--který se mě díky mým trpaslíkům moc nedaří fotit…
pak tady 2 naše šikovné dogtrekařky!!!!!
no nemá to chybu!!!!
no,my ráno vycházka krátká po dědině,pak veterina s Dafčou*krev na štítku,-a nevím,kde jsem četla ten vtip jak jorkšír zabil dogu…
že se mu vzpříčil v krku…
ale…….byl v ordinaci obr čuvač nebo tak něco,dost zuřil a já v čekárně cpala Dafinu furt mezi nohy a za nohy…co kdyby po ní chnapl….
no pak byl v čekárně něco jako moskevák-fakt obr….,
jsem si vzpomněla,když jsem byla mladá/malá/tak dřív v portrétech plemene a atlasech bylo,že člověk potřebuje u velkých plemen fyzický fond…
ted se na tohle už nehraje,protože výchova na 1,místě..
ale,když někdy vidím velký psy,jak s tím majitelem cloumají ….nemám z toho dobrý pocit….při dnešním nenošení náhubků vlastně skoro nikam….
no nic,
pak jsem si dala ze psama vycházku k rybníčku,a podél velké ohrady/pastviny/s koníky-tam jsem na cestičce pocvičila nošení předmětů,a večer vycházku mezi poilama za barákem….
takže jsme vyvycházkovaní,Žeryk vylítanej s hračkama,protože jsou tu synovci a neteř,a
a tady jinak kosa,chladno,vítr,čelenka mi k té palici už asi přiroste….☹️
prádlo mi doma neschne,nebo blbě,
v práci umrzám….
a Dafča se klepe když dojde v noci z čurání dom,a to není nakrátko…
prší málo,je tu sucho,i když prší…..
Mě se taky velký knírač líbí-velkj pepřák,nebo černej-akorát černostříbřitej velkej je na mě nezvyk….
dobře,tak tak daleko krást nejdu🙂
no,když on je roztomilej no…
knírači nejsou úplně psi,za kterými by lidi běhaly a dělaly tutuununu,
to si pamatuju,že se Dafča líbila v Litomyšli🙂
jinak nic no-obecně-i když knírače miluju,a to hodně moc-tak objektivně uznávám,že jsou hezčí/líbivější psi🙂
i když pro mě je knírač nej…..
kde venčíte?ten je táák roztomilej,že Vámo ho snad ukradnu😀😀😀
dělám si srandu,to ten omrzlej mozek z práce😀
ale je fakt božííí!!!!!
já byly středa/čtvrtek v Blansku,
ráno odjezd-psy předtím venčil přítel,pak jen s Dafi,Žeryk by cestu problinkal,a výletečk by mě 20 minut…jsme ho ani na odvoz se mnou nebraly-ráno vycházka krátká v chladným Jozefovským údolí u Adamova,-to Dafča běhala,protože les,pařezy,šutry…😀
pak odjezd do BK,a v půl jedné vycházka městem,Palavou-což je taková část od zámku městem po rovince,kolem potoka,takže jsem ji nacpala po cestě namočit do potoka,strašně se táhla,ale měla smolíka,protože bylo k 20stupnům,žádný tropy,k přehradě 20 mnut,tam jsme se sešly s kamarádkou a nad přehradou,a za zahrádkama dolů a zase podél potoka ve stínu,tak se chodila namáčet+stín,stromy….,no olem hřbitova jsme to šuply do města-kde KONEČNĚ!!!!OOO TO ŠTĚSTÍÍÍÍÍ-PRO DAFČU-KAVÁRNA!!! a ležing na klíně s hlavou na plyšové mikině!!
svět byl krásný a v pořádku-Dafi mohla hajat,nemusela chodit….😀
picnu se z ní!!!
my si daly džus,zákusek,kafe,a pak už jen cesta dom,kde Dafi honem do postele,
a já k detektivce….
no pak jen 2 vycházky jedna navrch ke kostelu 10minutovka a v noci čurací…
čtvrtek ráno klasicky hlavní větší vycházka kolem řeky,ke sportovnímu ostrovu,kde je venku něcxo jako polsilovna,tak jsem si zašlapala na šlapátkách u lavičky,pak jakýsi veslovací stroj použila,další jsem nepochopila😀.vzpírání vzdala a chůzi po laně taky😀
Dafi si dala obíhání stromů,mávání packy v sedě na pařezu a šlo se přes město dom,-podotýkám,že včera dost kosa….
u knihobudky se u nás zastavila paní co má taky pepřáka malýho,pohladila si Dafču-ono ji moc lidí nemazlí…☹️
jsem si uvědomila..
občas někdo ve vlaku,ale kamarádky co jsou akční,chodící,tak jim leze na nervy,že je pomalá,-mají rádi akční psi,…,no nic,to jen jsem si vzpomněla jak se mě paní ptala co říká Dafča na cizí lidi-nic….on se k ní nikdo moc nehrne a ona k nikomu taky ne…
no takže paní u knihobudky si ji šla pomazlit dala jí 4 piškotky s mým svolením-kdy jsem jí vysvětlila,že bacha,at nepřijde o prsty,že má pořád hlad😀
a paní,žew je vidět,že je týraná😀:-😀
no a pak jsme šly dom,kde ve výtahu mě paní o patro níž bydlící dala oběd pro tatku….
tatka cvyfásli oběd,Dafča piškotky a já nic😀
tv kultura,čtení detektivky,
pak na oběd s kamoškou,
zase tv a čtecí kultura,krátká odpi vycházka a k večeru dom,kde už jen jít ven s Žerykem…
dnes ranní vycházka po dědině…
a večerní k rybníčku,kolem velké ohrady s konma,obíhání stromů a dom,je děsná kosa,v práci jsem málem zmrzla….troje gatě na sobě….o zbytku nemluvím radši…:/
v sobotu jsem kousek ode mě viděla splašenýho koně-nebyl to fajn pohled…☹️
no,Kilynka se mi taky topila..-kníračka….
normálně zadek ke dnu…..
veverka je prostě nejvíííícccccccc-utně musím mít veverku-aspon na fotce🙂
nepřemýšlel muž nad tím,že by vydal kalendář????
bych od něj brala hned!!!
Včera večer ještě cvičící vycházka-Žeryk,Max a pár cviků s Dafi,
dnes jsme je vzaly do lesního baru
do Blanska,od vlak.zastávky na bus,,na OBŮRKU,z ní lesem kolem chatiček,rybníků,šutrů a potoka,přehrady,Palavou,městem k vlaku,asi 6 km,vichr,zima,a s přítele k večeru ted vylezlo,když jsem hučela,že mám prochlazený nožičky☹️-su extrémní zmrzlon a vadí mi strašně zima na nohy…
tak z něj vylezlo,že tam fučel studený vzduch,aby Žerykovi nebylo blbě…no tak ten blil jak amina tam i zpět….,takže to nezabralo….