Aktuálně: 2 695 inzerátů262 983 diskuzních příspěvků19 185 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 10.06.2024, 21:32:06 xxx.xxx.136.20

já to tady se zájmem čtu a připadám si jak hystarickej psychopat..

první můj pes-kříženec knírače-měla jsem ho od mých deseti let,od mých 13 let jsem s ním chodila na cvičák,do roku se moc nepouštěl+ho porvalo pár velkých psů,tak vyjížděl na psy,ale to jsme časem spravily na cvičáku,poté co mi zdrhl s fenkou kokřice-ta byla kamarádky,v lese,a přišel po 2 hodinách dom,kdy šel z lesa,přes pole,přes koleje a 2 silnice,tak od té doby 14metrové vodítko a pouštěný kolem řeky,v parku a ve městě na okraji,v lese nikdy,

další mí psi zvěř nezajimala,v lese chodily a chodí po cestičkách,a nejdál 30kroků,přede mnou,ale spíš se táhnou za mnou,do polí/luk nesmí,prostě jen cestičky,polnačky,a nedjbože je vteřinu nevidět!!!psi rodičů by teda lovily,takže s rodiči,strávily živo na flexinách,protože tady prostě není kde pustit-za barákem pole/les,a v dědině nejsou chodníky,jen silnice,kde se to dost hemží autama….-tím,že autobusy tady moc nejezdí,tak jít odpo ze psy do dědiny tak s něma člověk jen uhýbá na bok autům….,psi rodičů pouštím/pouštěla jsem občas v zimě po jednom,na určitých místech-který byly blízko domu,případně cyklostezka někde,a to jsem po pár metrech přivolávala,dávala lehni na dálku,a pouštění byly tak 5 minut,když jsem byla kousek od domu,vše po sekané,všude přehled….a nikde nikdo,takže tak párkrát v roce….

jinak se mnou pořád na dlouhých vodítkách,a to přesto,že třeba Bttyna měla vždy přivolání na pětníku,ale holt,je tam kus jezevčíka…takže dlouhý vodítko a cvičení poslušnosti/tance a kdysi stopy a domící agility….

u Gera-knírač malého si rodiče přítele myslely,že je tak vycepovaný,že chodí jen po cestičkách,ale on byl princátko z Prahy🙂on prostě nerad chodil do vyšší trávy,hoiští,on by nejradši chodil po angl.trávníku a chodnících….🙂když jsme hledaly hříbky a sešly s cesty tak stál/seděl bez povelu na cestě a čekal,až se na ni vrátíme..

ono taky knírač s chlupatýma nohama mimo csty,to je vražda na česání…

10minut v lese a hodina česání..

takže akční rádius některých psů by mě zničila,já hyystarka,bych zašesivěla předčasně🙂

mám vzdálenost do 30kroků,pak už zastavuju/přivolávám,jak se vzdálí víc,tak už vilám zpět,,nenechávám ani moc čmuchat….

takže se mnou si psi asi moc zábavy neužijí…..

ale představa,že budou kus ode mě,a já nebudu vědět,co čmuchají-jestli to není něco co budou za chvíli i žrát?v čem se hodlají vyválet,jestli v dálce nepůjde myslivec a neřekne si ž pes je dost daleko..

ano myslivců je tu dost a pár let trvalo,než jsme si vysvětlily,že mí psi jsou cvičení,neběhají daleko,zvěř neloví a nemají o ni ani zájem-mí knírači,se kterýma mě na volno potkávaly a první roky jsem poslouchala,že mají být na poli/ v lese uvázaní,když viděly,že Gero na volno a poslouchá a nevzdaluje se a Betty desetimerovka,a  pak mě párkrát viděly s něma cvičit u rybníčku tak už pak pohoda….

já su holt na daleký pobíhání psů ode mě poseroutka….

Dafi
Dafi 09.06.2024, 20:47:11 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 08.06.2024, 19:31:53

Trickyvoo-no,ale ona je naprdlá🙂

ona totiž s česání/úpravy srsti má ráda jen kartáčování tím kulatým štětinovým kartáčem,co se navlíká na ruku poutkem-tak to miluje-používám na konci česání,ale jinak kovový,drátený nářadí….nenene,trimování-drží,ale taky žádná radost,nevadí stříhání strojkem a dělat drápky?tak to jsou scény🙂

Dafi
Dafi 08.06.2024, 08:59:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 08.06.2024, 07:44:00

děkuji!nechtěla jsem ji dělat úplně dohola,a úplně moc to nepouštělo-někdy to pustí až na kůži,takže jsem otrimla co šlo,pak se snažila vyčesat co nejvíc pryč,a pak zkrátit,ale ne dohola….,alchymie…obdivuju majitele vícero kníračů a vůbec trimovacích psů..mě stačí 3 krát do roka Žeryk,-i když toho netrimuju,ale stříhám-Max tam trimuju,ale letos už se na to vykašlu,je mu skoro 13…-jediná z věcí proč se mi znovu nehce do knírače je úprava srsti,ve většině salonů prostě trimovat nechcou..je to dřina a zabere hooodně času…a na mě je to záhul,moc mi to nikdy nešlo..a výstavní úpravu neumím..jenže pak uvidím štěnata knírače a udělám-jééééééé..tak se uvidí…:-()

Dafi
Dafi 08.06.2024, 06:36:20 xxx.xxx.136.20

Dafi po včerejší úprvě-trimování/česání/kartáčování/stříhání..byla to fuška,málem mi ruka upadla☹️

Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 06.06.2024, 12:13:22 xxx.xxx.136.20

tak tento týden mě přepadla obří rýma-prostě jen smrkám,a smrkám a smrkám-a mezitím pracuji,občas spím,venčím kousek za humnama….,o víkendu proběhla vycházka ve Vyškově podél řeky a pak v Kozlanech cyklostezka k rybníčku a zpět…ale jinak za humna a cvičení,aby se proběhli a zabavily a jinak se kurýrovat…

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 30.05.2024, 20:18:59 xxx.xxx.136.20

jo,já se taky bavím hledáním..v práci stravekoku jsem hledala i v odpadkáči…a před tím vestu-že furt hledám mobil,klíče,v práci nůž,to by člo,a že pořád hledám stravenkovku +čipovku by šlo taky…ale ztratit  při převlíkání vestu????

Dafi
Dafi 30.05.2024, 20:15:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 30.05.2024, 00:29:02

taky přeju dcerce at je co nejdřív fit a je jí mnohem líp!

a máte totálně velmi moc krásné fotky rybníků!

já delší vycházku v lese v úterý,jinak cvičící v okolí mezi polama-Dafi se táhne nechce chodit,tak se ji snažím proběhat zabavit aspon nošením/hledáním…

Dafi
Dafi 27.05.2024, 07:27:23 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 25.05.2024, 18:08:47

jako takhle-není umění mít krásnýho psa…a není umění mít krásnou fotku..🙂

ALÉÉ,MÍT TAKHLE KRÁSNÝHO PSA,KTERÝHO TADY VĚTŠINA ZÁVIDÍ NA TAKHLE KRÁSNÉ FOTCE JE MEGA UMĚNÍ!!!!

Dafi
Dafi 25.05.2024, 23:18:31 xxx.xxx.136.20

Aluško-mám moc velikou,převelikou radost,jak se vám to zahojilo!!!!!!

Keriton-můžu se zeptat jak jste to VY učila?Já o tom četla,i jsem to možná viděla..ale neznám nikoho kdo by to naučil…..

a dost by mě to zajímalo….

jinak u nás dnes dost bouřky,venčení ráno na cyklostezce,a v týdnu chodně cvičících vycházek…hledání aportů,obíhání strmů,sloupů a revírky+poslušnost…

v pracovní dny je hlavní pejskům zavařit mozek a ještě udělat to nějak at se proběhají oni a já se nemusím moc jehnat:-

zlatej výcvik,nevím jak bych jim jinak dopřála pohyb,když kolikrát sotva lezu…:/

fotečky-něco z archívu-druhé foto z Litomyšle a šesté foto Toulcovy maštale..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 24.05.2024, 09:43:46 xxx.xxx.136.20
Sarah01:

Cherry taky dnes kulatiny, 5 let. 😍

Obrázek

taky moc,moc gratuluji!!!

Dafi
Dafi 24.05.2024, 09:43:19 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 24.05.2024, 09:36:56

děkuji,je fakt miláček

Dafi
Dafi 24.05.2024, 09:25:43 xxx.xxx.136.20

Betty dnes 15 let-je to fenka rodičů-ale i trošku moje,všichni psi jsou tu i mí🙂teda oni si to myslí určitě

pořád miluje cvičení,vycházky a pořád jí to krásně hlídá-jen teda špatně slyší/hůř vidí,a bohužel ve strašným stavu zuby☹️ale s tím nic neudělám-hučela jsem xxkrát do rodičů horem spodem,ale máti nechce narkozu…

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 20.05.2024, 18:39:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 20.05.2024, 14:27:56

překrásný fotky!!!

Dafi
Dafi 16.05.2024, 00:21:21 xxx.xxx.136.20

Sutriku-s prvními 2 dvojicemi psů jsem chodila na cvičák+dělala zkoušky+závody,zkoušky-BH,ZMMP,ZZO,ZOP ,ZPU1-závody-stopařský-dle ZM,poslušnostní dle ZOP,ZPU1,ZZO,-hlídání předmětu,aby se pes nenechal odvázat-bývalo na zkouškách i závodech,kdysi+obrany,stopy,poslušnost,pachové práce malých plemen-rozlišení předmětů,hledání ztraceného předmětu-peněženky,klíčenky,revírky aporty-přinášení svazku klíčů-jo s mým třínohým Duxíkem jsem 4 měsíce po amputaci zmákla FPR1-předměty přinášel…

po 18 letech cvičáku na cvičák nechodím,kdybych bydlela vBK,tak jo,ale bydlím jinde,cvičáky tam mi nevyhovují+dělám hodně víkendy-směny,zase mám volno v týdnu,takže psi jsou takhle mín sami,jak když má člověk od pondělí do pátku…

v týdnu se mnou,o víkenu s přítelem,,,

takže s touhle dvojicí dělám sama obden-na střídačku-cviky s tance-obíhačky,kroky,couvání,packy,poklony,panáčka,-a další- mimo jiné i kvůli rehabce-je tam právě i chůze u levé i pravé nohy,otočky,jedna,druhá strana a tak…

pak dělám poslušnost-tak nějak něco z jedniček,něco z z dvojek…

pachové práce-čmuchací čtverečky,stopu s Dafi-vlastní,hledání-revírky předmětů rozhátených do stran-zaměstnají mozek čmucháním a hoodně dělám hledej-ztratil-peněženky,kapesníků,vodítka,rukavice-normálně po cestě…

akorát bacha!🙂-kdysi jsem to dělala Killyně na lesní cestě v zatáčce-asi 70kroků a za ní šli nějaký tůristi a vodítko vzaly sebou🙂

jinak Guliver-krysařík je hvězda ve výcvku-stopy má teda bravurní🙂

tož to vše můžete cvičit sama,doma…🙂Dux-je ten uprostřed

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 12.05.2024, 14:21:26 xxx.xxx.136.20

po delší době celá 4 na výletě za humny-kousek od Vyškova,-Betty-hluchá,asi i blbě vidí-a furt jde…,do toho Max furt čuchá-zastavuje,Žeryk válí sudy,Dafi se táhne vzadu a hledá pařezy….

Obrázek
Dafi
Dafi 08.05.2024, 21:41:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 08.05.2024, 16:16:33

Jako vždy překrásný fotečky!!

Dafi
Dafi 08.05.2024, 21:39:51 xxx.xxx.136.20

no a my zase do Milotic-já to tam miluju-a můj rodič tam kdysi bydlel a dělal zábradlí-tak to jel zkontrolovat🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 06.05.2024, 11:11:22 xxx.xxx.136.20

jako v životě by mě nenapadlo,že je toto možný…

má můj obdiv

vás teda lituju…nestálo to zrovna málo,že…

já kdysi viděla Dafinu jak se souká ven z posroje,od té doby mám nylonový stahovák a nosí řetíkáč,když to vypadám,že začne hysterčit tak abych to mohla jistit stahovákem..po zkušenosti,co se mi vyvlíkla u obojku u krujáče v hustým provozu….