U nás - 15 už dvě hodiny.
Příspěvky uživatele
Coudas
Jo, ramena mám velký. Mě ani tolik kilo většinou netipují, ale já to v tom zrcadle vidím 😁 Bobči jsem teď hledala fotky, kdy jsem měla asi před 3 lety ty vlasy asi po bradu. Stejně jsem se jednoho rána vzbudila, došla pro nůzky a celej ten culík ustřihla…
Oni to pak nosej takhle, v nízkejch botách přes jajtky 🙂
Do ladovské zimy to má jestě hodbě daleko, ale zaplať příroda aspoň za tohle!
https://m.youtube.com/watch?v=mgo5qz-4G7E&pp=ygUXbGFkb3Zza8OhIHppbWEgbm9oYXZpY2E%3D
Nepíše se tu samozřejmě o milionech, kterými musí člověk disponovat. Ale třeba kastrace, dříve 2 - 5 tisíc, před dvěma měsíci 10 500,-, a to prej ještě bylo levný. Canka psala, pes s torzem žaludku akutně na pohotovosti a ještě to chudák nepřežil 25 000,- (dost hustý). Jak někdo psal, jen vstup na kliniku 20 000,-. Kolika dneska už nevím, ale dříve 100 000,-. Když jsem řešila čtyřletou kobču s nespecifikovanou kožní nemocí, přijetí na kliniku 20 000,-, nejprve ATB, až by se stabilizovala vyšetření, co jí vlastně je - dalších 20 000,- a léčbu jsem ani nezjišťovala. Po poradě s několika MVDr jsem jí nechala jít. Propláchnutí slzných kanálků 3 000,- a to je houby zákrok. Ucpaný jícen 3500,-. Náš Dr. mi tu občas vykládá, kolik stály léky “před nedávnem”, a teď jsou třeba 4x dražší. A úplně nejhorší na tom všem je, že ani toho doktora neseženete, vykládala zubařka, že jí volali na dovolenou, že už je 25. a nikdo nechce k akutce přijet. Teď si mi kůň utrhl sval, čekala jsem na diagnozu týden, protože se začal prudce horšit, stejně jsme se jí nedočkali, kůň lehnul a už nevstal, utratit naštěstí Dr. přijel, ale také za 4 hodiy, a ještě to stojí 3 tisíce… Přeprava na kliniku, pokud nemáte svou, 15 - nevím kolik Kč za kilometr, čekačka, pomoc… Mám pokračovat?
Ona to fakt taková sranda není, a budu opět nepopulární a hnusná, ale koně si může koupit každej deb…. (já vím, včetně mě), protože jeeee já si ho dám tady do ustájení za trojku… ale tam to po čase je takový, tak půjdu tady do tohohle za tři a půl…. ale tady zas je to takový a lidi a krmení…. tak jedině tohle vyhovující za pět… tady je fajn za 4, ale zas to mám 50 kilometrů….máloco je kůň chudák, jak furt musí někam rotovat, pak je tady nemocný, místo pastevka musí na box atd. A ono i to kvalitní ustájení i jen pro nejezdce či nesporťáka, ale kvalitní pro koně (být musí) dneska už tak levný není, ono už nestačí jako dříve rozbahněnej plácek s balíkem sena uprostřed, a ceny materiálů jsou poměrně vysoký. Jistě, dá se to dělat i za hubičku, to nepopírám. Málokdo má ustájení a zároveň je schopný koně upást a ještě si vyrobit seno, pak jsou všichni závislí na zas… zemědělcích, co neví, co si říct za balík (při nedostatku a ještě nedej bože když maj vlastní zvířata) a tak se musí kvůli ceně sena zvyšovat cena ustájení. A v tom, že si koně může koupit každý jsou pak ještě z mého pohledu dvě specifické skupiny - socky, co otáčej každou korunu a pak musí prodat auto, když se něco stane, a ti, co maj naopak peněz dost ale houby o tom ví a myslí si, že prachy to spraví, a hlavně, ne aby jim do toho někdo kecal… (ta je možná horší) Mno… tak sorry, že mám rád hory. Klidně si koně kupte, vždycky se dá prodat.
A tak když jsme u těch historických fotek….. Dvě nejlepší fotky, které můžu v životě mít - první v 21, svatební v 28 (tam zůstalo ještě trochu líčení), s dlouhýma vlasama asi 23, možná 24, a jedna s vadou na kráse 😀
Slibuju, že už další nedám…
Kdybych do krámu přišla ve věcech od koní, to by se najednou vylidnilo…
Ústrojová kázeň nula. Pamatuju si jen, že když jsem neměla v anglickém sedle “pevnou” holeň, ano minichaps stačí, tak mě štípaly třmeny. Ale kdysi jsme jezdili jen v obyčejných teplákách, legínách a podobně, rajtky jsem si koupila až o hodně později a to už jsem jezdila ve westernu.
Sarah děkuji ☺️
Namalovaná, nenamalovaná, prostě mě ten “zjev” překvapil, krása.
Podkolenky něco v tomhle smyslu 😁 ale treba už to móda není, všimla jsem si toho jestě v “aktivní” kariéře, že to najednou začaly nosit všechny rajťačky 🤭 chlapů na koni neznám škoro žádnýho, a když tak to jsou kovbojové.
😱 smajlik s vypadnutejma očima tu není…👀 čumím…
Coudas:Pravda je, že já za mlada nějaké výraznější kožní problémy neměla. Fotky starý? Ta už je asi moc, co 😁. Ale mám to roztrhaný triko 🤭
Tak ještě v šestnácti…
No tak ted už to napíšu… Ach bože.
Jsem na to stejně hako Sarah 🤔
Tady se drží -4 a sněží krásně.
Jo, příchod ze stáje se dá po čuchu poznat lehce 🙂 A dneska to poznáae podle károvanejch podkolenek 🤭
Hm… napsala bych ach bože, ale k ničemu by to nebylo.
Pravda je, že já za mlada nějaké výraznější kožní problémy neměla. Fotky starý? Ta už je asi moc, co 😁. Ale mám to roztrhaný triko 🤭
A také odchod - 10 000,-, momentální zkušenost.
Já jsem nakonec nejela. Ráno -4, 15 cm sněhu a dále sněžilo. Doby, kdy jsem “neměla strach”, protože jsem akorát naložila do auta psa a nic jinýho jsem neměla, jsou dávno pryč. Teď tech 400 km je i za normálního počasí pro mě tragedie, a to jsem jezdila hodně ráda. Ale to bejval třeba v neděli odpoledne na cestách klídek pohoda jazz. Užiju si snížek doma 🙂
Já si právě neumím představit, co to tedy znamená, že když se o sebe nestarám, že vypadám jak cuchta. A to já se o sebe nestarám. Ráno pomočím a pročísnu háro, kolikrát mi musí manžel říkat, ať si jdu umejt ksicht, než někam jedem, protože zvenku jsem třeba od bahna či jiných materiálů, jak mě opusinkujou koníšsi, a já na sebe nekoukám. Roztrhaný věci jsou přece moderní 🙂 Čím víc rozervaný rifle tím lépe. Dříve jsme taky měli občas tu “rýhu” na riflích, dneska jim chybí půlka nohavice a je to top 🙂 Já mám momentálně díru na ponožkách a kouká mi prstíček. Roztrhané věci mi nevaděj, aspoň je můžu vyhodit, v kontejnerech chtějí oblečení použitelné. A já dělám všemu zátěžový test nejvyššího stupně. Canis boty u mě tak max 2 měsíce, ale Pštros se drží, 3 roky. No ale jak ty boty vypadaj…. Ale naštěstí si můžu koupit co chci, tak už investuji do kvality. Akorát že to pak zas vyvstává problém, že mám jeden "aňcug" na několik let, takže chodím v jednom a tom samým třeba 3,4 roky. Vycházkový no to už vůbec. To jdu na úřad, do obchoďáku, nebo do města, a to tak dvakrát do týdne a to ještě kdo ví jestli.
Pro dnešek se velmi hodí….
Povedzte mi Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým slovom “cuchta”? 🙂
Myslím si, že děcka to maj dost těžký, kvůli internetu, a pokud nemají rozumný normální rodiče, který jsou ochotný se jim věnovat a ne jen jilim nacpat do ruky mobil a dalši techniku, protože to děti přece chtějí, tak to mají jestě horší, protože ani nic jiného než “věci z internetu” neznají. Ve škole to nejsou schopný ukočírovat, a tam je hotovo, a je to začarovaný kruh, ze kterého dokud někdo nevystoupí jako první, a děti to nebudou, ty na to “nemaj rozum”, tak to nikdy neskončí a bude jen hůře. Ale prej máme koukat na svět optimisticky. No… nějak minto nejde no…