Jo jo, odpočinek je potřeba 👍 My teprv vyrážíme 😭
Příspěvky uživatele
Coudas
To jsem asi někdy slyšela 🙂
Oprava - omlouvám se. Právě jsem se dozvěděla, že úřad územního plánování je od loňského července zrušen. Takže se ptát na příslušném stavebním úřadě.
Orionka:Asi nejsem naivní, N je mi v podstatě šuma fuk, což se o vás (dvou, třech….) říct nedá. Já z toho můžu mít akorát legraci, protože jsem člověk úplně nezainteresovaný.
Ptala jste se. Jo jo, ostatním to je jen pro legraci, to chápu.
To ale není povinný na to koukat 🤫😁 Ne každého nějaká émerika zajimá. Mě už teď taky ne, manžela už vůbec, dítě má Španělsko. Co bych ale chtěla, vidět ty mé dva kamarády.
Daja:No chtěla jsem se kochat, ale bohužel se to moc dlouho načítá a nemám trpělivost. Až budu na lepším PC ráda kouknu. Jsem baba zvědavá 🫣.
Dajo, pokud se chcete pokochat (jestli je teda čím 🤭) ještě fotkama, zde odkaz: https://sunsetkone---foto.webnode.cz/, jsou tam fotky jak z USA, tak z Anglie a Švýcarska. Krom teda koní a mých osobních 🤫
assil:Mě to našlo jen tohle
To bude vědět Bobča 🙂
Orionka:Co vy s tím N máte? To je to tak osobní? Maně mě napadá “co se škádlívá, to se rádo mívá” říkávalo se za nás.
(Nedá mi to a přidám historku: Jedna kamarádka, Jitka jí budeme říkat, vždycky obdivovala Zdenu “ta Zdena je tak hodná, že se s Milošem vůbec baví, to je tak ošklivej chlap a ještě k tomu tak protivnej” no a co myslíte ? Vzala si ho a má s ním 2 děti ! Která? No Jitka! )
Ještě že je N za mořem, ještě by tu nadělal paseku! 😃😃😃
Orionko, nezlobte se, ale to jste opravdu tak naivní? Ano, je to velmi, velmi osobní. Ale ne ve smyslu, jakem si Vy myslíte. I když, když se nad tím tak zamyslím, tak mistr Nekonečný, nebo Meifi nebo M… teď si nevzpomenu, nebo Bormann a další… si to vykladal zřejmě stejně jako Vy 🤔 No tak ať se mu za tím oceánem daří, když my tady svou vlastní vinou tak strašně trpíme 🫡🫡🫡
“Velkej telefon” mám jen doma, a ještě m dva 🫣 “Normální” telefon na telefonování prostě nemůžu sehnat. Ty, co nazývají důchodcovské jsou fajn, malý, velký tlačítka. Jenže nemaj pro mě 2 podstatné funkce, a tak pořád dokola něco sháním. Bohužel ano, dostali mě, potřebuju různé aplikace, které do tlačítkoveho jaksi nenašlapu. Banky, škoky, ministerstvi zemědělství… prostě musím. Vim, nemusela bych, tudle jsme se o tom bavili. Ale asi si to neumím představit, jak by to vypadalo. Všude už jen - číslo účtu, posleme fakturu, napiste maila, poslete datovou schránkou. A když neeee tak zaplatte šílený poplatky… No jo. Taková je doba.
Bobca:Coudas…to je to,cos dávala..jen já to znám jako Bratr v armádě…Ty to máš jako bratři ve zbrani…
To telefonní co píšeš není to co si myslím..hledala jsem to..To co já znám je pomalejší blues-nebo spíš foxtrot..Možná se to jmenuje jinak,ale refrén je “telefoné bluus”
Já myslela, že to má taky český překlad. Ale nenaslo mi to nic. Telefoní blues mi nic neříká… 🤔
Orionka:….zas telefon nezná výraz “prudit”, tak mě nechal proudit.
No… když někdy po sobě nečtu, co jsem napsala, prostě píšu rychle, to jsou někdy krasný nesmysly… ale já nemám zapnutý to “předepsávání”, to bylo jestě horší. Píšu po písmenkách, ale často se netrefím… A to tenhle telefon je ještě velkej. Na telefonování jsem sehnala malej dotykáč, a to když mám napsat sms🤦🤦🤦 radši zavolám 😁
Canko já bohužel jezeďácká buchta nejsem, takže ve většibě případů mě tahaj traktorem 🤷. A i když to vypadá, a každej mi to připomíná, že mám na vše techniku, tak dist věcí raději dělám manuálně. Fitko zadara.
Pásy fungujou 👍 tak ať i dlouho vydržej.
Telegraph road je akorát strašně dlouhá 🙂 Přes 15 minut. Bratra v armádě si pak zkusím najít a poslechnout. Přesnější preklad (tedy podle mě) je bratři ve zbrani, ale to je jedno 🤫 No me stejnej zaklad - country, neni co se divit Bobčo 😁
Pošťuchování s vojáčkem mi připomnělo písničku Dire Straits, která je lepší spíše obsahově, ale tak samozřejmě kytarová sóla jsou nezpochybnitelná a atmosféra na koncertě musí být zajímavá, tak určitě je to hezjé i hudebně.
https://m.youtube.com/watch?v=Dqok5m4lqeE&pp=ygUQYnJvdGhlcnMgaW4gYXJtcw%3D%3D
Nejvíce se mi líbí Telegraph Road, pan Křesťan to zpívá česky poměrně věrohodně, tak dám pro neangličtináře, hudebně jsou skvělé i od těch i od těch.
https://m.youtube.com/watch?v=tl12UyHkhMY&pp=ygUfdGVsZWdyYWZuw60gY2VzdGEgZHJ1aMOhIHRyw6F2YQ%3D%3D
Ano, bohužel je to velký, cca 15 minut.
Nevložilo se 🫣
Lesnížínko myslím, že to bude všude stejný, prostě na koho člověk narazí. Já jsem v Americe potkala spíš ty fajn američany, asi. Nebo to bylo tím, že jsem byla cizinec, a oni to pak brali jinak. Ja jsem, co se týče vřelosti vztahů, byla v USA příjemně překvapená, naopak když jsem se vrátila zpátky, tak jak jsem byla namlsaná, tak jsem chvíli měla docela depku. Ale když bych měla porovnat - jak to napsat - atmosféru jako takovou celkovou, takový nějaký pocit z té země, tak jak jsem tam strašně chtěla, tak jsem se tam necítila úplně dobře. Ale nevím, jak to popsat. Asi že vědomí, že mě při “kroku vedle nespravným směrem” můžou zastřelit, mě jaksi svazovalo. A to jsem to i zažila na vlastní kůži. Jsem (no OK, blbecek si vymyslel, že “někam jdeme”, ale já radši v zájmu zachování duševní rovnovahy mluvím v jednotném čísle) jsme se vydali po silnici, čtyřproudé, že jako jdem tam. V jednom místě abychom se vyhnuli autům jsme sešli na jakési tržiště, prostě soukromý plac, že jen projdem.asi 30 metrů mimo silnici. Po třech krocích u nás byli 2 chlapi na čtyřkolce s brokovnicí opřenou o stehno. Zdůrazňuji, že velice slušně se zeptali, co tak chcem, a když jsem jim také slušně vysvětlila situaci, tak opět velmi slušně řekli, že to je soukromý prostor, a že tedy můzeme projít. Blbeček anglicky pořádně neuměl a ten byl víc pos… než já. No ale hlavně že to vymyslel a jako vysvětlit mu, ze prostě tady nejsme v Čechách, kde serve (on, blbeček) ohradní drát z kolíků chovateli dobytka, co má oplocenou, protože on má ze zákona umoznit průchod krajinou… no mu to vysvětlili chlapci 🙂 s brokovnicí velmi jasně. V Monument Valley prostě Steve (kamarád, co mě pozval), že to je země Navajů, ostatní tam bez povolení nemají co dělat, tak se tam holt nechodí… A bylo to jasný. Takže jako ano, svobodná země to je. Ale svobodný pocit jsem tam rozhodně neměla.
Kdyby chtěl někdo kouknout, zde videjko z výletu po USA
kometa:Ale na cesty do práce je to overkill.
Tak to je jasné. Já cestuji 6 - 8 hodin a tak jsem ráda, že si můžu v klidu dřepnout. Doby, kdy jsem postávala v chodbičce nebo vedle WC, už mám za sebou.
Já zas docela ráda na ty doby vzpomínám 🙂 byli i hodní průvodčí, kteří mě zavřeli do služebniho oddílu 🤫
N:A proto mě to tak sere..😐
Jo jo, mě by taky štvalo, kdybych o sobě věděla a jestě veřejně tvrdila, že jsem nepoužitelná…
assil:Ono jak co, třeba četnost se u nás zvyšuje, takže dostupnost super, ale komfort cestujících se snižuje.
Ano, byla jsem kdysi ráda, že udělali spojení Liberec - Český Těšín s napojením v Pardubicích, tedy jedním přestupem, v čase 6.5 hodiny a ve dvouhodinových intetvalech. Oproti tomu, co jsem jezdila dříve v 19.00 z Liberce, ve 2 ráno čekat v Kolíně do 4 na vlak a v Těšíně být v 7 (mozná trošku preháním, ale už si to presně nepamatuju) nebo opačně v Paedubicích a Hradci nahánět vlaky a autobusy, aby se do Liberce vůbec člověk za celej den dostal. Ale treba z Liberce do Prahy se nechci říkat ze vlakem nedostanete, ale oproti autobusu za hodinu je vlak na 3 a s tisícem přestupů.