Aktuálně: 2 751 inzerátů262 193 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Coudas

Coudas
Coudas 03.02.2025, 06:38:28 xxx:xxx.9456:887f

Nerozumím, ale to nevadí, to je normalní, že jsem nechapavá 😁 Hlavně když Ti to funguje, to je důležitý 👍

Třeba dělaj i menší oka na síti, nebo máte tlustší ptáky. Z bé tenké geotextilie jswm zároveň dělala.i ochranu proti spáleni.od slunce na zelí. Na slunečnici to manžel položil na hlínu.

Coudas
Coudas 02.02.2025, 20:58:56 xxx:xxx.2f93:bd62

Aha… 🤔 no mě nenapadlo, že u koní nemáš kolecko porád. Jiný kraj jiny mrav.

Zaseto přikrejváme geotextilií. Síť proti ptakům vrabčáci prolítli.

Coudas
Coudas 02.02.2025, 19:54:58 xxx.xxx.120.105

Ono se to tězlo píše. V ložnici mame 14 st. Po ránu v “obýváku” 17, 18 než se začne topit. Když přijdu zbvenku, kolem 12 hodin, je těch 21,22 st. a večer pak 24,25 st. Na tu chladnější dobu si beru pončo nebo deku, jinak chodím v tričku a v kraťasech, nejlépe bez fuseklí. Když je zle, mám foukátko 😁 (teplomet).

Coudas
Coudas 02.02.2025, 16:11:57 xxx:xxx.3e3d:6419

Aha, mě to na telefonu vyskakuje bez názvu, tak to se omlouvám.

Coudas
Coudas 02.02.2025, 11:36:21 xxx:xxx.728d:adc9

Jo a proč se uvidí v červnu? Protože dělám závěrečnou zkoušku, a např. když se nenaučím orat, i když umím spoustu jiných věcí - nakládat, balit senáž, jezdit s vlekem, s nakladačem manipulovat s balíky… tak neudělám zkoušku a čau babi… co z toho, že mám z češtiny jedničku a maturitu z občanky a dějepisu… 

Coudas
Coudas 02.02.2025, 11:33:54 xxx:xxx.728d:adc9

Jo jo, já ti na to s… Jenže já měla strach, ž mu něco je. On se prostě vyvalil a čau… A já si v duchu říkala, co já tu s tebou budu dělat s kolikou…. To už přemýšlím, komu zavolám…

Obrázek
Coudas
Coudas 02.02.2025, 11:28:24 xxx.xxx.120.105

Ano, jako “ozdobu něčeho” se to musí našít. Na kloboucích je to jen přivázané, položené, vlk je nalepen na kartonu a naramky taky přilepené. Věnuji se tomu od 13. Celá rodina odrhaná není 🤭, nosím to jen  já, zloušela mi to prodávat kamarádka, co dělá keramiku, ale není zájem, ani o ty ohlávky. Opasek tady tchyne obdivovala, tak jsem jí udělala k vánocům, vrátila mi ho, že to nema k čemu nosit 🙂 A kamarádka, která chtěla ohlávku a pár dalších věcí už se se mnou nekamarádí 🙂 tak si dělám je  pro sebe, protože při mém zaměstnání jdou ty náramky do kytek velmi rychle.

Coudas
Coudas 02.02.2025, 10:32:59 xxx.xxx.120.105

Bobčo děkuji za pochvalu. Ke škole gratulovat netreba, vše se ukáže až v červnu 🫣.

Hážu ještě ukázku, co se z “náramků” dá udělat 🙂 ale nacvakám to z počítače, ať si to nemusím posílat.

No a naše “lazení” s koněm. Strašná fotka. Hlavně že jsme v barvě. Byly to docela nevydařené závody. Tedy z naší strany. Další rok jsem to jela zkusit naposled, naprosto "nevyladěná", o to byl výkon lepší, tedy spíše pohodovější, ale to zas se mnou měli problém poradatelé 🙂No a kůn se musel prospat 😆

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 01.02.2025, 12:59:18 xxx.xxx.120.105

Teď mi tu vyskocili Kollárovci. Taky hezka hudba

https://m.youtube.com/watch?v=S6nb15RnqlI&pp=ygUVa29sbGFyb3ZjaSBoZWogc29rb2x5

Film Muzzikanti se mi vcelku líbí, jednak je točenej v mém rodišti, a mě se hudební filmy líbí. Hezká písnicka z toho filmu je ještě tahle s Nohavicou

https://m.youtube.com/watch?v=vvwklVuX5FU&pp=ygUlbm9oYXZpY2EgY21vcmlrIGtyaXogc3Z1aiBuZXNlbWUgdGV4dA%3D%3D

Coudas
Coudas 01.02.2025, 12:17:04 xxx.xxx.120.105

Jo a kdyby to naaaaahodou někoho zajímalo 😆 tak mám na vysvědčení vyznamenání - 4 dvojky, z toho jednu nespravedlivě, pan učitel přiznal chybku, která už nešla opravit. Z matiky se divím, že mi za kvadratické rovnice nedal za 3. Angličtinu mám uznanou, aspoň něco, mám státnici a mezinárodní certifikát (a několik let jsem.angličtinu učila - dospěláky na celnických kurzech), jinak nic neuznávají, protože se ve školství uznává vzdělání jen 10 let zpět, a já mám 25 let po matuře, tak smůla. Za největší trapas ovšem považuju, že mám za 2 z pěstování rostlin a chovu zvířat. 15 let v tom člověk intenzivně dělá a má “blbý” známky. Holt jsem flákač a nějaký plemena krav, prasat, ovcí a koz se jako fakt učit nebudu 🫣 Poznám základ, co potřebuju, chovat ani prasata ani kozy nebudu.. a v pěstování rostlin mě zas na druhou stranu praktické znalosti zachránili, protoże jsem měla zadána pouze témata a měla jsem si podklady sehnat sama. A o kukuřici se nezmínil, chtěl pšenici, a pak mě z té kukuřice zkoušel víc, jak z pšenice. Jako být žák na starý kolena, někdy starší jak učitelé, to je na palici. Oni chudáci neví, co si se mnou počít 😆.

No, dost vypisovaní, jdu dělat halušky.

Coudas
Coudas 01.02.2025, 11:58:35 xxx.xxx.120.105

Šití mě minulo, stejně jako pletení a háčkování. Umím jen ty náramky. Z riflí jsem si zkoušela udělat kopii peněženky, ale nepovedlo se. Potrebuju peněženku malou, placatou, aby se mi vešla do kapsy u kalhot a do mojí kabelky 🤭 (brašna na nářadí na opasek s gumovým páskem na stehno, kluk v Globusu řval na celý krám “ty vole Lara Croft”…, a ještě se tam musí vejít 2 telefony, nůž, propiska, sluchátka a obcas klíče od baráku a od auta ) . Když jsem ještě jezdila na závody s vidinou porazit mistryni frydlantského výběžku, ušila jsem si deku pod sedlo. Ono tady totiž v tu dobu jelo (možná ještě jede, nejezdím na závody už dávno, vlastně na koni nejezdím vúbec), že musí být jezdec barevně sladěn s koněm, nezáleželo jestli uměl jezdit, pak vyhrával 🫣😁. No a na internetu jsem takovou barvu nesehnala, tak jsem ušila z dek, vevnitř je pěnová podložka (jsem těžká, musím tlumit) a dá se vyndat a deka vyprat. Teď už jen leží na výstavce s dalším jezdeckým vybavením. Jdu vyhrabat nějaké foto ze závodů.

Canko, možná blbá poznámka, proč jezdíš v bahně autem a nevezmeš si kolečko? 🤔 Já vím, určitě je důvod. Ja zas dělám všechno po tmě. Čelovek a baterek tři… a já spoléhám na měsíček 🤭. Na naší uliční lampu před bránou jsem si chtěla udělat prak a žárovku rozbijet, ale to by mě zavřeli za ničení obecního majetku. Navíc nebydlíme sami, tchánům se světlo libí, a tchán opravuje jako elektrikář i to, ci nemá 🫣.

Včera jsem měla návštěvní den, takže dovolenou. Ne, vlastně pololetní prázdniny po vysvědčení 😁. Nakrmili jsme akoráa bejky a já odjela na dopoledne ke kamarádce s kozama 🤭 zároveň jsem vyměnila vajíčka za sýr (i když kozí, má ho fakt velmi chutný), protože se naše slepice zbláznily a nevime co s vajčkama. Zároveň volala.další kamarádka, ze jede kolem, že se staví, no bohužel. Na oběd si dítě přálo pizzu, tak jsme jeli do restaurace, aspoň mě minulo vaření, z restaurace do Liberce nákup a další potřebné. Po návratu domů jsem odjela za další kamarádkou do bývaleho bydliště. No a vrátila jsem se v 8 a neště jsem si deb… zapomněla namočit granule.pro poniky, tak jsem šla krmit až před 9, rozkoulet koním balík, a do 12 jsme koukali na nekonečný dokument o Werichovi. Což ve 12 spát fakt nechodím. 

No tak jsem dneska.musela dodrlat práci za včera. Jó lenost, o tom mi může někdo povídat… Manzel se.mi tuhle asi 10 minut smál, když jsem prohlásila, ze jsem líná i chlastat.

No tak pár fotek k tematu…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek