Jo jo, já ti na to s… Jenže já měla strach, ž mu něco je. On se prostě vyvalil a čau… A já si v duchu říkala, co já tu s tebou budu dělat s kolikou…. To už přemýšlím, komu zavolám…
Příspěvky uživatele
Coudas
Ano, jako “ozdobu něčeho” se to musí našít. Na kloboucích je to jen přivázané, položené, vlk je nalepen na kartonu a naramky taky přilepené. Věnuji se tomu od 13. Celá rodina odrhaná není 🤭, nosím to jen já, zloušela mi to prodávat kamarádka, co dělá keramiku, ale není zájem, ani o ty ohlávky. Opasek tady tchyne obdivovala, tak jsem jí udělala k vánocům, vrátila mi ho, že to nema k čemu nosit 🙂 A kamarádka, která chtěla ohlávku a pár dalších věcí už se se mnou nekamarádí 🙂 tak si dělám je pro sebe, protože při mém zaměstnání jdou ty náramky do kytek velmi rychle.
A tedy ta ukázka náramků a dalšího.
Bobčo děkuji za pochvalu. Ke škole gratulovat netreba, vše se ukáže až v červnu 🫣.
Hážu ještě ukázku, co se z “náramků” dá udělat 🙂 ale nacvakám to z počítače, ať si to nemusím posílat.
No a naše “lazení” s koněm. Strašná fotka. Hlavně že jsme v barvě. Byly to docela nevydařené závody. Tedy z naší strany. Další rok jsem to jela zkusit naposled, naprosto "nevyladěná", o to byl výkon lepší, tedy spíše pohodovější, ale to zas se mnou měli problém poradatelé 🙂No a kůn se musel prospat 😆
Mám tyto.
Teď mi tu vyskocili Kollárovci. Taky hezka hudba
https://m.youtube.com/watch?v=S6nb15RnqlI&pp=ygUVa29sbGFyb3ZjaSBoZWogc29rb2x5
Film Muzzikanti se mi vcelku líbí, jednak je točenej v mém rodišti, a mě se hudební filmy líbí. Hezká písnicka z toho filmu je ještě tahle s Nohavicou
Jo a kdyby to naaaaahodou někoho zajímalo 😆 tak mám na vysvědčení vyznamenání - 4 dvojky, z toho jednu nespravedlivě, pan učitel přiznal chybku, která už nešla opravit. Z matiky se divím, že mi za kvadratické rovnice nedal za 3. Angličtinu mám uznanou, aspoň něco, mám státnici a mezinárodní certifikát (a několik let jsem.angličtinu učila - dospěláky na celnických kurzech), jinak nic neuznávají, protože se ve školství uznává vzdělání jen 10 let zpět, a já mám 25 let po matuře, tak smůla. Za největší trapas ovšem považuju, že mám za 2 z pěstování rostlin a chovu zvířat. 15 let v tom člověk intenzivně dělá a má “blbý” známky. Holt jsem flákač a nějaký plemena krav, prasat, ovcí a koz se jako fakt učit nebudu 🫣 Poznám základ, co potřebuju, chovat ani prasata ani kozy nebudu.. a v pěstování rostlin mě zas na druhou stranu praktické znalosti zachránili, protoże jsem měla zadána pouze témata a měla jsem si podklady sehnat sama. A o kukuřici se nezmínil, chtěl pšenici, a pak mě z té kukuřice zkoušel víc, jak z pšenice. Jako být žák na starý kolena, někdy starší jak učitelé, to je na palici. Oni chudáci neví, co si se mnou počít 😆.
No, dost vypisovaní, jdu dělat halušky.
Bobco je sice smutná, ale taková celoživotní 🙂 Ta vo jsem dávala já, tam klukovi umře holka… 😔
Hezka je tahle, pro pracující 🤭
https://m.youtube.com/watch?v=BPCjC543llU&pp=ygUMYWxhbiBqYWNrc29u
Šití mě minulo, stejně jako pletení a háčkování. Umím jen ty náramky. Z riflí jsem si zkoušela udělat kopii peněženky, ale nepovedlo se. Potrebuju peněženku malou, placatou, aby se mi vešla do kapsy u kalhot a do mojí kabelky 🤭 (brašna na nářadí na opasek s gumovým páskem na stehno, kluk v Globusu řval na celý krám “ty vole Lara Croft”…, a ještě se tam musí vejít 2 telefony, nůž, propiska, sluchátka a obcas klíče od baráku a od auta ) . Když jsem ještě jezdila na závody s vidinou porazit mistryni frydlantského výběžku, ušila jsem si deku pod sedlo. Ono tady totiž v tu dobu jelo (možná ještě jede, nejezdím na závody už dávno, vlastně na koni nejezdím vúbec), že musí být jezdec barevně sladěn s koněm, nezáleželo jestli uměl jezdit, pak vyhrával 🫣😁. No a na internetu jsem takovou barvu nesehnala, tak jsem ušila z dek, vevnitř je pěnová podložka (jsem těžká, musím tlumit) a dá se vyndat a deka vyprat. Teď už jen leží na výstavce s dalším jezdeckým vybavením. Jdu vyhrabat nějaké foto ze závodů.
Canko, možná blbá poznámka, proč jezdíš v bahně autem a nevezmeš si kolečko? 🤔 Já vím, určitě je důvod. Ja zas dělám všechno po tmě. Čelovek a baterek tři… a já spoléhám na měsíček 🤭. Na naší uliční lampu před bránou jsem si chtěla udělat prak a žárovku rozbijet, ale to by mě zavřeli za ničení obecního majetku. Navíc nebydlíme sami, tchánům se světlo libí, a tchán opravuje jako elektrikář i to, ci nemá 🫣.
Včera jsem měla návštěvní den, takže dovolenou. Ne, vlastně pololetní prázdniny po vysvědčení 😁. Nakrmili jsme akoráa bejky a já odjela na dopoledne ke kamarádce s kozama 🤭 zároveň jsem vyměnila vajíčka za sýr (i když kozí, má ho fakt velmi chutný), protože se naše slepice zbláznily a nevime co s vajčkama. Zároveň volala.další kamarádka, ze jede kolem, že se staví, no bohužel. Na oběd si dítě přálo pizzu, tak jsme jeli do restaurace, aspoň mě minulo vaření, z restaurace do Liberce nákup a další potřebné. Po návratu domů jsem odjela za další kamarádkou do bývaleho bydliště. No a vrátila jsem se v 8 a neště jsem si deb… zapomněla namočit granule.pro poniky, tak jsem šla krmit až před 9, rozkoulet koním balík, a do 12 jsme koukali na nekonečný dokument o Werichovi. Což ve 12 spát fakt nechodím.
No tak jsem dneska.musela dodrlat práci za včera. Jó lenost, o tom mi může někdo povídat… Manzel se.mi tuhle asi 10 minut smál, když jsem prohlásila, ze jsem líná i chlastat.
No tak pár fotek k tematu…
Alan Jackson, nevím, jestli tu zazněl. Legenda, poslouchám od pradávna, a jak vánoce nesnáším, tak jsem si pustila i jeho vánoční písničky. Pro mě těžko vybrat jednu reprezentativni píseň, tak tuhle smutnou.
https://m.youtube.com/watch?v=5s-k8Q_40cA&pp=ygUMYWxhbiBqYWNrc29u
Enya má nádherný písničky
https://m.youtube.com/watch?v=I5zyjP24pp8&pp=ygUPcGF4IGRlb3J1bSBlbnlh
Kameloti… co tihle?
https://m.youtube.com/watch?v=Qnbp9ZeI19E&pp=ygUVa2FtZWxvdCB6ZW3EmyBhbnRpbG9w
Janae - jasný, tak Nedvěd se taky dá poslouchat jen do určité doby jeho tvorby 🙂 Hrdzu jsem něco málo projela, a tak si občas poslechnu jen něco, co se líbí🙂 Jako se vším 👍
lesnizinka:Hrdza je domluvená na náš festival, takže jestli si uděláš v červnu výlet na východní Moravu, jsi zvaná (zvaní)😉
😱 noooo to je výzva
Myslím, že jsem sem davala verzi Jany Kirschner, tahle je v rusínském jazyce (jestli jsem davala, tak se omlouvam) ta me hodně chytla
https://m.youtube.com/watch?v=CV_r-g63BnY&list=RDCV_r-g63BnY&start_radio=1#searching
Špatná písnička… teda ne ze by byla špatná, ale.chtěla.jsem dát tuhle
https://m.youtube.com/watch?v=hAQfsJDotfY&pp=ygUSaHJkemEgaG9yZWxhIGxpcGth
Schválná chybka 🙂
“Vynalezla” jsem Hrzu… pro mou pohanskou duši paráda. Loni jsme ke Kračúnu (21.12., Slunovrat - máme místo vánoc) hledali nějaký doprovod, tak na letošek 👍✌️
Důvod jednoduchý - obec musí obecní majetek udržovat, a to je dneaka docela.problém. Takže všechno cpou na prodej nebo do nájmu. Pokud je ovšem prodán jen kousek cesty a dále pokračuje obecní - u nás to tak je - tak je to napr. Nebo po pozemkové úpravě vyježděnou, zpevněnou cestu, navazující na sjezdy na pozemky rozdělí mezi majitele okolních pozemků… No a sousedce se nelíbili koně na naší louce, že je nesmíme obtěžovat, a začali vymýšlet poměrně bizardní nesmysly, s tím, že nám přístup na svém pozemku zahradí. Já samozřejmě startovala opět na první dobrou, musela jsem kvůli nim i zbourat mou superchatu, co jsem si tam postavila, abych tam s koníčkama mohla přes léto být. No… ony sousedský vztahy, pokud nejste asert8vní vlezdooněchmíst, jsou složitý.
Jo jinak ze zadaných úkolů mám samé jedničky 😂 oooo já jsem takový šprt Hujerovský..
Pokud je blátivá cesta obecní, tak problém. Pokud je to farmáře pozemek, co Ti je do toho 😛 kdy on si tam jezdí. Ale samozřejmě chce to taky zapojit rozum, že… Proto jsme za těžké miliony stavěli haly, abychom se blátu vyhli, a stejnr je to boj marný, a i tomu, že je pak potreba hnůj vyvážet “někam”, na pole samozrejmě. A to prostě pardon, při těhle mrazech můžu teda čekat do léta, protože traktor s 10 tunama hnoje rozbahní pole vždycky. Proto jsme předloni postavili zpevněné hnojiště (k tomu i zastřešené, na což mi paní na úřadě životního prostredí řekla “zastřešené hnojiště? co to je jako za blbost, na co to jako potřebujete…”) jenže tomu předcházely roky řešení územního plánu, pak koronavirus, člověk šetří, jenže všechno zdrahlo, tak to bylo o třetinu dražší a než vydělám další peníze… A prostě je to složitý, člověk se snaží vše vylepšovat, dělat jak nejlíp to jde… Jsou věci, který prostě nejsou vidět a těžko se vysvětlují 🙂 Tak jen tak na okraj na vysvětlení 😁
PS V anglictině se zpívá “mámy nenechte ze svých dětí vyrůst kovboje” 😁 no to se mý mamce holt nepovedlo…