jo,ve skautu jsem byla kronikářka..Mám rodokmen obou rodin i s kronikou-fotodokumentaci každé rodiny zvlášť objížděla jsem všechny,půjčovala si staré fotky,a rodné listy babiček..ve Šternberku jsem si je nechala okopírovat-i v barvě té zažloutlé patiny..Strom života o 275 členech(živých i mrtvých)na A0...dostala jsem se do roku 1876..I kroniku 10 let kapely..Foto dodám,až se mi nabije baterka na foťáku🤭
Mě se v USA stalo, že foťák najednou napsal “paměť karty cosi, žádné foto”, no já myslela, že mě šlehne, 450 fotek v trapu. Naštěstí to dopadlo dobře. Tohle byla jedna ze dvou “exotických” dovolených, pak ještě Londýn a nepočítám týdenní studijní pobyt v Británii se školou. Chorvatsko za exotiku nepovažuji, tam jsem byla 4x soukromě a jednou se školou, ale zmrzlinu bych si dala🥰 , klidně si tam zajedu i na otočku. A moře pak s rodinou ještě Balt v Polsku, to chtěl manžel na písek a mladá měla šest let. V noci jsme přijeli domů a ráno šla první den do školy 😁 To bylo fajn, že člověk uměl i jazyk (i když… já pako “čaj ladovy” paní v Mc Donalds nechápala, tak že Ice Tea, říkám jo. Vylezu ven, a říkám si “cherbata ty deb*le"), ale rozsekali nás komáři. To jsme nečekali, tak jsme měli je lékárničkový repelent, a ten jsme vyplácali na dítě.
MTV nebo české Óčko, u dcery to jede skoro pořád, rádio nevím, asi Evropu2 nebo Frekvenci1. 🙂
Pravda, MTV a Očko jsme sledovali taky už dávno. Asi si to pustím, abych zjistila, co tam je dnes po 20 letech 😁
Evropu 2 jsem hodně poslouchala kolem roku 2003 🤭 teď si ji pustím, když jedu na Moravu, ať mi někdo povídá v autě, ale.písnicky bych řekla, že hrajou spíše zahraniční. Blaník se zaměřuje více na české.
Na Marka Ztraceného jsem zapomněla 🙂
No a “za nás”, Kelly Familly, ale já je nežrala celkově, ale jen tuhle jednu písničku 🙂 No a An Angel že tam bylo to řvací sólo Angela, tak je to taky prali do kytary 🫣
Mě by zajímalo, co poslouchají mladý dneska. Jakože co jsou dnes za zpěváci, kapely? Nový? Ja tím, že neposlouchám rádio až tolik, tak znám … co si teď vzpomenu… Miraj, Slza, Mandrage (ja vím, ti už nejsou), Farna… A prostě nevím. Když rádio posloucháme, tak mi přijde, že hrajou spíš písničky starý.
To nebylo nic proti nikomu 🫣 taky se psávalo že ranní ptáče bez lahváče vůbec nikam nedoskáče 😁
Dobytek neřve hlady, krmení si člověk nastaví jak se mu hodí, ono to brzský vstavání je spjatý spíše s dojením. A nebo s tím, že lidi chodili do práce, tak museli zvěřinu obstarat předtím. Když jsem měla koňa na škole (jakože jsem já byla jestě na škole), tak ráno jezdil krmit taťka, odpoledne já. Když nemoh, tak jsem jela i ráno, a to znamenalo vstávat o 2 hodiny dříve - půl hodiny na kole tam, nabrat seno, dát vodu, hodit oves, půl hodiny na kole zpátky, prostoje na oblíkání, svlíkání a pod. - a to bylo znát. Dneska teda když třeba jedu do Těšína, tak vyjíždím v 5 ráno, tak to vstavání je masakr, a to normálně vstávám v 6, bo díté do školy. Když do školy nechodí, tak zaklapnu budík a vstavám tak v 7, akorát že tu hodinu v posteli přemýšlím 🙂
Jasňačka, že si teď nesednu ven a čekám😉až za dlouho, až tak duben květen a ano trochu později👍. Já si říkám, že jsem měla být asi nějaký kolchozník😉, jenže za mládi jsem spala jak by mě hodily do vody. Tohle ranní nespáni mám asi i v genech, tatínek taky tak stával.
No to já m výhled přímo od kuchyňslého stolu na hlavní silnici 😁 ven nemusím. No ale já už teda du…
Zemědělci prej taky musí brzo vstávat, údajně nejlépe v 5. Hm, to bych tu do rozednění asi seděla a čučela jak jezdí kolem auta, nevím, co bych dělala po tmě venku 🙂. Stihne se toho určitě více, jen by muselo být co 🤷
….no já jsem s tímhle max spokojená, zuby nám hrozný, ale zachraňuje mi nemožné…kdybych ho měla před dvaceti lety, mám zuby povětšinou všechny svoje..a je to první zubař ke kterému se nebojím chodit….ty částky které u něj nechávám jsou v porovnání s ostatními slusné…a mám to k němu cca půl hodiny cesty MHD…dohodila mi ho kamarádka, která u něj dělala sestru a jsem velice ráda, že ho mám….navíc třeba dentální hygienu v rámci preventivní prohlídky mám 2 x za rok zadarmo…..
…no snažil se ho zachránit, hrál si s ním skoro hodinu, než to vzdal plus navyšování anestezie, prý jsem zase tolik neplatila podle znamych co na obdobnem zakroku byli…..
Uznávám. Ale když vezmete v potaz, že platíte pojistění… Já třeba než jsme museli změnit zubaře - odešel do důchodu a měli jsme veeeelké štěstí, že nás vzal zubar v Liberci a nemusíme někam do tramtárie - tak jsem do te doby u zubare nechala tak max 1000,- za bílé plomby jednou za x let, i zlatou korunku jsem měla zadara. A najednou lup, mladej zacal opravovat a za rok jsem tam nechala 15 tisíc. Ale.jak říkám, slýchám větší částky.
…minulý čtvrtek mi trhali osmičku plus šití a platila jsem 1 300 korun…nejprve mi ji odvrtával v rámci zkoušení zachránil, ale nešlo to, protože prasklá, tak jenom několikrát přidal anestezii a vytrhnul jí…
lesnizinko já si myslím, že zpívat si má člověk pro radost, pokud ho to baví, ať je to jak je to. Manžel má taky hudební hluch, neudrží melodii nebo jí vůbec nemá, na žádný nástroj nehraje (možná spíše nemá tu trpělivost) a houby zle. Já se mu nesměju, nijak ho neopravuju, baví ho to, tak ať haleká 🙂 A myslim si to komplexně globálně ☺️
Dneska je to nějaká traga, tak jsem stihla jen vyzkouset kytaru a nahrála to jen na telefon. Musím ještě přeladit, podladit, dlouho jsem nezpívala a ty výšky jsem nedala.