Názor: Zde je můj krátkodobý názor na web a její komunitu:
Web jako takový působí velmi dobře, propracovaně a uhlazeně, ale diskuze to je jiná kapitola. Vypadá sice pěkně, ale ti diskutující… to je mi ale sebranka. Dříve jsem párkrát navštívil iFaunu, když jsem potřeboval něco zjistit a teď zjistím, že jsou i tady. Opravdu by se admini měli zaměřit na dehonestující, urážlivé komentáře, které by, dle mého, neměly zde mít místo. Řeknu příklad: zeptám se na cokoliv - odpovědi většinou jsou: nastudujte si to, co si to dovolujete něco takového chovat, stejně vám to zdechne nebo nejste dosti inteligentní, aby jste byli hodni chovat toto zvíře. Samozřejmě je to zaobaleno mezi řádky, aby to působilo, že nic takového v příspěvcích není, v horších případech je to sděleno rovnou. Ale pozor, když na nějakou koninu zeptá někdo s x komentáři, tak je svatý a ostatní se mu snaží opravdu pomoci (takhle by to mělo být). Doopravdy z těchto vláken se člověk něco doopravdy dozví, v ostatních není nic jiného než urážky, posílání ke knihám atd.
Proto se ptám, potřebujeme tedy takovéto rady? Je potřeba urážet kohokoliv, kdo zde napíše, byť hloupou otázku?
Zajímalo by mě, zda diskutující někdy učili děti počítat? Taky jste jim řekli, že jsou hloupé, když to hned neví a poslat je ke knihám, že si to mají nastudovat? Velmi smutné.
Jinak zpátky k webu. Vylepšení bych viděl pouze u diskuzí. Na jednu stranu tu máme vlákno s politikou a vtipama, na stranu druhou otázky anonymních lidí, kteří dostanou max sodu od zdejších “profíků”. Témata, viz. politika atd., by zde vůbec neměly co dělat, protože k tématu tohoto webu nemají co nabídnout. U anonymních příspěvků s tunou odpovědí o ničem, bych smazal ty odpovědi, které nepomáhají. Max. člověka (včetně mě) odradí cokoliv napsat (sami zavíráte dveře novým účastníkům diskusí a zůstanou tu pouze jedni a ti samí).
Tato komunita je velmi toxická a je potřeba ji naučit zásadám slušného chování na internetu. A proto jim sděluji v jejich stylu toto: “Běžte si své slušné chování na internetu nastudovat do knih slušného chování.” 😉
Jiný názor než můj je automaticky považován za toxický. Současná mladá generace neumí přijmout kritiku. Ani tu konstruktivní.