Promiňte. Přesněji - Z čehož mi vychází min.81% živočišné složky.
Vhodný granule pro psa
Nene, to není uvedeno výrobcem, to píše nějaký cz obchod. Vidíte, že na pytli je napsáno složení, jak opravdu je.
25 % kuřete znamená, že je tam 8 % kuřete. 70 (i více) % je totiž voda.
Přepočítejte takto vše, co není “dehydrated” (jednodušeji to jde děleno 3), a máte cca skutečné množství masa. Plus to samé s vnitřnostmi + vajca.
Dojdete asi k číslu, co jsem psala.
A pak to složení přepíšu, aby na prvním místě byla skutečně položka, které je tam nejvíc, a hned je jasné, proč nejsou % uvedena u čočky, cizrny a hrášku.
Protože nikdo neví, kolik tam toho je. Ale asi dost, když tyto granule mají vlákniny víc (a ta zabije využitelnost těch bílkovin atd.) než většina granulí z celého světa.
Kolik bílkovin má kuře? 20 g ve 100 g? Čočka má víc.
Díky za snímek.
200 za kilo, pravda, ne nejhorší granule na světě, a ropa v oceánu. Tak to vidím.
Koukněte na “DCM in dogs, taurin”. Je to docela zajímavé.
Děkuji za informace.
… hlavně mému parťákovi prostě vyhovují.
Nikdo tu netvrdí, že na tom pes nepřežije, ale vyhovují spíš vám. Ale to byste se do toho musel trochu “ponořit”. Do toho vás ale nikdo nemůže nutit, to musíte chtít sám.
Ad Orijen,schválně jsem se podívala na to složení, a vzhledem k němu je ta cena naprosto absurdní👎
Petr Přibyl:Promiňte. Přesněji - Z čehož mi vychází min.81% živočišné složky.
Myslím, že v tomto je daleko víc živočišné složky.
Sarah01:Myslím, že v tomto je daleko víc živočišné složky.
To je krása 🌷 nezbylo?
Vahine:To je krása 🌷 nezbylo?
Ani trošku, ještě bylo málo. 😀 Ale to už je fotka tak 2 roky stará, teď už zeleniny tolik nedávám, spíš víc masíčka.
Souhlasím, že každý pes je originál a co sedne jednomu, nemusí vyhovovat druhému. Brit i Orijen jsou známé značky, ale u toho míchání bych byla opatrná – někdy to může psovi spíš rozhodit trávení, když se kombinují různé typy receptur.
Navíc to vybírání lepších granulí ze směsi znám moc dobře, psi jsou v tomhle hrozní vyčůránci. :) Já jsem zastáncem toho, že než míchat dvoje granule, je lepší vsadit na jednu kvalitní řadu a raději mu to občas zpestřit něčím fakt poctivým od masa.
Nám se nejvíc osvědčily konzervy kuřecích stehen. Nejsou to žádné mleté paštiky, ale fakt celá stehna v želé. Když mu lžíci přidám ke granulím, tak vylíže misku do čista a vím, že do něj necpu žádná zbytečná plnidla. Je to podle mě lepší cesta, jak psovi dopřát kvalitu a radost z jídla, aniž by se mu zbytečně komplikovalo zažívání různými směsmi granulí.
Je to podle mě lepší cesta, jak psovi dopřát kvalitu a radost z jídla,
a není lepší cestou spíš to, dopřát tomu zvířeti normální žrádlo - syrové maso, zeleninu, vajíčko, kefír…
…a vím, že do něj necpu žádná zbytečná plnidla…
Vždyť ta tvoří základ tvojí krmný dávky - granule.
Zdravím všechny, čubině chci koupit granule, ke snídani dostává ráno granule, večer maso. Ale nechci extrudované, chtěla bych buď lisované za studena( už jsme měli a velká spokojenost, jenže u ní je spokojenost s jakýmkoliv žrádlem),
https://krmeni.cz/ibero-cold-pressed-granule-pro-psy/ibero-cold-pressed-dog-adult-medium-large-d
nebo jsem se dívala na Platinum, tam je ten výrobní proces taky jiný, než u extrudo.
https://www.krmivo-platinum.cz/platinum-adult-iberico-kanci-p4100/?cid=77
Co je lepší? Ty Platina nebo za studena lisované? Má je jen ráno. Nechci dělat reklamu, ale včera jsem náhodou u nás v městě narazila na maso od Yoggies,mražené syrové krůtí, tak jsem na zkoušku vzala a teda byla jsem mile překvapena.Maso nesmrdí tak divně, jako krmné, krásně voní, píšou, že salámky jsou vyrobeny z masa pro lidskou spotřebu jsou v tom i kůstky a nějaký vnitřnosti a probiotika. Moc hezké maso, koupím příště zas, mají i jiné druhy.
A z jakého důvodu mu (jí) chcete cpát granule ? Ráno dejte např. 1 -2 skelety, večer hovězí , nebo jiné…pes, který krásně prosperuje na mase opravdu žádné (ani pozlacené) granule fakt nepotřebuje…
Já mám z těch skeletů strach, večer dostává do žrádla kuř. krky, aby měla kost(i když, no kost, co to může být za kost z 28 denního kuřete), no a ten 1 krk dělím nožem na 3 menší dílky, protože je hltač, neumí normálně jíst, dala jsem jí jednou krky do jídla celé a ona je ani nerozkousne, ale celý polkne. Se skeletem to dopadlo podobně 2x kousla a polkla. Máme drtičku na kosti pro slepice, takže ji taky někdy využijeme pro psa, třeba žebra kosti, krůtí kost ze stehna, tak se nadrtí
Platina Iberico jsem klukům dávala docela dlouho, jsou poloměkké a hodně jim chutnali, ale zničeho nic Efíkovi úplně přestali sedět, skoro bych tipla, že změnili recepturu. Takže jsem přešla na jiný. A stejně nakonec musím dávat každýmu úplně jiný granule misky hlídat…
Ale co se týče kvality neporadím, tomu zas tak moc nerozumím.
dala jsem jí jednou krky do jídla celé a ona je ani nerozkousne, ale celý polkne. Se skeletem to dopadlo podobně 2x kousla a polkla.
Ale to je u většího psa normální, Lůďa (20kg) 1/2 skelet zpracovává tak, aby ho požvejkanej mohl spolknout celej…roztrne ho napůl jen když je hodně obrovskej (cca30dkg) ten skelet je taky ze 4 týdenního kuřete, ten nic neucpe ani nepropíchne 😉
Když to takhle pes zhltá v moc velkejch kusech pak si to často někde stranou vyblinkne a v klidu dá s chutí znova, to není nic proti ničemu….
U pažravejch štěňat jsem to řešil už od přikrmování v 3 -4 týdnech… dostávali ad libitum , takže brzy přišli na to , že netřeba chvátat a na každýho se dostane
No, dám teda na vás,koupím u řezníka skelety a zkusím jí podat, ale budu trnout hrůzou, snad se nic nestane. Váží 38 kg, ale co se jídla týká, není to normální pes, já jsem takovýho ještě neměla, ta by se každým jídlem snad udusila, kdyby se jí dala šupka z brambor, tak ji sní. Zhltne úplně všechno
V tom 2.odkazu iberico dál píšou:
Minimálně 70 % čerstvého hovězího masa 🙈
Bezobilné složení, důležité sacharidy dodávají sušené brambory
Díky obsahu sušeného rybího masa a lososového oleje (i dalších za studena lisovaných olejů), slibují granule optimální poměr omega 3 a 6 mastných kyselin
Přidali jsme pivovarské kvasnice pro lepší trávení, mořské řasy nebo taky semena ostropestřce pro správnou funkci jater
Složení je vhodné pro aktivní psy všech věkových kategorií
Granule balíme do alu-foliových pytlů, které zachovají čerstvost a vůni do posledního sousta
…Ach jo, ani nedokážou napsat pořádně to složení, když je to iberijské prase…🤷♀️
Jen když už se tu znovu řešili granule, už nějakou dobu přemýšlím čím je Efíkovi trošku vylepšit. Granule mají jen 10% tuku a to mi přijde málo na aktivního psa, ale zároveň nemůže dostat víc proteinů. Napadá mě jen přímo sádlo, netuším teda kolik. Lžičku či 2? Není vyloženě hubený, ale trošku by přibrat mohl.
Jinak přidávám trošku konzervy, to jen na ochucení a vodu, pije málo, ale to basenji obecně pijí míň. Žere pěkně jde mi jen o to přidání tuku.
Elisak:Jen když už se tu znovu řešili granule, už nějakou dobu přemýšlím čím je Efíkovi trošku vylepšit. Granule mají jen 10% tuku a to mi přijde málo na aktivního psa, ale zároveň nemůže dostat víc proteinů. Napadá mě jen přímo sádlo, netuším teda kolik. Lžičku či 2? Není vyloženě hubený, ale trošku by přibrat mohl.
Jinak přidávám trošku konzervy, to jen na ochucení a vodu, pije málo, ale to basenji obecně pijí míň. Žere pěkně jde mi jen o to přidání tuku.
No a co namísto sádla dát pracantovi po výkonu třeba tohle? Mají na výběr na doplnění energie v sekci sportovní a pracovní psi:
https://www.krmivahulin.cz/p/mekke-krmivo-pro-psy-se-skvarky-a-jatry-plnene-koule-o-35-mm#12536
Jestli nemá nějaká omezení, tak by to mohlo být fajn. Co tomu říkáte?
Mají tam i různě jemně i hrubě sekané škvarky nebo škvarkovou pastu. Mám tenhle obchod ráda a nakupuji tu.