Mám dvě slepičky. Za měsíc jim budou dva roky.
Jedná již čtvrtý měsíc nesnáší . Druhá snáší sedm vajec za osm dní. Krmení mají stejné. Může ještě začít ta první snášet?
Mám dvě slepičky. Za měsíc jim budou dva roky.
Jedná již čtvrtý měsíc nesnáší . Druhá snáší sedm vajec za osm dní. Krmení mají stejné. Může ještě začít ta první snášet?
může, pokud dělá z nějakého důvodu delší pauzu, nastimuluje jí až prodlužující se světelný den
pokud je nemocná, tak ne.
Já se vracím k nabídce kurníků pro slepice…jsem přesvědčená,že ti výrobci"kurníků" nikdy v životě nechovali slepice a vůbec netuší, kolik místa pro normální život slepice potřebuje..nikdo nepřemýšlí, že v tom mini kurníku musí třeba v zimě, trpět většinu dne,kdy mrzne, není možné dát dovnitř aspoň vodu a krmeni….slepice jsou omezeny v pohybu..při špatném počasí nemůžou ani ven,slepice nesnáší déšť..
Pamatuji si, jak před léty nějací architekti? vyprojektovali v teletníku škrabák. A nějak zapomněli, že se z něj hnůj musí dostat na valník. Takže asi 2 týdny všichni, včetně zootechniků, házeli ten hnůj na valník růčo. Než tam dodali pojízdný pás.
já si myslím, že to vědí, ale v dnešní době stačí, když to vypadá dobře na produktové fotografii.
že je to v praxi nepoužitelné už je jedno, nákup už proběhl.
Bodlinka:může, pokud dělá z nějakého důvodu delší pauzu, nastimuluje jí až prodlužující se světelný den
pokud je nemocná, tak ne.
Než čekat .na přírodní světlo, je daleko účinnější, přes spínací hodiny, svítit 5 W žárovkou, 16 hodin denně, dělám to u holubů, rybek, křepelek, i slepic, a má to obrvýsledky, ani křepelkám ,již vůbec netopím, asi se již zadaptovali, ony i zimy, jsou nesrovnatelně mírnější, než kdysi
🤣🤣🤣👍 odborníci na svém místě 😂😂 potom jak to všechno, včetně těch pidikurniků,může vypadat 🤦🤦🤦
Bodlinka:já si myslím, že to vědí, ale v dnešní době stačí, když to vypadá dobře na produktové fotografii.
že je to v praxi nepoužitelné už je jedno, nákup už proběhl.
.připouštím, věřím.. je to možné, že dobře vědí,co vyrábí a spoléhají na neznalost chovu kupujícího..kurniček je líbivý, novoučký…na 10-15 slepicek🤦😂..ve skutečnosti tam sotva přežije 3-5 slepic..ale to kupující zjistí , až když tam těch 10 - 15 slepic nacpe 😂😂..
..tak jsem dnes večer neměla co dělat,tak abych se nenudila 😂😂…malovala jsem perníčky !!!..
👍
Díky 😊🙂..a zítra přijedou vnoučata a bude po perničkách😂
Já peču cukroví nerada, u nás moc sladký nikdo nejí , ale perníčky jsou výjimka. 🤗
Máte krásný perníčky, dámy.. Rodina, vnoučci.. Nádherný vánoce.. Jenom blbec jako já, na štědrej den smrdí sulkou a za hodinu pude sázet česnek 😄
.. krásný svícen 😇👍…ten by u nás dlouho nevydržel,děti by ho určitě snědly 😀..perníčky milují 😀
Díky…ale ono to vždycky tak růžové není 😀..radši bych šla sázet ten česnek 😂😂..
Jsem blbá, nevím kde se to řešilo, nemůžu to najít🙄 Létá nám na slepice dravec, nevím co to je, sama jsem ho neviděla (strejdovi jsem se přes mamku snažila vysvětlit, že káně to fakt není😏) sedne na velký ořech a čeká až slepice vylezou na dvorek. Samozřejmě před člověkem uletí, ale nikdo nebude v humně teď sedět😉 Létá i brzo ráno. Je to na pozemku babči. Všichni kolem, strejda vedle a sousedka v dalším humně, co mají taky puštěné slepice tam rozvěšeli plachty, košile…vloni to pomáhalo, pak v létě, jak se olistily stromy, tak byl klid. No teď to s ptákem nehne, nevadí mu to. Nikdo bohužel nemá psa. Víte o něčem, co by ho plašilo? Maketa kočky třeba, zrcátka(CD) nebo? Víc mě nenapadá.
Jestřáb.. Je chráněnej.. Proti nezabere nic než broky..
JardaPecival:Jestřáb.. Je chráněnej.. Proti nezabere nic než broky..
Tak to nikdo nechce, já určitě ne. Jen vyplašit, aby si našel jinou potravu a nekempoval u nás v humně😉
Nevím, jak velký prostor potřebujete ochránit, ale kamarádka v podobném případě natahala různě křížem krážem prádelní šňůry a na ně sem tam zavěsila ty nejlevnější, nejhnusnější, nejkřiklavější a blikající vánoční řetězy od vietnamců.
😂😂👍tak to utekly i ty slepice 😂