Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.07.2026, 17:23:10
krmení syrového drůbežího masa může také spustit kanibalismus
Není to stejná pověra jako u psů? Že když ho budu krmit syrovým masem, tak se stane agresívním a sežere mě? Ta slepice přece nepozná, čí maso, v tomhle případě kůže, to je.
Kanibalismus přece vzniká z jiných příčin.
Myslím, že jsem tady četla, že někdo dává vnitřnosti zabitých slepic ostatním “soudružkám”.
Kanibalismu bych se nebála, spíš krmivo s dostatkem bílkovin kanibalismu předchází.
Ale jasně, nějaké riziko přenosu samozřejmě existuje - ale je to jako mít slepice zavřené v hale, aby je nenakazili venkovní ptáci. Jestli pro obavu existují objektivní důvody, musí každý posoudit sám.
Jestli by pes žral psí maso nevím, ale slepicím kanibalismus není cizí a prý chuť masa poznají a velice rychle se na to naučí. Tak jako třeba žrát vejce se také snadno naučí a i odkoukají. Ale zase mně je to úplně jedno, ať si každý dělá co chce. A pardon, že jsem napsala.
Brojleři výkrm nemoci opravdu moc neřešej, prostě se dokončí turnus a hotovo. A jsou za 30 dní. Už jo. Na druhou stranu ti, co to stihnou za těch třicet dní, jsou spíš ti zdraví.
Ale když někde koupíte maso, co víte o průběhu toho turnusu, že? Nic. Ani nevíte, jestli to není nějaká salmonela z polska.
Tak kuřata a teď i krůťata krmím kompletní krmnou směsí, v dalším krmítku mají namletou jemnější pšenici, vařím jim vejce natvrdo, trochu strouhanky, kopřivy někdy přidám najemno. A jsou rádi na travičce a když můžou sezobnout nějaký písek, brouka a žížaly nechávám na přírodě co si najdou. Ale už nelíhnu v líhni, mají své maminky kvočnu, nebo krůtu.
Tož jsem to radši ovařila, tím spíš, že to nejsou moje zvířata a kdybych něco pokazila, bylo by to blbý. Nasekala, povařila, ochladila, podávala a oujé to bylo radosti. A k mojí radosti se matka taky pěkně nacpala, což jsem ráda. Jsou furt v tom chlívku bývalým, snažím se domluvit se sousedkou, že bychom je ubytovali u nás v alcatrazu, aby mohly už být venku.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 23.07.2026, 09:54:40
tohle jsou ale slípky, který toho moc nemají, vydupanej dvorek, pšenice, sem tam máčenej chleba, a trocha krmný směsi pro nosnice s tou se šetří. Vždycky když je hlídám, dostanu se ze sedmi vajec denně na jedenáct. Slepic je 14. Tohle je takový přilepšení k tomu, že jim nosím pampelišky, trávu, krájím salát a tak. Kůže jsem nabalíčkovala a dala do mrazáku, že jim přilepším zas až po čase, dostaly toho trochek. Tak snad jsem to nějak nepotento.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.07.2026, 20:53:50
Jestli by pes žral psí maso nevím,
Já psala o syrovém mase obecně (a pověře s jeho krmením spojené), ne o psím. Ale podle mě - pes by maso z jiného psa sežral. Nemá etické zábrany. A když je hlad, tak padnou i u lidí.
A klidně pište. Máte jiný názor než já, ale to je přece v pořádku.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.07.2026, 10:53:14
a jo takhle. No to si taky myslím, že nebude pravda, naopak- jak psala Varaxi, prostě mají maso a nemají o to větší potřebu se vožírat. Tyhle holky tam fakt nic moc - z mého pohledu - nemají, takže to, že jim ty kůže sem tam dám - klidně i ovařím - vodu jsem slila, tu jsem jim nedala, právě kvůli tomu tuku.