Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.07.2026, 17:23:10
krmení syrového drůbežího masa může také spustit kanibalismus
Není to stejná pověra jako u psů? Že když ho budu krmit syrovým masem, tak se stane agresívním a sežere mě? Ta slepice přece nepozná, čí maso, v tomhle případě kůže, to je.
Kanibalismus přece vzniká z jiných příčin.
Myslím, že jsem tady četla, že někdo dává vnitřnosti zabitých slepic ostatním “soudružkám”.
Kanibalismu bych se nebála, spíš krmivo s dostatkem bílkovin kanibalismu předchází.
Ale jasně, nějaké riziko přenosu samozřejmě existuje - ale je to jako mít slepice zavřené v hale, aby je nenakazili venkovní ptáci. Jestli pro obavu existují objektivní důvody, musí každý posoudit sám.
Jestli by pes žral psí maso nevím, ale slepicím kanibalismus není cizí a prý chuť masa poznají a velice rychle se na to naučí. Tak jako třeba žrát vejce se také snadno naučí a i odkoukají. Ale zase mně je to úplně jedno, ať si každý dělá co chce. A pardon, že jsem napsala.
Brojleři výkrm nemoci opravdu moc neřešej, prostě se dokončí turnus a hotovo. A jsou za 30 dní. Už jo. Na druhou stranu ti, co to stihnou za těch třicet dní, jsou spíš ti zdraví.
Ale když někde koupíte maso, co víte o průběhu toho turnusu, že? Nic. Ani nevíte, jestli to není nějaká salmonela z polska.