Čistější než kastrol bude, když se to bude stejně často jako kastrol čistit 🙂 No kastrol se čistí prostě o něco snáz. Kyblíková napáječka položená na bok je zlo, vyčistit se to pořádně nedá, je to pakárna, v té nálevce, ze které slépky pijí, je zbytečně moc vody, která se přelévá zvenčí dovnitř a zpět podle nálady. U té napaječky “obrácený kbelík”, kde se voda ze zásobníku doplňuje stále jen jedním směrem podle toho, jak ubývá ve žlábku, je to daleko lepší. Mně se nejlíp osvědčil ten otevřený pětilitrový kyblík postavený na zem, slepice pijí svrchu, kam bordel při hrabání moc nedoletí. A nějak mi přijde, že slepicím se líbí pít seshora 🙂 no ale když jim dám čistou vodu, stejně se běží napít radši do louže, která napršela a zasmrádá v nedaleké složené autoplachtě…
pětilitrový kyblík na první fotce, na druhé fotce nevím kolikalitrový, ale tahle výška jim nějak vyhovuje, říkaly
Dejte libovolné, musíte sama vychytat, co vám bude vyhovovat.
Jen teda když bude mráz, zamrzne vše, a pak nasazuji smaltový hrnec, protože z toho se dobře vyklepává led a dobře se v něm voda mění, když ji musím měnit dvakrát denně.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 31.03.2026, 09:20:33
Kyblíková napáječka položená na bok je zlo
áááá děkuju, vidíte a já, laika, bez zkušeností, bych si řekla, že tohle bude supr varianta, takže škrtám.
Proč mě kbelík vlastně jako takovej nenapadl? No asi jo, že to chci mít chráněný vlastně. A vím od Assil, že s tou kyblíkovou napaječkou je spokojená, tak snad to bude v cajku? Já jsem i panu Hradskýmu říkala, že jako velkoslepičářka se čtyřma slepicema potřebuju šecko mini 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 31.03.2026, 09:01:59
Vodu musíte měnit každý den ve všech nádobách..hlavně v létě, když je vedro, i vícekrát za den..nečistoty, které do vody slepice zanesou, kazí vodu a v těch vedrech je to hnus…
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 31.03.2026, 13:08:14
Ok. díky, no nicméně 2x denně v pracovní dny to fakt nestihnu. Ale budou taky jen 4 či 6 kusů, vody právě dostatek - na víc místech a budou i volně, navíc ta hlavní zásobárna vody bude na vekoformátové dlažbě před kurníkem -ale bokem od vchodu, takže tam nebude takový burdel, bude to ve stínu.
Jj, hlavně ve stínu..a při +- 5ti slepičkách to bude dobré..to já jich mám trochu víc a ještě pižmovky s mláďaty a husy, to už řeším bazénky a vodu xx metrů dlouhými hadicemi s vodou ze studny😀🤦…už se “těším”🤣🤣