Už nechovatel (neregistrovaný)22.07.2023, 20:15:04xxx.xxx.222.197
Boduje, alebo koeficient berie 20% z nasadených holubov. Napr.1000 nasadených=200 boduje,berie koeficient. Rýchlosť sa meria v m/min, záleží na smere a rýchlosti vetra, teplote atď. Pri bezvetrí to je v primere 1000m/min. tzn.60 km/hod. Pozrite postovniholub.cz alebo SZCHPH.
Pojďme si trochu zateorizovat. Myslíte si že by se dalo úspěšně závodit s holoubaty od městských holubů? Docela to beru jako výzvu a zajímalo by mě to. Poštovní holubi, co se nevrátí domů jde docela často vidět chodit s věžákama po městě (poznáte podle kroužku), takže dojde ke křížení a genetika by nemusela být špatná.
Pojďme si trochu zateorizovat. Myslíte si že by se dalo úspěšně závodit s holoubaty od městských holubů? Docela to beru jako výzvu a zajímalo by mě to. Poštovní holubi, co se nevrátí domů jde docela často vidět chodit s věžákama po městě (poznáte podle kroužku), takže dojde ke křížení a genetika by nemusela být špatná.
Holub skalní je sám o sobě spíše cestovatel. Mladí ptáci běžně opouští rodnou oblast a letí objevovat nová příhodná hnízdiště. Věžáci to dělají stejně, četl jsem výzkumy zabývající se genetikou holubů, kteří vyměnili skalní města a útesy za městské prostředí. Podle toků genů i podle označených ptáků bylo zřejmé, že jsou spíše přelétaví než stálí.
A tak kdybyste vypustil hejno takových polodivokých holubů, tak půlka zůstane různě po statcích a po městech a nevrátí se.