Trickyvoo: Tak snad bude Idorek v pořádku a nebude muset na další operaci a narozkózu a není mu nic vážného. Tohle jsem zažila x krát s prvním psem, že ho jiný napadl a myslím, že se dožil 14 let jen proto, že chodil víc jak půlku života navolno, měl hodně chlupů na krku a nosil kovový obojek. Ten mu dokonce jednou jeden labradot přeskousnul a na chodníku před naším domem jsme našli kousek zubu, takže dobře mu tak. Stypík jak byl zavalitý tak se ve drtivé většině případů zachránil útěkem a mistrným kličkováním, jednou jsem mezi něj a dva psy vlítla a kopala jsem do nich, jednou mu život zachránila obří fena křížence novofundlanďana, která vystartovala na křížence pitbula. Stypík to odnesl rozpáraným bokem, šilo se bez narkózy, bylo to jen pár stehů. Když mu bylo asi 8 let, vyšla vyhláška, že u nás nesmí psi na volno a policie to dost kontrolovala a pokutovala, takže sice mi bylo našeho psa líto, když byl naprosto poslušný bez vodítka, že najednou musel na vodítko, ale nadruhou stranu výrazně ubylo bezprizorně pobíhajících psů, jejichž největší zábavou bylo pokusit se ulovit toho mého. Timík za svůj devítiletý život to nezažil ani jednou, že by ho napadl jiný pes a na Malinu, co chvíli něco cení zuby, zřejmě má stejně provokativní vzhled jako Stypík, ale naštěstí k žádnému přímému střetu nedošlo asi hlavně proto, že jsou všichni na vodítku.
Trickyvoo-s tím obojkem,to jste mi připoměla,můj kříženec knírače-Kim byl několikrát napadnutej velkýma psama do roku,pak strašně vyjížděl na psy-máti říkala,že vyvolával rvačky a bála se s ním chodit ven,když mě bylo 13,a mu 3 roky,začala jsem s ním chodit na cvičák po 2 letech v kynologickém kroužku-teorie+praxe,časem se tvát/vyjíždět,jsem to blbě napsala,přestal,ale vrčení mu zůstalo do smrti…
a já kdysi hodně nosila na pech kožený obojky a vodítka,Dux měl třeba celej život překrásnej černej obojek s kovovýma loveckýma psama,Gero nosil taky kožený,Dafíl má koženej cvočkovanej,jen Žeryk nosí nylonovej,ale má tlustej koužek velkj+přezku velkou+má nonstop řetízkáč..
a Kim měl ten koženej obojek s velkou přezkou,+cedulka se jménem nabitá přímo na obojku+velká přezka-prostě hodně železa na kůži silné tlusté,
no a když mi ho na cvičáku vzal do držky a nabral pod sebe velkej knírač tak si myslím,že ten obojek hodně pomohl,mít tenkej,nebo řetízkáč,tak je po Kimovi-si myslím…
přítel má radši nylonový na přezku…že se rychlejš zapínají,ale já nedám dopustit na kůži s cvočkama….prostě s něčím kovovým na tom
jinak-jo černej pes vypadá přísnější/zlej….
v hodně pohádkách mimochodem jsou černý knírači,dobrmani,rtw,dobrmani kupírovaní
není tam třeba pepřák knírač….
a to štěkání jak popisujete,
v posledních psích sportech píše Franta Šusta,mimo jiné o tom,že pes,kterej je v přeplněným městě,mteru a tak v klidu,tak jakmile je někde osamělej,nebo divnej člověk-protéza,divnej pohyb a tak,tak už si to hlídá a tak,pochází to z dřívějších dob,kdy se museli hlídat vybočující věci-a máme to i my lidi….
jak je něco divný/zvláštní tak si toho všimnem..
s puntíkatým šátkem je to mega dobrej nála!!!jsou přece i obojky se šátekem!!!
jinak mě se Malina líbí,mě se líbí černí NO,černej knírač-ALE,NEJSU VEŘEJNOST SU MILOVNÍK SPSŮ A KYNOLOG A ZA DRUHÉ-BYCH TUHLE BARVU U PSA NECHTĚLA-KVŮLI FOCENÍ😀
ovčáka vlkošedýho,a knírače pepřáka,nebo černostříbřitýho..
ale na NO nemám fyzicky/zdravotně a u kníračů mě ničí-záda/zápěstí-trimování
tak se mi na výcvik líbí mudi a šiperky-oboje je černá barva😀😀😀
na fotce Kim