Mám to právě úplně stejně, ale zase právě proto, že ten pokoutník už skoro není vidět a tu třesavku a hlavně ty její hnusný pavučiny mám všude, tak mě to štve. Jednu sobotu to uklidím, všude lítám s prachovkou a vysávám to, za týden je to zase znovu. V týdnu vysávám většinou jen podlahy a pak kouknu na stropy a už se mně nechce zase vytahovat vysavač.
Sarah,a nenapadlo vás,že by ti pavouci mohli vylézat zpátky z toho vysavače?..když jsem bydlela na dědině,a měla jsem vanu(už 20 let mám jen sprchy)..tak když byl pavouk ve vaně,tak do 3 dnů pršelo…nevím,jestli to ostatní mají stejně,ale to odbočuju🤔..Ale..já ho splachovala do odpadu sprchou..bo pavouků se taky štítím,a likviduju je..otočím se a milý pavouk byl zpátky🤭Mám zkušenost,že mravenci z vysavače vylezli..
Já jsem tu měla ty dlouhonohé,co sem dávala myslím Bodlinka..Systematickým ometáním jich tu už hoodně ubylo ale sem tam se najde..
a teď ty nepsí - lesy a potoky za humny, a dnešní Velký Dubický rybník, Skautská skála, údolí Peklo, sv. Barbora a pekelské kamenné schody. Moc hezký výlet - jen tedy vlhké a namrzlé hatě v údolí Pekla neměly chybu. To že jsme nikdo nepadl byl zázrak…
Yoda,jako vždy úžasný,bála bych se,že by si ten "doutník" zarazil dál.. A u té přírody-ty splávky..odraz oblohy ve vodní hladině…🤗To je balzám na oči a duši…děkuji🥰
Jak to vy holky děláte,že ti pesani tak pěkně pózují🤗…a co ozdoby na stromečku?vydrží?😊
Posadím a řeknu Zůstaň!, případně ten posed trochu upravím. Na Julince je stejně vidět, že je to otrava. 😁 A ano, ozdoby u nás vydrží. Horší by byla vnučka, ale stromeček jsem nastrojila až po jejím odjezdu.
Sarah,a nenapadlo vás,že by ti pavouci mohli vylézat zpátky z toho vysavače?..když jsem bydlela na dědině,a měla jsem vanu(už 20 let mám jen sprchy)..tak když byl pavouk ve vaně,tak do 3 dnů pršelo…nevím,jestli to ostatní mají stejně,ale to odbočuju🤔..Ale..já ho splachovala do odpadu sprchou..bo pavouků se taky štítím,a likviduju je..otočím se a milý pavouk byl zpátky🤭Mám zkušenost,že mravenci z vysavače vylezli..
Já jsem tu měla ty dlouhonohé,co sem dávala myslím Bodlinka..Systematickým ometáním jich tu už hoodně ubylo ale sem tam se najde..
Napadlo, ale prý je to blbost, jsem četla. 😊
Kopíruju: Drsnější, ale osvědčenou „zbraní“ je vysavač. Trubicí bez nástavce pavouka prostě vysajeme. Navíc spolu s ním odstraníme také pavučinu a nakladená vajíčka. Nemusíte se obávat, pavouk z vysavače nevyleze! A nevyleze, ani když ve vysavači měníme sáček. Při vyprazdňování zásobníku u bezsáčkového vysavače nádobku rychle vysypeme do pytle na odpad, pevně zavážeme a ihned vyhodíme. Je zajímavé, že pokud pavouka vysajeme, po celkem dlouhý čas se na jeho místě nový vetřelec neobjeví. A to je příležitost pro nás, abychom provedli opatření, která pavoukům pobyt v domě pořádně znechutí.
Já mám jednoho velkýho pavouka za terárkama, tak když mi posledně při krmení ještěrek zdrhnul cvrček a přes noc cvrkal jak střelenej, tak jsem doufala, že se o něj aspoň ten pavouk postará… A ono ne, až asi po týdnu nebo dvou jsem cvrčka náhodou odlovila.
A tohle je to, proč jsem kdysi ještěrky zrušila. Už jsem se rozhodla, že ješterky po svátcích přestěhuju z obytný části domu a do uvolněného terárka půjde další had…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.12.2024, 19:36:14
zajímavé…asi netrefí🤭nebo jej ten vzduch asi natolik “srazí”,že už se nevzpamatuje..Ale každopádně je to dobře..Odkaz jsem raději neotevřela,co kdyby na mě vykoukl nějaký ošklivý pavouk😲.
zajímavé…asi netrefí🤭nebo jej ten vzduch asi natolik “srazí”,že už se nevzpamatuje..Ale každopádně je to dobře..Odkaz jsem raději neotevřela,co kdyby na mě vykoukl nějaký ošklivý pavouk😲.
Ano, proto jsem to raději zkopírovala, nechci tady před Štědrým dnem ještě někomu přivodit infarkt. 😊
ráno u nás maličký poprašek - ale jen o pár výškových metrů dál - v lese za humny už byla čerstvě nasněžená zimní pohádka. Moc hezká procházka to byla. Loni jsme 23. potkali divočáka, dneska drobnou, krásně zrzavou lišku.
Tím nejkrásnějším dárkem k Vánocům není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení. Nad takový dar, žádný jiný není. Krásné prožití Vánočních svátků, v Novém roce hodně štěstí, zdraví všem zvířátkům i jejich páníčkům tady na chovu zvířat přeje Jana a Orinka