A stále mrzne…
A stále mrzne…
U nás taky mrzne, je to fajn. Lepší než když na začátku týdne pršelo, fučelo a bylo pocitově hůř než teď. Včera jsem venčila jen ve městě, šla jsem úplně okrajovou ulicí a za šera vidím člověka s obrovským černým psem. Si říkám Bože to je hafan akorát že po třech vteřinách urputného mozkového protočení mi došlo, že to není pes, ale chlupatý černý poník. (Snad dokonce bylo slyšet kutálející se kuličku s cinknutím na konci, když mi došlo co vlastně vidím.) Musela jsem se sama sobě zasmát, já fakt za šera hůř vidím😋
U nás dnes ažuro, bílo jen díky jinovatce, nikoho jsme nepotkali, jen slyšeli. Nad obvyklý rámec - krkavci nás dovedli k mršině srnky (kousek od řepky) a na rozhraní řepky a louky 5 volavek šedých lovilo pravděpodobně hraboše…
Nakoupil jsem vepř. hřbetní sádlo a slunečnici a zítra jedem doplnit krmítka na Šumavu. 😉
Přes 1,5 hodiny venku při teplotě pod nulou, to by loni nepřicházelo v úvahu. A Bonnie byla spokojená. Prý lepší než nad nulou a voda.
Vzhledem k lovu v okolí jsem vybrala trasu po loukách mezi vesnicemi a vyhrabala oranžovou Hurttu. Chtěla jsem ji prodat, ještě jsem se k tomu ale nedostala. V Nonstop oblečku nevypadá Bonnie dvojnásobně široká, jenže ta tmavě modrá není tak dobře vidět. A na sebe jsem navlíkla žlutou vestu. Myslivce jsme slyšely až u rybníka, kde mají chajdu.
sutrik:Jsem spokojená s vyhřívanými vysokými ponožkami. Vyhřívá se jen oblast prstů, pěkně ze všech stran. Víc nepotřebuju. Kamarádka měla vložky, ale vyhřívání zespodu jí na prsty nestačilo. Nutno říci, že vyhřívané ponožky nepoužívám na chůzi, to bych se upekla. Ale když je pod nulou, jdu si sednout ven na statek na kafe, čistit koně, na krokovou projížďku…
Dneska dopoledne na pomezí Železných hor a Žďárských vrchů, odpoledne od vlaku z “podhůří” domů do Železných hor cca 10 km.
tak to jsem mylně ohodnotila tu 2.fotku,jako frajera Šutříka-že mu ten postroj strašně sluší…Nikdo mi nenapsal,že to není Šutřík……a ona to asi Bonnie?hm?
My dneska vyfásli ještě jeden “kousek” 🤭
Ten psík( border kolie?) je váš?
my vzaly druhý svátek Vánoční rodiče i s pejskama do Vyškovské ZOO,krásně udělaný betlémy a stroměčky vevnotř u kočáru a slaměného koně,venku jsme omrkli zvířata,nakrmily kozenky a jely mrknout na náměstí na Vyškovský betlém a domů-vymrzlí,ale spokojení🙂
odpo Martin ještě vyrobil Dafině kladinu na zahradě tak se cvičilo+šlo kousek za zahradu,
včera větší vycházka v lese za barákem-za lípu,v lese a od hájenky dom
dnes ráno cvičící vycházka s Dafi,pak větší vycházka s basenžíkem,a kamoškou-lípa-v lese,hájenka a kolem cvičáku dědinou dom
+odpo za sluníčka ještě pohrát mezi polama,a ted konečně odpočinek-juchůůůů🙂
Vasilek je otužilec ❄️
Mopsi mají velmi hustou podsadu.
efe:Mopsi mají velmi hustou podsadu.
Ach tak 😊 Tady mopsíci nejsou vidět, tak jsem neměla možnost nějakého podrbat.
Dafi na domácí kladině a na návštěvě cestou do BK za jedním tažným obříkem-tatínek hříbatka-ted nevím kterýho☹️
tak nejprve ty psí - Od pětadvacátého je krásné počasí - jen tedy sluníčko sníh ujídá…
nepsích je víc - ale ono to počasí posledních dní je prostě fotogenické - vše za humny - něco podhůří Jizerek, něco Ještědský hřeben. Na té druhé je mokrá procházka na Štědrý den
Tak u nás celej den mlha, jak prase resp. inverze, ale všude bílo- jinovatka… já před chvílí dorazila z práce a jsem úplně mrtvá, navíc potmě už do přírody nechodím, takže pesani na žádný prochajdě nebyli. Tak zítra snad skončím ještě za světla, tak doufám, že to klapne a vyrazíme.
Jinak teda závidím těm, co mají sníh a sluníčko. To u nás zatím nehrozí.
Tak to máme stejně☹️.
Večerní hopiny okolo komína
Bělouš je krásnej hopík a moc mu sluší kombinéza😍
Vahine:Večerní hopiny okolo komína
tak toho teda nikdo nepřehlédne…to vypadá fakt super👌
To takhle září díky proužkům na kombinéze a hlavně díky zapnutému blesku v mobilu. Brala bych tuto kombošku v zářivé barvě, ale nedělají.
Kola jezdí dneska po chodníku, aniž by to byla zároveň cyklostezka a skoro nikdo nemá světlo…takže ani reflexní proužky nestačí. Aspoň, že je je to náš bělouš bílý obecný 😃 nová rasa 🤭