My jsme byli včera na bezva prochajdě, šli jsme Graselovou stezkou, už jsme jich prošli vícero, vedou Českou Kanadou, většinou přes lesy. Šli jsme od Dolního Bolíkova na Český Rudolec a narazili na krásnou studánku. Studánka u Šmelcovny. Dozvěděli jsme se, že voda je v kojenecké kvalitě, je v pozorovací síti ČHMÚ. Byla opravdu moc dobrá. Potkali jsme jen 2 lidi, bylo tam nádherně
Tam je to moc krásné, byli jsme tam na dovolené ještě před covidem a taky jsme tenkrát skoro nikoho nepotkali.
My jsme byli včera na bezva prochajdě, šli jsme Graselovou stezkou, už jsme jich prošli vícero, vedou Českou Kanadou, většinou přes lesy. Šli jsme od Dolního Bolíkova na Český Rudolec a narazili na krásnou studánku. Studánka u Šmelcovny. Dozvěděli jsme se, že voda je v kojenecké kvalitě, je v pozorovací síti ČHMÚ. Byla opravdu moc dobrá. Potkali jsme jen 2 lidi, bylo tam nádherně
miluju vlčáky..teda i spoustu jiných,ale měli jsme Brita..Přesně jak Rexe…Jak sedí….nádhera..
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 12.06.2025, 12:43:32
Tý brďo…mlaďas jak lítá s kroužečkem…to mýho afgána takový věci vůůůůbec nezajímaly…ani jako chrtí pískle…
Jako štěndo si hrál s hračkama…s pískacíma…to byl úžasnej…dceři byl 1 rok a měla svoje pískací hračky a chrťák měl svojí bedničku s pískacíma hračkama…některé hračky měli i stejné, jen jsem kupovala v jiné barvě, abych poznala, co je psí a co holky…nikdy si nevzal holky hračku, šel si pěkně vykrámovat svojí bedýnku…takže se v obýváku nakonec válelo pískacích hraček hromada …psí vedle lidských, ale ani tak se nikdy nespletl…na rozdíl od roční dcery…to je hrozný, jak jsou ty děti nechápavý😴, to jí člověk mohl 100x říkat, že růžovej slon je její, zelenej slon je pejska a stejně to nedala😄, na rozdíl od štěněcího miminka, tomu stačilo říct jedno, že jeho je tenhle zelenej slon a růžovýho si ani nevšiml…
On byl teda introvert už od štěňátka, takže si vytahal svoje hračky a odnesl si je na druhej konec obýváku a tam si s nima pěkně hrál…no asi to měl po mně, celá já, když jsem byla malá….🙃
Nečešu, opadají sami, jen před výstavou prohrábnu. Mají dobrou srst, cuchá se minimálně. Což o to, místo i krmení by bylo, ale chtělo by to vyhrát nějakou veterinární kliniku. Už jen to Bravecto a další prevence je na ty kila slušná částka a k tomu + 10x🤣, a pak slušná geriatrická péče🙈 A k tomu sem tam zachráněná potřebná zvířecí duše. Ale moc pěkně jste to navrhly😍
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.06.2025, 16:24:20
Chvili mi o tom povidej, ju? 😀
Navic Pohroma zacla harat … v sobotu byla prihlasena na OVVR, za 14 dni jedeme na Roudnou. Ke kryti bude pristi tyden, kdy mi privezou na hlidani Miru, Honza odjede na tri dny na Slovensko a Eliska pujde na operaci …
Místo by bylo, což o to, ale tento týden vyčesávám línající podsadu a jaksi nestačí ruce. 😄
Naši jsem asi tak měsíc taky pořád vyčesávala, tu zimní podsadu, už je ale vylínaná, tak těch chlupů už není tolik. Barzojkové mají úplně jiný typ srsti, mě přišel barzoj oproti N.O. bezúdržbový. Ta jejich srst je taková jemná, stačilo přejet hřebenem nebo kartáčem a hotovo. Sarah a to jste byli tenkrát přímo tam u této studánky, nebo jinde v České Kanadě? Jezdíme tam na prochajdy každý týden, mě se tam moc líbí
Naši jsem asi tak měsíc taky pořád vyčesávala, tu zimní podsadu, už je ale vylínaná, tak těch chlupů už není tolik. Barzojkové mají úplně jiný typ srsti, mě přišel barzoj oproti N.O. bezúdržbový. Ta jejich srst je taková jemná, stačilo přejet hřebenem nebo kartáčem a hotovo. Sarah a to jste byli tenkrát přímo tam u této studánky, nebo jinde v České Kanadě? Jezdíme tam na prochajdy každý týden, mě se tam moc líbí
Byli jsme ubytovaní v Telči a jezdili a chodili jsme všude možně……zřícenina Štamberk a lom Řásná, z Kunžaku kolem rybníka Zvůle do Českého Rudolce, ze Slavonic přes Pevnostní areál na Landštejn……hledali jsme Ďáblovu Prdel, ale nenašli, tehdy jsem ještě neměla aplikaci Mapy v mobilu, myslím, že jsem ještě ani neměla chytrý telefon. Když byl ještě manžel a hlídal doma smečku, tak jsme takhle s klukem často různě objížděli celou republiku. Mladýmu to zůstalo, má pořád toulavý boty a mezi vrstevníky je rarita. Vždycky někam ty svý kámoše vytáhne, ti mají po cca 2 kilometrech už puchýře, zatímco on běžně udělá za den 30 km. Teď plánuje přechod po hřebeni Jeseníků, z Ramzové na sedlo Skřítek, cca 40 km, není to nic náročnýho, jen sehnat kamaráda, kterej to taky zvládne. 🙂
Byli jsme ubytovaní v Telči a jezdili a chodili jsme všude možně……zřícenina Štamberk a lom Řásná, z Kunžaku kolem rybníka Zvůle do Českého Rudolce, ze Slavonic přes Pevnostní areál na Landštejn……hledali jsme Ďáblovu Prdel, ale nenašli, tehdy jsem ještě neměla aplikaci Mapy v mobilu, myslím, že jsem ještě ani neměla chytrý telefon. Když byl ještě manžel a hlídal doma smečku, tak jsme takhle s klukem často různě objížděli celou republiku. Mladýmu to zůstalo, má pořád toulavý boty a mezi vrstevníky je rarita. Vždycky někam ty svý kámoše vytáhne, ti mají po cca 2 kilometrech už puchýře, zatímco on běžně udělá za den 30 km. Teď plánuje přechod po hřebeni Jeseníků, z Ramzové na sedlo Skřítek, cca 40 km, není to nic náročnýho, jen sehnat kamaráda, kterej to taky zvládne. 🙂
Ďáblova prdel je kousek od Valtínova , kde je rozhledna U Jakuba…doporučuji. Pěkný areálek.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 12.06.2025, 18:22:28
… ale chtělo by to vyhrát nějakou veterinární kliniku. Už jen to Bravecto a další prevence je na ty kila slušná částka a k tomu + 10x🤣, a pak slušná geriatrická péče …
Vuuuubec, ale opravdu vuuubec netusim, o cem je rec 😀 🤣😇
Včera jsme byli všichni v loděnici. Mladý pán si na klidné vodě poprvé vyzkoušel funkci psa lodního. Z lodi se vyskočit nesnažil, nastoupil a vystoupil ochotně a štábní kultůru časem vypilujem. 🙂