Sleduji🙈😇.
Sleduji🙈😇.
Jezdil jsem vodu s jezevčíkem xkrát a jednou i se SH , chování naprosto vzorné i ve šlajsnách a i při podjíždění či přetahování padlých stromů (stará řeka - Lužnice)…psi si to vcelku užívali…včetně koupání😉
Arona byla dokonalá vodácká doga - ale vyslechla si chudinka spoustu poznámek od okolních vodáků i rybářů… (Krávu v lodi jsem ještě neviděl, ….)
Dneska máme štěstí na různá setkání. Ráno jsme v lese potkali srnu (v životě jsem u nás v lesejku srnu neviděla) a teď večer tuhle krasavici. 🙂
Sarah01:Byli jsme ubytovaní v Telči a jezdili a chodili jsme všude možně……zřícenina Štamberk a lom Řásná, z Kunžaku kolem rybníka Zvůle do Českého Rudolce, ze Slavonic přes Pevnostní areál na Landštejn……hledali jsme Ďáblovu Prdel, ale nenašli, tehdy jsem ještě neměla aplikaci Mapy v mobilu, myslím, že jsem ještě ani neměla chytrý telefon. Když byl ještě manžel a hlídal doma smečku, tak jsme takhle s klukem často různě objížděli celou republiku. Mladýmu to zůstalo, má pořád toulavý boty a mezi vrstevníky je rarita. Vždycky někam ty svý kámoše vytáhne, ti mají po cca 2 kilometrech už puchýře, zatímco on běžně udělá za den 30 km. Teď plánuje přechod po hřebeni Jeseníků, z Ramzové na sedlo Skřítek, cca 40 km, není to nic náročnýho, jen sehnat kamaráda, kterej to taky zvládne. 🙂
Česká Kanada je krásná, na Zvůli se chystáme o víkendu, ale myslím si, že tam bude dost lidí, chceme vykoupat psinu, aby si zaplavala. Já bych tam ještě teď nevlezla, protože voda ve Zvůli je studená. O prázdninách je tam narváno, jezdíme tam často, ale víkendy ne. Proto mám ráda Graselovy stezky, je to v lesích s minimem lidí, to samé Novohradky málo lidí.
Xerxova:Arona byla dokonalá vodácká doga - ale vyslechla si chudinka spoustu poznámek od okolních vodáků i rybářů… (Krávu v lodi jsem ještě neviděl, ….)
jen malá poznámka 😉(nic ve zlém) opravdoví vodáci kontrují s palcem dolů (tím se bezpečně poznají od “mastňáků”) jinak jste ale perfektní pár 👍
Ps. úplně stejnou vertexku (už jí bude přes 50 let) mám ještě na zahradě , vydělával jsem si na ní tři čtvrtě prázdnin (stála tenkrát cca 2000,-)
Vertexky byly dvě - Káča a Kuňka. Ještě slouží u neteře na Berounce… Když ještě nebyly řeky přeplněné, budili jsme občas značnou pozornost. V jedné lodi doga a v druhé dvojice mrňavých holek (naše Lída s neteří poprvé jely celý týden bez dospěláka v lodi v osmi letech). My měli obří ponor (Arona byla těžký porcelán), holky zase projely všude, neb ponor nula… Kde ty časy jsou… 🙂
Máme laminátovou vydru. Je to skvělá loď, ale s tím jaký bývá vodní stav na českých řekách v létě je to na pytel. 😢
dnešní výlet byl krásný (leč na závěr drahý). Se švagrovou a švárou jsme obešli okruh kolem Dlouhé hory. Všude záplavy náprstníků - každá stráň byla zcela digitálisovaná 🤭
Nikde nikdo - pár hub jsme našli, krásné výhledy na Ještěd, Ralsko, viadukt u Kryštofáku, Bezděz, Žitavu, Grabštejn… I díky vedru byl psík zcela vzorný, a tak až na dohled od Panenské hůrky jsem zjistila, že nemám vodítka. A vůbec nevím, na kterém zastavení jsem je odložila. Moje oblíbené spojené manmaťácké s amortizérem a dlouhé posuvné od tameru… Už jsou objednaná… i když trošku doufám, že bychom zítra mohli kus toho šíleného stoupání si zopakovat… nějak mám pocit, že jsem je ztratila brzy. A jako na potvoru na fotkách doklad není, i místa zastávek jsou na fotkách utopená ve vysoké trávě…
tak nejprve Yoda tento týden - většinou jen za humny - on i ten úterní Karlov je kus Liberce a dnešní Dlouhá hora je jen 20 minut autem. Takže žádné daleké výpravy
a nepsí - hlavně voda v lesích za humny, úterní nevykvetlé lilie a kvetoucí okrotice a dnešní záplava náprstníků na Dlouhé hoře
My rodíme, teda můj odchov z Áček, o půlnoci se narodila první holčička. 🥰
No to je krása ty kráso😍🥰🤩.
A kolik jich teda je a bude?
Daja:No to je krása ty kráso😍🥰🤩.
A kolik jich teda je a bude?
Zatím jsou tři, dvě fenky a jeden pejsek.
Super, huráááá👍. A ještě rodíte? Asi jo, ono u větších plemen bývá toho trochu těch mimišku víc🐕.
Sarah01:Zatím jsou tři, dvě fenky a jeden pejsek.
Tak hlavně, aby byli všichni v pořádku, včetně chlupaté maminy 🙏🍀 už jsou všichni venku a porod skončil? Víte prosím něco, Sarah?
Tak nakonec 4, 2 fenky a 2 pejsci.
No hurá už to má za sebou a jak se spokojeně tváří.
Sarah01:Tak nakonec 4, 2 fenky a 2 pejsci.
No tak juchuchů😍…jsem ráda, že se to povedlo bez komlikací a že jsou všicí v pořádku…no a nezbývá než ňuňánkům popřát do toho psího života to nejlepší…hodně zdravíčka a ty nej milující páníčky na světě, kteří jim zajistí to psí štěstíčko…tak prckové vítejte, zase ten náš “hroznej” svět bude o 4 psí dušinky, 4 psí lásenky lepší…❤️🍀
Obrovská gratulace🥰