Aktuálně: 2 601 inzerátů244 127 diskuzních příspěvků18 786 uživatelů

Jak se vám venčí?

Bobca
Bobca 19.06.2025, 15:31:45 xxx.xxx.20.192
tetrivek:

Zdravím, škoda že nestíhám fotit zvířectvo, ale máme pár přírůstků a veškerý volný čas trávím venku. Děláme sena, škoda že jsem sebou neměla mobil. Čuvačka miluje seno, v proschlém, válí sudy, zavrtá se do něj jako myš. A nebo chytne lítavku. A to už na ní kouká ohař s jezevčicí jestli se nepomátla. K tomu nám krásně rostou selská chocholatá kachňata, krůťata a perlíčata. 

Ještě sedí na vejcích rousná zakrslá slepička. A dokonce má mateřské pudy i hybridka holokrčka, taky pěkně sedí. A letos doufám že je to konec, a s líhnutím končíme. Přeji krásné léto 🥰

Tetřívku.. zkuste pár fotek,ju? prosím🙏díky…

Daja
Daja 19.06.2025, 16:09:16 xxx:xxx.d1c3:7fc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 19.06.2025, 15:31:45

Já se taky připojují 🙏.

Sarah01
Sarah01 19.06.2025, 17:28:32 xxx.xxx.162.253

Já mám ode dneška na hlídání Megi, papírovým jménem Bubble z Kočovského dvora. 🥰 Paničci mají v sobotu svatbu a pak odjíždějí na svatební cestu.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 19.06.2025, 18:09:26 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Já mám ode dneška na hlídání Megi, papírovým jménem Bubble z Kočovského dvora. 🥰 Paničci mají v sobotu svatbu a pak odjíždějí na svatební cestu.

Obrázek

My budeme hlídat příští týden lapiňáka…mladý maj nějaký grilování s kámošema, tak ausíka berou sebou, ten je zvyklej a Árčího mi v pátek ráno dovalej a v sobotu večer si ho vyzvednou….tak budeme mít zase nějaký vzrůšo, protože to není takovej povaleč jako moji pesani. Už vidím Ginu, ta bude z toho chudák tak znavená, že prospí celou neděli…a to si s ním ani nehraje, je unavená jen z toho, že to kolem ní pobíhá. No a Máťa taky…oni se furt tahaj o nějaký hračky, tak jsem zvědavá, kolik plyšáků přijde o nějakou končetinu…

šavlozubka
šavlozubka 19.06.2025, 19:03:57 xxx.xxx.167.31

My měli dneska ráno venčení s akcí, kterou bych si teda s chutí odpustila. Našli jsme podezřele tvářící se pytlíčky s blíže neidentifikovatelným obsahem, takže jsem radši volala policii a čekali jsme, než hlídka dorazí. Naštěstí mladý pán mi šel zrovna za patama, takže jsem to zmerčila první. On by to jinak chtěl asi zkoumat. Nicméně přijeli, optali se, jestli mladý pán nic nezbaštil a šli to pořešit. Ale není mi z toho úplně hej. Přece jen tam chodíme i s dětma na kola. A nejen my. 

Dafi
Dafi 19.06.2025, 19:07:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 19.06.2025, 10:49:56

je mu 13 a půl……

nablblý taneční prvky dělám na zabavení hlavy+protažení těla

oni se ty nablbý taneční prvky totiž mimo jiné používají v rehabce na záda-poklony--na protažení zad,couvání,kroky,obíhání těla,atd-vše je na protažení páteře a noh…

nedělám to jen tak po nic za nic…..!

z minulým starým kníračem jsem z tohodle důvodu dělala taneční sestavu denně!!!

kroky,otočky,obíhání noh,těla,packy,couvání-protože i od kamarádky veterinářky+xnásobné mistryně světa v agility mám potvzené,že u starých/starších psů tyto cviky prodlužují pohyblivost-ona sama je z belgičákem dělala denně,a když vynechala kvůli své nemoci 10 dní,u fenky se pak zhoršila pohyblivost…,

jinak-on si Žeryk ty fousy nechá po něčem po kouskách ostříhat,

jen prostě-napíšu to na rovinu-já blbej den,Žeryk blbej den

-jako asi jsou na světě lidi co jsou pořád v pohodě,a nepřenesou na psa blbou náladu-já taková nejsem…..

a jo-na rovinu-mám někdy blbou náladu a přenesu to na psa….

a napíšu to ještě jinak-možná ted některý lidi naštvu-a je mi to upřímně fakt jedno….

do Žeryka jsem dala roky práce a času,miluje nás,nebojí se nás,a nikdo mu u nás nic nedělá-ano 3 krát za život ode mě dostal-to nezamlčuju…..a nejsem na sebe za to pyšná-ale …

jo a po tom ostříhání fousů v náhubku,se tvářil-jakože-su ošmikanej a kde je piškot??a vrtěl ocáskem….

dostala jsem Žeryka ve 4 letech co by 3 majitel a výchova u něj nula!!!!

nechtětěla jsem ho….ale do útulku bych ho nedala….

oproti tomu jakej je teda byl ve 4 letech je to obří rozdíl….

Dafi
Dafi 19.06.2025, 19:14:43 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.06.2025, 11:05:13

ano,já se normálně taky snažím po dobrým pamlsky a po kouskách,jenže tohle bylo-bože než dostříhám jednu stranu,zauzluje se mi druhá….

prostě jsem to holt zkusila vyřešit tak jaksi naráz no…

úplně to nebyl dobrej nápad-teda vůbec to nebyl dobrej nápad…

ale jak už jsem psala,Žeryk pak v obýváku vrtění ocásku-a kde mám piškot,dyt su ošmikanej a vysmátej…-akorát já jsem holt potřebovala trochu klid no…,

Plaka
Plaka 19.06.2025, 20:46:54 xxx:xxx.1987:cd34
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.06.2025, 19:14:43

Někteří psi jsou prostě jiní. Můžeš dělat vše “se souhlasem” a stejně je tě schopnej pohlodat, mám to doma. Mírné násilí ala “nechceš = musíš” se u takových jedinců občas vyplácí, rychle udělat, co potřebuješ a je to. A samože odměna musí být.

šavlozubka
šavlozubka 19.06.2025, 21:10:48 xxx.xxx.167.31

Ať nejsem jen negativní, tak dneska jsme potkali oblíbenou kámošku, takže si mladý pán vydatně pohrál a i počasí bylo snesitelnější než včera. Včera ležel celý den pod lavicí a na venčení se tvářil: “paničko, zhynu”. 😅 A to denně poctivě vyčesávám a vyčesávám.   

Obrázek
Dafi
Dafi 19.06.2025, 21:23:08 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 19.06.2025, 20:46:54

-no prostě mě to s tím náhubkem a naráz přišlo jednodušší-než-to dělat po kousíčkách…

tak jsemto holt udělala včera tak no..

akorát jsem neměla fajn náladu,to by to asi bylo jiný…

-ehmm-třeba vrčení když leží se u něj zmírnilo poté co zjistil,že se hodím jako zakrývač dekou🙂

a dnes jsem po vycházce                                                                                                                                                                        ranní                  -doma-červen nečerven-zakrývala-Dafi do balíčku jak mumiu                     

Žeryka tenší dekou a spokojeně tak oba ležely…

doma chladno a oni po vycházce mokrý nožky,břicha,tak i když jsem osušila,tak se oba chtěly prohřát🙂

Fatia
Fatia 19.06.2025, 22:21:55 xxx.xxx.251.72
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 19.06.2025, 21:23:08

Však nasadit psovi košík na 10 minut nutného stříhání není týrání psa. Předchozí psice taky byla ke stáru kousavá. Tak prostě občas dostala na chvíli košík. Například na mytí ve vaně. Na stříhání drápů zas držela pěkně v autě. Takže drápy jsme stříhali v autě, pro jistotu všech taky s košíkem. Ono to bylo takové ujištění bezpečnosti pro všechny. Když měla košík, vůbec nezkoušela protestoval. Bez košíku občas jo. Možná ze mě vycítila, že s košíkem jsem já jistější (že nemusím uhýbat zubům) a tak byla v pohodě i ona. Zkrátka dostávala košík na drobné úkony. Ona neutrpěla újmu, vše bylo rychle hotovo… netřeba se za to bičovat. 

Daja
Daja 20.06.2025, 04:21:04 xxx:xxx.2ad2:1f8d
»

No já myslela, že jenom my máme chladno v chalupě a koukám, že nejsem sama. Taky toho jednoho jsem musela přikrývat už je trochu starší u holičky jsme se špatně domluvily a sjela je strojkem na kůži a k tomu jsme přestaly topit. Ono už to takhle trvá 2 měsíce a teprve teď snad už to máme za sebou. U bývalého pejska klepačky když mu začaly v 10 letech a nepřestaly ani v létě jsme musely jít k vet a dostal dvě diagnózy buď chybí nějaký vitamín ( což nevadí ten se dodal) a nebo začínající demence. Nakonec to byla demence a do tři čtvrtě roku už pejsek nebyl. Proto hlídám i ty klepačky. 

Kliďo píďo dělejte tanečky s pejskem, vy víte co Vám vyhovuje a na co máte naučeného pejska. Pokud to máte tak a tak nastavené vaše věc a vaše radost. Mám pejsky od mala, psy byly maxi i pídi a můžu napsat, že každý pejsek je jiný a na každého platí něco jiné a hlavně jak si to udělám tak to mám a mě to tak vyhovuje. Tak, že budu tančit i kolem pařezu když budeme mít oba s toho radost a Lupus se zklidní protože na Šumavě je krásně a přece se nebude rozčilovat, že jo😉.

Bobca
Bobca 20.06.2025, 07:07:29 xxx.xxx.20.192
Dafi:

-no prostě mě to s tím náhubkem a naráz přišlo jednodušší-než-to dělat po kousíčkách…

tak jsemto holt udělala včera tak no..

akorát jsem neměla fajn náladu,to by to asi bylo jiný…

-ehmm-třeba vrčení když leží se u něj zmírnilo poté co zjistil,že se hodím jako zakrývač dekou🙂

a dnes jsem po vycházce                                                                                                                                                                        ranní                  -doma-červen nečerven-zakrývala-Dafi do balíčku jak mumiu                     

Žeryka tenší dekou a spokojeně tak oba ležely…

doma chladno a oni po vycházce mokrý nožky,břicha,tak i když jsem osušila,tak se oba chtěly prohřát🙂

Dafi,vůbec se nemusíte omlouvat..nic špatného jste neudělala..Lupus vás prostě rozhodil..ať se stará o sebe a výchovu vašich psů ať nechá na vás…Buďte naprosto v klidu..Přeju i pohodu u koníků,to vám dělá hodně dobře-pěkné fotečky..Každý jsme nějaký,a nemůžete být pořád vpohodě,když děláte tam kde děláte..Tam jsou potřeba pevné nervy..a život v širší rodinné “komunitě” taky není peříčko,ale pořádné péro(myslím ze pštrosa)🤭

Hezký den☀️

Arosek
Arosek 20.06.2025, 09:09:52 xxx.xxx.244.44

Tem chudakum kteri chteji chodit po lesich/loukach/prirode a psiska jim to bojkotuji nabizim vymenny obchod. 
Zapujcim par energeticky nevycerpatelnych kousku, kteri prochazky prirodou miluji, idelane kdyz se jde pokazde na nove a neprobadane misto. 
Ja si zatim doma polenosim v posteli s neprochazkovym typem psa.

Idelane aspon do te doby nez me prestane kur…sky bolet ten zas…anej zub! 

Zrzavci
Zrzavci 20.06.2025, 09:22:15 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 20.06.2025, 09:09:52

Taky můžu půjčit energeťáka nějakýho.

Na zub - co zkusit odvar z hřebíčku, povalovat si to v puse? Umí se zuby hodně věcí, třeba by to pomohlo i ve Vašem případě.

acher (neregistrovaný) 20.06.2025, 09:23:06 xxx.xxx.222.196
»

Na použití košíku není nic špatného.Když si třeba vzpomenu na tibeta,který si někde strčil nohu a měl ji nateklou a když jsem mu na ní sáhla ,tak se ohradil.Dostal košík,nohu jsem mu prohlídla a zjistil,že o nic tak hroznýho nejde,ikdyž ho to bolelo,ale dál se už nechal ošetřit bez košíku a to i na veterině.Prostě to byla první reakce na něco,co bylo pro něj nové a nepříjemné.

Třeba Alan se zase od malička nechtěl česat,hrozná fajnovka,jak ho to trochu zatahalo už zdrhal.Nejdřív jsem to zkoušela s pamlsky,ale výsledek žádný.Tak jsem ho jednoduše uvázala u plotu,učesala,odměnila,pochválila a šli jsme na procházku.Asi po týdnu už se nastavoval a čekal,až se načančá a půjde ven.Dnes už mu to je jedno kdy se češe.

Bobca
Bobca 20.06.2025, 11:58:30 xxx.xxx.20.192

.Asi po týdnu už se nastavoval a čekal,až se načančá a půjde ven.Dnes už mu to je jedno kdy se češe.

Tak jsem to měla u Čendy..jak jsem šla do šuplíku pro kartáč a brala z kuchyně stoličku na sednutí,už stál poslušně na zápraží a těšil se-nechal se otočit-pózoval..Tak samo pro balonek na provaze..už běžel dopředu a nadbíhal,kam ho až hodím..Miloval venčení do lesa..Jak jsem se obouvala,už stál na rozcestí….Asi už dalšího mít nebudou,tak nebudu mít koho hlídat..Vzpomínám na něho ráda.

Arosek
Arosek 20.06.2025, 14:33:16 xxx.xxx.244.44
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.06.2025, 09:22:15

hrebicek kousu uz tyden. K tomu zobu atb a modlim se, at uz je utery.
Ja, ktera ma panickou reakci ze zubaru! Fakt!

acher (neregistrovaný) 20.06.2025, 17:35:41 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.06.2025, 11:58:30

Jo to oni se hned naučí.Alan když vezmeme obojek a vodítko,tak už taky sedí a čeká. Jak má obojek nasazený,tak běží ke brance a vzorně čeká až se otevře,zkontroluje jestli tam někdo nejde a on dostane povel ,že může.Dnes jsem s ním nešla obvyklou brankou,ale brankou na druhé straně ,přes zahradu, a to na mě nejdříve koukal kam,že jdu,ale pak nadšeně běžel,jelikož zjistil,že s ním půjdu jinam,než s mím teď chodí páníček.Pak jsme potkali paní s mladým retrívrem,kluci by si i hráli, ale šli jsme po silnici,tak jsme je moc pustit nemohli,ale alespoň se počuchali.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.