Takhle Mirďa naznačuje, že je třeba jít do lesa 😀. No odolat nelze….
Teda řeknu ti, že Mirďovi fotky bys měla dávat pouze do vlákna “psí a jiné oči”…protože ty jeho pohledy jsou teda nepřekonatelný….jak tady nedávno proběhla diskuze o té aplikaci, co by měla překládat psí řeč…na co by nám byla? Specielně Mireček dokáže mluvit očima..😍
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.06.2025, 09:04:22
Chudak, fuj, ten to ma hnusny. Drzim palce, at se mu to brzo srovna, neni to uz na atb?
Šavlozubka Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší. Mně se na psiska nejvíc osvědčily “mokrý” ručníky, nevím, jestli je znáte. Mám tenhle od Trixie, stojí to pár korun a je to k nezaplacení. Rotvice je náchylná na mrtvej ocas, přitom je to hrozná kachna, takže k vodě jedině s tímhle.
My dnes jen ubohou hodinovou procházku u řeky, když neplavu já, kluci jsou víceméně brodiči 😅 a mně se do studený Vltavy nechtělo. Šli jsme až v osm večer. Plavali by za aportem, ale to se zase bojím aby se nepobili. Když nás míjel parník s hlasitou techno muzikou, byl to fakt rachot, Doron a Framík se přiřadili ke mně 🤣 ne že by se báli, ale jistota je jistota🤣, zatímco Gučka se smál od ucha k uchu a div že jim neplaval v ústrety, mám ho holt od technařů..a krev asi není voda..🙂
Žádný fotky jsem neměla čas udělat, Fram je teď takový bujný a má hodně vlastních nápadů, tak musím být pořád ve střehu a radši se ničím se nerozptyluju. Myslím, že definitivně dospívá, mění srst, z mopíka začíná být téměř fešák, hlídá a bere si to doma na starost, nejradši by spal venku.., jsem na něj hrdá a zároveň postrádám svého “ chlupáčka”.
Chudak, fuj, ten to ma hnusny. Drzim palce, at se mu to brzo srovna, neni to uz na atb?
Šavlozubka Pořídila jsem na koupací sezónu mladýmu slušivý župánek, protože na něj vždycky padnou dvě osušky a stejně ještě potřebuje dosušit, a budu muset brzo objednat větší. Mně se na psiska nejvíc osvědčily “mokrý” ručníky, nevím, jestli je znáte. Mám tenhle od Trixie, stojí to pár korun a je to k nezaplacení. Rotvice je náchylná na mrtvej ocas, přitom je to hrozná kachna, takže k vodě jedině s tímhle.
Jj, dostal antibiotika, bohužel. Nikdy to takhle neměl, dle veterináře snad reakce na traviny. Já nevím, krmím pořád stejně, přidávám multivitamíny a probiotika, jinak mě nenapadá, co víc dělat. Možná mu chybí obyčejná práce….😊
Nemusim sahat na obojek, ani brát do ruky vodítko, ty “potvory” to poznaj už když se jdu oblíkat…i když se snažím, aby to vypadalo normálně, jako když chci jít někam bez nich. To potom běhaj ke koupelně, kde se převlíkám a čekat ke dveřím a pak zase ke koupelně, poněvadž mi to dle jejich soudu dlouho trvá.
Ráno vstanu, převléknu se do domácího a jdu snídat, Malina mě normálně uvítá. Když vstanu a rozhodnu se, že jdeme už na tu dlouhou procházku hned po snídani, ona to hned pozná. Nemám speciální venčící oblečení, ta myšlenka je jen v mé hlavě a všichni podle Maliny poznají, že už mám “plán”. Ona se hned chystá ke dveřím, že jdeme. Nechci se vás Sardullah dotknout, ale prostě asi se změní náš pach, když máme “plán” 😁
Ráno vstanu, převléknu se do domácího a jdu snídat, Malina mě normálně uvítá. Když vstanu a rozhodnu se, že jdeme už na tu dlouhou procházku hned po snídani, ona to hned pozná. Nemám speciální venčící oblečení, ta myšlenka je jen v mé hlavě a všichni podle Maliny poznají, že už mám “plán”. Ona se hned chystá ke dveřím, že jdeme. Nechci se vás Sardullah dotknout, ale prostě asi se změní náš pach, když máme “plán” 😁
Jo je to možný… tak podle něčeho to ti psi poznat musí… nevšimla jsem si, že by měli někdo schovanou křišťálovou kouli. I když to často vypadalo, že čtení myšlenek je základní funkce… hlavně Sára, ta byla přeborník… ležím na gauči, čučím na telku a napadlo mě, že bysme mohli vyrazit na prochajdu… a Sára přilítla “juchů… jdeme na procházku”
Jo je to možný… tak podle něčeho to ti psi poznat musí… nevšimla jsem si, že by měli někdo schovanou křišťálovou kouli. I když to často vypadalo, že čtení myšlenek je základní funkce… hlavně Sára, ta byla přeborník… ležím na gauči, čučím na telku a napadlo mě, že bysme mohli vyrazit na prochajdu… a Sára přilítla “juchů… jdeme na procházku”
Takže můj plán musí smrdět až za roh…😜
Čtení myšlenek je základní psí vlastnost, či umění.
Čtení myšlenek je základní psí vlastnost, či umění.
No ale u některých psů je ta schopnost na takový úrovni až je to strašidelný…a to samý jejich schopnost rozumět česky…ono když člověk doma musí mluvit v šifrách😴..
Kdysi dávno, když jsem bydlela sama jen se svým milovaným velkým kníračem Artušem, jsem takhle jednou stala v kuchyni u okna. Piju kafe a v duchu si říkám, že je venku opravdu krásně a že by jsme si mohli udělat opravdu dlouhou vycházku. Slyším za sebou šramocení, otočím se a tam stojí Artuš s vodítkem v tlamě. Žádné oblékání, žádný pohyb, ale on přesně věděl co si myslím. Měla jsem s ním víc takových příhod. On byl opravdu pan někdo.
No ale u některých psů je ta schopnost na takový úrovni až je to strašidelný…a to samý jejich schopnost rozumět česky…ono když člověk doma musí mluvit v šifrách😴..
Jen jsem pomýšlela,že bych mohla psa učesat a byl najednou v čudu(jezevčik pod gaučem)…nebo ty šifry:hele tamdle je TA,co chytá myši…říct kočka.tak je to jako říct:ke startu pozor připravit TéĎ…
Běloušek se venčí v Rychnově nad Kněžnou a okolí. Kočárek se osvědčuje, bez něj bychom těch 10 km neušli. Asi tak půlku se vezl, vedro hrozný i v lese je hic. O obědě v nóbl hotelu se šel běloušek pomazlit s P. Töpferem a Jitka Sedláčková říkala, ať si dám na něj pozor, aby mi ho nevzal, že pejsky miluje 😀 bezva lidi.
my brzy ráno vyběhli z Lučan na Bramberk (rozhledna ještě zavřená) - horské louky byly krásné a teplota byla ještě přívětivá. Spousta kytiček - ale i když je dohledáváme pomocí plantnetu, tak do hlavy ta nová jména nelezou. Samorostlík klasnatý si už pamatuju, ale zvonečník klasnatý jsme hledali dva dny po sobě… Neuložil se. Ale třeba kýchavice bílá je stará známá - ta je uložena od mládí a tudíž bezproblémová…
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 22.06.2025, 16:27:25
Přesně to mám, člověk by řekl: taková malá hlavička … vypadalo by , že si vymýšlím, fakt je to neuvěřitelný. Je s námi, má nás přečtený. Opravdu “to” něco nevyslovím, žádný náznaky, mužovi to napíšu, mám to v plánu později, ale pes ví.
Jen jsem pomýšlela,že bych mohla psa učesat a byl najednou v čudu(jezevčik pod gaučem)…nebo ty šifry:hele tamdle je TA,co chytá myši…říct kočka.tak je to jako říct:ke startu pozor připravit TéĎ…
No my jsme spíš přes žrádlo…hlavně Sára byla…takže když jsem se chtěla zeptat kluka, jestli nechce chleba s máslem a se salámem a k tomu rajče, tak jsem říkala
“Nechceš tu placku s hnědou kůrkou na to to bílý a to kulatý, co je v lednici?”
a Sára přišla a říká “Co si tady říkala o jídle?”
a já tak přemýšlím, kde jsem v těch šifrách udělala chybu…no udělala a hned několik “nechceš”…"placka"…"lednice"…ach jo…no tak příště budu šeptat, aby mě neslyšela…no to teda úplně nepobrala o co jde, ale přišla a říká “Co si tady šeptáte?”
No děs…a to by někdo chtěl, aby psi skutečně mluvili ..bože…chraň mě od všeho zlého…to by se hodilo pouze v případě, že má pes nějaký zdravotní problém, aby mohl říct, jak se cítí a kde ho to a jak bolí…no a to by zase Sára raději držela ústa, aby nemusela k vetovi…😴