No tak se taky přidám páč co máme Chulika tak se u nás mluví v šifrách a i na to přijde co jsme chtěli říct. Ten pes opravdu ví a tuší nic předním nezamaskujeme.
No tak se taky přidám páč co máme Chulika tak se u nás mluví v šifrách a i na to přijde co jsme chtěli říct. Ten pes opravdu ví a tuší nic předním nezamaskujeme.
No jasňačka, že kdo má pejsky dokáže navazovat přátelství, vztahy👍.
Daja:No tak se taky přidám páč co máme Chulika tak se u nás mluví v šifrách a i na to přijde co jsme chtěli říct. Ten pes opravdu ví a tuší nic předním nezamaskujeme.
No myslím, že tohle nedokáže každý pes, ale jenom ti gramotní, kteří s námi žijí v jedné smečce a se kterými si normálně povídáme, protože pes se sám od sebe česky nenaučí s nebo má velmi omezený slovník.
Já řeknu jen Kde je ten pes? A Dráček už se plíží v domnění, že něco provedl a dostane vynadáno. 😀 Přitom já fakt chci jen vědět, kde je. Jak má ten hotspot, musí být po dohledem.
upadnou mě záda…ale mám za sebou vycházku s každým zvlášt,takže psi jsou ščastní-já teda být nemusím,ale hlavně,že oni😀
narážka na Martina,kterej vždy-ale tady to Dafinu bavit nabude-a já-to je mě jedno!!
já chcu někdy někam,kde to bude bavit mě!!:-😀😀-třeba podél řeky….
no takže ráno v 6 říkám-nic du s každým zvlášt,včera okruh podědině s oběma na vodítku a otrávení jsme byly všichni 3-ale podmínka aspon jednou denně se projít byla splněna…
takže dnes bude krátkácvičící/čti krmící/🙂 vycházka,za barákem….
vylezu-Dafi v peřině,,,,,
tak vylezu s Žerykem a jdem dědinou rybníčku,u baráku-začátek dědiny,kde bydlí kamarádka s basendžim-stojí a mává ocáskem-že kde je kamoška???
říkám mu-spí,má zatažený žaluzky!!!
tak jdem k rybníčku,tam si sednu na lavičku a ŽERYKČUČÍ,ŽE NUDA,ŽE CHCE CVIČIT/BĚHAT/HRÁT SI….
no,utopím se,říkám si….😀😀😀
nechce se mi hábat,nechce se mi nic…
jenže jsem si nevychovala psa jen tak na čučení….
jak se jinde doporučovalo Tenurri-tak tohle já s akčním věčně ufnukaným Žerykem teda neumím….
tak jdem cvičit-sedni-smajlík plyšový a žvýkej si a pak podej do ruky,lehni a smajlík,vstan a smajlík..
a chůze a obíhačky a couvej a mezitím se válej a žvýkej smajlíka….
no pak jsem došla na to,že mám novýpůovel-posuněk na přivolání-ruce v pěst předemnou-jakože držím míček v dlaních těsně u sebe…
teda Žeryk říkal,že novej posuněk😀tak jo….
pak píšu kámošce s basendžim,jestli teda nejde ven,že su jen s Žerykem…
tak vyleze,já se mezitím doplahočím k jejímu domku,
Žeryka tím velmi,ale velmi potěším!!!
a jdeme ze zadu kolem zahrad-takže si přes bránu hodím mikinu,
a pokračujem do kopce hájenka,kolem lesa k lípě,prohlídnout u lípy basenžíkovi zoubky,
a dolů a dom vratama….
a du ven s Dafíkem
Dafík radost,hurá de ven,vyčurá se před vratama,u zastávky se vykadí-tam je jeden z 2!!!
košů na odpadky,takže se to hodí..
zavrtí ocáskem,radostně povyskočí,že se vyvenčila a otočí to a de dom…
tak se jí zeptám,jestli není na hlavu??
a že dem cvičit,dojdem do parčíku-2 lavky,keře,kachličky,-asi 2 minuty od zastávky-takže pohoda pro Dafču😀😀😀
tam si nosí peneženku,trošku poslušnost a jde se před barák,
obíhat stromy ,a dom…
pejsci jsou sčastní,že měl každý vycházku dle přání,
a já se můžu válet-juchůůůůů:::::🙂
jinak-telepatie-piškot-je u nás-ta malá kulatá věc….
některý slova se hláskujou,
a Dafi umí dělat huchou když se jí zachce-a to stojím kousek od ní-Dafi v posteli a já -čurat pudeš!!!!
a volám ju doma se slovy-pod si vzít prášek-to ví,že bude v kousku salámu,nebo sýrz😀
a včera,když jsem jí řekla,at se de učesat,tak se sebrala a z pelíšku na terase šla do druhýho a pak dom….😀
Kdo zná květinku na 11 fotce ??
Atropa belladona, že jo? Učím děti využití atropinu v medicíně. Včetně čarodějnických procesů. Ale neznám č. 5 a 6.
Aluška:Takhle Mirďa naznačuje, že je třeba jít do lesa 😀. No odolat nelze….
Ten je krásný….
Daja:No tak se taky přidám páč co máme Chulika tak se u nás mluví v šifrách a i na to přijde co jsme chtěli říct. Ten pes opravdu ví a tuší nic předním nezamaskujeme.
Před naší japánkou se nesměla zmínit mandarinka.Nebo,ostříháme drápky.Okamžitý start,ale opačným směrem.Jo,jsou to Kelišky.
Dát to sem? seznam psích hřišť, který buduje Purina. Může být, že máte nějaké kolem sebe a nevíte to. Nezkoumala jsem to zatím dopodrobna, ale třebas je to dobrý místo, kam se svým psem vyrazit.?
tak po ranní vycházce,kdy Žeryk měl část kolem polí a část přes dědinu a dom
a pak Dafi ze psama rodičů do parčíku-protože ranní vycházku v mokré trávě nedala,že se mokřit nebude,že není Žeryk,kterej v tom ščastně válí sudy,
tak šla ze psama rodičů do pidi parčíku,obíhačky psů,a ukazování laviček,psy si počmuchaly,měly pidi změnu…
máti nám už nehce dávat pejsky ani rybníku,že Max stejně jen leží ve vodě a neplave,a na Bettynu by to bylo prý moc…
no já mám jiný názor…
ale mí psi to fakt nejsou….,takže mají smůlu….
takže odpo k rbníku,
Žeryk si pořádně zaplaval a Dafi si po osmělení uplavala svý 3 krát do vody a 3 metry,
pak se šlo spodem kolem rybníka,aby se proběhly a trochu proschly,Žeryk se válením sudů v trávě vysušil hned,Dafi jsem dosušovala doma-kníraččí hustá srst…chjo…
Dafi NADŠENĚ SAMA BĚHALA S HOODNĚ DOBROU NÁLADOU A BYLO MODRÝ NEBE A KRÁSNÝ MRAKY-COŽ MILUJU A FOTKY-FOTKY Z MOBILU-FOTÁK DOMA…CHJO…
ale pejsci i my jsme si to užily:-()
Dneska jsme našlapali celkem 13 km, byli jsme na hradě Potštejn a lesem to bylo občas do pěkného krpálu, přes klestí, potůček a běloušek statečně šlapal. Kočárek jsme použili jen na úseky po silnici a pak po městě po cestě zpět. Na prohlídce s námi byli dvě pěkné a hodné fenečky, tak to nám bělouš sršel energií, pak se opaloval u pískoviště, ale zato na zastávce busu na cestě zpět, po těch krpálech, doslova usnul vsedě s náhubkem na čumáku. Viz foto….a teď už spinká v boudině.
Dneska jsme s Bonnie a s kolegy (spíše s kolegyněmi, chlapy jsme měli jen dva) z práce jeli do Prahy na výlet. Bo co by byla Bonnie za Češku, kdyby aspoň jednou nebyla v Praze. Do dalších zvládnutých dopravních prostředků si připsala metro (viz první fotka). Ruch města s kupou turistů zvládla bravurně.
Nejdřív jsme mrkli na Stodůlky na centrálu, pak popojeli na Strahov, přes Petřín šli na Pražský hrad, přes Letnou, Staromák na nádraží.
Od nás jsme s Bonnie vyjely busem před pátou, takže jsme obě utahané a ospalé.
Počasí vyšlo pěkně. Foukalo, díky brzkému startu jsme se vyhnuli největšímu náporu vedra. A i cesta zpátky byla ještě bez rozpáleného asfaltu.
Všichni takové krásné výlety a akce a já jsem dnes totálně selhala ☹️.
Fatálně jsem zaspala a vzbudila se deset minut před tím než jsem měla být v práci, naštěstí teda musím jen sejít dolů. V práci do večera, Gučka chodí se mnou a mladí zevlovali na zahradě a hlídali, aspoň jsem jim napustila bazénky.
Fujky fuj panička, ostuda !
Vrcholem jejich dne bylo, že čekali, až přivezu mražený maso z Horbachu, když řeknu “ jedu pro masíčko”, tak se shromáždí u brány a čekají aby pak mohli provést důkladnou čichovou kontrolu tašek, stihla jsem to za za pět minut devět, jinak by byly jen granule. Prostě úpadek.😅
Přikládam fotku Framíka, zdá se mi, že už je z něj docela důstojnej pejsek. Leží se mnou na balkóně, zatímco si čtu, místo abych venčila, zítra se polepším.😇
Je to frajer, už z toho mopu krásně vyrostl 😊.
…impozantní krásný pes….
můžu poprosit fotečku v celé jeho kráse?🙏 děkuji
Dnes jsme navštívili zámek Doudleby a na prohlídku zdejšího zámku mohou i psi. Před pokladnou se na nás vyřítily zpoza rohu dvě zámecké slečinky rasy Bernský salašnický pes a protože jsem je nečekala a lekla se, Bělouš jim po svém vynadal. Zámecký pán je hned odvolal, byly jen zvědavé no….a já se styděla, že děláme ostudu 🙈 mám jen jedno foto z interiéru.
my dnes vyrazili odpoledne do lesa - ve stínu a za větříku bylo teplo snesitelné. A hlavně konečně můžu říct, že začaly růst houby - kováři, praváci, křemenáče, kozáci a spousta růžovek - docela hezký mix. Potoky tečou, vody je všude dost, takže si ani Yoda na vedro nestěžoval, neb každou chvíli měl napáječky na cestě
Jsme tu na kávě a slečinky se přišly na nás ještě jednou podívat …zvědavky. Teď to setkání už probíhalo mnohem lépe, ale foto nemám, páč jsem si je drbala a už jsou zase fuč, poletuchy 🐶
Vahine:Dnes jsme navštívili zámek Doudleby a na prohlídku zdejšího zámku mohou i psi. Před pokladnou se na nás vyřítily zpoza rohu dvě zámecké slečinky rasy Bernský salašnický pes a protože jsem je nečekala a lekla se, Bělouš jim po svém vynadal. Zámecký pán je hned odvolal, byly jen zvědavé no….a já se styděla, že děláme ostudu 🙈 mám jen jedno foto z interiéru.
Včera jsem jela dá se říct kolem, byli jsme s klukem v Pardubicích vystěhovat ho před prázdninami z kolejí a zpět jsme to vzali po jedenáctce. 🙂