Aktuálně: 2 741 inzerátů262 236 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Jak se vám venčí?

kometa
kometa správce
21.08.2025, 14:02:37 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 21.08.2025, 11:28:35

Já slyšela krávu vždycky jenom bučet. Maximálně spokojeně mručet.

Ani koně nebo kozy nevydávají varovné zvuky. Využívají řeč těla.

kometa
kometa správce
21.08.2025, 14:09:59 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.08.2025, 13:27:41

(asi ke kecacím koním

Jo, koně mi jsou bližší než krávy a mají širší zvukovou škálu. Ale ani ti jiný živočišný druh nevarují zvukem, ale řečí těla. Jak jsem psala Bobče.

Zvláštní, to jejich íííí! jsem slyšela vlastně jenom jako výraz nelibosti u kobyl a to vesměs v souvislosti s druhým pohlavím.

Bobca
Bobca 21.08.2025, 14:41:39 xxx.xxx.20.192

do třetího víčka prosím🙏..tohle téma miluju..kravky já můžu..

Bobca
Bobca 21.08.2025, 14:43:44 xxx.xxx.20.192
kometa:

Já slyšela krávu vždycky jenom bučet. Maximálně spokojeně mručet.

Ani koně nebo kozy nevydávají varovné zvuky. Využívají řeč těla.

ano,mručet…to jsem myslela..

Sardullah
Sardullah 21.08.2025, 15:03:47 xxx.xxx.221.216

Tak včera přijela dcera s lapiňákem, že půjdem do zoo. Zvažovala jsem, jestli vzít i moje psy, ale chtěla jít i moje mamka a prostě jsem si nebyla jistá, jestli by nás Gina už nepovažovala za stádo a jestli by se moje slušně vychovaná pastevecká holka nechovala jak trotl…navíc moji psi jsou zvyklí chodit u nohy..každej z jedný strany a já potřebuju jistit mamku. A úplně by stačilo, kdyby do ní můj pes nechtěně drcnul zadelí a mamka by mohla upadnout…Gina váží víc než moje máma. Zvažovala jsem, že vezmu jen Matěje, ale chtěla jsem mamce ukázat stáj, kam jsem chodila do oddílu a ta je v zoo v rámi “statku” kam psi nesmí a můj berňucha je mamánek a s dcerou by v klidu nepočkal.

No tak jsme teda vyrazily jenom my tři “holky” a můj psí vnouček lapiňák Árčí.

Ukázala jsem mamce stáj, kam jsem chodila na koně, pak jsme šly kolem medvědů, rosomáků…snažila jsem se to s mamkou koncipovat tak, že jsme šli od jednoho stánku s posezením k dalšímu stánku a vždycky si sedly a odpočinuly…ale nakonec jsme tu zoo stejně nedaly ani z poloviny…no ale i tak jsme tam byly skorem 3,5 hodiny. Mrzelo mě teda, že panda červená chrupkala na stromě a nebyla tudíž moc vidět. Super bylo medúzárium. Jen mě teda mrzelo, že jsme se nakonec nešli kouknout k výběhům na koně…to už toho mamka měla plný zuby, tam už by nedošla.

Musím říct, že Árčí se choval vzorně…to jsem ani nečekala…dokonce si tam pohrál i s mladým ausíkem.

No říkaly jsme s dcerou, že si to musíme někdy zopáknout, ale babu necháme doma a vezmu Máťu, ten ještě v zoo nebyl.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 21.08.2025, 15:07:58 xxx.xxx.27.212

Jo a tohle je ta panda červená… někde uprostřed fotky v těch větvích😵‍💫

Obrázek
Sardullah
Sardullah 21.08.2025, 15:17:45 xxx.xxx.221.216

No a dneska jsme udělali jen takovou kraťounkou prochajdu a trošku jsme se cachtali v potoce. Máťa teda překvapil…toho jsem v potoce pak pustila na volno a fakty si to užíval…lítal vodičkou a prej super…

Cestou k čvachtacímu místečku jsme potkali takovej starší pár s takovým menším černým pejskem…no jak mě a medvědy viděli, tak se teda zarazili…říkám, že se nemusí bát, že mám hodný psy, ale viděla jsem jak váhají a vedle stezky byla zrovna loučka, tak jsem na ně houkla, že počkáme stranou až projdou….no když jsem se otočila zpátky k autu, tak jsem se bála, že se na konci cyklostezky ti lidi otočí a potkáme je cestou zpátky a třeba v místě, kde nebudu mít kam uhnout, tak jsme to zpátky vzaly po silnici…no ty lidi jsme potkali skoro už u auta v místě, kde cyklostezku a silnici dělil asi 1,5 široký pás s vyšší trávou…tak jsem šoupla psy k noze a prošli jsme kolem a pán říká “jste měla pravdu, oni jsou fakt hodný”…tak možná prostě nemaj s velkými psy dobrý zkušenosti a nebo prostě když lidi vidí ženskou a dva velký psy, tak to v nich vzbuzuje asi obavy…nevím…nicméně pokud vidím, že to pro ty lidi není úplně komfortní, že u nich vzbuzujeme nějakou obavu a mám kam uhnout, tak prostě uhnu…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 21.08.2025, 15:21:38 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.08.2025, 15:03:47

No říkaly jsme s dcerou, že si to musíme někdy zopáknout, ale babu necháme doma a vezmu Máťu, ten ještě v zoo nebyl.

Proboha, teď jsem si všimla, že jsem napsala “babu necháme doma”…ulítlo mi tam písmenko, chtěla jsem napsat babču…aby s nikdo nemyslel, že jsem krkavčí dcéra a nazývám svojí maminku babou..😴

Trickyvoo
Trickyvoo 21.08.2025, 22:45:59 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.08.2025, 15:17:45

Celkem se jim ani nedivím, že se vám raději vyhnuli. Taky nemáme moc dobrou zkušenost s většími psy a paničkami. Potkám psa s chlapem a mineme se bez potíží. Pak potkáme stejného psa s paničkou, ta udělá ten obřadní úhyb bokem pomalu kilometr předem, takže pes má dostatek prostoru si uvědomit, že se děje událost a pak řvát Malině do ksichtu, jak pominutej a to se vám stane prakticky pokaždé a na deset velkých psů , připadá 9 , co z toho v přítomnosti paničky udělá tyátr, tak už je člověk opatrnej.

Trickyvoo
Trickyvoo 21.08.2025, 22:48:05 xxx.xxx.62.63
Sardullah:

Proboha, teď jsem si všimla, že jsem napsala “babu necháme doma”…ulítlo mi tam písmenko, chtěla jsem napsat babču…aby s nikdo nemyslel, že jsem krkavčí dcéra a nazývám svojí maminku babou..😴

Jo celkem mě to pobavilo a i celkem překvapilo, to jsem od vás nečekala 😂.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 07:24:08 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

Jo celkem mě to pobavilo a i celkem překvapilo, to jsem od vás nečekala 😂.

Já taky. Ale bylo mi jasný, že to byly automatický opravy. 

Na Slovensku se babičce říká normálně babka a když na svatbě mýho syna takhle oslovili moji mamku, tak se skoro urazila. 😁 

Sardullah
Sardullah 22.08.2025, 07:48:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 21.08.2025, 22:45:59

No proto si myslim, že oni taky ne a ta cyklostezka není moc široká a upřímně s mladou Ginou jsem ty manévry dělat musela… prostě někdo by řekl, že by nikam neuhnul, když jeho psi nejsou problém, ale já nechci, aby se lidi báli kolem mě projít, tak pokud vidím, že ty obavy vzbuzuju a mám kam, tak prostě uhnu. Většinou teda se vyhýbají nám, ale to jsou povětšinou lidi se psy, kteří nemají problém s námi, ale se psy obecně. A podle reakce jejich psa, když procházíme, tak asi mají důvod.

U nás je nej problém, že jsme prostorově výrazní, i když jdou psi spořádaně u nohy. Takže na užším chodníku a nebo cestě už to jsou i manévry, abychom protijdoucím lidem nechali dost místa… se psem už se to povětšinou bez fyzickýho kontaktu… očuchání… neobejde.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 08:01:07 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No proto si myslim, že oni taky ne a ta cyklostezka není moc široká a upřímně s mladou Ginou jsem ty manévry dělat musela… prostě někdo by řekl, že by nikam neuhnul, když jeho psi nejsou problém, ale já nechci, aby se lidi báli kolem mě projít, tak pokud vidím, že ty obavy vzbuzuju a mám kam, tak prostě uhnu. Většinou teda se vyhýbají nám, ale to jsou povětšinou lidi se psy, kteří nemají problém s námi, ale se psy obecně. A podle reakce jejich psa, když procházíme, tak asi mají důvod.

U nás je nej problém, že jsme prostorově výrazní, i když jdou psi spořádaně u nohy. Takže na užším chodníku a nebo cestě už to jsou i manévry, abychom protijdoucím lidem nechali dost místa… se psem už se to povětšinou bez fyzickýho kontaktu… očuchání… neobejde.

Ale tak víš, jak to většinou bývá, když majitelé psa řeknou Nebojte, on je hodnej. Prostě ti nevěřili, i když je to pravda. Já už to právě radši ani neříkám. Když mají lidi psa, tak si svoje pro jistotu volám k sobě, připínám na vodítko a pokud mají většího psa, tak taky uhnu a počkám, až projdou. A většinou jdu tak, aby se psi přímo nemijeli, uhnu doleva, abych svýho měla za nohou.

Bobca
Bobca 22.08.2025, 08:03:08 xxx.xxx.20.192

přidám se s babčou(mi tak říká zeťák)..Moje nevlastní vnočata k nám jezdívala každý víkend s rodičema,a vždy se ptaly “a to jedem tam, kde je babička a dědeček”?-to bylo k nám,nebo “tam,kde je babka a dědek”?tam se tak totiž oslovovali navzájem,a malí to pochytili..Nesnáším,když se babičce začne říkal “bábo”..

a už nebudu plevelit…to jen tak🌼

Kilian
Kilian 22.08.2025, 08:09:09 xxx:xxx.8c7:39dd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.08.2025, 08:01:07

..na tuhle větu a ještě doplněnou o “on si chce jenom hrat”, jsem už alergická…většinou se jedná o 30 a více kilové rozjívene a majitelem nezvladnutelne tele….nejraději mám když se prostě majitel velkého psa zastaví a mlčí, ny projdeme, navzájem se pozdravime kyvnutim hlavy, z mé strany poděkování a jde se v klidu dál…

Kilian
Kilian 22.08.2025, 08:14:34 xxx:xxx.8c7:39dd
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 22.08.2025, 08:09:09

.včera jsem hnala vnuka a psa dlouhou orochazkou okolo rybníků a pli, část tedy po silnici, v dálce kolaři a velkým psem na volno běžícího podle kola, když jsme se na dálku zmerčili, pán sesednul z kola podržel psa a my v klidu prošli, skvělý přístup..zblízka to byl nádherný ohař, tak jsem pánovi psa ještě s obdivem pochválila..

Sardullah
Sardullah 22.08.2025, 08:16:53 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.08.2025, 08:01:07

Jo jasně… nebojte, on je hodnej…. no asi jsem měla použít jinou frázi, ale tohle je tak profláklý, že mi to naskočilo jako první. Moji psi šli samozřejmě na vodítku a už jsem je povelovala k noze… jejich pejsek byl na volno, ale držel se u nich. Ani ho na vodítko nepřipli.

Sarah01
Sarah01 22.08.2025, 08:59:09 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Jo jasně… nebojte, on je hodnej…. no asi jsem měla použít jinou frázi, ale tohle je tak profláklý, že mi to naskočilo jako první. Moji psi šli samozřejmě na vodítku a už jsem je povelovala k noze… jejich pejsek byl na volno, ale držel se u nich. Ani ho na vodítko nepřipli.

Jo, tak to jsem potkala paní s malým psem na volno někde v Olomouci na hlavní třídě. Já fenu na vodítku u nohy, ale ona jak mě zahlidla, tak začala na psa hystericky řvát a na mě hned, že pes si hrát nebude, že už byl od velkýho psa pokousanej. Tak jsem se jen usmála se tím, že my o nějaké hry ani nestojíme. 😀

Dafi
Dafi 22.08.2025, 09:22:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.08.2025, 15:03:47

prosím,kde jste byly v ZOO?

u těch oslíků bych měla chut jim učesat tu srst😀😀

já budu muset někam do ZOO kvůli kelímkům…

jak mám gramlavý ruce-furt mi z nich něco padá..+mi vadí těžký hrnky…

tak máme kelímek ze ZOO z Jihlavy,kterej mi ohromně vyhovuje na pití-lehkej,pevnej,velkej….,mám ho u tatky…

tak my by jsme jely do Zlína,kde teda nesmí psy…

do Brna třeba můžou,ale je to samej kopec…to by Dafinu otrávilo jak kdysi Gera😀😀😀

to,je paráda,že si Arči našel kámoše i v ZOO😀

Sardullah
Sardullah 22.08.2025, 10:59:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 22.08.2025, 09:22:21

My jsme z Chomutova…ZOO v Chomutově resp. ZOOpark…u nás teda neuvidíte lvi, tygry, žirafy, zebry…naše ZOO se specializuje na evropský zvířata. Jako co se týče zvířeny, tak určitě nejsme tak atraktivní jako jiné zoo, které ta “exotická” zvířata chovají. Ale je to moc příjemná procházka. Když má člověk štěstí…nebo si přímo najde kdy, tak se dělá i komentovaný krmení tuleňů, vyder, makaků a velbloudů. A nebo jezdí takovej vláček okružní jízdu.

Máme dokonce i safari…tam vozí návštěvníky safari expresem…

Obrázek

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.