Aktuálně: 2 743 inzerátů262 270 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Jak se vám venčí?

Fatia
Fatia 25.08.2025, 17:40:18 xxx:xxx.257d:a6c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 24.08.2025, 20:57:20

Nepouštějte psy (děti) na složené klády 👃 stačí je trochu rozvibrovat a už se sypou jak špagety. V blízkém okolí takhle děti na výletě vyběhly na hromadu dřeva… a jedno to nepřežilo. Je to vážně nebezpečné, ač hromada vypadá stabilně, tak nemusí být a stačí překvapivě málo síly k neštěstí.

Vahine
Vahine 25.08.2025, 18:29:27 xxx.xxx.191.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 25.08.2025, 17:40:18

To se asi opravdu může stát 🤷‍♀️ asi trochu jako Domino, že? 

Kilian
Kilian 25.08.2025, 18:36:08 xxx.xxx.252.157
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 25.08.2025, 17:40:18

.. ano o tomhle vím, ale Keliš váží nula nula nic a na tu kládu jsem ho posadila a zase sesadila….   

Fatia
Fatia 25.08.2025, 19:14:36 xxx:xxx.257d:a6c6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 25.08.2025, 18:29:27

Já se dotyčných nikdy neptala na konkrétní situaci. Je to prostě strašlivé. Jak se to dalo do pohybu,jednomu z děcek to snad skriplo nohu a už nedokázalo seskočit, zasypalo ho to. Od té doby jsem několikrát četla varování, že se to může stát. I drobná váha může rozvibrovat celou hromadu a klády se prostě posunou, sesypou… Taky mám pár fotek z hromady klad, psa, lidi… teď už si ani nesednu na to nejspodnější. 

Kilian
Kilian 25.08.2025, 20:06:46 xxx:xxx.8de:a8f0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 25.08.2025, 19:14:36

..ano stává se to občas, když děti lítají po kládách, ale s Kelisem jsem opravdu byla obezřetná….byl tam posazen z výšky aniž by se pohyboval a zase sejmut a postaven na zem…

Trickyvoo
Trickyvoo 25.08.2025, 20:11:26 xxx:xxx.4874:227c
Fatia:

Já se dotyčných nikdy neptala na konkrétní situaci. Je to prostě strašlivé. Jak se to dalo do pohybu,jednomu z děcek to snad skriplo nohu a už nedokázalo seskočit, zasypalo ho to. Od té doby jsem několikrát četla varování, že se to může stát. I drobná váha může rozvibrovat celou hromadu a klády se prostě posunou, sesypou… Taky mám pár fotek z hromady klad, psa, lidi… teď už si ani nesednu na to nejspodnější. 

Takhle zemřela babičky kamarádka, hlídala vnouče, ono vyběhlo na klády, ty se daly do pohybu. Tak ho běžela zachránit a i ho zvládla dát nějak mimo, ale jí to zavalilo.

tetrivek
tetrivek 25.08.2025, 20:18:31 xxx.xxx.119.134

Ona i samotná kláda se může nešťastě překulit a zláme nohy. Vím to ze školy, jak nebezpečné klády jsou. A tak se to snažím všem vysvětlovat. 

Chingis
Chingis 25.08.2025, 21:25:30 xxx:xxx.7e82:18c9
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 25.08.2025, 15:29:18

Plný stav je vždycky n+1, kde n značí aktuální počet psů. 😂

Sardullah
Sardullah 25.08.2025, 21:46:50 xxx.xxx.221.216

Tak mně se teda nějak rozplynul plán, že budeme denně dělat ráno a večer kratší prochajdu. Ukázalo se, že když jsem v práci, tak je večerní prochajda sci-fi. Domů přijedu večer povětšinou mezi půl osmou a osmou…než se vyprdelíme na procházku, než dojedeme na místo určení…půl hoďky chození a zpět domů…tak už se skorem blíží devátá večerní..no a pak nechat psy chvíli v klidu, abych nedávala večeři hned po procházce…což Gina teda striktně dodržuje minimálně hoďku…takže véča kolem skorem desátý večer…a to si teda Gina snědla jenom půlku a prej, že na noc se jíst nemá…no prostě celý na prdlačku…my normálně krmíme, když přijedu z práce.

No takže jsme se shodli na tom, že teda dvě denní prochajdy jenom když budu mít volno a když půjdu do práce, tak holt jenom jedna. 😕…no jak jsem měla tu dovolenou, tak tyhle provozní věci, když chodím do práce, mi vůbec nedocvakly…. 

Chingis
Chingis 25.08.2025, 21:54:54 xxx:xxx.7e82:18c9

U nás jsou teď procházky dlouhodobě nic moc, ale musím tu mojí bandu pochválit. Vběhlo nám pod nohy kuřátko kulíčátko, takový malý nic na dlouhých nožkách, a nikdo to nezašlápnul, nevdech. Pro Bluea to bylo první takové setkání a mile překvapil, jak jemně a opatrně se k němu choval, očichal ho jen hezky z dálky a bez zaváhání se nechal odvolat. 

šavlozubka
šavlozubka 25.08.2025, 22:03:51 xxx.xxx.167.186

Tak společné venčení nakonec dopadlo docela dobře. Slečna na mladého pána neječela jako minule. Chodit se jí teda moc nechtělo a spiš se nesla, ale ona není zvyklá na dlouhý chození. Ke konci i zvládla s obezřetným odstupem ťapat vedle nás. Kámoška na hraní to tedy asi nikdy nebude, časem by ty společný procházky třeba mohly klapat.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 26.08.2025, 07:22:49 xxx.xxx.153.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 25.08.2025, 21:25:30

n+1 jako rovnice pro plný stav je dokonalá👍👍👍, ale máte naprostou pravdu. Ono těch  ztracených duší se najde hromada a je potřeba aby měli svoje doma. 

Trickyvoo
Trickyvoo 26.08.2025, 07:50:06 xxx.xxx.62.63

Já včera jen krátká procházka, protože mě chytla záda. Buď jsem si je namohla při cvičení nebo z průvanu. Spíš ale z průvanu, tak jsem si nalepila náplast a doufám, že to bude dneska lepší. Malina včera koukala dost smutně. 

Aluška
Aluška 26.08.2025, 10:30:57 xxx.xxx.197.216

S hromadou klád mám taky zkušenost, lidožravá Bess se nějak dostala ( možná myš nebo ježek ) dospodu hromady. Ven to nešlo předem kvůli pařezu kterej zrovna byl v jedný skulině a nahoru pozpátku mezi kládama taky ne. Vyprošťovali jí hasiči, měli kluci plný ruce práce asi 2 hodiny a taky mi řekli, že jsme udělali dobře, že jsme na to nešahali. Tak ono by to ani nešlo, ty klády byly hodně tlustý a těžký.

Doron
Doron 26.08.2025, 12:07:19 xxx.xxx.166.146

My se včera vraceli z procházky už za tmy, prasata vedle cesty chrochty chroch. Nebylo už cesty zpátky, vzala jsem kluky na vodítko a řekla jim, ať to neřeší🙂, měli jsme ještě docela daleko domů a trochu jsem se bála.😅

šavlozubka
šavlozubka 26.08.2025, 16:56:35 xxx.xxx.167.186

Ráno jsme měli docela štěstí na sociální interakce. Potkali jsme ke hře svolnou retrívřici. Bylo fajn po dlouhé době potkat hracího kámoše srovnatelné nebo větší velikosti. Přes léto jsem měla pocit, že všichni střední a velcí psi někam zmizeli a s těmi menšími mám buď strach já, aby se mladej moc nerozjel a třeba je v zápalu hry blbě nepřišlápl nebo se bojí oni nás nebo se nás bojí jejich lidi protože černej pes asi…

bambule
bambule 26.08.2025, 17:59:09 xxx.xxx.74.47

Dnes nás manžel odvezl k lesu ( je skvělý - jako ten manžel), hned po vystoupení z auta se na mě vrhli kloši. Skoro to vypadalo jakoby na nás čekali. Jako hele jedou dvě bambule počkáme si na ně. Vycházka v lese super, ale na stinné straně se do mě tak hrozně pustili komáři, že jsem nejkratší cestou z toho lesa musela utéct. Cestou dolů k městu, je to cca kilometr, jsem nechtěla jít po slunečné a prašné polní cestě. Z jedné strany je hustý remízek, tak mě napadlo, že to sfoukneme právě druhou stranou remízku po poli. No Bambuli se to moc nelíbilo ( bodejd by se jí líbilo packat po povláčeném poli, když nevidí kam šlape), takže Bambuli pod paží a už jsem si to štrajdila domů. Milé překvapení bylo, že v tom remízku rostli poloplané trnky, sladké jako med. Takže Bambu v jedné ruce, druhou jsem si natrhala pár trnek a tak jsem od stromu ke stromu pokračovala až na zpevněnou cestu. Tomu říkám skvělý závěr procházky.

Obrázek
Trickyvoo
Trickyvoo 28.08.2025, 05:12:21 xxx.xxx.62.63

Já včera už taky vyrazila na procházku. Na záda jsem si dávala nějaké léčivé náplasti a překvapivě rychle pomohli. Chvíli jsem se zabývala myšlenkou, že půjdeme fakt něco dlouhého, no nakonec asi 8km a Malinu jsem nechala vyhopkat chvíli na louce a na jak pěkné louce. Se spousty druhy květin, takovou si pamatuju z dětství a teď už jsou takové vidět u nás málo. Pořídila jsem si aplikaci na určování rostlin, tak tam jsem se vyřádila. Ke konci procházky jsme šly takovou dost rozrytou cestou a nevím, co Malina cítila nebo viděla, ale najednou se mi nalepila na nohu a pořád koukala střídavě doleva a na mě, co tomu říkám. Nevím, co viděla, či cítila, ale příjemný to nebylo, protože si nevybavuju, že by se někdy takhle chovala.

Jako bonus jsem na sobě našla klíště. Nicméně dojem z procházky to nezkazilo.

Za odměnu mi Malina vynesla boty na zahrádku, tyhle nosím jen do práce, tam už tam asi nemám chodit nebo co. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 28.08.2025, 06:39:56 xxx:xxx.e82a:21ac
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 28.08.2025, 05:12:21

..krásné fotky, louky miluju….

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.