Nedávno jsme absolvovaly výlet po nové cyklostezce. Cyklista ani jeden. Za to jsme se dočetly, že 4,5 km cyklostezky stály 40 milionů. Mně to přišlo tedy hodně ! vyhozených peněz.
Jak se vám venčí?
U nás sametky… to jsem nikdy na psovi neměla, tak docela koukám, jak to může obtěžovat.
Budování cyklostezek asi na jednu stranu super, na druhou stranu pokud už někde vedla pěkná polní cestička, po které se dalo taky pěkně jet, tak nechápu, proč se to musí nutně vyasfaltovat.
Já s cyklostezkami nemám moc zkušeností, chodíme jen po jedné v našem krásném údolí a to teda jedu na konec cyklostezky (která je zároveň i pro pěší)…odměsta to vede asi 6-7 kiláků…a pak buď pokračujeme dál směr hory po silničce, kde můžou je zákaz vjezdu mimo lesáků a povodí Ohře, takže minimální provoz aut…nebo směr přehrada a nebo jdeme cyklostezku v obráceném gardu směrem do města. Nechodím hned na začátku, protože pokud je hezky, tak je to tam jak procesí k panence a ani se nedivim, je to moc hezká procházka a i na kole se to dá jet i s děckama na pohodu.
S cyklisty mám vesměs dobré zkušenosti…tedy s těmi “normálními", co nejedou na výkon, ale co se jedou jet projet…nefrčí rychle, ale na pohodindu, dají o sobě vědět, když je mám za zády, zdraví mě…
No a pak tady máme ty cyklisty s těmi čupr barevnými oblečky, kteří jedou na výkon a ne se kochat. No a tam teda problém trochu vidím…já teda se psy chodím u kraje a i když jsou na “dlouhém vodítku” tak nezasahujeme víc než do středu, většinou se ale šmrdolíme v “krajnici”.
Nejvíc mě sejří, že už neexistujou zvonky na kolech…za mých mladých let prostě člověk jel a dal o sobě vědět tím, že cinknul o zvonek…ale to už neexistuje, takže já jsem jak radar, co se neustále ohlíží, jestli za námi někdo nejede….jenže to bych musela mít oči permanentně i vzadu, protože se ohlédnu…nikde nikdo a za sekundu kolem nás prosviští cyklista.
Psala jsem to tu už několikrát…už jen z meritu věci, že mám sebou psy a cyklisti určitě mají bohaté zkušenosti s tím, že spousta psů reaguje na cyklisty tak, že je chce ulovit…cyklista neví, jak budou reagovat moji psi, ale ani nezpomalí, ani neudělá “ehm ehm” a nepočká, než psy stáhnu ještě víc ke kraji, ale prosviští těsně kolem nás…stačilo by, kdybych udělala jeden krok stranou a sundá mě, protože já o něm nevím.
Na druhou stranu ..můj kolega je cyklista, ten zase říká, že na lidi zavolá třeba “předjedu vás z prava”..ten má zase problém s pejskaři s malými psy na flexině…páník na jedné straně, pes na druhé, flexi defakto natažená přes stezku.
Dneska jsem se těšila na procházku po práci, že vyzkoušíme Jackovu novou hračku, co včera přišla 😂…první hod a zdobí strom v parku 🫣. Jack vůbec nepochopil kam to spadlo a snažil se to hledat…chudák. Pak dostal jako odškodné procházku a hru s polobráchou.
Doma bylo taky super překvapení. Sice to nesouvisí s venčením, ale vystihuje to můj dnešní den. Už při příchodu mi bylo divné, že naše kočka není u dveří, ale nevěnovala jsem tomu zas až takovou pozornost…do doby než jsem začala po bytě nacházet hnědé fleky…na stole, na mé světlé podložce u počítače, V POSTELI,…tak milá Lyarra šla do sprchy a já se vrhla na úklid (to přesně v pátek po náročném pracovním týdnu člověk ocení)…
A jako třešnička všeho se mi podařilo zničit vlněný svetr ještě před prvním nošením, protože jsem s ním udělala skoro všechno špatně 🥲…přišlo nám jako dobrý nápad ho po vyprání (což se takž prý nesmí 😅) pověsit na ramínko. Nejen, že je o dvě čísla větší, ale ještě má krásná klaunská ramena vytvarovaná dle ramínka…tak ho budu nosit asi na venčení. Sice byl ve slevě ale i tak dost drahý. No moje blbost. První věc z vlny a možná taky poslední. To už jsem upřímně myslela, že se asi rozbrečím 😀.
Na blbým místě to skončilo, to si tak jedině zavolat plošinu. Ale třeba to v zimě, až nasněží, spadne.
29.08.2025, 21:25:18 xxx.xxx.147.163
zničit vlněný svetr
Prát se může, ale ve 30 stupních, ve stejné teplotě i máchat (takže ideálně ručně) a pak sušit “na placato”.
Dnes jsme objevili nový rybník. Je schovaný v lese, teda spíš v tom, co po něm po kůrovci zbylo. A není tam signál, takže jsme fakt hledali úplně naslepo.
Když Vás první ráno na chalupě, po dvou měsících pracovního shonu, stresu, nekonečných přesčasů a pracovních víkendů, odmění tímhle výhledem při pití kávy.
Když se daří, tak se daří.
Péči o vlněné věci jsem nepochopila za celý život. Měla jsem hned dva svetry. Po každém vyprání se o kousíček srazil, proto jsem oba podědila, jeden dřív nosila moje máma, fialový a jeden můj děda, šedý a ten šedý mi lidi chválili. Fialový mi není už dávno, nosila jsem ho na základce a šedý mi přestal sloužit někdy kolem třicítky, kdy mi začal být malý. Takže při péči o svetry v naší rodině bysme z nich časem udělali svetry pro panenky 😂.
Vlněný věci miluju. Na sebe i na děti. Žádný jiný funkční materiál nemá tak dokonalé vlastnosti. Ono to hřeje i mokrý. Blbý je, že koberce žerou vlněný ponožky. Budu muset zase před chladnou sezónou nový fusky dopořídit. Praní, je trochu voser, ale naše pračka naštěstí vlnu umí. Ale když mi nejmladší potomek těsně před odjezdem na hory přenastavil program v průběhu praní a úspěšně zdrcnul kompletní výbavu pro všechny tři potomky, to mě málem vomejvali.
Včerejší večerní venčení. Dali jsme si nejdelší možný okruh v okolí a chytli jsme to krásně se západem slunce. Tohle si užívám, když večer doslova maluje. Domů jsme se vrátili těsně před tím, než přišla bouřka. Takovou jsme tu dlouho neměli.
krásný fotky!!!
Nádhera přímo pohádková 🫠
no u nás vycházky kousek od baráku-s každým zvlášt,ze 3 a pak ze 3 a tak různě na střídačku….ve čtvrtek jsem měla mezisměnu,takže cvičící předtím a venčící potom,
v práci jsem nechala mobil,takže volání do práce,jestli není u vek,v chladáku u hotovek..nebo ve skřínce….
v pátk na 5 na ráno mě vezl přítel,tan si zase nevzal klíče od vrat…takže se vracel do práce pro klíče….
poté co jsem zjistila,že se mi zhoršuje zdr.stav,takže potřebuji konoterapii-se mě konečně!!!
podařilo domluvit na Miu hafling na dnešek-huráááá
včera po ranní jsem proležela na terase,a k večeru jsem šla vyvenčit psiska kousek před barák,
a šly jsme natáčet česací videjko-Dafi se totiž imí na povel oklepat-po česání..
a na videu to vyšlo fakt špicovně!!😀😀😀
češu,češu-pak se zarazím-řeknu Dafi oklep se!-a ona se začala pořádně oklepávat a dlouho-děsně ftipný🙂
pak jsme šly udělat 2 krátký videa na zahradu a šly jsme zase ležet…-Dafi obíhá obrácený kyblík,Žeyka,pak jde přes kladinu a skočí pidi překážku-to bylo celý cvičení-4 cviky😀
a Žeryk-pozdrav,kroky,coucej,sedni,lehni,poklonu a skočí pidi překážku a hraní…
dnes jsme vzaly všechny 4 k lesu k VYŠKOVU-kousek projít-Dafi napřed spokojená-pak zjistila,že jdem podél lesa a nejsou pařezy,tak se táhla,Maxík si čmuchal,šel blízko mě a občas si sedl bez povelu umě a dostal pamlsek-Max sedne a dostane pamlsek-PES CVIČÍ PSOVODA-VELMI KYNOLOGICKÉ😀Betty se plahočila,protože hoopla z auta…a Žeryk přeštastně válel furt a stále sudy😀
udělaly jsme najítí míčku a jely nakoupit do Vyškova,kde pejsky na chodníku těsně míjel pán ze psem-chodník,obchod,hlavní silnice,a já 4 psy a pán s tollerem?-a pohoda pán na psa k noze,pamlsek,oční kontakt,já na svýpsy sedni-seděli jak přibitý,až byl pán za rohem,a já chválila a odměnovala tak Dafi jedno tichý -baf-to mě rozesměje,to neberu jako neposlušnost😀
pán byl dávno fuč,a Dafči se rozsvítilo😀
pak dom,zacvičit si na záda,a ke koníkům,
bylo tam plno lidí,
tak jsme daly 30minut,já dala Mie mrkvičku,předaly jsme tvrdý chleba a jely dom-pohodička….
bederka už nebolí-juchů-měla jsem s dečku z madlama to i víc prohřeje?
Taky mi to bělouš dělá, že se oklepe, když to řeknu…zatím je hlavinka bystrá.
Dnes mu není dobře, průjmík, 1x zvracel a ve čtvrtek mi udělal doma velkou louži, asi protože vypil všechnu vodu. Včera bylo doma sucho, nepočůral se.
Uvařila jsem kuřecí dietku s troškou vhodné zeleniny a troškou rýže ( prodavá to Web Krmiva Hulín suchý, namíchaný) a krmila ho z ruky….jinak by hltal. On hrozně rád jí. Teď spí, tak půjdeme dnes krátkou pohodovou procházku. Bliká mi v hlavě kontrolka, ale uvidím do zítra, dnes tam vet není a snad bude dobrej…kdyby ne, tak půjdeme navštívit mvdr.
tak ono to teplo,je taky dost…
tak at je Bělouš dobrej…!!!!-to je šikula s tím oklepáním,u nás to umí jen Dafi…
Betty se doma vyčurala jak jsme dojely dom…asi jsem ji měla pustit na dvůr,ale říkala jsem si,že má po vycházce,tak jsem ji zavřela doma a šla cvičit…
jak se vlastně bělouš jmenuje?
já říkám Dafině někdy ŠEDY-jsem tak říkala vše šedým kníračům,kromě Killyny,ta nebyla šedá…
Je to Oliver, Olík, Olda nebo taky mu říkáme Olino…a taky tajtrlík, princezna nebo miluna 😍
tento týden Yoda hlavně hlídal stavaře - měnili jsme po 50 letech copilitové okno. Takže procházky jen za humny. Na jedné fotce je hovíkovitá rodinka… potkáváme je často. Dva kluci stále volní… budou jim 3 měsíce - mají skvělou fyzičku a krásně poslouchají
a teď ty nepsí - dvě noci nebylo zaskleno - a zrovna bylo ráno 5 stupňů 😄. Housenku nevím - byla obrovská, dám ji do hmyzáků…
My dnes navečer s kamarádkou a její cotonkou jen u nás v lese. Pršelo, to mají psi moc rádi.
Cestou zpátky jsme se stavily na pivo, zaparkovaka jsem kluky v rohu zahrádky, připnula vodítka k zábradlí a posadila se zády k nim, abych měla přehled, byli tak metr od stolu.
A najednou cítím na koleni těžkou, chlupatou hlavu, byl to Framík , ten blbec přehryzal takový krásný, festovní a drahý vodítko, abysme si byli blíž.😆 Drbala jsem ho už nějakou dobu bezděčně za uchem, tak jsem mu ani nemohla a ni nic říct ☹️.