a tak se u nás před půlnocí začala tvořit mlha
tak ta fotka s těm labutěmi nemá chybu-to by byl obraz!!!!
tak ta fotka s těm labutěmi nemá chybu-to by byl obraz!!!!
Někde jsem tu viděla sháňku po rosničkách.ale už nevím kde…tak to odložím tady.taková jedna zrovna nezeleně zbarvená.ale rosňa to je. Pořád na večer vržou..tahle seděla na sudu s obilím pod linem(zakryto proti dešti)
keriton:Náš černej pes má z nebezpečných psů asi výjimku. Ten xicht nepřebije ani barva. Stále se mi na něj občas chytají náhodní kolemjdoucí 😄
Přitom zrovna on dovede být pěkně ostrej, když je někdo podezřelej.
Maliny se většinou bojí, ale taky se mi na ní vrhají lidí, že jí pohladí, což má naštěstí dost ráda, tak se mi od cizích nechá ňuňat, ale musí někoho z nás mít za zadkem, jinak štěká. No a pak jednou za čas vytipuje člověka, který na ní sáhnout nesmí. Což jsou většinou energičtí chlapi.
My dneska po dlouhém váhání, co podniknout, vyrazili kešovat. Dorazili jsme na místo, odlovili první keš a zjistili, že k další je nejen kopec, ale i potok a že vlastně stojíme na blbým místě. Tak že přeparkujeme a ono auto ani neškytlo. Auto je malý, tak s dcerou jsme chtěli auto roztlačit, ale uvnitř s mým stokilovým mužem to nešlo, tak jsme se vyměnili, různě pošťuchovali auto, až to chytlo, tak muž nás hodil na místo ke keším a sám jel vyměnit auto. Les to byl krásný, někdy se tam zase vypravím jen na procházku. Dnešní den byl super, třeba bylo kouzelný, jak se rodina nechala strhnout ke zkratce do naprosto krkolomnýho kopce 🤭.
Lesem…. do krkolomnýho kopce… no tak já do kopce nee, Gina do lesa nee….my bychom si museli najít nějakou jinou kešku…. ideálně u nás v parku… rovinka, stín a spousta pro Ginu zajímavého čmuchání….😅
a tak se u nás před půlnocí začala tvořit mlha
Nezapomeňte - všichni - dneska má být zatmění měsíce a rudý úplněk.
..asi i já bych se na něj váhala…ten zasněný pohled, ten okouzlí každého
dnes ráno stříhání Žeryka -než začne zima-zmákly jsme to za 15 minut!!a náhubek potřebovaly jen k sundání ze stolku…..,
pak vycházka ze všemi 4 do lesa-bylo chladno,větrno,tak všichni 4 běhaly,a hlavně váleček Dafulka,běhala,hledala pařezy,spokojená jak želva,ŽERYKOVI JSEM ZE ZAČÁTKU JEN ZATRHLA UTÍRAT SI DRŽTIČKU DO HLÍNY🙂
mám odpo..snad to nějak stihnu…
Tak my procházkujeme v parku…vzhledem k tomu že z pátku na sobotu v noci pršelo, tak naše druhá procházková trasa mi nepřišla vhodná ohledně Máťových drápků a případného bahna.
Jako včera ráno fakt nej prochajda ever za poslední dobu…po dešti, v parku bylo fakt příjemný klima…blbý je, že máme fakt malej park, kolem dokola ho člověk i tím naším pomalým tempem obejde za 10 minut, ale tak chodíme křížem krážem, abychom nechodili furt dokola, tak tu půl…v nejhorším i třičtvrtě hoďku se tam dá pochodit. Mám už tam nachozenou trasu, kdy projdeme skorem všechny cestičky a travnatý plochy tak, aby bylo minimum úseků, který jdeme víckrát. No a včera jsem se tak rozhodla, že bychom mohli jít trochu jinak…no tak to bylo něco pro mojí konzervativní Ginu…ona furt…"co blbneš, teď se má jít tudy"…a já “tak dneska změna, jdeme tudy”…a ten její výraz…"no tak ta se dneska zbláznila, si dělá prdel". No a pak teda se Máťa na trávě vykadil…já to seberu a rozhlídnu se, kde je nejbližší odpadkovej koš…no tak asi 10 metrů od nás, ale musela jsem se k němu vracet…no tak to byl pro Ginu vrchol…"no tvl, kam zas jdeš…se jde tudy, kam mě zase táhneš a proč jdeme rychle…" no táhla jsem jí k tomu koši, jak kozu. A pak jsem to chtěla vzít ještě na jeden trávník, ale udělala jsem zásadní chybu, že cestou jsme šli kolem našeho zaparkovanýho auta a to byla konečná.."kam jdeš, tady máme auto…"…" jo jasně, ale myslela jsem, že to ještě obejdeme támhle"…"no neobejdeme, jsme u auta, tak nastupovat a jedeme dom" a prostě už nikam nešla.
Dneska musím říct, že v parku bylo pár “nevychovaných” pejsků…resp. když nás viděli, tak k nám tahali a i štěkali…no a pobavila mě jedna paní, co mi říká, že mám štěstí, že moji psy si cizích psů nevšímaj, že ten její je hroznej….no jasně…moji psi si cizích nevšímaj, to mám ale štěstí…jsem si tak jen vzpomněla na těch xy zoufalých pubertálních měsíců s Ginou, ale nechtěla jsem zase dokola opakovat, že to byla fuška naučit tu bílou krasavici, aby se chovala slušně a nevláčela mě na vodítku a nedělala divadlo, když vidí psa…ale vyprdla jsem se na to…už jsem to párkrát zkoušela a když lidi slyší, jak dlouho to může trvat a jak člověk musí být důslednej, tak jim ten jejich malej tahálista a štěkálista zas až tak nevadí.
no to já dneska Yodu pochválit nemůžu. Jeli jsme daleko - dobýt dva hrady na sousedních kopcích ve Středohoří - Kalich a Pannu. Cestou byly úžasné mlhy, spousta zvěře (jedna srna nám bez rozhlédnutí vstoupila před auto - ale naštěstí jsem ji viděla a na Pepu houkla “Bacha srna!!” - jel pomalu, takže stál na fleku a ona důstojně kráčela dál. Ještě že za námi nikdo nejel). No a sotva vyjdeme z parkoviště, vidím v dálce bílého psa na volno, pak se vynořil pán a měl u sebe ještě tmavého psa. Myslela jsem, že nás zaregistroval - asi nezaregistroval. Protože po chvíli bílý ohař na Yodu naběhl až do kontaktu (asi v dobrém), na což Yoda nechtěl přistoupit a zavrčel (na vodítku). A ohař začal vrčet a štěkat a lítat kolem nás… pán někde za terénní vlnou… a pes se nechtěl nechat odvolat. Pán se pak omlouval, ale měl tři psy (dva ohaře a bulla) a měl co dělat, aby vyhrocenou situaci ustál. Yoda, který už většinou psy umí míjet, se choval jak debil - vrčel a předváděl zlého Baskervilla. Ukázková strachová agrese…
Na hradě nával - asi 20 lidí tam po různých skupinkách vstávalo (bylo asi 9 hodin). Dva psi, každý na jiné části hradu - ale tam problém nebyl, tam se Yoda už tvářil jako bezproblémový tůrista. Nebyli s ním v přímém kontaktu, a i malá vzdálenost je dobrá. To umíme. Spíš mi vadili ty karimatky, celty, spacáky, stan, všude binec, krabice s jídlem, strojení… Prostě hezká fotka skoro udělat nešla.
Pak drobné pochybení Yody na louce cestou - neustál běžící lišku a vyrazil (ale zůstal celou dobu na dohled) . Pak přidal dvou tryskové okruhy, aby energii vybil a zase se spořádaně vrátil a pokračoval v cestě na Pannu. Tam jsme byli sami, moc hezký kopec (hrad tam žádný k vidění není, jen pár valů, hrad byl dřevěný…) Cestou zpátky jsme potkali postupně ještě další tři psíky - ale to už bylo bez Yodích keců…
Na měsíc se večer chystáme. Plánovali jsme cestu na jednu z místních rozhleden, ale když jsme včera viděli, že večerní měsíc je krásný od nás z balkónu… tak se asi nikam nevydáme…
Dám sem dneska výjimečně pár fotek koní, i když se mi moc nepovedly.
Byl u nás šampionát arabských koní, veřejnost měla přístup, ale akce nebyla propagovaná, byl to spíš takový mejdan katarských, emirátských a saudských šejků, spojený s obchodem. Byli tady i evropští koně, ti se posuzovali zvlášt.
Byla to možnost vidět nejkrásnější arabské koně na světě, tak jsem byla šťastná, že mám tu možnost.
Jenže oni tu akci zakončili naprosto brutálně hlasitým ohňostrojem přímo na ploše závodiště, tak dvěstě metrů od nás. Lekali se i lidi a zvířata deset kilometrů daleko a mysleli, že je to u nich. Nikdo to nečekal, informaci nedostali ani trenéři dostihových koní, co jsou tam ustájený. Byli jsme zrovna na zahradě zavírat kachny, když to vypuklo, nic ani vzdáleně podobnýho, jsem nezažila. Ani o silvestrovský půlnoci na Václaváku, bylo to jako Armagedon.
Psi úplně vyděšený, Gučka se třásl ještě tři hodiny, Fram poprvé v životě nechtěl žrát, Doron byl naštěstí se synem na čundru, přitom Fram je s ohňostroji a petardami v pohodě. Teda asi už bych měla mluvit v minulým čase☹️. To prostě nemohl pes bez sluchátek na uších ustát. Kachny se trochu potloukly, ale jenom jedna kulhá, tak snad dobrý.
Něco tak barbarskýho, nekulturního a arogantního jsem neviděla.
Spíš mi vadili ty karimatky, celty, spacáky, stan, všude binec, krabice s jídlem, strojení…
No to by mi taky vadilo…
Doron:Dám sem dneska výjimečně pár fotek koní, i když se mi moc nepovedly.
Byl u nás šampionát arabských koní, veřejnost měla přístup, ale akce nebyla propagovaná, byl to spíš takový mejdan katarských, emirátských a saudských šejků, spojený s obchodem. Byli tady i evropští koně, ti se posuzovali zvlášt.
Byla to možnost vidět nejkrásnější arabské koně na světě, tak jsem byla šťastná, že mám tu možnost.
Jenže oni tu akci zakončili naprosto brutálně hlasitým ohňostrojem přímo na ploše závodiště, tak dvěstě metrů od nás. Lekali se i lidi a zvířata deset kilometrů daleko a mysleli, že je to u nich. Nikdo to nečekal, informaci nedostali ani trenéři dostihových koní, co jsou tam ustájený. Byli jsme zrovna na zahradě zavírat kachny, když to vypuklo, nic ani vzdáleně podobnýho, jsem nezažila. Ani o silvestrovský půlnoci na Václaváku, bylo to jako Armagedon.
Psi úplně vyděšený, Gučka se třásl ještě tři hodiny, Fram poprvé v životě nechtěl žrát, Doron byl naštěstí se synem na čundru, přitom Fram je s ohňostroji a petardami v pohodě. Teda asi už bych měla mluvit v minulým čase☹️. To prostě nemohl pes bez sluchátek na uších ustát. Kachny se trochu potloukly, ale jenom jedna kulhá, tak snad dobrý.
Něco tak barbarskýho, nekulturního a arogantního jsem neviděla.
škoda toho blbýho konce ohňostrojovatýho… holt Orient. Krásné fotky krásných koní (i když ta “šišatá” hlava araba se mi moc nelíbí - to už raději klabonos kladrubáků. Ale to je subjektivní).
Štičí hlavy tedy mají🙂.
Na orientální ohňostroje tady opravdu nejsme zvyklí, to je zase úplně jiný level, opravdu strašný. Bylo to jako bombardování.😅
Nechápu, že jim to povolili. Asi řeč peněz.
No mě se arabové taky moc nelíbí…já jsem taky na ty klabonosy…
Takže to byl včera ten šílenej rachot. Jsem si říkala, kterej… (doplňte si vhodný vulgarismus).
Něco málo z venčení. Hezká neděle, hezký rybník, hezký holky od Sarah, tak byli kluci spokojení. Podzim se blíží a všechno se krásně vybarvuje, doufám, že počasí na koupačku ještě vydrží.
A my dnes byli v zoo..z domova po svých, pak vlak, tramvaj, bus, tak už za půlkou zoo si šel bělouš odpočnout do kočáru a když jsme byli na kafi, dokonce na chvíli usnul 😉
A má na fotce na uchu cedulku perte na 30 st. 😅