my dnes úžasný pochod v Jizerkách (Smědava, Polední kameny, Frýdlantské cimbuří, vodopády na Černém potoce, Čihadla, Knajpa, Smědava). Yoda skvělý - opatrně slezl dolů i ten úsek, kde jsou stupy a řetězy. Vůbec nezaváhal - snížil těžiště, přikrčil se, roztáhnul tlapky i prsty a opatrně to slezl po žule “na tření”. Prostě kamzík. Omluven byl jen z vrcholových skalisek…
Mně se dneska venčilo špatně. Leze na mě nějaký moreček a hlava bolí jak střep, takže jsme zvládli jen tři kratší vycházky. Zato měl mladý pán koupací den. Už ho nejde vysušit jen ručníkem a musela jsem na něj vzít fén, takže je teď jako nadýchaný načechraný obláček.
To je teda dobrej ! Vůbec nevím jestli ny to moji psi zvládli, nemají horolezecký tréning ☹️.
naše dogy jsou na hory zvyklé od malička… O tom problematickém úseku jsme věděli - a zatím jsme ho šli vždy obráceně - stoupání je pro dogy snadnější. Navíc si umí nechat pomoci - přizvednout pozadí, poskytnout oporu. Počítali jsme dneska s tím, že pokud Yoda zastávkuje, otočíme to a kus se vrátíme a půjdeme jinudy (nejsem zvědavá na to, aby chtěl využít ty stupy a zlámal si tam tlapu). Překvapil, jak suverénně vyrazil - vůbec nezaváhal. Tohle jsou terény, kde doga to má těžké - lehčí pes má výhodu.
Od včerejšího podvečera se u nás střídá jedna vlna bouřek za druhou. Ráno jsem čekala skoro hodinu, než jsem mohla vyrazit s Bambulí aspoň na kratičkou vycházku a to jsme ještě posledních pár metrů zpátky domů museli běžet, protože přišla další průtrž. Teď prší už cca 15 minut šíleným způsobem. Všude se valí voda☹️.
..včerejší Pobrdská výstava drobného zvířectva,byl to krásný zážitek, ale zároveň procvičení mé pevné vůle…postupně jsem se se slzou v oku ubránila minikozičce, králíkov a morčatů ….ale práce to dalo a ještě dnes mám slzu v oku…pan krocan byl pan úžasňák..
Dcera má nyní zlomenou nohu, tak jsem v sobotu tuhle nepříjemnost využila a šla Lanškrounskou kopu 30 km, muž hlídal a litoval, že nemůže taky, čímž mě překvapil, nečekala jsem, že by se mu taky chtělo. Sama jsem nevěděla, jak to s Malinou zvládneme. Takové štreky nechodíme. Nahlásila jsem se den předem, takže když ráno pršelo, už jsem nedokázala couvnout a vyrazily. Překvapila mě Malina, jakoby věděla nasadila na začátku tempo, které držela celou dobu. Jen při sestupu z Lázku jsem jí říkala pomalu, abych totálně blátivou cestu nesjela po zadku. Pro mě bylo nejhorších závěrečných 6 km po asfaltu, Malina na mě koukala asi na 29 km, že už dál nejde, ale když jsem jí řekla, že už tam budeme, nasadila tempo a pokračovala až do cíle. Pršet naštěstí přestalo úplně cca na 12 km, takže do cíle jsme dorazili už suché. Já jen měla nohy od bláta až po kolena a v botech s Gore-Texem mokro, takže si budu kupovat jiný.
U Maliny jsem zjistila, že je to závodní dog trekingový pes. Myslím, že by s chutí šla i svižnějším tempem . Už jsem si naplánovala další výpravu, ale musím potunit naší výbavu. Nějaký lepší opasek a vodítko.
Včera jsem se byla podívat na výstavě v Olomouci na svůj odchov. Musím teda říct, že chováním rozhodčího jsem byla velmi zklamaná. Ano, napíšu to na plnou pusu, choval se k vystavujícím jako hovado. Toto prostě na výstavu mezinárodní úrovně nepatří.
Jinak u nás včera dost pršelo a dnes taky celý dopoledne. Jsem ráda, protože jsem zasela trávník, tak je naděje, že do zimy už bude vzrostlý. A ty suchý fleky ve starém trávníku snad taky zmizí.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.09.2025, 13:15:54
Zima ne, ale v jedné mi úplně čvachtalo. Oblečení mi taky provlhlo a byla mi chvíli zima, když jsem chvíli seděla na Lázku, ale to se pak chůzí zlepšilo a když přestalo pršet, tak jsem postupně celá uschla, přestalo mi i v botě nakonec čvachtat, ale to až tak po deseti km. Předhonila jsem nějakou slečnu, která měla na nohou obyčejné tenisky a ty teda čvachtaly slyšitelně a i bylo vidět, jak při každém došlapu se z boty vymáčkla voda.
Včera jsem se byla podívat na výstavě v Olomouci na svůj odchov. Musím teda říct, že chováním rozhodčího jsem byla velmi zklamaná. Ano, napíšu to na plnou pusu, choval se k vystavujícím jako hovado. Toto prostě na výstavu mezinárodní úrovně nepatří.
Jinak u nás včera dost pršelo a dnes taky celý dopoledne. Jsem ráda, protože jsem zasela trávník, tak je naděje, že do zimy už bude vzrostlý. A ty suchý fleky ve starém trávníku snad taky zmizí.
Já si nějak nedovedu představit, že se choval k vystavujícím jako hovado. To je jako urážel nebo co? Nebo je nechal běhat v kruhu, dokud nepadli vyčerpáním?
Já si nějak nedovedu představit, že se choval k vystavujícím jako hovado. To je jako urážel nebo co? Nebo je nechal běhat v kruhu, dokud nepadli vyčerpáním?
Jednu paní vyhodil s tím, že se na toho psa nemůže dívat. Kromě toho, že měl směrem k vystavujícím, hlavně ženám různé nevhodné poznámky. Jako zaplatíte si za vstup na výstavu cca 1500 a nakonec vás z kruhu bezdůvodně vyhodí? Nebo předvádíte či běháte v kruhu a on se na psy vůbec nedívá, otočí se zády a baví se s vedoucí kruhu? Nemluvím o hodnocení, nemůže být každej první, že jo. Ale po tom, co jsem viděla výsledky, je mi všechno tak nějak jasný. Vadil mu temperament, ok, prostě to tak má, s tím nic nenaděláme. Na jaře jsem byla na klubovce, rozhodčí byl z Dánska, chování opravdu gentlemana, pozdravil, snažil se konverzovat o pejskovi, poděkoval, každému nabídl společnou fotku s pejskem. Jako fakt nevím, jestli je tohleto specialita jen střední Evropy nebo co, že se ti starší chlapi neumějí chovat.
Chudák paní, to byl fakt debil….jak se někdo k tomuhle vůbec dostane? Že ho pak vůbec někdo někam pozve hodnotit 🙄
No, taky to nechápu. Je fakt, že jsem se docela divila, že je účast tak nízká. Teď už vím proč. Tohohle chlapa si píšu na seznam, na koho nejezdit. Možná, kdyby se nepřihlásil nikdo, tak by to pak řešili, ale víte, jak to je. Ti, kdo se s ním osobně znají, tak pojedou, titul mají zaručený.
No, taky to nechápu. Je fakt, že jsem se docela divila, že je účast tak nízká. Teď už vím proč. Tohohle chlapa si píšu na seznam, na koho nejezdit. Možná, kdyby se nepřihlásil nikdo, tak by to pak řešili, ale víte, jak to je. Ti, kdo se s ním osobně znají, tak pojedou, titul mají zaručený.