21.11.2025, 16:24:22 xxx.xxx.224.101
jel s ní koupit bundičku
Ta teda je!
jel s ní koupit bundičku
Ta teda je!
děkuji!
..tak ta je tedy parádní, ja moc na to šaceni nejsem, máme dva modely, jeden na menší zimu, druhý na holomrazy,ale tomuhle modelu bych asi opravdu neodolala..
a jedna fotka z domu s křivě ošmikanou ofinou😀
Dafi-to doroste..není to tak zlé..Já jsem na tom podobně,jen se snažím to házet nahoru…😀
no já taky na ty psí hadry moc nejsem-já teda nejsem ani na lidský-někde mě chybí nějaký gen ženský-nebaví mě kupovat oblečení,vše musím mít teplý,fukční,praktický,
takže kromě léta-kdy teda šaty sukně mám a nosím
tak nemám nic hezkýho/svátečního-teda,ne že bych měla škaredý věci🙂
ale nemám nic nikam na oslavu a tak…
no a u psů to oblíkání fakt nemusím,
sice oblíkám,když je studený vichr,nebo fakt zima,,
ale jinak se tomu snažím vyhnout,tím,že na vycházkách chodím rychle,a pořád se snažím aby běhaly,něco nosily,obíhaly…
a když je kolem nuly,pár stupnů pod nulou třeba jak bylo ve středu,tak neoblíkám pokud není vichr…,
-jinak-dnešní krev na veterině-něco trochu zhubla během týdne,
ráno jsem oba vyvenčila a jela bez Žeryka,tam jsme byly schválně o 15minut dřív,tak jsme s ní na střídačku rychlou chůzí chodily kolečka,
jinak štítná žláza dál stejný dávkování-játra ždibec něco horší,dostává 2 krát denně slimarin a letrox 50-½ 2krát denně,
dál dieta veterinární občas kousek piškotu,jabko,mrkev,banán,nic tučnýho…,
takže další kontrola za půl rku,no v únoru jdem na očkování z oběma,
tak dostane recepis,před týdnem jsme braly 7kilo granulí..
ted má na sobě tenký roláček,kvůli krku vyholenýmu,jsou zakrytí a chrní..
mě to nahoře nedrží,jak je to krátký🙂
Můžu radu? Vemte starou flísovou čelenku, naměřte Dafi krček, ustřihněte a sešijte a má nový nákrčník. My to tak máme.
..tak já už roky jenom sportovní a psí módu….musela jsem si na jaře kupovat šaty dceři na svatbu a to tedy pro mně bylo za trest…
Bonnie má bundiček… Ale kdybych si pořídila druhého ratloraptora, budou se ty větší velikosti hodit.
Dneska jsme byly venku cca 2 hodiny dohromady.
Dopoledne cca -1, -2 stupně. Bonnie vyběhla v podzimním oblečku (koupeném nedávno, nový model Non-stop, chlupatinou podšitá pláštěnka, perfektní věc pro raptora na chladný podzim). Po asi 5 minutách jejího běhu (a mého klusu) jsem obleček sundala. A bylo jí ve cvalu fajn. Daly jsme 5 km.
Odpoledne byla stejná teplota, ale Bonnie vyfasovala teplý zimní obleček. I když pro ni můj krok znamená velmi svižný klus s dobíháním ve cvalu (když se začuchá), tak se jí při čichacích pauzičkách i v oblečku lehce klepala stehna.
Nemůžu ale pořád valit klusem přes 8 km/hod ve vlnitém terénu vrchoviny, aby se madam zahřála i bez oblečku. Nemluvě o tom, že se při běhu fakt vytáčí i psychicky. Dneska při běhu seštěkala psa, napínala u toho vodítko, to na procházkách nedělá. Můra jedna černá. Uvidíme, jaké to bude časem, teď s touhle aktivitou začínáme.
Na fotce se snaží zjistit, co se děje. Praskal led. To je Bonnie v psychickém klidu. Na ni. Když je vytočená, tak pán bůh s námi…😏
v neděli jsme vzali švagrovou se švárou do Jizerek, v týdnu klasicky les za humny a dneska odpoledne troška sněhu (a mnohem víc námrazy) na Ještědském hřebeni
nejprve Yoda
a teď ty nepsí
troška sněhu (a mnohem víc námrazy) na Ještědském hřebeni
Jenom mě teď napadlo - zimu zvládá i bez oblečku?
kometa:troška sněhu (a mnohem víc námrazy) na Ještědském hřebeni
Jenom mě teď napadlo - zimu zvládá i bez oblečku?
je ještě relativně mladý (já vím, doga…), je v pohybu, je dobře osvalen (nejen osvalen - potřeboval by něco zhubnout), svítilo sluníčko, nefoukalo a bylo jen asi mínus pět. Až bude opravdu zima nebo by hrozila pomalá výprava s nějakým kratičkým čekáním (třeba pod rozhlednou), tak kabát bude mít.
Děkuji.
Napadlo mě to v souvislosti s jiným vláknem, jak se tady řeší oblečky pro ty “holoprtky”. Ale to všechno jsou pesové menších velikostí, to je taky něco jiného.
A na zimu nějaký špíček snad nevadí, ne?🙂Však to máme v genech i my. Bohužel.😉
Já zapomněla večer doma rukavice… jako asi takovej mráz není, ale myslela jsem, že mi umrzne ruka. Nakonec jsem to riskla… vzala psy každýho do jedný ruky a ty ruce držející vodítka dala do kapes a modlila se, aby nenastala nějaká nenadálá krizovka… sice mám bundu od 4dox, takže kapsy jsou veliké převeliké, ale kdybych ty ruce nevyndala, tak si myslím, že bych padla rovnou na hubu. Gina park proběhla neuvěřitelnou rychlostí, na to jak se normálně courá… chvílema jsem i popobíhala, abych jí v tom tempu. . nedej bože.. nevyrušila.
Je vidět, že když se chce, tak i čuchací couračka se dá zvládnout v rychlejším tempu…. když nad tím tak přemýšlím, tak letos to rychlejší tempo vyvinula asi 3x 😎
a to je dobrá rada!
děkuji!
ona ten svetýrek m takový tenký-jen roláček a na záda,trošku boky a náprsenka,a pak to drží starý našitý gumy do gatí-protože jsem jí ho kupovala už malej,ale právě kvůli tomu roláčku hlavně,takže je to takový -prostě psí svetřík roláček,rošmiklý boky a našitý gumy,aby jí to šlo oblíct🙂
no u vás mám dojem,že Vy máte nějaký ty vymakaný drahý bundy,že?,
to my teda ne,jen zverimexový+Žeryk má ještě svetřík z LIDLU,a Dafi má ten svetřík z PEPCA+svetřík taky rolák-po synovcích,když byly malý…
to ta zelená prý stála 700kč-ve slevě…,ale je zverimexová,
Žeryk má domácí svetřík s tatkova rukávu-svetru…
Teda VÁŠ muž by mohl z fleku hned ted dělat vánoční pohledy!!s tou námrazou jsou překrásný!!!
Ani nemluv-já nemůžu sehnat takový ty rukavice,co mají ušmiklý prsty a přes to tu překlopku,
takže mí psí rukavice mají ušmiklý začátky prstů,protože mám malý karabinky,přezky,kroužky a pamlsky..
su chudák-mrznu..
drahý rukavice nechci-furt něco ztrácím/hledám-ztratit drahý rukavice se mi nehce,leda bych si je dala na gumku….
GINĚ se to počasí chladný musí líbit,ne?
My jsme dnes byli na národní výstavě Vánočka v Brně, Cherrynka získala v třídě vítězů res. CAC a můj odchov z Béček Bailey získal ve třídě mladých CAJC. Oba jsem předváděla já, na fotce je pejsek s paní majitelkou a myslím, že příště už to krásně zvládnou sami. 🥰