Ještě než napadne první sníh…
Ještě než napadne první sníh…
kometa:ale prostě venku byl
Asi nějaký otužilec…
tak v pondělí mlok. Dnes v mlžných větrných Jizerkách minislepýš uprostřed asfaltové lesní cesty. Opatrně jsem ztuhlouše sebrala - (v teplé dlani rychle ožil) a odnesla ho mimo cestu. Tak snad se nevrátil a žádný z cyklistů ho neulovil… Jinak mě opět bavily mločí zpomalováky - jasně žluté výrazné “reklamní” cedule - mlok se značkou pro omezení rychlosti na desítku a různými hesly typu “pro svoji fyzičku, nepřejeď mi babičku”, “nejezdi jak cvok, může tu být mlok”
tak po včerejší odpo vycházce-vyvenčit,proběhnout za míčkem,uzlíkem a dom,
jsme jely za tatínkem,rehabilituje,jídlo mu chutná,na pokoji jsou 2,mají tam teplo,
akorát noha ho bolí jak čert…
no pak večer tradičně u máti přítele,
a dnes ráno jsme jely za kamarádkou co si před několika týdny k lapině vzala špice z útulku-Dastíka-Dustin -8 let,hubenourek,vycházky pohyb předtím nula,chodí jak šnek…na jedno očko slepý a po 2 týdnech ho vrátily do útulku noví majitelé,protože jim vadilo,že se vyvenčil občas doma,přestože byly upozornění,že potřebuje často venčit☹️☹️
no,takže moje dobr kamarádka se ho ujala,a dnes jsme se byly seznámit,
Charlieho nechala dom a brala ho pak zvlášt,-protože ten chodí rychle,
no-Dastík je malý roztomilý zvíře,ktrý se s mými psy krásně ignoroval,všichni 3 naczájem dělaly,že tam jinej pes není:-()
za mě ideální-vzhledem k tomu,jak je Dafča celořivotně psycho a hysterická ze psů-i když na Chárlínka je zvyklá,a Ferinka jí taky nevadila-ale ze začátku aspon párkrát štěkla,nevo zabrumlala,a dnes nic-ticho,pohoda,klid-juchůůůůůů,juchůůůůůů
daly jsme vycházku mezi poly,
a já dostala dárky-obrázek malovanej v dřevěným rámu hlavu koníka a fotáček pidimini,
tak jsem s ním hned fotila,-díky kamarádce se nebudu muset sama na vycházky tahat s velkou zrcadlovkou,která je na mě moc velká a nepraktická-když si rovnám smečku na focení tak jsem je fotákem párkrát bouchla-jasně,že ne moc…do hlavy jak to mám na krku,+mě z toho bolí páteř a ruce,ale fotí hezky,to jo,ale musím k ní mít nosiče…,akorát mám provinilý pocit,že jsem dostala drahý dárek…chjo…
pak jsme to vzaly zpět přes Ždánský -park,kde jsem shválně dělala stejný fotky jak minule se zrcadlovkou,no a pak pidi vycházka v Bučovicích u řeky
a dom,
do večera už jen prát,žehlit,spát a válet se….
Kamarádka je skvělá, že si Dustina vzala.🌷Řekla bych, že pejsek bude o několik let starší, podle fotky. Co myslíte Vy, Dafi? Je to ale miláček. A má štěstí, že konečně našel stabilní domov a já mu ho moc přeju!
Nevím,no má takovou barvu,tak to dělá hodně ta šedivá/stříbrná,
tak na těckto psech to poznat moc nejde..
na kníračovi pepřáčkovi taky moc nejde poznat stáří..
jo,kamarádka je zlatá,muž spí s pejskem v posteli,má dobrý jídlo a péči,
já v tomhle kamarádku obdivuji,já bych do staršího pejska nešla,i když u těch malých 8 let není úplně moc…
ona je teda kamarádka hodná i tak,je to jedinej člověk,u kterýho vím,že by se přiřítila i o půlnoci..kdyby něco…
Tak jsme si dneska zajeli na Lipno…
Docela mě překvapilo, že se tam potuluje bobr…🤷
Rakouská zátoka…
Včera jsme na chvíli venku byli, dost foukalo, přesto všude kolem kostela a lomu plno lidí s dětmi. A dnes takto 😁
My si včera dali krásnou patnáctku. 😍
Mimochodem ta červená po kládě přes potok byla fakt moc vtipná. Čakyna to zkusila a i s pohonem 4*4 dala sotva půl metru a letěla do potoka. 😂 Takže já to rovnou vzdala a šla potokem taky. 😂
Jo a podkovu jsem nesla osm kilometrů v batohu. Půjde doma nad dveře.
My si dali včera moje poslední předzávodní běhání na Kokořínsku (v sobotu mám závod Čertovskej wintertrail - 33km a 1000m převýšení) vyrazila jsem až v 8 a překvapilo mě kolik jsme potkali lidí, docela dost turistů a skupinku na koloběžkách. Na to jak se mi nechtělo vstávat tak to nakonec bylo hrozně fajn, běželo se dobře a bylo z toho našich klasických 18km v hezkým tempu.
Dneska jsem s Efíkem vybíhala v 6 ráno a bylo ještě fajn 7°C a jen trošku mrholilo. Pak jsem měla od 9 trénink jízdy na koni a to už nic moc, nějaký 2°C studenej vítr a déšť, chvílemi i se sněhem. Docela jsem vymrzla.
Tyjo 😊 Efík, jaký je svalovec!!! Na zadních ty bochany svalů….no to je sen! 🌷👏 je náádhernej!
V sobotu hodně štěstí! 🥇
Takže u nás opravdu sněží, ale je to dost mokré. Doufám, že to nevydrží a ráno bude maximálně jen mokro. Celé odpoledne jsem si užívala vnučku a teď si pouštím pohádky. Sice mně od soboty nefunguje WiFi, v sobotu byl několikrát výpadek elektřiny, zřejmě to poškodilo router a servis přijede až zítra. Ale naštěstí jsem objevila manželova DVD. Hotové poklady. 😊
Xerxova:tak v pondělí mlok. Dnes v mlžných větrných Jizerkách minislepýš uprostřed asfaltové lesní cesty. Opatrně jsem ztuhlouše sebrala - (v teplé dlani rychle ožil) a odnesla ho mimo cestu. Tak snad se nevrátil a žádný z cyklistů ho neulovil… Jinak mě opět bavily mločí zpomalováky - jasně žluté výrazné “reklamní” cedule - mlok se značkou pro omezení rychlosti na desítku a různými hesly typu “pro svoji fyzičku, nepřejeď mi babičku”, “nejezdi jak cvok, může tu být mlok”
Na Viničné jste byli ? Nebo už jsou tabulky i jinde ? (Chodíme podobnými cestami 🙂)
orionka-2:Na Viničné jste byli ? Nebo už jsou tabulky i jinde ? (Chodíme podobnými cestami 🙂)
tyhle pohledy znám moc dobře - od elektrárny na přehradu chodíme často. Cedule jsou nejen na Viničné - tyto mločí značky jsou mezi Bártlovkou a Kočičími kameny. A nově by byly nutné i u “naší” běžné venčící trasy směrem k rozcestí pod Javorovým vrchem - letos tam poprvé bylo rozježděných snad dvacet mloků. Letos byla mločí invaze a bylo to holt vidět i na silničce
my dnes v dešti-Ž.les-20minut-napřed pršelo mírně pak dost-a přítel-dem zkratkou-a já-mám odpolední..
on-jééé jdem špatně…
no nefotily jsme,kdyby jo,tak můj naštvanej xichtík po hlášce-zkratka…
by stál za to🙂
doma vyfénovat-pak až asi do večera liják,
tak jsme si daly pohádku,
a já šla na odpolední-bylo i mín zákazníků-ale stejně bylo extrémně palet na vybalení,tak nuda fakt nebyla…,ta tam teda není nikdy….
v noci jsem šla chvilku ze psama,na vyvenčení na flexinách,a Dafi strašně dlouho kadila..jak má málo pohybu tak se jí blbě venčí…
proto se ji mimo jiné snažím denně trošku proběhnout i kdyby to mělo být oběhnutí židlí ve vjezdu a přinesení hračky…
Frama dnes na procházce přepadl gang jezevčíků, šli po něm docela ostře, až jsem se o ně trochu bála.
Naštěstí to vzal s humorem, uskakoval a vrtěl ohonem.
Moji mladí sousedé si půjčili na výlet Gučku a Dorona, oni vlastního psa mít nemůzou, tak si kluky občas půjčují, mají se moc rádi. Ti zase v lese potkali dvě mainské mývalí kočky venčené navolno, kluci to prý zvládli bez ztráty kytičky.
a přítel-dem zkratkou
No jasně… je to sice dál, ale o to horší cesta😂
Tak to jsou kluci dobrý… ještě že kočeny nenarazili na nějaký kočkobijce.
No právě..
Nedala bych za ně ruku do ohně.. Cizí kočky na zahradě honí.
Tak zaplaťpánbůh !
Sardullah:a přítel-dem zkratkou
No jasně… je to sice dál, ale o to horší cesta😂
Já si za naše trajdání nepamatuju jedinou zkratku, která by nebyla delší a nebo to nebyla nějaká katastrofální cesta. Jdem zkratkou se prostě nedělá. 🤣
Nesnáším zkratky, většinou to totiž vůbec nedopadne dobře….ohradník, spadné stromy, neschůdná cesta, zabloudění apod. Slovo zkratka se u nás moc nevyslovuje.😀