Aktuálně: 2 743 inzerátů262 047 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Politika...

trojAAAcko
trojAAAcko 16.07.2025, 11:33:50 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.07.2025, 22:10:51

Ale zase asi budou lepší odborníci s lepšími informacemi, než máte vy.

To neříkám, že mám jen ty nejlepší informace, ale už z principu elektrotechnických zákonů které mimo jiné fungují pořád a všude tak to nebylo jen “posláním více energie k nám do sítě”. Muselo selhat něco dalšího a toto byla jen následná reakce / důsledek. Ať už řízení systému, nedostatečná údržba vedení, … Osobně nebudu podporovat to, že Němci nás odpálili díky tomu, že někde támhle v kanceláři pootočili potenciometrem aby nám dodali více energie a vydělali.

Nám můžou posílat co chtějí, ale pokud není odběr tak je jedno jestli nám “posílají” 10MWatt nebo 1000MWatt. Stejný princip jako když si připojíte něco zásuvky prodlužovačku a budete na tom mít odběr 3A - průřez v prodlužovačce 0,75mm2 by stačil, ale pokud byste na to zapojila něco dalšího s odběrem 7A (bylo zapojené v jiné zásuvce tak Vám 0,75mm2 shoří. Přitom zásuvku máte jištěnou 16A - máte větší "dodávku" než odběr. S tím průřezem je to složitější co se týče dimenzování - vzdálenosti, úbytky,….

Obyčejný výpočet pro motor. Pro distribuční síť je to stejný princip.

https://home.zcu.cz/~nohac/EE1/Cviceni8-Dimenzovani_vodicu_5-Colaboratory.pdf

To je úbytek je tam jen na 200m, ne 200km, 300km,…

A ti na dokladech ukázali, o kolik víc přiteklo v pátek v poledne do naší sítě v místě, kde to “bouchlo”. Srovnávali s výkonem Temelína. Hledat přesná čísla nebudu.

Čísla nehledejte, to je zbytečný, ale zeptám se takhle. Proč šla ta veškerá energie zrovna jen přes tuto část? Ne, že bych nevěřil, že tam nešla ta energie, ale ne kvůli tomu, že oni (Němci) chtěli nýbrž my jsme si jí tam nechali poslat - něčí chybou. Když mám dva paralelní obvody a jeden odstřihnu tak logicky všechno půjde tím druhým. To je první Kirchhoffův zákon - součet proudů v ulzu se rovná nule. Pak může dojít k přetížení / odpálení vedení, ale proč to šlo najednou tím jedním vedením? Chyba řízení? Porucha na paralelním odvodu o kterém se nemluví? Výpadek v nějaké z našich elektráren? Něco tomu muselo předcházet a spíše jsme si za to mohli sami, protože jako platí i ve vodoinstalatérství. Jako voda i proud jde tím nejmenším odporem a jak zmiňoval i tady kolega N, ta distribuce je dosti složitá a vzdálenost ze severu Německa sem znamená i vysoký odpory (včetně ztrát) a větší než z Dukovan do Prahy. V tomto případě jde o ten odběr a kudy se to vede než o to kolik navíc se vyrábí do sítě z elektráren (myšleno energie). Jak jsem výše zmiňoval ty zásuvky.

Pokud by byl BO kvůli přetížení elektrárny (nestíhala by dodávat energii) a ta by se z bezpečnosti stopla tak jasný, Pojdme kritizovat soláry a větrníky, že jsou hrozný. Bych neřekl ani půl slova (možná, znáte mě 😀).

Ikdyž to zní jako kdybych Vám nevěřil nebo se chtěl dohadovat, ale tak to není. Mně jen přijde nelogické házet špínu na někoho / něco za co jsme si nejpravděpodobněji zavinili sami. Či nedostatečnými informacemi (/ zjednodušenými), že nám poslali Němci toho víc než jsme chtěli? Když takhle to ani nefunguje a ještě se k tomu ptám proč to šlo všechno tím místem?

Asi tak no. 😀 Není to jednoduchý říct a rozhodně nemám komplet informace abych mohl říct kde je ta chyba, ale “BO” s odpáleným vedením je jen výsledek jiné prouchy která nemohla vzniknout v Německu.

Anonymní (neregistrovaný) 19.07.2025, 16:04:22 xxx.xxx.168.162

z FB  -  Rakousko v NATO? Není. Je Rakousko někým ohroženo? Není!  

Švýcarsko v NATO? Není. Je Švýcarsko někým ohroženo? Není!  

Naše členství v NATO 

je jediný důvod, proč jsme nyní ve ""válce"" s Ruskem…?

rapotačka (neregistrovaný) 24.07.2025, 11:37:42 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 24.07.2025, 05:33:44

video odstranili 😲

trojAAAcko
trojAAAcko 24.07.2025, 11:46:28 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 24.07.2025, 11:37:42

Asi cenzura, proč asi. 😀

Orionka (neregistrovaný) 24.07.2025, 12:00:51 xxx.xxx.226.32
trojAAAcko:

Asi cenzura, proč asi. 😀

Video jsem neviděla, ale pokud někdo odstraňuje i příspěvky poslankyně ( i když možná ho odstranila sama )……je něco shnilého ve státě - nikoliv dánském.

trojAAAcko
trojAAAcko 24.07.2025, 12:09:24 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.07.2025, 12:00:51

Ano, mohla to odstranit sama, ale tich důvodů může být mnoho. Může to být automat i ze strany FB, protože tam mohl být (též jsem to neviděl, protože na pc v práci videa na fb nerozklikávám) i blbý obrázek který je chráněný licencí. Běžný problém na YT, IG a dalších stránkách, kdy automat maže videa poměrně rychle. Proto “memes” který odněkud vezmou scénku třeba z filmu nebo obrázek tak ho zrcadlově otočí aby to automat nesmazal. Takže to nemusí být nic tak drastického a prohnilého jak se zdá. Ne vždy je za vším něco tajného, že se to nikdo nesmí dozvědět. 😀

rapotačka (neregistrovaný) 25.07.2025, 20:09:49 xxx.xxx.168.162
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 25.07.2025, 20:08:28

Starší příspěvek …

N (neregistrovaný) 28.07.2025, 23:14:08 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

Ano, mohla to odstranit sama, ale tich důvodů může být mnoho. Může to být automat i ze strany FB, protože tam mohl být (též jsem to neviděl, protože na pc v práci videa na fb nerozklikávám) i blbý obrázek který je chráněný licencí. Běžný problém na YT, IG a dalších stránkách, kdy automat maže videa poměrně rychle. Proto “memes” který odněkud vezmou scénku třeba z filmu nebo obrázek tak ho zrcadlově otočí aby to automat nesmazal. Takže to nemusí být nic tak drastického a prohnilého jak se zdá. Ne vždy je za vším něco tajného, že se to nikdo nesmí dozvědět. 😀

Já mám něco strašně tajného..To je tak tajný,že to neřekli ani mně a to jinak vím i datum invaze do Evropy.😄

trojAAAcko
trojAAAcko 29.07.2025, 06:33:30 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 28.07.2025, 23:14:08

neřekli ani mně a to jinak vím i datum invaze do Evropy.😄

Já taky, učili jsme se ve škole v dějepisu. 😀 😀 Hlavně pšt… 😀

N (neregistrovaný) 29.07.2025, 14:48:53 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

neřekli ani mně a to jinak vím i datum invaze do Evropy.😄

Já taky, učili jsme se ve škole v dějepisu. 😀 😀 Hlavně pšt… 😀

😄😄 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.