Aktuálně: 2 717 inzerátů262 571 diskuzních příspěvků19 179 uživatelů

Politika...

N (neregistrovaný) 30.08.2025, 22:32:21 xxx.xxx.189.103

Já se už rozhoduji jen mezi dvěma subjeky. SPD nebo Stačilo. Rozhodně vím koho volit nebudu a rozhodně vím co budu dělat potom. Měnit zadní poloosy u Š1203. To bude porod tam dostat ty “kameny”. 😄 

Sarah01
Sarah01 30.08.2025, 22:34:25 xxx.xxx.162.253

Orionka -Konečně normální příspěvek, děkuji za rozbor, určitě si z toho něco vezmu, protože předvolební debaty nesleduju, kalkulačku si nedělám a volební průzkumy taky nečtu.

N (neregistrovaný) 30.08.2025, 23:16:54 xxx.xxx.189.103
orionka-2:

Ono těch možností zase tak moc není. Buď vám nevadí kauzy této vlády a samochvála premiera - pak to hoďte Spolu, pakliže si myslíte, že vlastně neškodí tolik. Pak tam jsou ještě spoluúčastníci této vlády - Dozimetrický STAN a Piráti, kteří sice dělají “já nic, já muzikant”, ale jimi dopackaná digitalizace stavebního zákona - mluví za vše. Pozor - STAN nemá s vaším starostou nic společného, jen název ukradli a nezávislí taky rozhodně nejsou. Velmi závislí jsou na penězích - viz Dozimetr.

Na druhé straně je opoziční ANO, netřeba představovat, SPD - SPD není jen Okamura a dali by se tam vykroužkovat osobnosti, které znáte, podobně STAČILO má na kandidátkách nekomunisty a i tam je možné vybrat kroužky.

Pak se táhne “ocásek” mnoha stran pod 5%. Riziko, že váš hlas do voleb nezasáhne, respektive, že si ho rozdělí strany úspěšné, podle jakéhosi klíče. Z těch mají k 5% asi nejblíže Motoristé, ale divně frajeří. A netají se možnou spoluvládou se stávající koalicí. A dělají si ambice na ministerská křesla ??? O stranách s 1-2% v průzkumech asi nemá cenu uvažovat.

V každém případě si važme času před volbami, po volbách to bude mazec - ať už dopadnou jakkoliv.

Názor “nepůjdu volit, a tím vyjádřím nesouhlas s politickým chaosem” - je cesta úplně nejhorší. Nikdo to jako protest chápat nebude, jen po těch propadlých hlasech skočí a budou si mnout ruce.

Tak a teď už jsem jen zvědavá, jestli mi za rozbor situace někdo poděkuje 🙂) A nebo bude oponovat. 

Slunce v duši !!!!!

Vážně hezky shrnuté a s těmi “starosty” máte samozřejmě pravdu. Je to jen název jako třeba “chléb roku” z Tesca. 😄 Nevím jestli ještě prodávají..

assil
assil 30.08.2025, 23:41:25 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.08.2025, 21:18:34

A ještě bych dodala, žejelikož ANO hodlá jít případně do koalice s SPD a komunisty, tak je jedno komu z nich to příznivce hodí.

Orionka (neregistrovaný) 31.08.2025, 07:20:10 xxx.xxx.226.32
assil:

A ještě bych dodala, žejelikož ANO hodlá jít případně do koalice s SPD a komunisty, tak je jedno komu z nich to příznivce hodí.

Tak úplně jedno to není. Koalice je jedna věc a hlas v Poslanecké sněmovně druhá. 

trojAAAcko
trojAAAcko 31.08.2025, 08:42:15 xxx.xxx.26.138
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.08.2025, 21:18:34

Z těch mají k 5% asi nejblíže Motoristé, ale divně frajeří

Ještě aby ne když minulý rok při volbách do EP měli dle průzkumu též pod 5% a po volbách přes 10%. Průzkumy jsou pořád jen orientační a může to dopadnout úplně jinak než ukazovali. Abychom se ještě nedivili. 😃 

Jinak hezk sepsáno. 👍

orionka-2
orionka-2 31.08.2025, 10:35:06 xxx:xxx.cdd7:9b1b
trojAAAcko:

Z těch mají k 5% asi nejblíže Motoristé, ale divně frajeří

Ještě aby ne když minulý rok při volbách do EP měli dle průzkumu též pod 5% a po volbách přes 10%. Průzkumy jsou pořád jen orientační a může to dopadnout úplně jinak než ukazovali. Abychom se ještě nedivili. 😃 

Jinak hezk sepsáno. 👍

Myslím, že dělat pořad ve stavu přiopilosti s lahví čehosi v ruce a mluvit v tom stavu o vážných tématech…..ale já už vidím svět trochu jinak, možná to mladým bude imponovat. To že jsou průzkumy zavádějící, to je zřejmé. Také podle toho, kdo ho zadává a co v něm chce vidět. 

Orionka (neregistrovaný) 31.08.2025, 17:09:36 xxx.xxx.204.166
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 31.08.2025, 14:52:17

Příliš rychle vyrostli : Macinka, Turek a Gregor tuplem. Jsem zvědavá na vyjádření V.K. a jeho Institutu. Speciálně pana bývalého kancléře a teď ředitele, pana Weigla (snad jméno nekomolím, kdyby byl Novák - ó jak by to bylo snadné) V každém případě ho mám za velmi chytrého člověka.

trojAAAcko
trojAAAcko 31.08.2025, 22:26:46 xxx.xxx.13.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 31.08.2025, 10:35:06

Myslím, že dělat pořad ve stavu přiopilosti s lahví čehosi v ruce a mluvit v tom stavu o vážných tématech…

Subjektivní úhel pohledu. Nejen mladým to imponuje, protože je dost letitých lidí (tipnu si, že i starších než Vy), který chtějí podpořit stranu která jim dá šanci udržet jejich styl života nebo minimálně jejich koníčky a to nemluvím jen o renovaci veteránů, starých motoristických klasik apod… Pořád to jde ruku v ruce s mentalitou takových lidí. Já motoristy volit nebudu, ale docela jim fandím. Ono když člověk kouká na obě dvě strany barikády tak zjistí, že to není tak černý. Například na Turka bylo nespočet různých kauz, ale je zajímavý, že Klempíř už Květnu prohlásil (před jeho oficiální kandidaturou v Plzeňském kraji), že na Turka se chystá “znásilňovací kampaň” a buuum - koncem Června bylo v médiích jak znásilňoval a mlátil svoji bejvalou - náhoda? Pak někteří to obhajovali, že žaloba padla v půlce loňského roku a nevytáhlo se to koncem Června kvůli volbám - že to nesouvisí. Já se ptám - když už to byla skoro rok stará věc a všichni to věděli tak proč se o tom nemluvilo už minulý rok? Chvíli potom co se dostal F. T. do EP? Ještě ta jeho bejvalá (žurnalistka) prohlásí (myslím na DVTV), že to není vytáhnutý kvůli volbám, protože by to poškodilo její kariéru. Je to dost zajímavý příběh na to si říct aby to nebyla zas nějaká levárna jako Bitcoiny od které zatím “nikdo nic neví a koordinátor koordinoval”. 😃 Mimochodem, ještě jsem neviděl jejich pořad celý, ale co jsem si pouštěl úryvky nebo jen části, tak mi přišli v pohodě. Osobně bych řekl, že zrovna Turek má lepší zahraniční dosah než současný prezident což mi přijde i trošku smutný, ale to už je možná jen můj dojem.

N (neregistrovaný) 01.09.2025, 02:01:38 xxx.xxx.189.103
trojAAAcko:

Myslím, že dělat pořad ve stavu přiopilosti s lahví čehosi v ruce a mluvit v tom stavu o vážných tématech…

Subjektivní úhel pohledu. Nejen mladým to imponuje, protože je dost letitých lidí (tipnu si, že i starších než Vy), který chtějí podpořit stranu která jim dá šanci udržet jejich styl života nebo minimálně jejich koníčky a to nemluvím jen o renovaci veteránů, starých motoristických klasik apod… Pořád to jde ruku v ruce s mentalitou takových lidí. Já motoristy volit nebudu, ale docela jim fandím. Ono když člověk kouká na obě dvě strany barikády tak zjistí, že to není tak černý. Například na Turka bylo nespočet různých kauz, ale je zajímavý, že Klempíř už Květnu prohlásil (před jeho oficiální kandidaturou v Plzeňském kraji), že na Turka se chystá “znásilňovací kampaň” a buuum - koncem Června bylo v médiích jak znásilňoval a mlátil svoji bejvalou - náhoda? Pak někteří to obhajovali, že žaloba padla v půlce loňského roku a nevytáhlo se to koncem Června kvůli volbám - že to nesouvisí. Já se ptám - když už to byla skoro rok stará věc a všichni to věděli tak proč se o tom nemluvilo už minulý rok? Chvíli potom co se dostal F. T. do EP? Ještě ta jeho bejvalá (žurnalistka) prohlásí (myslím na DVTV), že to není vytáhnutý kvůli volbám, protože by to poškodilo její kariéru. Je to dost zajímavý příběh na to si říct aby to nebyla zas nějaká levárna jako Bitcoiny od které zatím “nikdo nic neví a koordinátor koordinoval”. 😃 Mimochodem, ještě jsem neviděl jejich pořad celý, ale co jsem si pouštěl úryvky nebo jen části, tak mi přišli v pohodě. Osobně bych řekl, že zrovna Turek má lepší zahraniční dosah než současný prezident což mi přijde i trošku smutný, ale to už je možná jen můj dojem.

Chce to prostě novou krev.🙂 Turka sice volit nebudu,ale rozhodně je v něm víc zdravého rozumu než v celém SPOLU dohromady.🙂 Mimochodem zrovna auta EU tímto stylem “Green dealu” pro méně majetné vlastně zcela pohřbí. Svět to stejně nespasí a jsou zde daleko větší znečišťovatelé než auta. Jenže to by muselo jít o ekologii a ne o další zdaňovací nástroj Brusselu. Lidstvo holt svou činností škodí a škodit bude. Je nás zkrátka jak “sra*ek” a ještě roztahujeme “poživačný životní styl” všude po světě. Malér bude s GD i bez něj a cena bude děsivá leč ne překvapivá. Jestli tedy už nejsme svědky a součástí “řešení” historicky ověřeného.😐

Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 06:36:59 xxx.xxx.198.226

GD není vytesaný do skály, jen počkejte pár měsíců a uvidíte, jak se loďka obrátí podle toho, jak zafouká větérek. Jsou dané nějaké cíle, ale ani to, dokdy jich je třeba dosáhnout, není neměnné, takže don´t panic. Furt mám za to, že GD je dobrá věc a posune nás to k větší udržitelnosti a když se to vezme za správný konec, tak i konkurenceschopnosti. Ale jsou tam určité podmínky, mňo.

Ale tak je to ve všem. Pokud zrušíme GD, a budoucí směřování se vezme za špatný konec, skončíme stejně špatně, jako když budeme bezhlavě prosazovat sebezničující tendence v rámci GD. To je jistota.

Na Motoristech mě trochu znervozňuje, že se točí jen na “udržení stávajícího stylu života” a nějak zapomínají na ostatní témata, komplexní představu podepřenou nějakými zkušenostmi nebo odborným zázemím tedy nemají. Takové bych nerada viděla u kormidla, což se ostatně týká i SPD, která umí dobře šťourat do toho, co se jim nelíbí, ale že by uměli pohovořit o rozpočtovém určení nebo sociální politice, to sni dál. A o Stačilo toho moc nevím, přijde mi, že jsou na tom v těch velkých tématech jen o chloupek lépe než SPD. Naštěstí ani jedna z těch stran nemá šanci se k tomu kormidlu dostat.

Nejvtipnější by bylo, kdyby tyhle tři měly zisky na to, aby utvořili koalici a šli k tomu kormidlu spolu. Umíte si to představit? 😀 

Orionka (neregistrovaný) 01.09.2025, 07:12:21 xxx:xxx.96de:a0a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 01.09.2025, 06:36:59

Možná, že váš komentář o nekompetentnosti těchto tří subjektů plyne z malé znalosti. Koho z SPD+ znáte kromě Okamury ? Podobně o Stačilo…. Konečná a Vidlák. 

Stejně tak můžeme mluvit o současné vládě. Že finance řídí elektrikář by nebyla tragédie, kdyby opravdu řídil. Jestli je pravda, že si nechal podřízené přerůst natolik, že mu nepředávali důležité informace? 

Co se Motoristů …..Macinka, Turek, Gregor….. teď se k nim přidal poměrně kontroverzní Klempíř. Gregora ( toho zázračného Matěje ) jsem chvíli sledovala a vyklubal se z něj docela křivák. To prohlášení B. Š., že eventuálně půjdou ve vládě se Spolu….Jak? 

Buggyra
Buggyra 01.09.2025, 07:40:00 xxx.xxx.198.226

Možná, že váš komentář o nekompetentnosti těchto tří subjektů plyne z malé znalosti.

To je samozřejmě možné. Nu, i já jsem zástupce jisté voličské skupiny, co naděláte. Když už se k něčemu nachomýtnu, ty velké strany mají nějakou logickou odpověď na všechno, v těch rozhovorech, zatímco ty malé strany se točí jen na těch svých tahácích a když je moderátor zažene do kouta a chce po nich odpověď k něčemu, co nemají jako hlavní v programu, tak lapají po dechu a melou nesmysly. Takový jsem z toho já získala dojem.

No ale každopádně si nechci ani představovat, jak by to vypadalo, kdyby se tyhle tři dostaly ke kormidlu. To bychom teprv mrkali na drát. Jestli by vůbec měli aspoň toho elektrikáře na řízení financí…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.