Aktuálně: 2 210 inzerátů287 586 diskuzních příspěvků20 586 uživatelů

Politika...

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 11:24:53 xxx.xxx.11.197

Já sama si myslím, že spousta lidí pro to dělá, co je v jejich možnostech. Netvrdím teda, že všichni, jsou určitě lidi, kteří to mají úplně na háku. Já třeba maso jím, ale málo, hovězí teda nejím vůbec. Jenže já bez masa nemůžu bejt, prostě nemůžu. Nejím ho týden a má strašnej absťák. Místo kravskýho mlíka jsem zkoušela aspoň do kávy jiný rostlinný varianty, vydržela jsem půl roku a už to prostě nejde, je to tak hnusný, že už se nedokážu přemáhat. A psy taky krmím masem, i když mně už kdosi taky nutil granule s hmyzem. Odpad třídím poctivě a u nás na vesnici jsem asi jedna z mála, i když kontejnery jsou v obci na několika místech. Přijdu tam a fakt koukám, co všechno jsou lidi schopni hodit do kontejneru s plastama. A nebo do papíru. Klasika je to, že přijede nějaký živnostník v dodávce, který by si měl odvoz odpadu zajistit sám, a zaplní všechny kontejnery různýma pytlema, fakt na facku. Kanalizaci v obci nemáme, ale nepoužívám nic s chlorem, dávám bakterie a žumpu nechávám občas vyvážet. Letadlem nelítám, ale jezdím autem, to je prostě nutnost, bez které se neobejdu. Zkusila jsem si to bez auta necelý dva roky a bylo to strašný, jak tahání s nákupama, tak hlavně cesty na veterinu, když se něco vyvrbilo. A to mám autobusovou zastávku 20 metrů od baráku. Ovšem dostat se na psí akce bylo naprosto bez šance, protože všechnou většinou bejvá o víkendu a to prostě busy skoro nejezdí a nebo blbě. A pořád někoho otravovat taky nejde, to vás brzo pošle do někam.

trojAAAcko
trojAAAcko 17.10.2025, 11:46:55 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 17.10.2025, 11:01:16

Ale Vám přijde normální, že s etady v lidech začala vytvářet naprosto zbytečná “klimatická tíseň”, což není vůbec žádné zveličování, ale už naprosto zavedený psychologický problém?

Působím tak, že mi to přijde normální? Na druhou stranu se to dělo vždy - jen se měnilo téma a jen se ukazuje slabomyslnost některých což technicky vzato jsou všichni, protože každý má k něčemu postoj a zastává nějaký názor. 

Když si chci něco pořídit na sebe nebo do domácnosti, nejdřív rozhazuju sítě, jestli to někd eneni z druhý ruky.

Jenže ne každý má tu potřebu to takhle dělat a svědčí o tom i statistiky žádostí o úvěr v bankách a exekuční úřad. Obecná potřeba něco mít něco nového ikdyž nejsou peníze má hodně lidí a v mém okolí bych mohl jmenovat přes půlku rodiny. Já jsem spíše ta černá ovce rodiny která by chodila na sběrák jako do nákupáku (s dědou). 😀 Jenže mít něco nového je komfort a “flex” a uskromnit se je nepohodlné a společensky “nepřijatelné”. Aspoň, že společnost je mi celkově ukradená a neřeším to - manželka mi přezdívá "bezdomovec". 😀 Já když zavzpomínám kolik nových věcí jsem si koupil tak to napočítám na obou rukách, poslední to byl telefon který jsem po dvou letech dal manželce, protože ten její se rozbil a já si koupil za pár tisíc jiný na bazoši.

To auto je 25 let starý, jelikož na lepší nemám. Je to těžký.

Teď jedna myšlenka kterou jsem výše zmínil - “Ono kolikrát to nemusí být nutně o tom co ten produkt dělá, ale co dělá ta výroba toho produktu.”. Se tady zaměřují na emise, ale otázka je jestli by nestačilo jít jiným směrem. Například vyrábíme nějaký produkt do německé automobilky, naše výroba je v Srbrku (byla v ČR), ale pro výrobu našeho produktu je potřeba jiný produkt který vyrábí v ČR. Takže jeden produkt jede z ČR do Srbska (vše kamionem), z Srbska zase do ČR kde se to u nás jen přebalí do jiného kamionu a ten jede k pohraničí Německa s Francií do jejich výroby. Nebyl by lepší způsob na uhlíkovou stopu zadotovat (z GD) přesměrování výroby více do lokálnějších sektorů aby se snížila kamionová doprava? Prostože pak se sníží odběr paliva a menší nutnost doplňování stanic a ty paliva opět dováží kamiony. S Vaším autem stejný princip - je ekologičtější kupovat každých pár let jiné auto a podporovat zvyšování produkce (→ více dopravování produktů mezi firmami) nebo mít to X let starý auto a X let se o něj starat (poctivě, ne jen všechno druhovýroba)? To se těžko už počítá a ještě hůře získávají data, ale je to trošku k zamyšlení. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 11:57:39 xxx.xxx.161.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 17.10.2025, 11:46:55

V důsledku souhlas.

Také zastávám názor, že původní myšlenka Green Dealu byla super. Ale těžce nesouhlasím s jeho současným pojetím. A kruhem zpět, pokud někdo o tomto mluví, měl by být dán dostatečný prostor i tomuto hlasu. Jelikož to, jak je Green Deal nastaven, implementace Fit for55 atd. jsou výhodné především pro jisté lobbistické skupiny a auditorské firmy. To jest celé.

orionka-2
orionka-2 17.10.2025, 12:00:06 xxx:xxx.b0a6:5c1e

Tady v lidech začala vytvářet naprosto zbytečná “klimatická tíseň”, což není vůbec žádné zveličování, ale už naprosto zavedený psychologický problém? 

Není tohle jeden z důvodů, proč xy procent mladých lidí potřebuje psychologa?

trojAAAcko
trojAAAcko 17.10.2025, 12:15:45 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.10.2025, 12:00:06

Z mého úhlu pohledu to nějaký vliv bude mít, ale třeba jen do 5-10%. Tich zbylých 90-95% bych hledal asi někde jinde. 😀

assil
assil 17.10.2025, 12:16:14 xxx.xxx.121.3
orionka-2:

Tady v lidech začala vytvářet naprosto zbytečná “klimatická tíseň”, což není vůbec žádné zveličování, ale už naprosto zavedený psychologický problém? 

Není tohle jeden z důvodů, proč xy procent mladých lidí potřebuje psychologa?

Já si to nemyslím, spíš co tak vidím kolem, tak je problém že ti mladí v podstatě od narození vyrůstají ve zlaté kleci, takový život neživot, to by vlezlo na palici každému.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 12:55:28 xxx.xxx.161.130

Každopádně případné plánovaného prý mírového setkání Trumpa s Putinem v Maďarsku je teda fakt mega fakáč Rvropské unii. A ještě si představme, že by se tam třeba dohodnul nějaký zásadní krok, což se teda asi nestane, ale už by to byl megaobří fakáč 😀

No aspoň vidíme, že tady se vysílá mediálně nějaký obraz, ale svět se kroutí trochu jinak.

Sarah01
Sarah01 17.10.2025, 13:01:10 xxx.xxx.162.253
assil:

Já si to nemyslím, spíš co tak vidím kolem, tak je problém že ti mladí v podstatě od narození vyrůstají ve zlaté kleci, takový život neživot, to by vlezlo na palici každému.

Taky si myslím, jenže se to dnes tlačí všude kolem, jak se na ně děti nesmí zvýšit hlas, nesmí se plácnout, ve škole musí dostávat jen pěkné známky atd., aby nebyly ve stresu. Jako neříkám, že za našich mladých časů byla výchova ideální, ale asi čeho je moc, toho je příliš.

Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 13:07:48 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 17.10.2025, 10:40:02

No oni neberou levně jen z Ruska, ale taky z Jižní Ameriky a z Afriky… Prostě kde se dá. A berou zejména tam, kde to jde levně, tj. bez ohledu na původní obyvatelstvo, ŽP, zákony… 

Otázka je, zda se tahle velmoc k tomu “pokroku” posune, protože většina těch velmocí, které se posunuly, byla právě demokratická. Čína dělá jen to, co je výhodné pro Čínu, a ekologie je to jen do té doby, dokud se na ní bude dát vydělat.

Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 13:17:38 xxx.xxx.198.226

4xJana: 

Ona když se v lidech nevyvolá klimatická tíseň, tak kdo bude ochotný se uskromnit ve prospěch nějakého životního prostředí? Vládne se strachem. Takže ano, je to normální.

Zrovna jsem četla, jak v Rusku vyvolávají strach ze Zelenského (ha ha), aby lidi udrželi u válečných výdajů a snižování životní úrovně. Lidi sice žijí čím dál hůř, ale čekají nikoli na to, až se vzpamatuje jejich pomatený vůdce, ale až toho zločince Zelenského konečně porazí, protože to je ta pravá hrozba pro jejich bezpečnost.

A to 25 let starý auto je momentálně nejekologičtější volba, elektromobil se na něj dohrabe za dalších 25 let, takže děláte v tomhle punktu pro ŽP víc než ti, co si běží rychle koupit elektro.

Anonymní (neregistrovaný) 17.10.2025, 13:42:21 xxx.xxx.141.100
Sarah01:

Já si ještě živě pamatuju, jak mě jako dítěti bolely zuby, bylo mi snad 10 nebo 11. Naši byli někde na dovolené a já nemohla na tu bolest nic najít, našla jsem jenom slivovici. Asi si dovedete představit, jak to dopadlo, a to jsem tu slivovici vyplivovala, protože jsem ji nesnášela a ani by mně nenapadlo ji polknout. 😄

Nikdo mi to nevěří, ale stalo se to. Po zubarskem zákroku u paní doktorky jsem dostal pořádného Stachana  slivovice , se slovy " když jste zvyklý tak Vám to nemůže ublížit.

orionka-2
orionka-2 17.10.2025, 13:56:20 xxx:xxx.59e9:1cd4

No oni neberou levně jen z Ruska, ale taky z Jižní Ameriky a z Afriky… Prostě kde se dá. A berou zejména tam, kde to jde levně, tj. bez ohledu na původní obyvatelstvo, ŽP, zákony…

Kdo ? Čína ? A proto je tam přijímají s otevřenou náručí, zatímco bývalé koloniální mocnosti nemůžou ani cítit ? Už někde před 15, možná 20 lety tam Čína začla stavět silnice a další infrastrukturu, což africké státy vítaly…..atd, atp. Zatím co Sarkozy ( snad nepletu politika ) nechal rozvrátit Lybii a zavraždit Kadáfího, aby nemusel splácet dluh, když mu Kadáfí zafinancoval bůhvíco. ( Tedy takhle se to povídalo v dezolátních zdrojích. Oficiální pravda byla ta, že byl diktátor. Ale který představitel africké země není, že ?) A kdyby my ( jako stát) jsme nebyli úplně blbí, mohli jsme mít v afrických státech stejně dobré postavení. Mnoho synů “kmenových králů” mluví, nebo mluvilo česky, neboť se to v Zahrádkách naučili. Atd….. 

orionka-2
orionka-2 17.10.2025, 14:05:24 xxx:xxx.59e9:1cd4

čekají nikoli na to, až se vzpamatuje jejich pomatený vůdce,

Vy stále opakujete cosi o vůdci, ještě k tomu pomateném. To si fakt myslíte, nebo jen zjednodušuteje ? Kdybyste si poslechla pana Petránka, doslechla byste se, že v RF je také nějaká vláda, jistý počet velitelů armády atd, atp. Mimochodem, kdyby to tam řídil jeden a ke všemu pomatený člověk, pravděpodobně už bychom tu nebyli.

Buggyra
Buggyra 17.10.2025, 14:28:01 xxx.xxx.198.226

Orionka:

Tak jasně, že Čína v zemích, kde potřebuje těžit, staví infrastrukturu. Tu staví třeba i v Tibetu, že ano. Staví, no. Taky třeba přehrady. Bezva.

ad manipulace obyvateli Ruska: 
Mno je tam nějaká vláda a nějací velitelé. Co to má společného s tím, že ti lidé tam považují za veřejného nepřítele č. 1 Zelenského?

assil
assil 17.10.2025, 16:26:09 xxx.xxx.121.3

No tak Hitler měl taky vládu a velitele armád a no však víme jak to tam chodilo. V Rusku je to stejný. A kdo se uzve, ten vypadne z okna.

orionka-2
orionka-2 17.10.2025, 16:53:47 xxx:xxx.59e9:1cd4

No tak Hitler měl taky vládu a velitele armád a no však víme jak to tam chodilo.

To je ten západ, na který neustále směřujeme ?

assil
assil 17.10.2025, 23:55:14 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.10.2025, 16:53:47

Ano, to je ten západ, který se poučil a celkem v historii Evropy udržel bezprecedenčně dlouhou dobu bez války. Než do toho hodil Rusák vidle.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.